اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا سیاست های اوباما در برابر ایران تغییر می یابد؟



 

آیا سیاست های اوباما در برابر ایران تغییر می یابد؟

 

پس از شکست دموکرات ها در انتخابات اخیر آمریکا

آیا سیاست های اوباما در برابر ایران تغییر می یابد؟

"تونی کارون" تحلیلگر آمریکایی در گزارشی با عنوان " آیا انتخابات، سیاست اوباما درباره ایران را تغییر می دهد؟ " در مجله تایم نوشت: قرار است مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران اواخر ماه جاری میلادی در اروپا از سر گرفته شود اما انتظار نمی رود که تهران آنچه را که آمریکا ، خواهان شنیدن آن است، بگوید."

در انتخابات اخیر کنگره آمریکا، حزب دموکرات که باراک اوباما نیز عضو آن است، از حزب جمهوری خواه شکست خورد.

در ادامه این مقاله می خوانیم: مقامات آمریکایی از مذاکرات هسته ای پیش رو با ایران انتظارات بسیاری ندارند. هم اکنون تنها امید اوباما برای پیروزی در انتخابات آینده ریاست جمهوری، یکپارچه کردن کشور آمریکا در پشت سر خود به بهانه مقابله با ایران است.

هیچ نشانه ای از تردید اوباما یا تصمیم گیران آمریکایی در به کار گیری راه حل نظامی برای ایران وجود ندارد البته آنها درک می کنند که موضوع جنگ علیه ایران چالشی بزرگتر از تهدید  فعلی ایران است.

"دنیس روس" نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز گفته است ایران در موضوع هسته ای عقب نشینی نخواهد کرد مگر اینکه موضوع تهدید نظامی را به صورت جدی حس کند. این در حالی است که چارچوبی برای اقدام نظامی علیه ایران وجود ندارد. کشورهای حامی تحریم ها علیه ایران، موضوع اقدام نظامی علیه این کشور را رد می کنند. در این باره اجماعی وجود ندارد و همین مسئله باعث احساس راحتی ایران می شود.

مقامات آمریکایی از اینکه موافقت ایران با دور جدیدی از مذاکرات را به عنوان پیروزی سیاسی قلمداد کنند، خودداری می کنند. آنها به رغم اینکه معتقدند تحریم ها تاثیرات بسیار بیشتر از آنچه که تهران فکرش را می کرد، داشته است ولی می دانند ایران همچنان میزبان حجم بسیار زیادی از فعالیت های بازرگانی و سرمایه گذاری از سوی کشورهایی منطقه مانند چین است.

این وضعیت باعث می شود ایران با نگاه مصلحت آمیز به مذاکرات هسته ای با غرب وارد شود.

تاثیرات پیروزی جمهوری خواهان درانتخابات کنگره بر سیاست های اوباما در برابر ایران

علاوه بر مواد مطرح شده در این گزارش مجله تایم، باید گفت پس از این پیروزی جمهوری خواهان و نشانه واضح از کاهش محبوبیت باراک اوباما و حزب دموکرات در مقابل حزب جمهوری خواه، قطعا با تغییراتی در سیاست های آوباما در برابر روبه رو می شویم.

اوباما با وجود در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی و اعمال تحریم های متنوع از سوی شورای امنیت و کشورهای مختلف از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن ، کره جنوبی و استرالیا (که با پیگیری های آمریکا محقق شده اند) ولی در روند فعالیت های هسته ای ایران تغییری ایجاد نشده است.

ایران ضمن پافشاری بر مواضع اش، فعالیت های هسته ای را ادامه می دهد بدون اینکه کمترین و کوچکترین تغییری را در این روند اعمال کند.

این در حالی است که در این مدت آمریکا ضمن نادیده گرفتن پیش شرط خود، نماینده ای را برای حضور در مذاکرات 5+1 به ایران اعزام کرد.

