اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا به دست آوردن رمز عبور ایمیل دیگران جرم است؟



اخبار,اخباراجتماعی,هک کردن ایمیل

 

اخبار اجتماعی -  آیا به دست آوردن رمز عبور ایمیل دیگران جرم است؟

نظرات مشورتی اداره حقوقی معاونت حقوقی قوه قضائیه منتشر شد و مواردی همچون صلاحیت رسیدگی به جرایم قاچاق کالای ممنوعه، حکم اعسار، جرم سوء استفاده از رمز ایمیل شخصی افراد و چندین و چند پرسش دیگر در پاسخ های این اداره حقوقی قابل مشاهده است.

این اداره درباره هک کردن ایمیل دیگران این نظر را داده است:

سئوال:
١ درماده ١ قانون جرایم رایانه ای اشاره دارد به دسترسی غیر مجاز به دادهها. حال، منظور از دسترسی غیرمجاز چیست؟ و این دسترسی به صورت مجازی را از طریق رهگذر سامانههای رایانهای می باشد یا می تواند از طریق فیزیکی و اسنادی نیز صورت پذیرد توضیحاً اینکه برخی از همکاران معتقدند که دسترسی غیرمجاز با توجه به فصل یکم قانون جرایم رایانه ای تحت عنوان جرایم علیه محرمانگی و داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی تنها از طریق دانش فنی و نرم افزاری و از طریق کنش روی دادهها در محیط مجازی می باشد.


٢ اگر فردی از طریق فیزیکی رمز ورودی به ایمیل شخصی را بدست آورد با فریب یا سوء استفاده از اعتماد صاحب ایمیل آیا مشمول ماده ١ قانون جرایم رایانه ای می شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه:
۱ با توجه به اطلاق ماده یک قانون جرائم رایانه ای، صرف دسترسی غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده باشد مشمول مقررات ماده مذکور می باشد و طریق دسترسی اعم از مستقیم (فیزیکی) یا با واسطه (از طریق شبکه) تأثیری در قضیه ندارد.


۲ در فرض سؤال صرف به دست آوردن رمز ورودی به ایمیل اشخاص جرم نیست ولی چنانچه از طریق رمزی که به دست آورده، به طور غیر مجاز به داده یا سامانه دسترسی پیدا کند، می تواند از مصادیق جرم موضوع ماده یک قانون جرائم رایانه ای باشد. به هر حال تشخیص مصداق با قاضی رسیدگی کننده است.


 اخباراجتماعی  - میزان
 


ویدیو مرتبط :
به دست آوردن ایمیل+600000 ایمیل فعال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نسل جدید رمز عبور با اسکن رگ کف دست



اخبار,نسل جدید رمز عبور با اسکن رگ کف


اخبار علمی - نسل جدید رمز عبور با اسکن رگ کف دست

نسل جدید لپ‌تاپ شرکت فوجیتسو به فناوری اسکن الگوی رگ‌های کف دست مجهز است که یک رمز عبور غیر قابل سرقت محسوب‌ می‌شود.

به گزارش ایسنا، تشخیص هویت زیست‌سنجی یا بیومتریک شامل تطبیق دادن الگوهای منحصربفرد اثر انگشت، رگ‌های کف دست، عنبیه یا صدای کاربر با داده‌های ذخیره شده است که می‌توان از آن بعنوان رمز عبور غیرقابل تقلید استفاده کرد.

برخلاف رمزهای عبور متداول که برای کارت‌های بانکی، گوشی تلفن همراه، تبلت یا لپ‌تاپ استفاده شده و با سرقت اطلاعات براحتی قابل تغییر هستند، رمز بیومتریک غیر قابل تغییر است.

در برخی از دستگاه‌های عابر بانک ژاپن، مشتریان با اسکن الگوی کف دست می‌توانند براحتی از حساب خود پول برداشت کنند؛ در گوشی تلفن همراه آیفون 5s نیز حسگر اثر انگشت بعنوان رمز عبور و شناسایی کاربر استفاده می‌شود.

فوجیتسو، نسل جدید لپ تاپ مدل Celsius H730 را با دو گزینه بیومتریک به بازار ژاپن عرضه کرده است که شامل حسگر اثر انگشت یا اسکنر کف دست با هزینه 116 دلار است؛ اسکنر دستگاه اقدام به اسکن الگوی منحصربفرد کف دست و شناسایی کاربر می‌کند.

دستگاه‌های بیومتریک بوسیله نور مادون قرمز بی‌خطر، الگوی رگ‌های انگشت، پشت دست و یا کف دست کاربر را شناسایی می‌کنند.

یکی دیگر از گزینه‌های بیومتریک، چاپ صوتی (voice prints) است که مبتنی بر 100 ویژگی از جمله زیر و بمی صدا و لهجه فرد است؛ این رمز عبور نیز غیرقابل سرقت بوده و در حال حاضر توسط برخی شرکت‌ها مانند بانک Barclays انگلیس ارائه می‌شود. 

اخبار علمی- ایسنا