اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختلاف سرهنگ‌ها درباره حادثه اتوبان قم



اخبار ,اخبار اجتماعی ,حادثه اتوبان قم

 

اخبار اجتماعی - اختلاف سرهنگ‌ها درباره حادثه اتوبان قم

پلیس راهور در کارشناسی علل حادثه تصادف تهران – قم هیچ اعتقادی به نظر سایر مراجع ندارد و بر اساس رای خود همچنان از شماره گذاری اتوبوس اسکانیا امتناع می کند. رییس پلیس راهور در شکلی بی سابقه در دنیا پیش از تشکیل کمیسیون ایمنی راه ها درباره تصادف تهران – قم ، نظر خود را مبنی بر مقصر بودن شرکت عقاب افشان اعلام کرد و نسبت به حضور و ابراز نظر سایر دستگاه ها و گروه های تخصصی هشدار داد.

به گزارش «اعتدال» هنوز افکار عمومی بهت زده از مرگ 44 نفر در حادثه تصادف دو اتوبوس در اتوبان تهران - قم بود که کمیسیون فنی پلیس راه استان قم در جلسه ای دوساعته با حضور چهار افسر کارشناس تصادف علت تامه تصادف را اینگونه معرفی کرد :« هر دو اتوبوس به میزان پنجاه درصد در کشته و مجروح شدن کلیه مسافران بخاطر نقص در سیستم برق مقصرند.» به فاصله چند روز عبدالله اکبری راد، مدیر عامل شرکت عقاب افشان به دادسرای سمنان احضار و به اتهام تسبیب در تصادف منتهی به فوت 44 نفر و مصدومیت 44 نفر دیگر محاکمه شد.

نگاهی به نحوه رسیدگی به حوادث این چنینی در دنیا نشان می دهد که همواره کمیسیونی از همه نهادهای مسول و سایر ذی نفعان برای بررسی ابعاد حادثه تشکیل شده و با بررسی همه شواهد و دلایل بیانیه ای شفاف صادر می شود که هیچ مرجع دیگری نمی تواند خلاف آن را ثابت نماید. اما بررسی و ایراد حکم در خصوص حادثه تصادف تهران – قم چنان آنی و فوری بود که پس آن مراجع دیگر نظر خلاف آن را ثابت کردند هر چند پلیس بر نظر خود بدون پاسخگویی به موارد مطرح شده از سوی سایر گروه های کارشناسی پافشاری می کند.

بلافاصله پس از اعلام نظر افسران پلیس راه قم ، هیات کارشناسان رسمی دادگستری تهران که در آن چند کارشناس خبره تصادفات ، پس از بررسی های چندروزه و دقیق در بیانیه ای اعلام کرد:« اظهار نظر کمیسیون فنی پلیس راه قم که وقوع و گسترش سریع آتش سوزی را ناشی از نقص سیستم برق و قرار گرفتن باک سوخت در کنار باتری عنوان نموده اند از استدلال و نیز صراحت لازم برخوردار نبوده ، لذا انتساب علت احتمالی و بدون استدلال فنی صحیح نیست و از وجاهت فنی و کارشناسی برخوردار نمی باشد.»

پس از آشکار شدن اختلاف سرهنگان کارشناس تصادف بر سر مقصر بودن اسکانیا ، شرکت سوئدی اعلام کرد گروهی کارشناسی برای بررسی به ایران اعزام می کند. این خبر باعث واکنش پلیس شد. سردار محمد رضا مهماندار فرمانده پلیس راه کشور گفته بود :« ورود کارشناسان سوئدی برای بررسی استانداردهای شرکت عقاب افشان است و آنها هیچ حقی در مورد بررسی علت حادثه ندارند.» اما کارشناس سوئدی به تهران آمدند و در بررسی از  محل حادثه ، بازمانده اتوبوس های سوخته شده و نحوه تولید خودرو در شرکت عقاب افشان به همان حقایقی دست یافتند که هیات دادگستری تهران بدان دست یافته بود. مزید بر اینکه کارشناسان سوئدی بقایای منفجر شده محفظه کپسول مانندی را به رویت رساندند که پلیس حاضر نشد هیچ توضیح و اطلاعی درباره آن بدهد.

