اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اجرای طرح بیمه کارگران ساختمانی تعلیق شد!




قرار بود هر ساله متوسط ۲۰۰هزار کارگر ساختمانی بیمه شوند اما با شرایط جدید نه تنها اجرای آن برای سال‌جاری با چالش مواجه شده بلکه از حق بیمه سهم کارفرما نیز ۱۵ درصد کاسته و به سهم کارگر ۳ درصد افزوده شده است!

به گزارش مهر، ۷ اردیبهشت ماه سال ۸۷ قانون بیمه کارگران ساختمانی که پیش تر و در ۹ آبان ماه ۸۶ به تصویب مجلس و متعاقب آن در ۱۶ آبان ماه همان سال به تایید شورای نگهبان رسیده بود، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

بر پایه این گزارش، قرار بود در قالب این قانون حمایتی از کارگران شاغل در بخش ساختمان که دارای بالاترین میزان حوادث ناشی از کار نیز هستند، از طریق ارائه پوشش های بیمه ای حمایت شود.

هم اکنون بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کل حوادث ناشی از کار کشور در بخش ساختمان رخ می دهد که متاسفانه درصد قابل توجهی از آن نیز منجر به مرگ نیروی کار می شود که خود باعث از بین رفتن چند هزار روز کاری خواهد بود.

البته در ابلاغیه این قانون تاکید شده بود که سازمان آموزش فنی و حرفه ای موظف به شناسایی کارگران ساختمانی و ارائه آموزش های مهارتی برای کاهش سطح آسیب های ناشی از کار است.

رکورد حوادث کار در ساختمان

همچنین قرار بود دولت سالیانه به صورت متوسط ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی کشور را تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی نزد سازمان تامین اجتماعی قرار دهد و طی چندسال همه شاغلان این بخش بتوانند از پوشش های حمایتی بیمه برخوردار شوند.

به تازگی طرحی در مجلس مطرح شده بود که در نهایت منجر به تغییر سهم کارفرمایان و کارگران ساختمانی از حق بیمه پرداختی برای استفاده از مزایای این قانون شده و از سویی پیش بینی تعداد کارگران جدید که قرار بود هر ساله افزایش یابد را نیز متوقف کند.

ابوالفضل فتح الهی در گفتگو با مهر با بیان اینکه تغییر قانون ابلاغ شده در سال ۸۶ باعث نوعی توقف در اجرای آن شده و نارضایتی کارگران ساختمانی را دربر داشته است، گفت: قرار بود دولت سالیانه ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اعلام اینکه از تعهد سال گذشته دولت فقط ۴۰ درصد عملیاتی شده است، افزود: از ۲۰۰ هزار کارگری که باید سال قبل تحت پوشش بیمه قرار می گرفتند فقط ۸۰ هزار نفر توانستند بیمه شوند.

نحوه تغییر سهم بیمه کارگر و کارفرما

فتح الهی خاطر نشان کرد: همچنین با تصویب طرحی در مجلس، از سهم حق بیمه کارفرمایان که تاکنون به میزان ۲۵ درصد بوده است کاسته شده و به ۱۰ درصد رسید و از سویی سهم کارگران از ۷ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت که این موضوع با روح حمایتی این قانون از کارگران ساختمانی چندان سازگار نیست.

وی با اعلام اینکه هم اکنون برخی رایزنی ها با کمیسیون اجتماعی مجلس برای اصلاح تغییرات ایجاد شده در روند اجرای این قانون در جریان است، تصریح کرد: برای سال جاری نیز برنامه ارائه شده دولت جهت بیمه کارگران ساختمانی، ۲۰۸ هزار نفر است.

این مقام مسئول کارگری این مطلب را نیز افزود که به صورت کلی پس از سال ۸۷ و آغاز اجرای این قانون تاکنون، روند اجرای آن کند شده و این مسئله در سال جاری به یک مشکل برای کارگران ساختمانی تبدیل شده است..... / تحلیل : الف

 


ویدیو مرتبط :
بیمه ی کارگران ساختمانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز ثبت‌نام بیمه 35هزارتومانی کارگران ساختمانی/ 60 درصد متقاضیان کارگر نیستند!



آغاز ثبت‌نام بیمه 35هزارتومانی کارگران ساختمانی/ 60 درصد متقاضیان کارگر نیستند!

به زودی فاز اول ثبت نام و پذیرش 80 هزار کارگر ساختمانی متقاضی استفاده از بیمه آغاز می شود، با این حال به دلیل عدم انجام بازرسی و نظارت دقیق 60 درصد افرادی که امکان استفاده از مزایای این بیمه ویژه را به دست می آورند، کارگر ساختمانی نیستند.

