اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت الله هاشمی : یك گروه بی هنر و عقب افتاده نمی تواند سرمشق باشد



آیت الله هاشمی رفسنجانی,اخبار جدید


اخبار سیاسی - آیت الله هاشمی رفسنجانی:
یك گروه بی هنر و عقب افتاده نمی تواند سرمشق باشد/ امام بارها در مسائل داخلی و خارجی، ترمز بی ترمزها را كشیدند تا انقلاب در مسیر اعتدال بماند

تبلیغات فراوانی كردیم كه خیلی ها از اسم آمریكا متنفّر هستند. در مثل مناقشه نیست و گویا اسم آمریكا و ایران مثل جن و بسم الله بود/ آنها كه تندروی های خود را به امام منسوب می كنند، خلاف می گویند/ كاری كه آقای روحانی دارند می كنند، حقیقتاً مصداق اعتدال است

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه آنها كه تندروی های خود را به امام منسوب می كنند، خلاف می گویند، تاكید كرد: امام بارها در مسائل داخلی و خارجی ترمز، بی ترمزها را كشیدند تا انقلاب در مسیر اعتدال بماند،

 گزیده مصاحبه ایشان با ویژه نامه نوروزی ایران بدین شرح است:

* خیلی از كسانی كه نظرات امام درباره میانه-روی و تندروی را بازخوانی و یا تفسیر میكنند به این نقطه میرسند كه مشی امام (ره) برخورد با مخالفان بود و آن را نوعی اقدام انقلابی میدانستند، در حالی كه میدانیم خیلی از كارها تندروی و افراط بود. آیا واقعاً این كارها برگرفته یا تأسّی از سیرة امام است؟
● خلاف میگویند. هر انسانی میتواند هر ادعایی بكند. امام در كجا چنین بودند؟ چه كسی می-تواند مصداقی از این حرفها و ادعاها بیاورد؟ محور امام شرع و قانون اساسی بود. رفتار خلاف قانون را قبول نداشتند. مقاومت در برابر ظلم و تجاوز از مقوله تندروی نیست. من هم ملاك اعتدال را از قرآن و قانون اساسی یاد گرفته ام.

○ برخورد با آمریكا، یك مصداق روشن است. یا پافشاری بر اجرای ارزشهای دینی و یك سلسله از محكماتی كه میگویند اصول انقلابی هستند.
● اتفاقاً در مورد ارزشهای دینی، امام كاری كردند كه اوج نقطة اعتدال، یعنی عقلانیت و كارشناسی صحیح است و آن تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.در تاریخ اسلام و تشیّع هیچ فقیهی در فقه سیاسی این كار را نكرده بود و در دنیا هم چنین كاری نكردند. دو مسأله تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی در اختیار شورای نگهبان بود كه میتوانستند قانونی را رد یا قبول كنند.امام دیدند كه اینگونه نمیشود. اختلافات به جایی رسیده بود كه خیلی از لوایح مهم ما در مجلس مانده و گیر كرده بود. نه مجلس حاضر بود نظر شورای نگهبان را بپذیرد و نه شورای نگهبان حاضر بود كه عقب نشینی كند.

امام (ره) ابتدا كارشناسی را جلو انداختند و گفتند: « اگر دو سوم مجلس یك موضوعی را به ضرورت تشخیص دادند، دیگر به شورای نگهبان نرود.» ولی چون دیدند این طرف هم افراط كرد و ممكن بود خیلی زود درباره موضوعات بگویند «ضرورت است». مجمع را ابتكار كردند و گفتند: كه اگر بین مجلس و شورای نگهبان تفاهم نشد، مجمع تصمیم نهایی را میگیرد و میتواند از قانون اساسی و فتواهای ارزشی كه آقایان دادند، عبور كند.این اوج اعتدال است. یعنی عقلانیت و كارشناسی كه مصلحت را تشخیص بدهد. این نگاه اعتدالی را كجا میتوانند پیدا كنند؟.در جنگ، بچه هایی كه در میدان جنگ بودند، خیلی حماسی، شجاع، ایثارگرانه و فداكارانه دفاع میكردند، ولی كم كم به اینجا رسیدیم كه دیگر نمیتوانیم بجنگیم.

