اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا روحانی تک‌دوره‌ای می‌شود؟



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی , روحانی

در سیاست داخلی به نظر می رسد که محبوبیت روحانی همچنان باقی مانده است و شواهدی در دست نداریم که نشان دهد کسر قابل توجهی از 19 میلیون نفری که در سال 92 به ایشان رای دادند ناراضی هستند و اگر آقای روحانی در دور دوم نامزد شود به وی رای ندهند.»

  دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «در مجموع آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی با مشکل و تنگنای خاصی روبرو نیست و اتفاقا سیاست خارجی نقطه قوت دولت ایشان بوده است.»

وی ادامه داد: «در این باره می توان به تنش زدایی با غرب و حتی آمریکا و پیشرفت هایی که در منطقه بدست آمده مانند رویارویی با داعش و اینکه داعش را با همکاری با دیگر کشورها در موضع دفاعی قرار داده اند و جلوی پیشروی داعش گرفته شده است اشاره کرد. شرایط بشار اسد نیز به نظر تثبیت شده می رسد.»

وی افزود: «تنها ابر سیاهی که در سپهر سیاست خارجی وجود دارد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 95 است که ممکن است یکی از نامزدهای تندرو که مخالف برجام است وارد کاخ سفید شود.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «البته این اتفاق بیش از آنکه برای ایران مشکل آفرین  باشد برای اروپا و اقتصاد بین الملل مشکل آفرین خواهد بود چون رئیس جمهور تندرو آمریکا تلاش می کند اوضاع را به قبل از برجام برگرداند که به نظر نمی رسد بتواند موفق شود چون سایر کشورها با توجه به سرمایه گذاری های بلندمدت و سنگینی که در ایران می کنند علاقه ای به از سرگیری تحریم ها نخواهند داشت.»

وی ادامه داد: «لذا حتی اگر یک فرد تندرو هم رئیس جمهور آمریکا شود بازهم خطر خیلی جدی نیست چون احتمال بازگشت به تحریم ها به هیچ وجه زیاد نیست.»

زیباکلام اظهار کرد: «در سیاست داخلی به نظر می رسد که محبوبیت روحانی همچنان باقی مانده است و شواهدی در دست نداریم که نشان دهد کسر قابل توجهی از 19 میلیون نفری که در سال 92 به ایشان رای دادند ناراضی هستند و اگر آقای روحانی در دور دوم نامزد شود به وی رای ندهند.»

وی ادامه داد: «تنها ابر سیاهی که در آسمان موفقیت روحانی در دور دوم وجود دارد مسئله اقتصاد است. رکود همچنان سنگینی می کند و بسیاری از انبارهای واحدهای خصوصی و دولتی پر از کالا است بدون آنکه مشتری برای آنها باشد. همچنین با جمعیت جوان بیکار بالای 8 میلیون نفر دست و پنجه نرم می کنیم و علایمی نمی بینیم که نشان دهد در سال 95 جهش اقتصادی اتفاق خواهد افتاد.»

وی افزود: «لذا شاید بتوان گفت تنها تهدید برای روحانی تداوم وضع کنونی اقتصاد است. البته نباید فراموش کنیم که اصولگرایان و به خصوص جریان وابسته به احمدی نژاد تلاش خواهند کرد از عدم پیشرفت اقتصادی حداکثر بهره برداری را بکنند و تردید را در دل رای دهندگان بالقوه به روحانی بوجود آورند که روحانی اگرچه در سیاست خارجی موفق بوده اما در اقتصاد داخلی نتوانسته گام های بلندی بردارد.»

بحران عدم محبوبیت اصولگرایان
وی ادامه داد: «در حال حاضر اصولگرایان با بحران عدم محبوبیت مواجه هستند و سوال مهمی که مطرح است این است که فرض بگیریم روحانی خیلی در زمینه اقتصادی موفق نشود، آنگاه نامزد اصولگرایان چه کسی می خواهد باشد؟ هیچ یک از شخصیت هایی که بتوانند نامزد اصولگرایان شوند از محبوبیت برخوردار نیستند و شاید بتوان گفت جدی ترین آنها قالیباف است.»

وی افزود: «لذا اصولگرایان برای کسب قدرت هیچ چاره ای ندارند که به سمت احمدی نژاد بروند و ایشان را نامزد اصلی خود بکنند؛ در غیر این صورت حتی اگر روحانی خیلی هم در زمینه اقتصادی موفق نباشد هیچ یک از چهره های مطرح اصولگرا پتانسیل رای آوری و رقابت با وی را ندارند.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: «لذا می توان گفت با تداوم وضعیت کنونی اقتصاد، تنها فردی که می تواند روحانی را مورد چالش قرار دهد احمدی نژاد است و از این منظر تصمیم برای اصولگرایان دشوار و سرنوشت ساز خواهد بود.»

