اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابوبکر بغدادی، کلاهبردار ساده ای که رهبر داعش شد! / سران این گروه تروریستی تا چند سال پیش به چه فعالیتی مشغول بودند؟




 اخبار  بین الملل  - شپیگل:
ابوبکر بغدادی، کلاهبردار ساده ای که رهبر داعش شد! / سران این گروه تروریستی تا چند سال پیش به چه فعالیتی مشغول بودند؟

ابراهیم البدری یا ابوبکر البغدادی کنونی، تنها فرد از رهبران دولت اسلامی نیست که مدت مدیدی در اسارت آمریکایی‌ها در زندان بود. تقریبا همه رهبران کنونی "دولت اسلامی" چنین وضعیتی دارند.

اخبار,اخباربین الملل,رهبر داعش

 

رهبران تشکیلات تروریستی "دولت اسلامی" که هم‌اکنون بخش‌های قابل‌توجهی از قلمور دو کشور عراق و سوریه را در کنترل خود دارند، چه کسانی هستند و چگونه همدیگر را پیدا کرده‌اند؟ پایگاه خبری "اشپیگل آنلاین" در گزارشی به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

به گزارش  تیک ، گزارشگر "اشپیگل آنلاین" که منبع اصلی اطلاعات خود را روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" معرفی کرده، می‌نویسد: زندگی "ابراهیم عواد ابراهیم البدری"، تنها زمانی که برای نخستین‌بار بازداشت شد، مسیر تازه‌ای پیدا کرد. او در سال ۲۰۰۴، زمانی که ۳۳ سال داشت، توسط سربازان آمریکایی‌ها در عراق بازداشت شد. تا آن زمان او کلاهبردار ساده خیابانی بود. ده سال بعد او خود را "ابوبکر البغدادی" یا "خلیفه ابراهیم" نامید که رهبر گروه "دولت اسلامی" است. دولت آمریکا برای بازداشت او ده میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

سربازان آمریکایی ابراهیم البدری را در خانه‌ای در فلوجه به همراه شماری از دوستانش که از رادیکال ها بودند بازداشت کردند. او چندین سال را در اردوگاه "بوکا" سپری کرد.

اما ابراهیم البدری یا ابوبکر البغدادی کنونی، تنها فرد از رهبران دولت اسلامی نیست که مدت مدیدی در اسارت آمریکایی‌ها در زندان بود. تقریبا همه رهبران کنونی "دولت اسلامی" چنین وضعیتی دارند.

بازداشتگاه "بوکا" (Bucca) در این مورد نقش مهمی داشت. بوکا، یکی از بزرگترین زندان‌های آمریکا در عراق بود. این زندان در نزدیکی شهر ام‌القصر، واقع در ۶۰ کیلومتری جنوب بصره و نزدیک مرز کویت قرار داشت. حدود ۹ نفر از رهبران تراز اول "دولت اسلامی" برای چند سال در همین بازداشتگاه، زندانی بوده‌اند و باور بر این است که در همین‌جا با یکدیگر آشنا شده‌اند.

زندانیان دیروز بوکا، رهبران امروز داعش
افراد زیر از جمله زندانیان و هم‌بندیان اردوگاه بوکا بودند:
فاضل الحیالی: در تشکیلات "دولت اسلامی" او را "ابومسلم الترکمانی" می‌نامند. او دومین فرد مهم در تشکیلات دولت اسلامی و معاون ابوبکر بغدادی است. در رژیم صدام حسین او افسر اطلاعاتی تشکیلات امنیتی ارتش عراق بود.

ابومحمد السویداوی: نام رزمی او "ابو ایمان العراقی" است. عضو شورای نظامی "دولت اسلامی" است. این شورا مسئول طراحی و برنامه‌ریزی امور نظامی و عملیات جنگی است. او در رژیم صدام حسین سرهنگ سازمان اطلاعات نیروی هوایی عراق بود.

عدنان اسماعیل نجم: با نام رزمی "ابوعبدالرحمن البیلاوی" و عضو شورای نظامی "دولت اسلامی" بود. در رژیم صدام حسین از اعضای بلندپایه‌ی حزب بعث عراق بود. اسماعیل نجم در ژوئن ۲۰۱۴ در استان انبار عراق کشته شد.

سمیر عبد محمد الچلیفاوی: با نام جنگی "حاجی بکر"، عضو شورای نظامی "دولت اسلامی" بود و در ژانویه گذشته در سوریه کشته شد.

عبدالواحد خضیر احمد: او با نام مستعار ابولوء شناخته می‌شود و جزیی از هسته‌ی سخت دولت اسلامی است. او مسئول امور امنیتی دولت اسلامی است و جلوگیری از مقاومت مردمی و اقدامات مخالفت‌جویانه علیه دولت اسلامی در قلمرو حاکمیت این گروه از وظایف اصلی او به شمار می‌رود.

