اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اجاره در انتظار شوک كاهشی؟



 

 

اجاره در انتظار شوک كاهشی؟

 

مصوبه سه شنبه شب شورای پول و اعتبار برای افزایش نرخ سود اوراق مشاركت، بازار اجاره مسكن را در آستانه تحولات امیدوار كننده ای قرار داده كه به اعتقاد هر دو گروه مسوولان و كارشناسان مسكن، اثر حتمی آن «كاهش سطح مطلق اجاره بها در تهران» خواهد بود.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، كارشناسان اقتصاد مسكن در حالی كه پیش تر طرح دولت برای تعزیراتی شدن اجاره بها را ناكارآمد توصیف كرده و خواستار اجرای طرح های واقعی تر برای ساماندهی نرخ های اجاره مسكن شده بودند، حالا نسبت به تاثیری كه افزایش ۲ تا ۳ درصدی نرخ سود اوراق مشاركت و سپرده های بانكی بر بازار مسكن خواهد گذاشت، با مسوولان بخش مسكن اشتراك نظر پیدا كرده اند.

مدیر كل دفتر اقتصاد مسكن وزارت راه وشهرسازی روز گذشته درباره تصویب نرخ سود ۱۷ درصدی برای اوراق مشاركت به «دنیای اقتصاد» گفت: با این اقدام شورای پول واعتبار، جاذبه بانك ها و پروژه های عمرانی برای جذب نقدینگی افزایش می یابد و باعث می شود مالكان آپارتمان های اجاره ای كه همواره تمایل به دریافت «رهن» به دلیل پشتوانه قرارداد را دارند، اما در یكسال اخیر از دریافت آن انصراف داده بودند، مجددا به این سمت كشیده شوند.

علی چگینی همچنین با اشاره به پیشنهاد افزایش نرخ سود سپرده های بانكی كه اخیرا از جانب رییس كل بانك مركزی مطرح شده بود، افزود: افزایش نرخ سود بانكی، انگیزه مضاعف برای سپرده گذاری در بانك ها ایجاد می كند كه مجموع این اقدامات جدید در حوزه پولی، می تواند در نقل وانتقال های پاییزی و تجدید قراردادهای اجاره، موثر واقع شود.

سال گذشته در پی كاهش نرخ سود بانكی، رغبت مالكان آپارتمان های اجاره ای به سپرده گذاری آنچه در ابتدای قرارداد از مستاجر می گیرند نیز افت كرد و به این ترتیب موجران با انصراف از دریافت پول پیش، سبد «رهن واجاره» را به سبد «اجاره ماهانه» تغییر دادند. این شیوه جدید معامله كه تاكنون نیز در بازار مسكن برقرار بوده باعث شد از یكسو اثر روانی تبدیل رهن به اجاره ماهانه، افزایش تصنعی اجاره بها را رقم بزند و از سوی دیگر طبق آنچه كارشناسان اعلام می كنند، سطح مطلق اجاره بها در تهران افزایش پیدا كند.

دو تاثیر نرخ سود بر بازار مسكن

فردین یزدانی از نویسندگان طرح جامع مسكن و كارشناس اقتصادی در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: در تابستان گذشته دریافت اجاره ماهانه به جای پول پیش شدت بیشتری گرفت و باعث شد رابطه بین قیمت مسكن و اجاره كه براساس آن «رهن كامل معادل یك ششم تا یك پنجم قیمت ملك محاسبه می شد» به هم بخورد و به جای آن رابطه یك چهارم ایجاد شود.وی افزود: در حال حاضر هر چند فصل اجاره نشینی تمام شده، اما افزایش نرخ سود اوراق مشاركت و همچنین نرخ سود بانكی، هم برای قراردادهای پاییزی و هم برای فصل بعد، تاثیرگذار خواهد بود.

یزدانی تاثیر نرخ سود بانك ها در بازار مسكن را حرف كارشناسی دانست و گفت: هماهنگ شدن نرخ سود بانك ها و همین طور اوراق مشاركت با نرخ تورم از یكسو تمایل به دریافت پول پیش در معاملات اجاره را افزایش می دهد و از سوی دیگر تحمل پذیری مستاجران را ارتقا می دهد.

این كارشناس اقتصاد مسكن با تاكید بر اینكه هم اكنون تعیین ارزش اجاره ای آپارتمان ها در تهران سلیقه ای شده، افزود: هم اكنون رابطه قدیمی اجاره بها و قیمت مسكن قطع شده، اما می توان امید داشت با واقعی شدن نرخ سود بانك ها، ارزش گذاری در بازار مسكن نیز واقعی شود.

پیش بینی كاهش ۱۰ درصدی اجاره بها

فردین یزدانی در ادامه گفت وگو با «دنیای اقتصاد» پیش بینی كرد در فصل پاییز سال جاری نرخ اجاره مسكن حداقل ۱۰ درصد كاهش پیدا كند.وی همچنین با ناكارآمد خواندن طرح جلوگیری از افزایش بیش از ۹ درصدی اجاره بها در تهران تصریح كرد: هنوز مراجع رسمی آماری در زمینه میزان افزایش اجار ه بها در تابستان امسال ارائه نكرده اند، اما شواهد و تحقیقات میدانی نشان می دهد در فصلی كه گذشت حداقل ۲۰ درصد نرخ اجاره در تهران افزایش پیدا كرده بود.