به گزارش مهر، سیدهادی ساداتی از آخرین اقدامات صورت گرفته به منظور آغاز شناسایی کارگران ساختمانی متقاضی دریافت پوشش بیمه ای در کشور خبر داد و گفت: یکی از مسائل و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، شناسایی کارگران واقعی از کسانی است که می خواهند به نام کارگر از این موقعیت برای بیمه شدن سوء استفاده کنند.

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران درباره انتقاد برخی گروه های کارگری در استان های کشور درباره اینکه امکان استفاده از مزایای بیمه کارگران ساختمانی برای آنها فراهم نشده است اظهار داشت: ما گفتیم راستی آزمایی درخواست ها را به انجمن ها واگذار کنند.

اجرای سلیقه ای بخشنامه بیمه

ساداتی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی اخبار به ما می رسد مبنی بر اینکه با وجود روشن بودن بخشنامه بیمه کارگران ساختمانی، برخی مسئولان تامین اجتماعی در شهرها به صورت سلیقه ای عمل می کنند و بخشنامه های مرکزی را مورد توجه قرار نمی دهند.

این مقام مسئول کارگری کشور افزود: برای جلوگیری از ازدحام تقاضای کارگران ساختمانی برای بیمه می توان لیست ثبت نام های قبلی که در دسترس است را چک کرد و از این طریق راستی آزمایی صورت گیرد.

وی با اعلام اینکه امسال نیز برای بیمه کارگران ساختمانی سقف 200 هزار نفر تعیین شده است تاکید کرد: در فاز اول برنامه ریزی شده است تا مراحل پذیرش و بیمه 80 هزارنفر انجام شود، اما متاسفانه به محض اعلام این تعداد در مدت زمان بسیار کوتاه چند دقیقه ای پُر می شود.

به گفته ساداتی، برای اینکه حقوق ثبت نام شدگان واقعی پایمال نشود باید به صورت گروه گروه و بر اساس زمان ثبت نام افراد را دعوت نمایند. طبق مذاکرات صورت گرفته امسال قرار است ثبت نام ها در 2 تا سه مرحله انجام پذیرد.

انجام ثبت نام ها در چند مرحله

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران بیان داشت: اخیرا سهمیه 30 هزار نفری در تهران در مدت زمان نیم ساعت تکمیل شد، اما باید از لیست انتظار افراد ثبت نام شده در قبل استفاده می شد.

این مقام مسئول کارگری کشور با تاکید بر لزوم انجام راستی آزمایی اظهار داشت: این مسئله اهمیت فراوانی دارد چون در حال حاضر 60 درصد کسانی که از مزایای بیمه کارگران ساختمانی استفاده می کنند، اصلا کارگر ساختمانی نیستند.

وی خاطر نشان کرد: بیمه ها باید از طریق انجام راستی آزمایی بازرسی هایی را در دستور کار قرار دهند. اگر این کار انجام نشود نمی توان به عملکرد مناسب بیمه کارگران ساختمانی امیدوار بود.

ساداتی در ارتباط با میزان هزینه هر کارگر ساختمانی برای استفاده از مزایای بیمه در سال جاری گفت: طبق مصوبه حداقل دستمزد 487 هزار و 125 تومانی امسال مشمولان قانون کار، هر فردی که بخواهد از بیمه کارگران ساختمانی استفاده کند باید ماهیانه 7 درصد سهم خود را که امسال 35 هزارتومان است به بیمه بپردازد.

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با تاکید بر اینکه این مبلغ برای سرانه 4 نفر در نظر گرفته شده است گفت: به دلیل اینکه هنوز بسیاری از کارگران متاهل ساختمانی امکان استفاده از مزایای بیمه را نیافته اند، فعلا مجردها نمی توانند در این قالب بیمه شوند و در اولویت دوم پس از متاهلان قرار دارند.

60 درصد بیمه شده ها ساختمانی نیستند

اسدالله عباسی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای اخیر اعلام کرد: 200 هزار نفر از کارگران ساختمانی که موفق به گذراندن دوره های آموزش مهارت در سازمان فنی و حرفه ای شده اند به زودی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار خواهند گرفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: افزایش گستره پوشش بیمه ای کارگران ساختمانی یکی از برنامه هایی است که با جدیت پیگیری می شود و به زودی 200 هزار نفر از کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.

عباسی با اشاره به اینکه پیش از این نیز 600 هزار نفر در سال های گذشته تحت پوشش قرار گرفته اند بیان داشت: سازمان فنی و حرفه ای و صندوق تامین اجتماعی برای سرعت بخشی به این موضوع تلاش می کنند و بحث احراز صلاحیت شغلی و مهارت توسط سازمان فنی و حرفه ای انجام می شود./مهر