با اینكه امام (ره) گفته بودند «ما تا آخر می مانیم»، «بیست سال هم طول بكشد، می مانیم»،«تا آخرین نفس» و«تا آخرین قطرة خون می¬جنگیم»، ولی وقتی دیدند جنگ دیگر به صلاح كشور نیست، خیلی آسان مسأله را حل كردند. خوب هم حل كردند.یعنی به گونه ای حل كردند كه هر كس بیانیه ایشان را شنید، قانع شد. در مسأله ای كه حالت افراط می توانست برای كشور مشكل ایجاد كند، وارد شدند و به آسانی حل كردند.

در مسأله حج، وقتی شهدای ما را از مكه آوردند، همه عصبانی بودیم و ایشان هم تعبیری كردند و گفتند: «ما از هركس، از صدام هم بگذریم، از فهد نمی گذریم.» ولی وقتی دیدند حج مثل نماز و روزه جزو فروع دین ماست، دارد تعطیل می شود، ما را دعوت كردند و گفتند: «این مسأله را حل كنید. نمی توانیم تعطیلی حج را بپذیریم.»

 امام (ره)  اینگونه بود و هر وقت مشكلی برای جامعه پیدا میشد، با عقلانیت وارد می شدند و حل می كردند. چون ضمن اینكه فقیه بود، فیلسوف و عارف بزرگی هم بود و با مبانی اسلام كه بر پایه اعتدال استوار است، كار می كرد.

○ چكار كنیم كه میانه روی به عنوان یك میراث و مكتب باقی بماند؟ اگر تفكر و سیرة امام مبتنی بر اصل میانه روی بود، چرا بعضی از فرزندان انقلاب و خیلی از افراد نسل اوّل انقلاب از شنیدن واژة میانه روی بدشان می آید و اعتدال را به اصطلاح مكروهات می دانند؟ واقعاً دلیل این غربت و انزوای فكر میانه روی در همین نسل اوّل انقلاب، ـجمعی كه بعضی هایشان كنار شما هم بودندـ ، چیست؟
● من كسی را ندیدم كه از اعتدال بدش بیاید، همه می گویند كه ما معتدل هستیم. حتّی وقتی كه خودشان هم هستند، نمی توانند بگویند مخالف اعتدالیم. چون كسانی كه كنار ما بودند، اهل قرآن هستند. در كتاب فرهنگ قرآن وقتی به كلمة اعتدال رسیدم، 40 مورد را درآوردم كه قرآن اعتدال می خواهد. داستان های انبیا را كه می-گوید، قسمتهایی تأكید بر اعتدال آنهاست. 40 مورد است كه آقای رستگاری یكی یكی از كتاب فرهنگ قرآن می گوید و در سایت می گذارد.

آیات خیلی زیاد است كه من فقط چند آیه را برای شما می گویم. وقتی قرآن دستور می دهد انفاق كنید، به پیغمبر(ص) می گوید: نه خیلی انفاق كن كه دست خودت را ببندی و هیچ چیز نداشته باشی و نه آن قدر تفریط كن كه به كسی ندهی.» لاتجعل ید مغلولهً علی عنقِك، یعنی هیچ چیز ندهی، «ولا تَبْسُطها كُلّ البَسْط فتقعد ملوما محسورا»، یعنی خیلی هم باز نكن كه چیزی كف دستت نماند.

یا: «والذّین إذا أنفقوا لَم یسرفوا و لم یقتروا و كان بین ذلك قواماً» از این مضامین برای هر موردی در قرآن خیلی زیاد است. در مورد عبادت ـ كه مهمتر از آن نیست ـ بر اعتدال تأكید می كند. در مورد مباحثه و احتجاجات می¬گوید: «فبشّر عبادالذین یستمعون القول و یتبعون اَحْسَنه.» یعنی به انسان می-گوید: «به حرف های دیگران گوش كن و بهترین ها را انتخاب كن» بندگان خوب خداوند كسانی هستند كه می شنوند، نگاه می كنند و خوب و بدش را انتخاب می كنند. یلی از این توصیه ها در قرآن داریم. توصیه كلی اش این است كه «و كَذالك جعلناكم اُمَه وسطاً لِتكونوا شهدا علی الناس» ما شما را یك اُمت میانه رو قرار دادیم كه برای دیگران سرمشق باشید.از این آیه كاملاً روشن است كه یك گروه افراطی هرگز نمی تواند سرمشق باشد. یك گروه بی هنر و عقب افتاده سرمشق نمی شود. مشی عاقلانه و با تدبیر سرمشق می شود. من فكر می كنم كسانی كه با دین و قرآن آشنا هستند، این حرف ها را نمی زنند. بچه های احساسی، با احساسات خود این كارها را می كنند.

