اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابتکار: دمای ایران ۱.۵ درجه گرم شده است



اخبار,اخباراجتماعی,معصومه ابتکار

 

 اخباراجتماعی  - تقدیر از پژوهش‌گران محیط‌ زیستی/ ابتکار: دمای ایران ۱.۵ درجه گرم شده است

 به مناسبت هفته پژوهش صبح امروز سازمان حفاظت از محیط زیست مراسمی برای تقدیر از پژوهشگران این حوزه برگزار کرد.

به گزارش خبرآنلاین؛ از سال ١٣٧٩ به منظور ترویج فرهنگ پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری چهارمین هفته آذر ماه را با توجه به نامگذاری ٢٥آذر ماه به نام روز پژوهش از طرف شورای فرهنگ عمومی به نام هفته پژوهش نام نهاد و مسوولیت برگزاری این هفته را به معاونت پژوهشی این وزارت سپرد. ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری همه ساله برنامه های متعددی را با همكاری سازمانها نهادها دانشگاهها و موسسات مرتبط با پژوهش و فناوری برگزار میكند.

به همین منظور سازمان حفاظت از محیط زیست صبح امروز مراسمی را برای تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه محیط زیست در مرکز همایش های این سازمان برگزار کرد.

اولین سخنران مراسم حمید راشدی مدیر كل دفتر پژوهش و توسعه فناوری سازمان محیط زیست در ابتدا در مورد نحوه انتخاب پژوهشگران برتر اینگونه توضیح داد: در سازمان حفاظت محیط زیست در مهرماه سال جاری پس از فراخوان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای شركت پژوهشگران و فناوران برتر، مراتب به دفاتر ستادی و ادارات كل حفاظت محیط زیست استان ها ابلاغ شد و طی مهلت تعیین شده ٢٢نفر از ادارات كل ستادی و استانی در این فراخوان شركت كردند كه مدارك آنها در جلسات كمیته علمی انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر سازمان بررسی شد.

او ادامه داد: بر اساس آیین نامه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر واصله از وزارت علوم تحقیقات و فناوری ٢٠نفرواجد شرایط تشخیص داده شده و رتبه بندی آنان انجام گرفت. دو نفر اول به دبیرخانه جشنواره در وزارت علوم تحقیقات و فناوری معرفی شدند. در مورد انتخاب اداره كل استانی برتر در حوزه پژوهش و تقدیر از شوراهای پژوهشی استان ها بر اساس مدارك و مستندات دریافت شده از ادارات كل حفاظت محیط زیست استان ها ادارات كل محیط زیست استان های اذربایجان شرقی كرمان فارس و تهران به ترتیب در حوزه پژوهش انتخاب شدند.

پژوهش در دنیا مبنای سیاست هاست
در ادامه مراسم معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست به نقش پژوهش در جهان اشاره کرد و گفت: در این هفته كه ما هفته پژوهش را برگزار می کنیم، دنیا هم بر اساس پژوهش ها و مطالعات پیش می رود. در اجلاس بزرگ وزیران محیط زیست به جمع بندی های مهمی در مورد راهكارهای تغییرات اب و هوا رسیدند که مبنای كار آنها یك كار مطالعاتی گسترده بود. سال ها بود که به جمع آوری اطلاعات پرداختند حتی اطلاعاتی كه مربوط به ٣٠هزار سال قبل بود و حدود ٣٠٠٠ پژوهشگر در حوزه های هواشناسی، اقلیم و محیط زیست جمع شدند.

ابتکار ادامه داد: در این پژوهش ها از عمق یخ های قطبی گرفته تا نمونه برداری هایی كه از لایه های عمق دریا یا زمین انجام شد. اطلاعات را بعد از جمع آوری انالیز كردند كار آماری روی آنها انجام دادند و داده ها را به اطلاعات تبدیل كردند. اطلاعات را دوباره تجزیه و تحلیل كردند و از دل آن تئوری ها و فرضیه ها را تكمیل كردند. و در نتیجه افکار عمومی و سیاستمداران را هم با نتیجه های علمی افکار عمومی و سیاست مداران را مجاب کنند که کاری که دارد انجام می شود پایه علمی دارد.