پلیس راهور دستورالعمل دیگری را در دستور کار قرار داد. بر اساس این دستور العمل هر تصادفی که یک طرف آن اتوبوس اسکانیا بود به صورت پررنگ اعلام و رسانه ای شد در حالیکه در طول ده سال فعالیت شرکت عقاب افشان خبری از این دست در رسانه ها نبود. این بار انجمن خودروسازان وارد بازی شد و اعلام کرد که نباید با آبروی یک شرکت که سالها برای آن زخمت کشیده شده بازی کرد و این خلاف شرع است زیرا اتوبوس اسکانیا با مجوز موسسه استاندارد و رعایت اصول 55 گانه این موسسه در ایران ساخته و تولید می شود . اما پلیس راهور باز هم کوتاه نیامد .

سرانجام همانند عرف بین الملل کمیسیون ایمنی راه ها با 14 عضو به منظور بررسی حادثه اسفناک تهران – قم تشکیل شد. رییس پلیس راهور یکی از اعضا بود و دارای یک رای.  این کمیسیون پس از بیش از 25 جلسه بیانیه رسمی  صادر کرد. در گزارش کمیسیون نیز هیچ اشاره ای به پنجاه درصد مقصر شدن اتوبوس نشده بود ، اما باز هم پلیس راهور بر نظر خود اصرار دارد و فرماندهان آن می گویند:« همزمان با ابلاغ قانون جدید راهنمایی و رانندگی، قانونگذار به پلیس اجازه داده است سهم تقصیر خودروساز و راه را در تصادفات مشخص کند.» این در حالی است که در تنها در یکی از بندهای شرح وظایف جدید پلیس راهنمایی و رانندگی به موضوع تصادف اشاره شده است. در این بند آمده است :« تدوین رویه‌ها، صدور دستورالعمل‌ها درکلیه زمینه‌هاى مرتبط با راهنمایى و رانندگى و امور حمل و نقل از قبیل تسهیل عبور و مرور، رسیدگى به تصادفات، آزمایش رانندگی، صدور پروانه‌ها، صدور گواهینامه بین‌المللى و پلاک ترانزیت، تبدیل گواهینامه‌هاى خارجى به ایرانی، معاینه وسایط نقلیه، شماره‌گذاری، اخذ جرایم و اجرائیات، توزین، حفظ حریم راهها، مهندسى ترافیک، علائم راهنمایى و رانندگى و تجهیزات تخصصى و ملزومات مورد نیاز و ابلاغ آنها به واحدهاى مربوطه و نظارت بر حسن اجراى آنها.»

پلیس راهور خود اعتقاد دارد که وظیفه اش کار کارشناسی و شناسایی علت حوادث و قرار دادن آن در اختیار مرجع قضایی است. اما در خصوص حادثه اتوبان تهران- قم به مشی خود پایبند نبود و ضمن نادیده گرفتن نظر سایر گروه ها نظیر خودروساز ، دادگستری ، انجمن خودروسازان و کمیسیون ایمنی راه ها خود در جایگاه مرجع قضایی نشسته است و از شماره گذاری اتوبوس اسکانیا خودداری می کند.

اخبار اجتماعی - اعتدال

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حادثه مرگبار اتوبان قم چند وزیر را به مجلس کشاند



پزشکی قانونی,چگونگی وقوع تصادف حادثه اتوبان قم
حادثه مرگبار اتوبان قم چند وزیر را به مجلس کشاند                                            

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی گفت که درباره سانحه رانندگی در اتوبان تهران - قم و کشته شدن 44 نفر از وزرای راه، کشور، بهداشت و صنایع در مجلس سوال خواهد کرد.

محمدرضا تابش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: من طبق وظایف قانونی نمایندگی خود از وزیر راه راجع به وضع جاده محل تصادف، وضع استحکام گاردریل‌ها، ایمنی اتوبوس و مهارت راننده، از وزیر کشور راجع به زمان حضور آتش‌نشانان، عملکرد پلیس راه و اقدامات ستاد مدیریت بحران در قم و یزد، از وزیر بهداشت و درمان راجع به امداد جاده‌ای و زمان حضور آمبولانس‌ها و نیروهای امداد و از وزیر صنایع راجع به علت آتش‌سوزی اتوبوس‌ها و به سرعت مشتعل شدن آنها و اینکه استانداردها و ضوابط لازم در ساخت آنها رعایت شده یا خیر، سوال خواهم کرد.

وی با تشریح حادثه روز گذشته در اتوبان تهران - قم، گفت: این حادثه بین یک دستگاه اتوبوس متعلق به تعاونی 13 که ساعت 21 از تهران به یزد حرکت کرده بود و یک دستگاه اتوبوس که از اصفهان به تهران در حال حرکت بود، در ساعت 22:45 بالاتر از مجتمع مهتاب اتفاق افتاد. اتوبوس مسافربری اصفهان به تهران بعد از برخورد با یک دستگاه سواری دچار ترکیدگی لاستیک شده و با عبور از گاردریل به سمت مقابل منحرف می‌شود و با اتوبوس یزد برخورد می‌کند که در این حادثه هر دو اتوبوس اسکانیا دچار آتش‌سوزی می‌شوند.