آمریکا همچنین ضمن موافقت با ارائه پیشنهاد مبادله سوخت هسته ای با اورانیوم کم غنی شده ایران، به طور تلویحی در برابر غنی سازی اورانیوم در ایران چشم پوشی کرد و برخلاف قطعنامه های شورای امنیت درباره تحریم ایران، به داد و ستد هسته ای با این کشور پرداخت.

آمریکا در دوره اوباما برای همراه کردن روسیه، چین ، هند ، ژاپن، کره جنوبی و دیگر هم پیمانان آمریکا در منطقه امتیازات گسترده و مهمی را به این کشورها ارائه کرد اما نتیجه مطلوب را در عملکرد هسته ای ایران مشاهده نکرد.

از سوی دیگر اسرائیل نیز از مجموعه فعالیت آمریکا و شخص اوباما برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران راضی نیست و در کنار آن، فشارهای اوباما بر تل آویو در موضوع فلسطین و لزوم تعلیق فعالیت های شهرک سازی، بر شدت این نارضایتی افزوده است.

در همین حال حزب جمهوری خواه آمریکا با در نظرگرفتن مجموعه این شرایط، انتقادات از سیاست های اوباما را در برابر ایران را افزایش داده است. جمهوری خواهان به تهدیدات شدیدتر و جدی تر ایران برای بازداشتن این کشور از ادامه روند هسته ای اش  معتقدند.

همچنین نگاه سران حزب جمهوری خواه به گزینه نظامی در برابر ایران، پررنگ تر است.

هم اکنون با افزایش شمار اعضای حزب جمهوری خواه در کنگره آمریکا، قطعا اوباما تحت فشار بیشتری از سوی جمهوری خواهان قرار می گیرد و مطالبات آنها در سیاست های اوباما نیز پررنگ خواهد شد.

کمترین تاثیر این است که قطعا اوباما سیاست نرمش را در مقابل ایران ادامه نخواهد داد البته از آن سو ظرفیتی برای اقدامات شدید علیه ایران نیز وجود ندارد و توقف و ایستایی در چنین وضعیتی ، قطعا به معنی شکست سیاست های رئیس جمهور دموکرات آمریکاست.

نگاهی به کنگره آمریکا

کنگره آمریکا یا همان قوه مقننه و نهاد قانون گذاری این کشور از دو مجلس سنا و نمایندگان تشکیل شده است.

مجلس نمایندگان از 435 عضو تشکیل شده که همه  با رای مستقیم مردم برای دوره دو ساله انتخاب می شوند و وظیفه قانون گذاری دارند.

مجلس سنا نیز از 100 عضو تشکیل شده که برای دوره شش ساله و با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند. با این حال یک سوم اعضای سنا هر دو سال یک بار انتخاب می شوند لذا اعضای سنا هر دو سال یک بار ، با تغییر یک سوم اعضای خود روبه رو می شوند.

مجلس سنا حق قانون گذاری ندارد بلکه مصوبات و قانون گذاری های مجلس نمایندگان را تایید می کند. مجلس سنا در مقابل، وظیفه دادن رای اعتماد به وزرای کابینه آمریکا را برعهده دارد.

رئیس مجلس سنا براساس قانون، معاون اول رئیس جمهور است که بدون حق رای ، مدیریت جلسات سنا را عهده دار است. رئیس مجلس نمایندگان نیز، رئیس فراکسیون اکثریت در این مجلس است.

در انتخابات میاندوره ای اخیر آمریکا، در مجلس سنا، شمار اعضای دموکرات از 56 به 51 نفر و در مجلس نمایندگان نیز از 255 به  190  نفر کاهش یافت.

در مقابل، اعضای حزب جمهوری خواه در مجلس سنا از 41  به 46 نفر و در مجلس نمایندگان از 178 به 236 نفر افزایش یافت...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
سیاست تغییر جمعیتی فراماسونری در جهان و ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما نمی‌تواند سیاست ایران را تغییر دهد


نشریه آمریکایی نشنال‌اینترست در گزارشی ضمن اشاره به عدم اثرگذاری توافق هسته‌ای بر رفتار ایران، نوشت: دولت آمریکا قادر به اثرگذاری بر مناسبات سیاسی داخلی ایران نخواهد بود.

