اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا واشنگتن آماده توافق نهایی هسته ای با ایران است؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,برنامه هسته ای ایران

 

اخبار سیاست خارجی - آیا واشنگتن آماده توافق نهایی هسته ای با ایران است؟

نشنال اینترست با انتشار مقاله ای از مخالفت نمایندگان کنگره امریکا با نرمش دولت "اوباما" در مقابل ایران در مذاکرات هسته ای به عنوان عامل اساسی در رسیدن به توافق نهایی هسته ای یاد کرده اما در نهایت نتیجه می گیرد که نمایندگان امریکایی نیز توافق دیپلماتیک امریکا با ایران را به استفاده از گزینه نظامی ترجیح می دهند.

نشریه "نشنال اینترست" با انتشار مقاله ای از مخالفت نمایندگان کنگره امریکا با نرمش دولت "اوباما" در مقابل ایران در مذاکرات هسته ای به عنوان عامل اساسی در رسیدن به توافق نهایی هسته ای یاد کرده اما در نهایت نتیجه می گیرد که نمایندگان امریکایی نیز توافق دیپلماتیک امریکا با ایران را به استفاده از گزینه نظامی ترجیح می دهند.

به گزارش "تدبیر"، نشریه "نشنال اینترست" با اشاره به نزدیک شدن مهلت توافق شش ماهه هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 به موضع گیری دولت "باراک اوباما" رییس جمهوری امریکا در قبال این موضوع می پردازد و در این باره می افزاید:"مقام های ایرانی و امریکایی بار دیگر در ماه مه با یکدیگر دیدار خواهند داشت این در حالیست که کمتر از دو ماه به توافق نهایی هسته ای ایران با کشورهای عضو گروه 1+5 باقی مانده است. در میان تحلیلگران سیاسی و نظامی اکثرا آنان بر این باورند که توافق نهایی میان ایران و 1+5 تا تاریخ 20 جولای حاصل خواهد شد. با این حال باید دانست که هر چه به زمان تعیین شده شش ماهه توافق موقت هسته ای نزدیک تر می شویم موانع پیش رو نیز افزایش می یابند."

نشریه "نشنال اینترست" در ادامه این مقاله از تحریم های وضع شده بین المللی علیه ایران به عنوان "معضلی" اساسی در روند رسیدن به توافق نهایی هسته ای یاد کرده و در این باره می افزاید:"اکنون در کنگره امریکا نمایندگان تندروی امریکایی مخالف لغو تحریم های وضع شده علیه ایران هستند. طبق توافق حاصل شده در ماه نوامبر، کشورهای عضو گروه 1+5 لغو تحریم های وضع شده علیه ایران در توافق نامه نهایی گنجانده خواهد شد. در مقابل اما رییس جمهوری امریکا از قدرت و اختیارات لازم برای لغو تحریم های وضع شده علیه ایران برخوردار نیست. اگر "اوباما" معافیت از تحرمی های وضع شده علیه ایران را تا شش ماه دیگر تمدید کند آیا کسی می تواند فکر کند که کسانی چون سناتور "تد کروز" ساکت خواهند ماند؟ محدودیت اختیارات "اوباما" در لغو کامل تحریم های وضع شده علیه ایران مخاطره اصلی در روند مذاکرات هسته ای آن کشور با ایران خواهد بود."

نشریه "نشنال اینترست" در ادامه خاطر نشان می سازد که "بی اعتمادی" طولانی مدت میان ایران و امریکا مانع اصلی عدم رسیدن به توافق هسته ای نهایی بوده است. نشریه "نشنال اینترست: در این باره به نمایندگان کنگره امریکا توصیه می کند که اختیار لازم برای لغو تحریم های وضع شده علیه ایران را به رییس جمهوری امریکا تفویض نماید. "نشنال اینرست" در این باره می افزاید:"این موضوع می تواند باعث ایجاد توازن در دو جبهه شود. در سویی، رییس جمهوری امریکا می تواند با دست بازتری در مذاکرات هسته ای تحریم های وضع شده علیه ایران را لغو کند و از این موضوع به عنوان امتیازی اعطا شده به ایران استفاده کند و از سوی دیگر کنگره می تواند در این روند به رییس جمهوری کمک نماید. برای رسیدن به هدف نهایی هیچ راه حل بهتری غیر از این گزینه دیده نمی شود."

