اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت‌الله محقق‌داماد: باید برای ماجرای کشیدن بخیه کودک اصفهانی گریه کرد؛ این یعنی انحطاط اخلاقی در ایران



اخبار,اخبار سیاسی  ,آیت‌الله محقق‌داماد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: نمایندگان مجلس باید در بهینه کردن زندگی روزمره مردم براساس اجتهاد مستمر توجه کنند.

  آیت‌الله سیدمصطفی محقق‌داماد استاد حوزه و دانشگاه در چهارمین همایش "نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری"، گفت: براساس اصل دوم قانون اساسی یکی از پایه‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران اجتماعی مستمر است، اما ضمانت اجرایی این اصل در قانون اساسی قید نشده است.

وی با بیان اینکه سعادت یک ملت در قوانین ارزنده و مجریان برازنده آن است، افزود: هر چقدر مدیران برازنده و فرهیخته باشند بدون قوانین ارزنده موفقیتی نخواهد داشت و اگر قوانین نیز ارزنده نباشند چنانچه مجریان هم فرهیخته باشند ملت به سعادت نخواهد رسید.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اجتهاد مستمر پشتوانه تقنینی کشور است، اظهار داشت: البته وظیفه نمایندگان در این میان سنگین‌تر است. ما در یکصد سال گذشته قوه مقننه نداشتیم و قوانین ما طبق قوانین مدرن طراحی می‌شد و قضات نیز براساس اجتهاد قضاوت می‌کردند و در آن زمان شرط قاضی بودن، مجتهد بودن وی بود.

آیت‌الله محقق‌داماد ادامه داد: اگر قانون مدون شود و قرار باشد کشور با این قوانین اداره شود، لازم است بار آن به نهاد اجتماع مستمر واگذار شود.

وی با بیان اینکه ملت ایران از نمایندگان مجلس می‌خواهد که نیازهای‌شان را با نیازهای سی سال قبل آنها مقایسه نکنند، تصریح کرد: ملت ایران به دست شما نمایندگان سپرده شده که باید بیاندیشید و مصالح ملی را در نظر بگیرید و شجاعانه فکر کرده و تصمیم بگیرید. نمایندگان باید در بهینه کردن زندگی روزمره مردم براساس اجتهاد مستمر توجه کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه کشور ما زیر چتر نهاد مقدس مقننه قرار دارد، خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: آقای صالحی ای کاش در کنار پیشرفت‌های علمی کاری می‌کردید که مدیریت علمی نیز در کشور راه‌اندازی شود. چه کسی در این زمینه کوتاهی کرده، آیا مجلس در این میان اجتهاد مستمر نداشته است؟

آیت‌الله محقق‌داماد با بیان اینکه بیان طرح‌ها و لوایح باید با پشتوانه اجتهاد مستمر باشد، خاطرنشان کرد: ما گرچه پیشرفت علم در برخی نقاط داشته‌ایم که قابل قبول بوده و مایه سرافرازی است، اما سوال این است که در علم پزشکی اخلاق پیش نرفته است.

وی به حادثه بیمارستان خمینی‌شهر اشاره و تصریح کرد: گریه‌آور و شرم‌آور است که در یکی از شهرستان‌های کشورمان مادر و پدری پول برای بخیه فرزندشان نداشته باشند و پزشکان نیز بخیه آن کودک را بکشند. خدا کند این مسئله دروغ باشد، در غیر این صورت برای این انحطاط اخلاقی باید فکری کنیم. باید برای آن گریه کرد.

 

 اخبار سیاسی  -  انتخاب 


ویدیو مرتبط :
ایت الله محقق داماد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش آیت الله مکارم شیرازی به ماجرای کشیدن بخیه کودک اصفهانی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

واکنش آیت الله مکارم شیرازی به ماجرای کشیدن بخیه کودک اصفهانی:
برخی در جامعه پزشکی از اخلاق فاصله گرفته اند

کسانی که خدا و پیغمبر را قبول ندارند در پزشکی یک سری اخلاقیات را رعایت می‌کنند که آن هم برگرفته از تعالیم انبیای الهی است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی به حادثه تلخ کشیدن بخیه کودک اصفهانی واکنش نشان داد و این ماجرا را نشانه فاصله گرفتن بخشی از جامعه پزشکی از اخلاقیات دانست.

به گزارش «انتخاب»، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای اجرایی همایش «سیره نبوی در طب» با اشاره به اهمیت و مفید بودن این گونه همایش‌ها، اظهار داشت: پیوند دادن میان سیره نبوی و مسائل پزشکی آثار زیادی در جامعه دارد.

وی با بیان این که ارتباط علم پزشکی با مسائل اخلاقی و معنوی بیشتر از سایر علوم است، گفت: همین که اخلاق در پزشکی مطرح می‌شود بهترین دلیل بر همبستگی زیاد میان مسائل اخلاقی و پزشکی است که این پیوند کاربردی کمک زیادی به حل مشکلات مردم می‌کند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به مقارن شدن این همایش با حادثه تلخی که در اصفهان رخ داد که چانه بخیه خورده کودکی را به خاطر پول باز کردند، خاطرنشان کرد: این حوادث نشانه فاصله گرفتن برخی از جامعه پزشکی از اخلاقیات است.

وی در ادامه با اشاره به این که پزشکانی هم هستند که از منافع خود برای سلامتی بیمار می‌گذرند، ابراز داشت: باید مسائل اخلاقی با پزشکی آمیخته شود و در دیگر علوم هم باید این پیوند برقرار شود زیرا جسم و جان از هم جدا نیست.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که باید دانشجویان پزشکی را با مسائل اخلاقی آشنا کرد تا این گونه رفتارها تکرار نشود، افزود: کسانی که خدا و پیغمبر را قبول ندارند در پزشکی یک سری اخلاقیات را رعایت می‌کنند که آن هم برگرفته از تعالیم انبیای الهی است.

وی اظهار داشت: پزشکان متعهد و متدین فراوانی هم وجود دارند که در همین راهپیمایی اربعین برای خدمت به زائران امام حسین(ع) کار و زندگی خود را رها کردند؛ جامعه پزشکی همیشه محترم بوده و نباید کاری کنند که مردم فکر کنند که هدف از طبابت فقط کسب درآمد است.

اخبار اجتماعی - انتخاب