عبدالله احمد المشهدانی: در دولت اسلامی با نام "ابو قاسم" شناخته می‌شود. مسئول امور جنگجویان خارجی است. طرف توجه اصلی او افرادی هستند که برای انجام ترورهای انتحاری اعلام آمادگی کرده‌اند.

فارس ریاض النعیمی: با نام مستعار ابوشیما مشهور است. او مسئول انبارهای تسلیحاتی دولت اسلامی است.

عبدالرحمن الفاری: با نام مستعار "ابوسوجه"، مسئول امور بازماندگان کشته‌شدگان وابسته به دولت اسلامی است. دولت اسلامی به شبه‌نظامیان خود قول داده که در صورت کشته‌شدن، از بازماندگان آنها نگهداری کند.


بیشتر بخوانید: خواننده رپ اسلام‌گرای آلمان در جنایت‌های "دولت اسلامی" دست دارد

اتحاد خطرناک "بعثی - تفکیری"
زندان بوکا در زمان احداث در سال ۲۰۰۴ برای ۵ هزار زندانی ساخته شده بود. در سال ۲۰۰۷ که اوج فعالیت‌های شبه‌نظامیان علیه ارتش آمریکا بود، این اردوگاه ۲۴ هزار نفر را در خود جای داده بود.

برای جلوگیری از به‌وجود آمدن تنش در زندانی که چندین برابر ظرفیت‌اش از زندانی پر شده بود، زندانیان براساس باورهای مذهبی از هم‌دیگر تفکیک می‌شدند. اما این تفکیک خطر دیگری به‌وجود آورد: در بخش مربوط به زندانیان سنی، اسلام‌گرایان افراطی با اعضای حزب بعث و افراد دستگاه امنیتی صدام حسین هم‌بند شدند.

در نگاه اول این دو گروه نکات مشترک زیادی با هم نداشتند. لیکن هر دو گروه از این زندانیان سنی‌مذهب، شرایط جدید عراق را نمی‌پذیرفتند. بعثی‌ها در رویای یک دولت عربی بودند و اسلام‌گرایان نیز در آرزوی یک حکومت اسلامی. هر دو گروه نیز در دفاع از منافع و خواست‌های خود با وحشی‌گری تمام عمل می‌کردند.

در همین بند سنی‌های تندرو زندان بوکا کادرهای سابق رژیم صدام با اسلام‌گرایان افراطی پیوند خوردند. بعثی‌ها استعدادهای نظامی و سازمانگری و نیز شبکه‌ای از بوروکراتهای مجرب خود را که تروریست ها فاقد آنها بودند در اختیار آنها گذاشتند. به این ترتیب در اردوگاه بوکا و دیگر زندان‌های آمریکایی در عراق، اتحاد خطرناکی از نیروهای افراطی شکل گرفت.

 

 اخبار بین الملل  - تیک


ویدیو مرتبط :
معاون اصلی ابوبکر بغدادی رهبر داعش در عراق کشته شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات تازه‌ای از زندگی خصوصی رهبر خطرناک ترین گروه تروریستی جهان / ابوبکر البغدادی دکترا دارد!



اخبارابوبکر البغدادی

ابوبکر البغدادی خود را "خلیفه" خوانده و "خلافت اسلامی" بنیان گذاشته است. دامنه "خلافت" او فعلا به مناطقی از عراق و سوریه محدود شده است. بغدادی خطرناک‌ترین و قدرتمندترین گروه تروریستی امروز جهان را رهبری می‌کند، اما از زندگی خصوصی‌اش اطلاعات چندانی در دست نیست.

در ژوئیه ۲۰۱۴ ویدئویی از سخنرانی فردی سیاه‌پوش و عمامه به سر منتشر شد. گفته شد که او ابوبکر البغدادی، رهبر "داعش" است. از البغدادی تنها دو عکس تأیید شده وجود دارد. پس از آن سخنرانی هم تنها پیام‌های صوتی منتسب به البغدادی منتشر شده است. ظاهرا رهبر "دولت اسلامی" بر خلاف اسامه بن‌لادن، رهبر پیشین شبکه تروریستی القاعده، و ایمن الظواهری، خلف او، علاقه‌ای به حضور در انظار عمومی و تبلیغات رسانه‌ای ندارد. ابوبکر البغدادی به همین دلیل "شبح" خوانده می‌شود.

روزنامه‌نگارانی از نشریه "زود دویچه تسایتونگ" آلمان و شبکه اول رادیو-تلویزیون این کشور زندگی رهبر "دولت اسلامی" پیش از هدایت این گروه تروریستی را بازسازی کرده‌اند. این گروه با سفر به محل زندگی و تحصیل ابوبکر البغدادی در عراق، عکس‌ها و مدارک تاکنون ناشناخته‌ای را یافته‌اند که بررسی آن‌ها تصویری از زندگی خصوصی رهبر "دولت اسلامی" به دست می‌دهد و اطلاعات موجود را تا حدودی تدقیق می‌کند. روزنامه‌نگاران همچنین با همسا‌یه‌ها وآشنایان پیشین البغدادی صحبت کرده‌اند.