نماینده مردم اردکان در مجلس ادامه داد: تاکنون آمار کشته‌شدگان 44 نفر و آمار مجروحین 39 نفر اعلام شده که وضع شش نفر آنها وخیم است و شناسایی کشته‌شدگان به دلیل حجم بالای سوختگی مقدور نیست و اسامی آنها تاکنون از روی لیست مسافران اتوبوس‌ها اعلام شده است. البته عوامل پزشکی قانونی اعزام شده‌اند تا از روی آزمایش DNA هویت کشته‌شدگان را اعلام کنند.

تابش ادامه داد: از منظر چگونگی وقوع تصادف حادثه عجیبی رخ داده و باید بررسی شود که سرعت اتوبوس‌ها، وضع جاده و ایمنی گاردریل به چه نحو بوده، نیروهای امداد و نجات و آتش‌نشانی چه زمانی به محل رسیدند، پلیس راه چه اقداماتی انجام داده و علت سرعت بالای آتش‌سوزی اتوبوس‌ها و حجم زیاد کشته‌ها چه بوده است.

نماینده مردم اردکان در مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه لیست اولیه کشته‌شدگان این حادثه را که دیدم اکثر مسافرینی که از تهران به یزد عازم بودند از خانواده‌های اردکانی و همشهریان ما هستند که صمیمانه به همه بازماندگان آنها تسلیت می‌گویم و علو درجات آنها را از خداوند خواستارم.

وی با اشاره به تشکیل ستاد بحران در استاد یزد با مدیریت استاندار، یادآور شد: سلسله اقداماتی در دست انجام است و از طرف استاندار، نماینده ولی فقیه و نمایندگان استان نیز در یزد عزای عمومی اعلام شده است.

در یزد عزای عمومی اعلام شده است

تابش با بیان اینکه شناسایی مقصران این حادثه به سرعت امکان‌پذیر نیست، گفت: من با سوال از وزرای مربوطه می‌خواهم این موضوع بررسی شود که هر کس در حیطه مسئولیت خود چه اقداماتی می‌توانسته انجام دهد که خدای نکرده در آن تعلل و کوتاهی صورت گرفته است.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس اضافه کرد: خوب نیست که ما هر سال به اندازه جمعیت یک شهر را در تصادفات رانندگی از دست بدهیم و این یک فاجعه اسف‌بار است که متجاوز از بیست هزار نفر کشته در این حوادث را شاهد هستیم. البته اقداماتی از سوی وزارت راه و پلیس راه انجام شده و خودورها به استانداردهای روز دنیا نزدیک شده‌اند اما هنوز شاهد کاهش آنچنانی تلفات نیستیم و این برای ما یک فاجعه است.

وی یادآور شد: در دنیای امروز که جان انسان‌ها اینقدر ارزشمند است که وقتی یک سرباز آمریکایی در افغانستان کشته می‌شود، دولت متبوع او برای از دست دادن جان یک شهروندش چه کارها که انجام نمی‌دهد، نمی‌توانیم شاهد باشیم که سالانه متجاوز از بیست هزار نفر را در تصادفات جاده‌ای از دست بدهیم.

نماینده مردم اردکان در مجلس خواستار اهتمام دولت در رسیدگی به این موضوع شد و گفت: بهترین جا مجلس است که همه دست‌اندرکاران امر حضور یابند و واقعیت‌ها را به مردم بگویند. اگر هواپیماهای ما فرسوده است و نمی‌توانیم سرویس مطلوب به مسافران بدهیم، حداقل نباید به آنها استرس وارد کنیم و قطار و اتوبوس باید امنیت خاطر مردم را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه تکرار اینگونه حوادث به هیچ عنوان پذیرفته نیست، اضافه کرد: مسئولین اگر جایی زیرمجموعه‌شان مرتکب خطا شد و یا خدمات لازم را ارائه ندادند شجاعانه از مردم عذرخواهی کنند و این خطا و اشتباهات را جبران کنند تا بعد از وقوع هر حادثه افسوس نخوریم و دوباره این موضوع به دست فراموشی سپرده شود و باز شاهد تکرار این وقایع باشیم. /ایسنا