○ بالاخره شما یك جمع بندی از رفتار دوستانی كه مسیر میانه روی و اعتدال را در پیش گرفتند و جمعی كه اسیر فضای تندروی شدند، دارید. در دهة اخیر هم می بینیم كه در خیلی از جاها واقعاً فضای تندروی و رادیكالیسم بر میانه روی غلبه میكند. الان هم تحلیل و جمع بندی روشنی دارید. چرا واقعاً این اتفاق افتاد؟ این فضا كه پیش می آید، میانه روی در اقلیت قرار می گیرد و سبقت و مسابقه ای برای تندروی و اتخاذ مواضع تند و شعارهای تند راه می افتد. از این جهت توضیحی بفرمایید.
● اوّل انقلاب یك مقدار طبیعی بود. هر انقلابی وقتی اتفاق می افتد، با مقدار زیادی احساسات همراه می شود. وقتی انقلاب ما پیروز شد، نیروهایی كه خشم از رفتار رژیم قبل در وجودشان بود و آسیب هایی دیده بودند، می خواستند از عوامل رژیم انتقام بگیرند. ادبیاتی كه در انقلاب به كار می رود، یك مقدار انسان ها را تندرو بار می آورد و تندروی هایی در برخوردها پیش می آید. امام چندبار در فواصل مختلف بیانیه صادر كردند و ترمز زدند. به اینها نگاه كنید. برای شما سخت نیست و حتماً مرجعی برای مراجعات خودتان دارید. حرف-های امام كاملاً روشن است و می توانید ببینید.حركت های انقلاب احتیاج به ترمز داشت كه امام این ترمز را زدند. آن بیانیه هشت ماده ای را ببینید. وقتی كه دیدند نیروهای امنیتی و انقلابی غیر امنیتی و قضایی دارند با مردم تند برخورد می كنند، آن مطالب را گفتند. به بیانیه هشت ماده ای ایشان نگاه كنید و ببینید چه مطالب مهمی در آن هست! .ترمز می كردند تا حركت انقلاب به مسیر اعتدال برگردد.

○ می دانیم كه میانه روی و اعتدال موضوعی نیستند كه با نصیحت و توصیه و اندرز در جامعه نهادینه شوند. آنهایی كه در جایگاه مدیریت سیاسی جامعه یا كسانی كه در كسوت مرجعیت دینی جامعه هستند، چه قدم هایی می توانند بردارند؟ حضرت عالی برای حال حاضر جامعه ایران چه نسخه ای پیشنهاد می دهید كه واقعاً میانه روی نهادینه شود؟
● بهترین نسخه عقلانیت است. یعنی نیروهایی كه با سواد هستند، عقلانیت دارند و مرجع تشخیص هستند، كارشناسی كنند. پیچ و خم های تاریخ را نگاه كنند. یك مورد را به عنوان مثال رفتار عقلانی می گویم.وقتی جنگ  تمام شد و دنبال سازندگی و بازسازی رفتیم، عراق دستش از دستاوردهای جنگی خالی بود و به سرش زد كه كشوری را اشغال كند. كویت را گرفت و آمریكایی¬ها آمدند كه او را بزنند. در داخل كشور ما كسانی بودند كه می¬گفتند: صدام خالد بن ولید است و باید جنایتهایش را فراموش كنیم و با آمریكایی ها بجنگیم.پیچ خیلی خطرناكی بود. اگر می رفتیم همان شرایط عراق را پیدا می كردیم. ولی روحیة اعتدال به ما آموخت كه وارد این ماجرا نشویم. حضور آمریكا را محكوم كردیم، امّا در عمل هیچ كاری علیه آمریكا نكردیم. همان كارهای معمولی را كه داشتیم، می كردیم. ولی در جنگ كاری نكردیم.

از این طرف وقتی كویتی ها آواره شدند، درها را باز كردیم. با اینكه كویتی ها در جنگ به ما ظلم و از عراق خیلی حمایت كرده بودند، هر كس خواست وارد ایران شد و كشور ما پناهی برای آنها شد. این حالات معلول عقلانیت و حسابگری درست است.