مینو رفیعی: رهن برمی گردد

مینو رفیعی از كارشناسان برجسته حوزه مسكن نیز در گفت وگویی كوتاه با «دنیای اقتصاد» تصریح كرد: افزایش ۲ تا ۳ درصدی نرخ سود سپرده های بانكی به طور قطع در تعدیل اجاره بها موثر خواهد بود و باعث می شود دریافت رهن كه همواره دلگرمی مالكان محسوب می شود، دوباره احیا شود.

وی افزود: اگر برای مالكان واحدهای مسكونی اجاره ای، دریافت پول پیش و سپرده گذاری آن در بانك ها صرف كند، چنین شیوه ای برایشان مطلوب تر از دریافت ماهانه اجاره بهاست.

همچنین محمدرضا اعوانی عضو كارگروه ساماندهی املاك و مستغلات نیز درباره افزایش نرخ سود اوراق مشاركت و عزم سیستم بانكی به افزایش نرخ سود سپرده ها گفت: در حال حاضر بازار اجاره مسكن در ركود قرار دارد و جابه جایی ها كم شده، بنابراین تاثیر حتمی این تغییر نرخ سود به صورت عمده در تابستان سال آتی بروز می كند..../تفسیر : روزنامه دنیاى اقتصاد


ویدیو مرتبط :
اجاره خودرو، اجاره ماشین، 09123585828، اجاره ماشین بدون راننده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شوک گرانی مسکن در بازار اجاره/ اجاره بهای آپارتمان‌های زیر 50 متر



شوک گرانی مسکن,گرانی مسکن در بازار اجاره

شوک گرانی مسکن در بازار اجاره/ اجاره بهای آپارتمان‌های زیر 50 متر

در سالهای گذشته، اجاره بها با یک روند تقریبا ثابت هر ساله افزایش پیدا می کرد اما گرانی مسکن در سال گذشته، بازار اجاره بها با شوک بزرگی مواجه کرد و حتی موجب گرانی نرخ اجاره در محله های متوسط و ضعیف تهران شد.

به گزارش  مهر، با گذشت از نیمه خرداد ماه، بازار اجاره بها روزهای داغ تری را سپری می کند و تعداد مراجعان به بنگاه های املاک بیشتر شده اما گرانی اجاره بها موجب شده است که مستاجران برای یافتن خانه مناسب با مشکل مواجه شوند.

از آنجایی که افزایش قیمت مسکن در این مدت، قدرت خرید را به شدت کاهش داده است، تعداد زیادی از مستاجران که قصد خرید خانه را داشتند از بازار حذف شدند؛ بنابراین امسال تعداد بیشتری از مستاجران در بازار حضور دارند که زمینه سوء استفاده برخی از مالکان را فراهم کرده است.

یکی از مستاجران در این باره به خبرنگار مهر، گفت: وضعیت اجاره بها و گرانی در این بازار، به شدت توان مستاجران را کاهش داده و ما باید بخش زیادی از درآمدمان را صرف پرداخت اجاره کنیم.

وی افزود: در گذشته صاحبخانه ها بیشتر با مستاجران همراهی می کردند اما الان حاضر به کاهش قیمتها نیستند و می گویند اگر قادر به پرداخت این مبلغ نیستید، خانه را به مستاجر دیگری تحویل می دهم.

در واقع در سالهای پیش از این، اجاره بها با یک روند ثابت هر ساله افزایش پیدا می کرد اما با توجه به گرانی مسکن در سال گذشته، بازار اجاره بها با شوک بزرگی مواجه شده و حتی نرخها در محله های متوسط تهران هم بسیار گران است.

بنابراین در حالی که توان پرداخت مستاجران هر ساله کاهش می یابد اجاره بها با افزایش چند برابری مواجه می شود که به گفته مشاوران املاک، تعیین برخی از قیمت ها هم بنا بر عرف بازار است؛ مگر اینکه صاحبخانه بخواهد پایین تر از عرف بازار، خانه خود را اجاره دهد که چنین موضوعی هم کمتر اتفاق می افتد.

اجاره بهای آپارتمان‌های کمتر از 50 متر

براساس گزارش میدانی خبرنگار مهر، واحدی 45 متری در پیروزی، پرستار جنوبی 4 طبقه تک واحدی، طبقه اول 30 میلیون تومان رهن داده می شود و برای واحدی 45 متری در نواب - قزوین با انباری، 20 میلیون تومان رهن کامل دریافت می شود.

در خیابان خوش - هاشمی هم برای واحدی با متراژ 45 مترمربع، 10 میلیون تومان رهن و 430 هزار تومان اجاره تعیین شده است و یک واحد 45 متری و تکواحدی با پارکینگ و آسانسور در سبلان شمالی 30 میلیون تومان رهن داده می شود.

در مجیدیه جنوبی آپارتمانی 50 متری و یکخوابه بدون پارکینگ و انباری با قیمت 25 میلیون تومان رهن و 320 هزار تومان اجاره داده می شود و برای واحدی 50 متری در اقدسیه - لنگری، زیرهمکف، بدون پارکینگ و انباری 20 میلیون تومان رهن با ماهیانه یک میلیون تومان اجاره تعیین شده است.

همچنین برای یک آپارتمان 45 متری در نواب بریانک با پارکینگ و انباری 15 میلیون تومان رهن و 300 هزار تومان اجاره دریافت می شود و آپارتمان 50 متری در انتهای جیحون کمیل، با عمر 12 ساله با 18 میلیون تومن رهن و 300 هزار تومان، اجاره داده می شود. همچنین برای آپارتمانی 45 متری در مجیدیه، بدون پارکینگ، 45 میلیون تومان رهن تعیین شده است./مهر