اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا ازدواج یک رؤیا می‌شود؟



اخبار,اخبار اجتماعی,ازدواج

متأسفانه امروزه چنان رفتارهای غیرمتعارف گسترش پیداکرده که جوانان انگیزه ازدواج ندارند.

یک جوان می‌گوید: با این‌که نزدیک دو سال است برای گرفتن وام ازدواج ثبت‌نام کرده‌ام، سامانه‌ی وام ازدواج به من پیام می‌دهد: «صحت شماره ملی شما توسط اداره ثبت احوال مورد تائید قرار گرفته است و هم‌اکنون در نوبت تعیین شعبه اعطای وام ازدواج از طرف بانک هستید و مدت زمان تعیین شعبه از سوی بانک‌ها با توجه به میزان منابع قرض‌الحسنه قابل اعطای بانک و تعداد متقاضی در صف، تعیین می‌شود» اما هنوز از وام ازدواج خبری نیست.

 از منطقه ایلام، با وجود این‌که هم دولت و هم خانواده‌ها می‌دانند عدم ازدواج به‌موقع موجب افسردگی، از میان رفتن نشاط در جوانان، وسواس زیاد در انتخاب همسر، حضور دختر و پسرهای مجرد با سن زیاد در یک خانواده، افزایش اضطراب و نگرانی، بلاتکلیفی، از دست رفتن طراوت و زیبایی، ناامیدی و افزایش انحرافات اخلاقی می‌شود اما باز تمهیدات لازم برای جوانان آن گونه که باید اندیشیده نمی‌شود.

اما بعضا خانواده‌ها هم در به عقب افتادن این فریضه بی‌تأثیر نیستند. تجمل‌گرایی، ریخت‌وپاش و رفتارهای غیراصولی در امر ازدواج مانع تشکیل خانواده‌های جدید هستند.

«علی نصرت‌زاده‌» جوان 28 ساله در این‌باره گفت: من لیسانس دارم و 4 سال بیکار هستم و پشتوانه‌ی مالی برای ایجاد کار ندارم و تلاش‌هایم برای گرفتن یک وام مناسب بی‌نتیجه مانده است، چگونه می‌توانم با این شرایط تشکیل زندگی بدهم.

وی بابیان این‌که بیکاری و مشکل جدی اقتصادی موانع ازدواج من است، افزود: این شرایط مرا سربار خانواده کرده است تا این‌که خودم سرپرستی یک خانواده را برعهده بگیرم و عملاً ازدواج به رویایی دست‌نیافتنی تبدیل شده است.

«فرزین کرمی» جوان 25 ساله دیگر ایلامی نیز در این راستا اظهار کرد: متأسفانه امروزه با برپایی جشن‌های بیهوده و تجملاتی و بیان این جمله از طرف خانواده دختر و پسر «برای فرزندم آرزو دارم» هزینه‌ی کلانی بر روی دست خانواده‌ها می‌گذارند.

وی بابیان این‌که با تورم و گرانی امروز واقعاً ازدواج سخت شده و خانواده‌ی دختر بیش‌ازاندازه اعتقاد به ریخت‌وپاش دارند، افزود: من به‌عنوان یک جوان امروز انگیزه برای ازدواج ندارم و هرچه فکر می‌کنم نمی‌توانم هزینه‌ها را تأمین کنم.

جوان دیگر هم گفت: توقع مالی من و همسرم برای آغاز زندگی مشترک زیاد نیست و وام ازدواج بسیاری از مشکلات ما را برطرف می‌کند اما با گذشت نزدیک دوسال هر روز که این سامانه را چک می‌کند که به من پیام می‌دهد:«صحت شماره ملی شما توسط اداره‌ی ثبت احوال مورد تائید قرار گرفته است و هم‌اکنون در نوبت تعیین شعبه اعطای وام ازدواج از طرف بانک هستید و مدت زمان تعیین شعبه از سوی بانک‌ها با توجه به میزان منابع قرض‌الحسنه قابل اعطای بانک و تعداد متقاضی در صف، تعیین می‌شود» اما هنوز از وام ازدواج خبری نیست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «عبدالله ساجدی» کارشناس دینی نیز در این زمینه گفت: متأسفانه امروزه چنان رفتارهای غیرمتعارف گسترش پیداکرده که جوانان انگیزه ازدواج ندارند.