همان موقع می توانستیم وارد شویم و یكی از كارهایی كه می توانستیم بكنیم، این بود كه از پشت به عراق خنجر بزنیم. چون صدام خیلی به ما ستم كرده بود. این كار را هم نكردیم. این حالت، حالت اعتدالی است كه می تواند آثارش را خیلی نشان بدهد.

همین الان كاری كه آقای دكتر روحانی و همكارانش دارند می كنند، حقیقتاً مصداق اعتدال است. در طول سالها تبلیغات فراوانی كردیم كه خیلی ها از اسم آمریكا متنفّر هستند. در مثل مناقشه نیست و گویا اسم آمریكا و ایران مثل جن و بسم الله بود. ولی وقتی نیاز شد، رفتند مذاكره كردند. البته این اعتدال قبلاً یك مقدار شكل گرفته بود. چون اواخر زمان دولت گذشته یكی، دو مذاكره در عمان انجام شد، كه بی نتیجه بود. منتها اینها جدی تر و علنی وارد شدند و كار خوبی كردند.

مسأله هسته ای و بهانه گیری های آمریكا و غربی ها باید پایان بپذیرد. آنها می خواستند با این بهانه ها، تحریم ها را تشدید و ما را محاصره كنند. آقای خزاعی، سفیر ما در نیویورك گفت: قاطعانه می گویم كه برنامة اینها نفت در برابر غذاست و می خواهند ما را به آنجایی برسانند كه عراق را بردند.

چون احتیاج به نفت ما در بازار زیاد است، می خواهند نفت را ببرند و پولش را به حساب سازمان ملل بریزند و برای ما غذا و دارو تهیه كننند و كوپن بدهند. یعنی همان كاری كه با عراق كردند. در این حالت تحقیقاً باید كاری كرد كه خیلی خوب و عقلانی رفتار كردند. انصافاً شجاعانه وارد شدند و تا به حال هم خوب پیش رفتند. هیچ امتیاز غیرقابل قبولی ندادند وضع ما را با این كار آرام كردند. به نظرم این یكی از مصادیقی است كه باید بگوییم با عقلانیت دنبال كار را گرفتند.

اخبار سیاسی - انتخاب


ویدیو مرتبط :
دیدار جمعی از اصحاب رسانه فرهنگ و هنر با آیت الله هاشمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیت الله هاشمی رفسنجانی: مسئولان انتخاباتی در پی حذف یک گروه و میدان دادن به گروه دیگر نباشند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تشکیل شد، بررسی و تدوین سیاست‌های کلی خانواده در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ابتدای جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تبریک ایام خجسته و باشکوه دهه‌ی فجر به مردم متدین و وفادار کشورمان و اعضای مجمع، پیروزی انقلاب اسلامی را با توجه به شرایط سخت آن زمان، از الطاف خداوند دانست و تأکید کرد: رهبری‌های امام(ره) به ویژه حضور یکپارچه آحاد مردم در انقلاب، عرصه را بر رژیم شاهنشاهی چنان تنگ کرد که راهی جز فرار برایش نماند و حتی در آن زمان گفته شد که شاه پس از مشاهده یکی از تظاهرات‌های بزرگ مردمی با هلی‌کوپتر، پس از احضار اعضای دولت خود، معترض شد که چرا به وی گزارش‌های غلط می‌دهند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به حمایت‌های بی‌دریغ غرب، شرق و ارتجاع منطقه از رژیم سابق، گفت: خداوند مردم ایران را آنچنان به وظایفشان آشنا کرد که تا رژیم را ساقط نکردند خیابان‌ها را ترک نکردند و دست از مبارزه بر نداشتند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، عدم رضایت رژیم شاهنشاهی برای ورود امام(ره) به میهن را جدی دانست و گفت: بر اساس اسناد آن زمان، رژیم که می‌دانست پس از ورود امام، عمرش نیز به پایان خواهد رسید، ورود ایشان را به تعویق می‌انداخت.