سن، محل تولد و خانواده
در تحقیقات کپی اولین کارت شناسایی ابوبکر البغدادی مربوط به سال ۱۹۸۰ پیدا شد. بر این اساس، رهبر "دولت اسلامی" اول ژوئیه ۱۹۷۱ در شهر سامره (عراق) به دنیا آمده و نام اصلی او ابراهیم عواد ابراهیم البدری است. همسایگان می‌گویند البغدادی پسر سوم (چهار پسر) خانواده‌ای کشاورز و بی سر و صدا بوده است.

او در دوران مدرسه یک بار رد شده و در سال ۱۹۹۱ با نمره ۴۸۱ از ۶۰۰ دیپلم خود را گرفته است. البغدادی در دوران تحصیل به عنوان "برادر شهید" از امتیاز ویژه‌ای برخوردار بوده است. برادر کوچکتر البغدادی سرباز ارتش صدام حسین، دیکتاتور مخلوع عراق بود که کشته شد. البغدادی خود به دلیل مشکلات جسمی از خدمت در ارتش معاف شد. برگه معاینه پزشکی البغدادی در دوران دانشجویی نشان می‌دهد که او نزدیک‌بین است.

به گفته یکی از همبازی‌های البغدادی، او همواره علاقه داشته نقش رهبر را بر عهده بگیرد.

دیپلم و تحصیلات تکمیلی
ابوبکر البغدادی پس از دیپلم داوطلب تحصیل در دانشگاه بغداد می‌شود. او بر اساس مدارک موجود، رشته اول خود را حقوق انتخاب می‌کند؛ رشته دوم و سوم هم زبان‌های خارجی و علوم تربیتی.

اما معدل دیپلم "خلیفه" برای ورود به دانشگاه در این رشته‌ها مناسب نیست، پس برای تحصیل در رشته حقوق (اسلامی) به دانشگاه حقوق اسلامی بغداد می‌رود. او در ادامه رشته دانشگاهی خود را به "علوم قرآنی" تغییر می‌دهد.

البغدادی در سال ۱۹۹۹ کارشناسی ارشد می‌گیرد. موضوع پایان‌نامه او "تفسیر قرآن" بوده است؛ در ادامه هم وارد مقطع دکترا می‌شود. رهبر گروه تروریستی "داعش" در سال ۲۰۰۳ در استان انبار عراق برای نخستین بار ازدواج می‌کند.

پس از حمله آمریکا به عراق (مارس ۲۰۰۳) البغدادی در فوریه ۲۰۰۴ به دلایلی که تا امروز مشخص نشده، دستگیر و ۱۰ ماه در اردوگاه "بوکا" در جنوب عراق نگهداری می‌شود. در تحقیقات روزنامه‌نگاران مدرکی مربوط به ۳۰ ژوئن ۲۰۰۴ مشاهده شد به قلم استاد راهنمای البغدادی. روی این برگه نوشته شده: «با من تماس نگرفت (دستگیر شده)».

در اردوگاه بوکا مظنونان امنیتی و تروریستی در کنار نیروهای سابق ارتش صدام حسین نگهداری می‌شدند. به اعتقاد کارشناسان، این هم‌نشینی تأثیر بسزایی در رفتار کنونی البغدادی و تشکیلات زیر نظر او داشته است.

البغدادی پس از آزادی از ارودگاه بوکا در دسامبر ۲۰۰۴ به دانشگاه باز می‌گردد و همزمان مؤذن محله‌ی "توبجی" در غرب بغداد می‌شود. او در سال ۲۰۰۷ پایان‌نامه دکتری خود را ارائه می‌کند و در نهایت مقطع تحصیلی دکتری را با نمره ۸۲ از ۱۰۰ به پایان می‌رساند.

استاد راهنما با وجود گلایه از غلط‌های املایی بسیار، نمره "بسیار خوب" را برای البغدادی منظور می‌کند.

دانشگاه بغداد به روزنامه‌نگاران آلمانی گفته که پایان‌نامه دکتری البغدادی در دسترس نیست. از قرار معلوم هر سه نسخه آن به سرقت رفته‌اند.

رهبری "دولت اسلامی"
بر اساس شواهد موجود، ابوبکر البغدادی پس از پایان تحصیلات ناپدید می‌شود. با این حساب این مدعا که البغدادی با ابو مصعب زرقاوی، رئیس پیشین شاخه‌ی عراق القاعده، شخصا آشنا شده، نمی‌تواند درست باشد. زرقاوی در سال ۲۰۰۶ در حمله هوایی ارتش آمریکا کشته شد.

البغدادی همچنین ادعا می‌کند که "سید" است و از نوادگان پیامبر اسلام. روزنامه‌نگاران آلمانی در تحقیقات خود هیچ مدرکی دال بر درستی این مدعا پیدا نکردند.

بنا بر برآورد دولت عراق و سرویس‌های جاسوسی غربی، البغدادی در ابتدا در شهر – سامره – و در قالب القاعده عراق شروع به مبارزه کرد.
اخبار بین الملل - تیک