وی بابیان این‌که بیکاری و ریخت‌وپاش‌های غیراصولی، تعیین مهریه‌های سنگین و بروبیاهای غیرضروری ازدواج را دشوار کرده است، گفت: اگر خانواده‌ها به نفس ازدواج فکر کنند دیدشان عوض می‌شود.

ساجدی با تأکید بر این‌که اگر والدین کمک کنند ازدواج به‌موقع انجام شود بسیاری از مشکلات اجتماعی جامعه رنگ می‌بازد، تصریح کرد: خداوند متعال دراین‌باره می‌فرماید: «و از نشانه‌های او این‌که، همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، در میانتان مودت و رحمت قرار داد.

 

در این نشانه‌هایی است برای گروهی که تفکر می‌کنند» و رسول گرامی اسلام (ص) نیز ازدواج را عامل ایجاد اخلاق نیکو در فرد می‌داند و می‌فرماید: «مردان و زنان بی‌همسر خود را به ازدواج یکدیگر درآورید، چون خداوند اخلاق آنان را نیکو می‌سازد».

«ساسان احمدی» کارشناس اجتماعی نیز در این‌باره گفت: ازدواج یک امر طبیعی، فطری و یکی از نیازهای ناگزیر بشر است و کسی که به این نیاز طبیعی پشت کند، بدون تردید احساس کمبود می‌کند و با ‌دشواری‌ها و مشکلات جسمی و روانی مواجه می‌شود.

وی با تأکید بر نقش ازدواج و تشکیل خانواده در سلامت روانی جامعه افزود: بی‌شک یکی از مهم‌ترین عوامل فشارهای روانی و استرس‌ها که گریبان‌گیر بسیاری از جوانان است، عدم ازدواج به‌موقع آن‌هاست.

احمدی بابیان این‌که ازدواج اصولی و منطقی موجب جلوگیری از انحرافات اخلاقی می‌شود، خاطرنشان کرد: جوانان نیازمند توجه جدی مسئولان در این زمینه هستند.

«زهرا همتی» معاون اجتماعی بهزیستی ایلام اظهار کرد: ازدواج مهم‌ترین رویداد در زندگی هر فردی است و در این زمینه با انجام مشاوره خوب و به‌موقع می‌توان به دوام زندگی موفق کمک کرد.

وی ارتقا سطح سلامت و بهداشت روانی عموم، کاهش آسیب‌های فردی، اجتماعی و خانوادگی را از نکات مثبت ازدواج دانست و با تأکید بر این‌که ازدواج فله‌ای و دیمی دوام ندارد بلکه باید باعقل و منطق تشکیل زندگی مشترک داد، افزود: خانواده و مسئولان باید به‌ترویج ازدواج آسان کمک کنند.

همتی گفت: وام ازدواج یکی از کمک‌های خوب دولت در این زمینه است اما متأسفانه کم نیستند افرادی که هر روز به مراکز بهزیستی مراجعه می‌کنند و می‌گویند به امید این‌که وام ازدواج مشکلات ابتدایی زندگی‌ام را برطرف کند قدم در این راه گذاشته‌ام.

معاون اجتماعی بهزیستی ایلام تصریح کرد: مسئولان و مدیران بانک‌ها با تلاش و دلسوزی بیشتری به ازدواج جوانان کمک کنند.


اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
شهزاده رؤیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آنچه قبل از ازدواج باید بدانید



 

قبل ازدواج

 

چنان ارتباط عمیق وهمه جانبه ای می شود که بی هیچ شک وشبهه ای قابل مقایسه با هیچ یک از دیگر ارتباطات انسانی نمی باشد به نحوی که قرارداد ناشی از آن دارای نوعی تقدس شده است .ازدواج مساله بسیار مهمی است که بسیاری از جنبه‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. امروزه شمار روز افزون موارد طلاق موجب شده است تا صاحبنظران به فکر پیدا کردن راه حلهایی باشند که یک ازدواج موفق و سالم را فراهم شاخته مانع از شیوع و افزایش آمار طلاق که یقینا عواقب بعدی آن بسیار دشوارتر و سخت تر شود. مشاوره قبل از ازدواج ابتدا در زمینه مسائل پزشکی ، مساله گروههای فوتی و ژنتیکی آغاز گردید و امروزه کم کم در زمینه مسائل شخصیتی و روانی و روابط نیز در حال شکل گیری و کاربرد است. در این مقوله کارکردهای مشاوره قبل از ازدواج بسیار مهم هستند که به آنها می‌پردازیم.