ابتکار در مورد نتایج طرح های تحقیقاتی آنها می گوید: بعد از یك دهه كار مطالعاتی به این نتیجه رسیدند كه با ٩٥درصد اطمینان می توانیم بگوییم كه زمین در حال گرم شدن است. بررسی های اولیه ما در ایران این است كه ما افزایش دما تا یك درجه و نیم را هم تجربه كردیم. اما آنها می‌گویند باید تمام تلاشمان را بکنیم تا افزایش دما به 2درجه نرسد. چون زمین دچار وضعیت برگشت ناپذیر می شود.

او ادامه داد: امروز اگر خیلی محكم می‌گویند نباید گرمای هوا به ٢ درجه افزایش پیدا كند بر اساس علم و دانایی است.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه هدف سازمان مشخص و حفاظت از محیط زیست است، گفت: حرکت ما نیز مبتنی بر دانایی است و لازمه آن این است كه فرآیند پژوهش را طی كرده باشیم. در حوزه پژوهش لازم است در ابتدا مساله یابی كامل باشد ابعاد موضوعات مشخص باشد كه مسایل محیط زیستی ویژگی هایش پیچیده بودن است. انجام صحیح فرآیند پژوهش و در نهایت كارو بحث و تحلیل و به جمع بندی رساندن و عرضه آن برای سیاستگذار است.


  اخباراجتماعی  - خبر انلاین


ویدیو مرتبط :
دمای 40- درجه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش ٤ درجه‌ای دمای ایران تا ١٥‌سال آینده



اخبار,اجتماعی,افزایش ٤ درجه‌ای دمای ایران تا ١٥‌سال آینده

 رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست خبر داد:
افزایش ٤ درجه‌ای دمای ایران تا ١٥‌سال آینده

افزایش بیماری‌های جدید، کاهش تولید ناخالص ملی و مصرف بیشتر آب در بخش کشاورزی و جنگل‌ها از تبعات افزایش دمای کشور است.

«اگر دمای زمین تنها دو درجه سانتی‌گراد افزایش یابد، تاثیرات جبران ناپذیری رخ خواهد داد»، «با تغییرات آب‌وهوایی و گرمایش زمین، بیماری‌های جدید افزایش می‌یابند و بیماری‌هایی که قبل رخ داده است، دوباره ظهور می‌کنند»، «گرمایش زمین آسیب‌پذیری را بیشتر می‌کند و همه را در معرض تهدید قرار می‌دهد» و «این پدیده کاهش سه‌درصدی تولید ناخالص ملی را رقم می‌زند». اینها گوشه‌ای از سخنان رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره تبعات پدیده گرمایش زمین در ماه‌های گذشته است. پدیده‌ای که سایه‌اش بر سر کشور به‌شدت سنگینی می‌کند و افزایش دمایی چند درجه‌ای در آینده‌ای نه‌چندان دور را به‌همراه می‌آورد.

به گفته معصومه ابتکار، تا ١٥‌سال آینده یعنی تا‌ سال ٢٠٣٠ میلادی دمای ایران افزایشی ٤ درجه‌ای را تجربه می‌کند. تجربه‌ای تلخ که تغییرات اقلیمی و عدم‌مدیریت گازهای گلخانه‌ای پدید می‌آورد.