 امکان "بازگشت و تاییدصلاحیت‌" احمدی نژاد

زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان به دنبال احمدی نژاد خواهند رفت؟، گفت: «قدرت برای اصولگرایان مانند عسل، شیرین است و بین شیرینی قدرت و عدم انتخاب احمدی نژاد، آنها شیرینی قدرت را انتخاب می کنند و غرور خود را زیر پا خواهند گذاشت و سراغ وی خواهند رفت؛ چون با انتخابات هفتم اسفند متوجه شده اند که نمی توانند در انتخابات 96 پیروز شوند.»

زیباکلام اظهار کرد: «احمدی نژاد در میان اقشار و لایه های متوسط به پایین جامعه و افراد روستایی و سنتی از محبوبیت کاریزماتیک برخوردار است. خیلی از اصولگرایان هم حاضر نشدند احمدی نژاد را محکوم کنند و به طور مثال جبهه پایداری خیلی راحت پشت سر احمدی نژاد قرار خواهد گرفت.»

وی ادامه داد: «لذا اگرچه من معتقدم احمدی نژاد همین الان حداقل 10 میلیون رای دارد اما این 10 میلیون نفر فقط به احمدی نژاد رای می دهند و حاضر نیستند به فردی حتی شبیه او رای بدهند.»

وی افزود: «بنابراین وقتی اصولگرایان علی رغم همه آن خاطرات تلخی که با احمدی نژاد دارند به دنبال وی بروند، صدا و سیما، ائمه جمعه و جماعات و ... پشت سر وی قرار می گیرند و از آنجا که بالاخره اصولگرایان یک بدنه اجتماعی دارند بر تعداد آن 10 میلیون نفر اضافه خواهد شد.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در انتخابات آینده یک کاندیدای اصلاح طلب هم وجود داشته باشد؟، گفت: «احتمال دیگری که وجود دارد این است که روحانی صرف نظر از اینکه در موضوع اقتصاد موفق بشود یا نشود عنوان کند که یک رسالت تاریخی برای نجات کشور از هسته ای داشته که انجام داده و دیگر اصراری به دور دوم ریاست جمهوری ندارد و آنگاه عارف یا ظریف نامزد اصلاح طلبان شوند.»

وی افزود: «در این صورت آرایش سیاسی بهم می خورد و شانس پیروزی جناح اصلاح طلب خیلی بیشتر می شود.»

اخبار  سیاسی  - فرارو


ویدیو مرتبط :
سخنرانی دکتر روحانی در سی و دومین دوره کتاب سال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

4 چالش روحانی در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری/ آیا او اولین رئیس جمهور تک دوره ای خواهد بود؟!



تقابل روحانی و پوپولیست ها در انتخابات سال آینده، تکرار ماجرای معروف "نقش مار و نوشته مار" خواهد بود. نقاش مار، امیدوار به جهالت مردم خواهد بود و نویسنده مار، دلبسته سوادشان.

جریان مخالف روحانی که از نیمه سال 92 ، قدرت قوه مجریه را از دست داده است، از همان روز نخست، هدف خود را تعریف کرد: "تبدیل حسن روحانی به اولین رئیس جمهور یک دوره ای ایران" .

برای آنها بسیار سخت است که چهار سال دیگر را بیرون از دولت بمانند و چشم به انتخابات سال 1400 بدوزند؛ آنها دولت را می خواهند، هر چه زودتر و در سال 1396.

روحانی برای حضور و پیروزی در انتخابات سال آینده، کار سختی را پیش رو دارد و واقعاً نمی توان گفت که او نیز همانند رؤسای جمهور قبلی و به سنت مألوف، برای بار دوم رئیس جمهور خواهد شد یا خیر؟

روحانی در انتخابات آتی چند چالش جدی پیش رو دارد:
1 - روحانی، برنامه های دولتش را بر اساس یک اولویت بندی منطقی پیش می برد. او و تیمش می دانند که گره عمده اقتصاد کشور در شرایط حاضر، تحریم هایی هستند که به دلیل برنامه هسته ای ایران، به طور ظالمانه وضع شده اند. بنابراین، او بلافاصله بعد از به دست گرفتن قدرت، بدون فوت وقت، مذاکرات هسته ای را دنبال کرد و با برجام، به فرجام رساند تا ایران، اولین کشوری در جهان باشد که بدون آن که مصوبات شورای امنیت را اجرا کرده باشد، صرفاً با مذاکره، آنها را باطل کرده است.

 

 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی,روحانی

البته نظام، به دولت اجازه داده بود صرفاً در چارچوب برنامه هسته ای مذاکره کند و لذا تحریم هایی که از سال های اول انقلاب علیه ایران وضع شده بود، همچنان باقی است چرا که دولت اجازه نداشت درباره آنها که ناظر به مباحث حقوق بشر و برنامه های تسلیحاتی ایران است، گفت و گویی انجام دهد.