 

 

بررسی ملاکهای ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج


مشاوره قبل ازدواج در الویت اول به روشن ساختن ملاکهایی می‌پردازند که برای داشتن یک انتخاب مناسب در ازدواج ضروری هستند. عدم توجه به تعیین چنین ملاکهایی و ارزش گذاری و اولویت بندی نامناسب آنها اغلب موجب ناکامیهای بعدی می‌شوند. بر این اساس در مشاوره قبل از ازدواج تلاش می‌شود ملاکهای افرادی که قصد ازدواج دارند بررسی شده و راهنمایی لازم در مورد نظر داشتن ملاکهای مناسب ارائه گردد.

 

قبل از ازدواج

 

سن ازدواج


سن ازدواج عامل مهمی است که می‌توانند رضایت از زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار دهد هر چند این عامل به تنهایی نمی‌تواند تعیین کننده باشد، اما عامل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس لازم به نظر می‌رسد میزان آمادگی سنی ، روانی و اجتماعی طرفین مورد بررسی قرار گیرد. بطوری که عدم پختگی روانی ، عاطفی ، جسمانی و اجتماعی طرفین مشکلات زیادی را به بار خواهد آورد و روشن است رسیدن به سن و سالی که از لحاظ اجتماعی مناسب برای ازدواج به نظر می‌رسد به تنهایی قابل تکیه کردن نخواهد بود چرا که افراد مختلف در سنین متفاوتی به پختگی و آمادگی لازم برای ازدواج می‌رسند. یک فرد 25 ساله ممکن است از پختگی و رشد و تکامل روانی ، اجتماعی و عاطفی برخوردار باشد در حالیکه فرد دیگری در سن 35 سالگی چنین آمادگی را نداشته باشد.

قبل از ازدواج

 

تطابق و تناسب شخصیتی طرفین در ازدواج


ویژگیهای شخصیتی بسیار متنوع و متعدد هستند، اما برخی از آنها دخالت بیشتری در رضایت از زندگی مشترک دارند. مطمئنا فردی که بسیار به نظافت و تمیزی اهمیت قائل هست، نخواهد توانست با فردی که چندان در قید و بند این امور نیست زندگی موفقی داشته باشد.از ویژگیهای مهم شخصیتی که تاثیر قابل توجه در این زمینه دارند می‌توان به درون گرایی و برون گرایی اشاره کرد. افراد درون گرا تمایل زیادی به گذراندن اوقات خود به تنهایی دارند در حالیکه برای افراد برون گرا تحمل چنین شرایطی بسیار سخت و آزار دهنده است. افراد درون گرا سرگرمیهایی چون مطالعه و ... دارند در حالیکه افراد برون گرا در شرایط جمعی و سرگرم کننده لذت می‌برند مثل بازیهای دسته جمعی.چنین ویژگیهایی به تعداد زیادی وجود دارند که البته گاه همان بودن ویژگیهای طرفین و گاه ناهمسانی آنها می‌تواند فاکتوری برای ازدواج موفق باشد. به عنوان مثال ازدواج فرد درون گرا با فرد درون گرا موفق آمیزتر خواهد بود تا ازدواج درون گرا با فردی برون گرا در حالیکه سلطه جوئی یک ویژگی است که حتما باید ناهمسانی آن در طرفین مورد توجه قرار گیرد. دو فرد سلطه جو میزان تسلط بیشتری در زندگی مشترک خواهند داشت تا ازدواج فردی سلطه جو با فردی سلطه پذیر.

منبع: irantrack.com