نشریه "نشنال اینترست" در پایان احتمال موافقت نمایندگان کنگره با توافق نهایی با ایران را محتمل می داند و در این باره می افزاید:"علیرغم آن که طیفی در کنگره مخالف با توافق نهایی هسته ای با ایران هستند و این موضوع را تخلف دولت "اوباما" از قوانین تحریمی وضع شده علیه ایران می دانند اما به احتمال زیاد در نهایت نمایندگان با این موضوع موافقت خواهند کرد. در میان نمایندگان کنگره اکثریت آنان توافق دیپلماتیک را به استفاده از گرینه نظامی ترجیح می دهند."

اخبار سیاست خارجی - تدبیر

 


ویدیو مرتبط :
واشنگتن: ایران باید «قبل از» توافق نهایی PMD را حل کند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده آمریکا در آژانس: واشنگتن آماده همکاری با ایران برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای است



نماینده آمریکا در آژانس, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

نماینده آمریکا در آژانس:
واشنگتن آماده همکاری با ایران برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای است

نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از آمادگی واشنگتن برای همکاری با ایران در راستای رفع دیپلماتیک مناقشات بر سر برنامه هسته‌ای تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از آنچه به زعم وی «پیشرفت‌های دردسرساز» در برنامه هسته‌ای ایران بوده انتقاد کرده و از دولت جدید ایران خواسته نگرانی‌ها را رفع کند.

ژوزف مک‌ناموس، نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت در عین حال گفت واشنگتن آماده است با ایران همکاری کند تا به « راه حلی دیپلماتیک جهت رفع کامل نگرانی‌های جامعه بین‌الملل درباره برنامه هسته‌ای ایران» دست پیدا کند.

وی خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «امیدواریم دولت روحانی، با برداشتن گام‌هایی ملموس ظرف چند ماه آینده طبق وعده‌هایش درباره شفافیت و همکاری عمل کند.»

وی افزود: «ما به این لحظه بی‌نظیر نگاه می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم گامهای لازم برای رفع نگرانی‌های بین‌المللی درباره ماهیت برنامه هسته‌ایش را بردارد.»

مک‌ناموس همچنین اضافه کرد که ایران ظرفیت‌های غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده تا بتواند هم سانتریفیوژهای پیشرفته و هم سانتریفیوژهای نسل اول را نصب کند.»

وی همچنین تأکید کرد ایران پیشرفت‌های بیشتری در ساخت رآکتور اراک داشته که طبق ادعای وی می‌تواند پلوتونیوم لازم برای ساخت بمب‌های هسته‌ای را تولید کند.

مک‌ناموس گفت: «همه اینها پیشرفت‌های دردسر سازی هستند.»

امریکا، اسرائیل و متحدان آن‌ها، ایران را متهم می‌کنند با غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالا، در صدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است، در حالی که ایران با رد این گونه اتهامات، تاکید دارد برنامه هسته‌ای کشور صلح آمیز است و هدف از آن، تامین انرژی و مصارف پزشکی است.

امریکا و اتحادیه اروپا با تکرار این ادعای تاییدنشده، تحریم‌های غیرقانونی را به طراحی واشنگتن علیه ایران وضع کرده‌اند.

ایران همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فن‌آوری هسته‌ای برای دستیابی به اهداف صلح‌آمیز برخوردار است.

افزون بر این نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چندین بار از تاسیسات اتمی ایران بازدید کرده‌اند، اما هیچ مدرکی دال بر انحراف در برنامه هسته ای ایران نیافته‌اند./فارس