اینک، روند لغو تحریم های هسته ای آغاز شده است و قاعدتاً تکمیل این پروسه و عادی شدن وضعیت، بسیار زمان‌بر است(از زمان سقوط صدام تا لغو تحریم های سازمان ملل 10 سال طول کشید).این وضعیت کاملاً هم طبیعی است زیرا "از بین بردن"، به لحظه ای است و "ساختن"، به "سالیان": چه انهدام و بازسازی یک خانه و چه تخریب اقتصاد یک کشور و سپس بازسازی آن.

مشکل روحانی این است که نمی توان در اقتصاد "معجزه" کرد و تمام آثار مخرب تحریم ها و سوء مدیریت های گذشته را در کوتاه مدت رفع و رجوع نمود.

بنابراین، رسیدن آثار لغو تدریجی تحریم ها به سفره مردم، زمان‌بر است. اقشار آگاه جامعه، این نکته را می دانند ولی بسیاری از مردم به ویژه در طبقات کم درآمد، واقف بر این ظرائف نیستند و تصور می کنند که معنای لغو تحریم ها، ارزانی و فراوانی فوری است(!) کما این که بعد از توافق هسته ای، برخی در جشن خیابانی، در یک دست اسکناس یک دلاری و در دست دیگر، اسکناس  هزار تومانی داشتند، بدین معنا که با این توافق هر دلار، هزار تومان خواهد شد!

این واقعیت که "بازسازی اقتصاد ایران پروسه ای زمان‌بر است"، دستاویز خوبی برای جریان مخالف روحانی است تا بتوانند با عوامفریبی، تمام آنچه روحانی برای اقتصاد ایران به عنوان کارهای زیربنایی انجام داده را بیهوده جلوه دهند و به مردم القا کنند که روحانی کاری برای معیشت مردم انجام نداده است.

2 - جریان مخالف روحانی نشان داده است که استاد عملیات پوپولیستی است. لذا در برابر روحانی که از عملکرد اقتصادی اش به استناد اقدامات زیربنایی و ماندگاری مانند لغو تحریم ها، افزایش سهم ایران در میدان های مشترک نفتی و گازی، گشایش مجدد سوئیفت، آغاز حرکت سرمایه گذاران به ایران و ...دفاع خواهد کرد، پوپولیست ها می توانند با شعارهای هیجانی و وعده هایی مانند افزایش مبلغ یارانه ها و نظایر این، طبقات محروم و نیز ناآشنایان به مباحث جدی اقتصادی را جذب خود کنند.

خوب یادمان هست که احمدی نژاد وقتی آغاز اجرای طرح یارانه نقدی را اعلام می کرد، چگونه برای مردم در تلویزیون عددسازی کرد و گفت که اگر 20 هزار تومان از مبلغ یارانه کودکان تان را پس انداز کنید،بعد از 15 سال، 50 الی 100 میلیون تومان، پول خواهید داشت و بسیاری حتی یک محاسبه هم نکردند که ببینند چه دروغ بزرگی به آنها گفته می شود.

تقابل روحانی و پوپولیست ها در انتخابات سال آینده، تکرار ماجرای معروف "نقش مار و نوشته مار" خواهد بود. نقاش مار، امیدوار به جهالت مردم خواهد بود و نویسنده مار، دلبسته سوادشان.

3 - مخالفان افراط گرای دولت روحانی - و نه رقبای کلاسیک که اصولگرایان اصیل و سنتی هستند - در "دروغ‌بافی و عملیات روانی منطبق بر آن"، استاد تمام عیارند. آنها نه "یک کلاغ چهل کلاغ" نمی کنند،که "صفرکلاغ چهل کلاغ" می کنند و بر اساس دروغ های خود ساخته، تحلیل و تفسیر و مصاحبه و گزارش می سازند و به مدد رسانه های گسترده ای که در اختیار دارند، سعی می کنند، افکار عمومی را تحت تأثیر خود قرار دهند.

تقابل با حجم عظیم عملیات روانی که احتمالاً با بزرگترین نوع آن در ماه های منتهی به انتخابات آتی مواجه خواهیم شد، کار را بر روحانی و تیمش سخت خواهد کرد به ویژه آن که طرف مقابل، پایبند اخلاقیات هم نیست.

4 - چالش جدی دیگر روحانی، افزایش کارشکنی ها در سال آخر ریاست جمهوری اوست تا چهره ای ناکارآمد از دولت او نزد افکار عمومی ترسیم کنند و آرایش را بشکنند. این وضعیت وقتی جدی تر جلوه می کند که بدانیم بسیاری از نهادهای قدرت، از ریاست جمهوری روحانی رضایت ندارند و آرزومند آنند که فردی مانند سعید جلیلی، عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد. یک ایران تحت تحریم با ریاست جمهوری جلیلی، برای آنها بسیار خوشایندتر از یک ایران رو به رشد با ریاست جمهوری روحانی است.


 اخبار سیاسی -  عصر  ایران /جعفر محمدی