وی افزود: همین امر منجر به تحصن جمعی از علما و روحانیون در مسجد دانشگاه تهران شد که همزمان، درگیری‌های شدیدی خارج از دانشگاه بین نیروهای ژاندارمری و مردم در جریان بود و مردم با حمل پیکر شهدا در خیابان‌های داخلی دانشگاه تهران در شعارهایشان با احساسات بالا از علما می‌خواستند که آنان را مسلح کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ذکر خاطرات خود از ایام باشکوه و در عین حال دلهره‌آور ورود حضرت امام(ره)، گفت: حرکت امام از پاریس تا تهران و نشستن هواپیمای حامل ایشان در فرودگاه و حرکت تا بهشت‌ زهرا که کنترل مسایل در اختیار مردم نبود، لحظات نگران کننده‌ای را ایجاد کرده بود که این مسیر مانند داستان حضرت موسی(ع) و پیروانش برای انقلابیون بسیار سخت گذشت.

وی تأکید کرد: با وجود همه این خطرات، امام با صلابت و ابهت کامل وارد کشور شدند و پس از اتفاقات بهشت زهرا که با حضور به موقع آقای ناطق نوری و جسارت ایشان، امام به سلامت از محوطه بهشت زهرا از بین خیل جمعیت با خودرو و هلی‌کوپتر خارج شدند، تا زمانی که امام پس از سپری شدن ساعت‌ها بی‌اطلاعی، محل ایشان مشخص شد، لحظات نگران کننده دیگری بود که به بنده، شهید بهشتی و آیت‌الله موسوی اردبیلی که برنامه‌ها و هدایت مراسم استقبال و استقرار ایشان را دنبال می‌کردیم و دیگر مبارزین سپری شد که نهایتاً امام(ره) آخر شب به مدرسه رفاه آمدند که مصداق این شعر معروف است که همان زمان خواندم.

گر نگهدار من آن است که من می‌دانم / شیشه را در بغل سنگ نگه می‌دارد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توجه به ایام پر دلهره استقرار حضرت امام(ره) در مدرسه رفاه، با توجه به تهدیدات موجود توسط رژیم، گفت: امام مانند کوه در مدرسه رفاه، تهدیدهای ریز و درشت آن زمان را خنثی کردند و به رغم اینکه ظاهراً بختیار در پی کودتا بود ولی آمریکایی‌ها به دلیل ترس از امام و مردم آنها را منصرف کردند و یا عقلانیت به خرج دادند که عواقب حکومت نظامی، مرتفع شد و انقلاب به پیروزی رسید.

وی تأکید کرد: امام از روز اول مبارزه و ورود به کشور و تا نهایت با مردم بودند و در آن ایام هر چه به ایشان اصرار کردیم که مدرسه رفاه را به خاطر عدم امن بودن ساختمان ترک کنند، ایشان نپذیرفتند که بعدها این ایام باشکوه را در مجلس شورای اسلامی به عنوان روز رحمت یاد کردم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ضرورت یادآوری ایام پیروزی انقلاب اسلامی، علل و عوامل واقعی آن را به ویژه برای جوانان کشور مورد تأکید قرار داد و افزود: پیروزی انقلاب اسلامی، پس از سپری کردن انواع و اقسام توطئه‌ها از جمله شورش‌ها، کودتا و جنگ که همه قدرتها اعم از شرق و غرب و ارتجاع در یک طرف و یک ملت تنها در طرف دیگر قرار داشتند، گفت: جنگ با افتخار با فرماندهی امام(ره) تمام شد و خداوند ما را از راه‌های دشوار و سخت عبور داد.

وی تصریح کرد: همه این افتخارات مرهون حضور یک‌پارچه مردم است و اگر همچنان مردم را برای انقلاب حفظ کنیم، انقلاب و نظام آسیب نخواهد دید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با استناد به آیات قرآنی، مبنی بر پرهیز از نزاع، اختلاف و تشتت میان امت اسلامی، گفت: اگر قدردان مردم و دستاوردهای انقلاب نباشیم و نزاع و اختلاف را دامن بزنیم، آسیب خواهیم دید.