معاون رئیس ‌جمهوری پیش از این از افزایش ٤ تا ٥ درجه‌ای دمای ایران تا پایان قرن ٢١ خبر داده بود. او در مجمع وزیران محیط‌زیست آسیا و اقیانوسیه، با اشاره به این‌که ایران تا پایان قرن ٢١ افزایش ٤ تا ٥ درجه‌ای دمای هوا را تجربه می‌کند، درحالی‌که هدف‌گذاری میانگین افزایش دما در جهان ١,٥ تا ٢ درجه سانتی‌گراد است، گفته بود که «ایران اکنون میانگین ٥٥.١ درجه افزایش را تجربه می‌کند. در شرایط اقلیمی خشک و نیمه‌خشک   ایران، هر یک درجه افزایش دما، مترادف است با ٢٠ تا ٢٥‌درصد کاهش منابع آب و همزمان نیاز به آب بیشتر در بخش جنگل و کشاورزی را تا ٦‌ درصد افزایش می‌دهد. همچنین دست‌کم  ٢ ‌درصد کاهش تولید ناخالص ملی در ایران را به‌همراه می‌آورد.»
حالا با گذشت ١٠ روز از برگزاری مجمع محیط‌زیست آسیا و اقیانوسیه، معصومه ابتکار در نشست هیأت امنای دانشگاه محیط‌زیست، زمان رسیدن به گرمایش ٤ درجه ای دما در ایران را تا ١٥‌سال آینده اعلام کرد و گفت: «پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش ٤درجه‌ای دمای ایران تا‌ سال ٢٠٣٠ میلادی است.» او با اشاره به تأثیر گسترده تغییر اقلیم و توجه و برنامه‌ریزی جهانی برای این موضوع، ادامه داد: «هر یک درجه افزایش دما منجر به رشد ٦‌درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی و کاهش ٣‌درصدی تولید ناخالص ملی می‌شود.»


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، اتخاذ رویکرد اقتصاد مقاومتی را یکی از راهکارهای دنیا برای مقابله با تاثیرات وسیع تغییرات آب‌وهوایی دانست و گفت: «مواجهه با شرایط دشوار تغییر اقلیم، نیاز به برنامه‌ریزی، اصلاح سیاست‌ها و جهت‌گیری‌ها و آموزش متخصصان در این حوزه دارد، از این‌رو دانشگاه محیط‌زیست می‌تواند پرچمدار آموزش تخصصی این حوزه در ایران باشد.»
ابتکار با انتقاد از بخشی‌نگری در مدیریت کلان کشور و تأکید بر فرابخشی بودن موضوع محیط‌زیست، یادآوری کرد که «مهم‌ترین تفاوت مدیریت بر مبنای توسعه‌پایدار با مدیریت‌سنتی در همین نگاه فرابخشی است.»


معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: «مهم‌ترین تأکید مدیریت توسعه‌پایدار بر انتخاب شیوه‌ای است که نسل آینده را نیز از تصمیمات امروز منتفع سازد و به‌عبارت دیگر، نتیجه بلندمدت تصمیمات امروز نیز مثبت باشد.»


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با تأکید بر اهمیت‌ سال٢٠١٥ به‌دلیل نهایی‌شدن اهداف توسعه‌پایدار، خاطرنشان کرد که «مجامع جهانی در تلاش هستند همزمان با پایان ‌سال ٢٠١٥ اهدافی جدید با محوریت توسعه‌پایدار (با تلفیق ٣ مفهوم اقتصاد، اجتماع و محیط‌زیست) را جایگزین اهداف هزاره کنند که تاکنون ١٧ هدف آن مشخص شده و در شهریورماه با حضور سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل نهایی و تصویب خواهد شد.»


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درحالی از افزایش ٤ درجه‌ای دمای کشور تا ١٥‌سال آینده خبر می‌دهد که روند افزایشی در ایران مدتی است آغاز شده و معصومه ابتکار، پاییز گذشته در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و معرفی پژوهشگران‌برتر محیط‌زیست، از آغاز این روند افزایشی حکایت کرده و گفته بود که «بررسی‌های ما نشان می‌دهد، در ایران دمای زمین یک تا  ١,٥ درجه افزایش پیدا کرده است. اگر این افزایش دما بیشتر شود، تغییرات غیرقابل بازگشتی همچون تغییرات شدید آب‌وهوایی و از دست رفتن زیستگاه‌ها رخ خواهد داد که بر همین اساس فقط  ٢ دهه برای مهار روند گرمایش زمین فرصت هست.»

 

اخبار اجتماعی - شهروند