خبرگزاری فارس: پایگاه اینترنتی نشریه آمریکایی نشنال‌اینترست در گزارشی روز سه‌شنبه نوشته است: «توافق هسته‌ای ایران را تغییر نداده است.»

 این مقاله (بنا به توضیحات ارائه‌شده توسط نشنال‌اینترست) سومین گزارش منتشر شده با همکاری اندیشکده «هریتیج» برای بررسی جنبه‌های مختلف توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 است.

«جیمز فیلیپس»، نگارنده این مقاله، با اشاره به اینکه محدودیت‌های اصلی علیه برنامه هسته‌ای ایران ظرف 15 سال آتی برداشته خواهد شد ادعا می‌کند این امر بدون اعتماد دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا به ایران امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران می‌نویسد: «طبق توافق هسته‌ای، محدودیت‌های اصلی علیه فعالیت‌های هسته‌ای تهران ظرف 10 تا 15 سال آینده برداشته خواهد شد. این امر، بدون باور دولت اوباما به اینکه ایران تغییر ماهیت داده و اکنون می‌تواند برای پایبندی به تعهدات هسته‌ای که قبلاً بارها آنها را نقض کرده مورد اعتماد واقع‌شود، بی‌معنا به نظر می‌رسد.»

«فیلیپس»، سپس استدلال دولت اوباما درباره «تغییر رفتار ایران» را مورد اشاره قرار داده و با توصیف فضای سیاسی ایران به عنوان صف‌بندی‌های سیاسی میان جناح‌های اصطلاحاً «میانه‌رو» و «تندرو» می‌نویسد: «دولت، استدلال کرده که توافق هسته‌ای خود این تحول (تغییر رفتار) را تا اندازه‌ای با کمک به میانه‌روهای ایران در جدال قدرت با تندروها امکان‌پذیر می‌کند.»

وی در ادامه، این استدلال دولت آمریکا را با توجه به پیش‌بینی‌ناپذیر بودن نتایج جدال قدرت درونی در ایران، نادرست می‌خواند.

در ادامه مقاله نشنال‌اینترست آمده است: «برای واشنگتن عاقلانه خواهد بود که توانایی‌اش برای شکل دادن به سیاست ایران را بیش از حد واقعی برآورد نکند. در مقطع زمانی فعلی، دولت (اوباما) با جناح رئیس‌جمهور حسن روحانی که نه "میانه‌رو"، بلکه عملگراتر از تندورهای افراطی است، توافق هسته‌ای دارد.»

«فیلیپس»، یکی از نشانه‌های عدم تغییر در ایران بعد از امضای «برجام» را ادامه «رفتار گروگان‌گیری ایران» - به تعبیر او- خوانده و در توضیح، اضافه کرده تهران درست در روز اجرایی شدن توافق هسته‌ای در 16 ژانویه، «چهار آمریکایی بی‌گناه» را با هفت ایرانی متهم به نقض تحریم‌های ایران معاوضه کرده است.

وی، به علاوه، اقدام نیروی سپاه در به چالش کشیدن نیروهای دریایی آمریکا در خلیج فارس و همچنین انجام آزمایش‌های موشکی از زمان امضای برجام را دیگر نشانه عدم تغییر در رفتار ایران عنوان کرده است.

فیلیپس بر همین اساس با اذعان به ناتوانی رئیس‌جمهور آمریکا برای تغییر مناسبات سیاسی داخلی ایران نوشته است: «متأسفانه، رئیس‌جمهور اوباما خود را شخصیتی تحول‌آفرین می‌بیند و تصویر می‌کند که تعاملش با ایران و این توافق هسته‌ای، به جای آنکه فعالیت‌هایی صرفاً مبادله‌ای باشند، تحول‌آفرین هستند.»