وی خطاب به مسؤولان، صاحبان نفوذ و تصمیم‌گیران کشور تأکید کرد: عرصه انتخابات آینده می‌تواند موجب افتخار دیگری برای کشور باشد، به شرط اینکه قانون و اخلاق و آداب اسلامی در آن رعایت شود و در پی حذف یک گروه و میدان دادن به گروه دیگر نباشیم و تصمیم‌گیران باید سعی کنند، همه در عرصه انتخابات حضور داشته باشند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: اگر انتخاباتی پرشور و با حضور همه سلایق و دلسوزان داخل خانواده انقلاب انجام شود، موجب افتخار دیگری برای نظام و عظمت و محبوبیت بیشتر رهبری خواهد بود که آینده انقلاب را نیز تضمین خواهد کرد، هر چند قدرت‌های جهانی علیه ایران توطئه کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اقتدار نظام را در گرو حفظ وحدت مردم، تصمیم‌گیری‌های عاقلانه و منطقی و افزایش انگیزه‌های مردم برای حضور و حمایت از انقلاب و نظام دانست و گفت: نباید مقطعی فکر کرد و باید با درک شرایط زمانی و رشد اطلاعات و آگاهی‌های روزافزون مردم، به نحوی تصمیم گرفت و عمل کرد که مردم همچنان از نظام و انقلاب خویش حمایت کنند.

سپس حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ناطق نوری به درخواست اعضا به نقل خاطرات خود از اتفاقات روز ورود حضرت امام(ره) به کشور و مسیر حرکت امام تا بهشت زهرا و خروج از آن با خودرو و بالگرد پرداخت و گفت: در شرایطی که تمام مردم ایران و حتی جهان در آن روز وقایع ورود حضرت امام را دنبال می‌کردند، ولی به دلیل ازدحام مردم و استقبال پرشور آنان از امام، نظم برنامه‌ها از دست تصمیم‌گیران خارج شد و امام با لطف و عنایت خداوندی، پس از استقرار در منزل شخصی و سپری شدن لحظات نگران کننده و دلهره‌آور به مدرسه رفاه منتقل شدند.

در ادامه این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، وزرای اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس فراکسیون زنان و امور خانواده مجلس و کارشناسانی دیگر از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذیربط نیز حضور داشتند، بررسی و تدوین سیاست‌های کلی خانواده در دستور کار قرار گرفت.

در ابتدای بحث، گزارش مصور کمیسیون زنان و جوانان توسط خانم دکتر لیلا بروجردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام قرائت شد، سپس پس از بحث و بررسی‌های مبسوط اعضا موارد ذیل به تصویب رسید:

خانواده، واحد بنیادی و سنگ بنای جامعه‌ اسلامی و کانون رشد و تعالی انسان و پشتوانه سلامت و بالندگی و اقتدار و اعتلای معنوی کشور و نظام است و سمت و سوی حرکت نظام باید معطوف باشد به :

1ـ ایجاد جامعه‌ای خانواده محور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی آن برپایه الگوی اسلامی خانواده به عنوان مرکز نشو و نما و تربیت اسلامی فرزند و کانون آرامش‌بخش.

2ـ محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامه‌ها، سیاست‌های اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به ویژه نظام مسکن و شهرسازی.

3ـ برجسته کردن کارکردهای خانواده و مسجد برای حفظ و ارتقاء هویت اسلامی و ملی و صیانت از خانواده و جامعه.

4ـ ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای همه دختران و پسران و افراد در سنین مناسب ازدواج و تشکیل خانواده و نفی تجرد در جامعه با وضع سیاست‌های اجرایی و قوانین و مقررات تشویقی و حمایتی و فرهنگ‌سازی و ارزش‌گذاری به تشکیل خانواده متعالی براساس سنت الهی

5ـ ارتقای سرمایه اجتماعی و استحکام مناسبات و استواری روابط خانوادگی برپایه رضایت و انصاف، خدمت و احترام و مودت و رحمت با تأکید بر:

ـ بکارگیری ظرفیت‌های آموزشی، تربیتی و رسانه‌ای کشور به منظور ایفاء نقش یکپارچه در جهت تحکیم بنیان خانواده و روابط خانوادگی.

ـ فرهنگ سازی و تقویت تعاملات اخلاقی.

ـ مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمنان برای فروپاشی و انحراف روابط خانوادگی و رفع موانع و زدودن آسیب‌ها و چالش‌های تحکیم خانواده.

ـ ممنوعیت نشر برنامه‌های مخل ارزش‌های خانواده.

ـ ایجاد فرصت برای حضور مفید و مؤثر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و استفاده مؤثر خانواده از اوقات فراغت به صورت جمعی.

 

اخبار سیاسی - خبرآنلاین