اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آژانس بین المللی انرژی اتمی:سیاست ما در قبال ایران تغییر نمی کند



آژانس بین المللی انرژی اتمی

آژانس بین المللی انرژی اتمی

سیاست ما در قبال ایران تغییر نمی کند

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه اعلام کرد که استعفای یکی از مقامات عالی رتبه اش که نمایندگی در مذاکرات هسته ای با ایران را بر عهده داشت، تغییری در سیاست آژانس در قبال مساله هسته ای جمهوری اسلامی ایجاد نمی کند.

دیپلماسی ایرانی: آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه اعلام کرد که استعفای یکی از مقامات عالی رتبه اش که نمایندگی در مذاکرات هسته ای با ایران را بر عهده داشت، تغییری در سیاست آژانس در قبال مساله هسته ای جمهوری اسلامی ایجاد نمی کند.

به گزارش رویترز، این پیام آژانس دو روز پس از آن منتشر می شود که دیپلمات ها اعلام کردند، رافائل گروسی، از سمت خود به عنوان دستیار یوکیا آمانو، که وی را به یکی از چهره های بانفوذ آژانس تبدیل کرده بود، کناره گیری می کند.

استعفای غافلگیر کننده وی همزمان با شکست در دور اخیر مذاکرات هسته ای با ایران انجام می شود. در عین حال برخی کارشناسان نیز به آژانس بین المللی انرژی اتمی توصیه کرده اند در تاکتیک های خود تجدید نظر کند. از سوی دیگر انتظار می رود دور دهم مذاکرات هسته ای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه می برگزار شود.

برخی دیپلمات ها می گویند، استعفای ناگهانی دیپلمات آرژانتینی احتمالا ناشی از اختلافات شخصی یا دیگر اختلافات در بین روسای آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

با این حال دیگر مقامات می گویند نشانه ای از این شکاف ها در مدیریت آژانس مشاهده نمی کنند.

انتظار می رود که گروسی در اوایل تابستان پست خود را ترک کرده و به سمت نماینده آرژانتین در آژانس بین المللی انرژی اتمی منصوب شود. آرژانتین از جمله کشورهای آمریکای لاتین است که در جمع 35 عضو شورای حکام حضور دارد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه تایید کرد گروسی استعفای خود را تحویل داده و زمان کناره گیری او به زودی مشخص خواهد شد.

گیل تودور، سخنگوی آژانس در این زمینه اظهار داشت: تایید استعفای گروسی سیاست ها و مواضع آژانس را تغییر نمی دهد و این سیاست ها موضوع هسته ای ایران را نیز شامل می شود.

گروسی یکی از دو مقام عالی آژانس بین المللی انرژی اتمی به شمار می رود که مقامات می گویند به منظور متقاعد کردن ایران برای بازرسی از سایت های مورد تردید ، تلاش می کرده است.   گروسی دومین مقامی است که پس از هرمان نکائرتس خروج او از آژانس قطعی شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از این اعلام کرده بود که نکائرتس به زودی بازنشسته می شود و یک دیپلمات فندلاندی به نام ترو ورجورانتا، جانشین او خواهد شد.

اما تحلیلگران و دیپلمات ها تاکید دارد که این آمانو است که در مورد سیاست های آژانس تصمیم می گیرد. یک دیپلمات اتریشی در این زمینه اظهار داشت که به نظر می رسد سیاست آژانس پس از کناره گیری این مقامات نیز مانند سابق باشد.

مارک فیزپاتریک، از موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک نیز گفت: آمانو جانشین هایی را انتخاب نمی کند که رویکرد متفاوتی با نکائرتس یا گروسی داشته باشند. وی افزود: قواعد و ساختارها به سادگی تغییر نمی کنند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در اواخر سال 2011، گزارشی منتشر کرد که در آن برخی گمانه زنی ها در خصوص ماهیت نظامی برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی منتشر شده بود. از آن پس گروسی و نکائرتس ریاست مذاکرات هسته ای با ایران را بر عهده گرفتند که تا کنون 9 دور آن برگزار شده است./دیپلماسی ایرانی

 

 

 


ویدیو مرتبط :
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای به ایران می رود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اتهامات تند ایران علیه آژانس بین المللی انرژی اتمی



اتهامات تند ایران علیه آژانس بین المللی انرژی اتمی

این آغازی برای پایان دادن به بازرسی هاست؟

از اواسط مرداد ماه بازرسان با تظاهراتی در تهران که علیه آژانس انجام شده مواجه بوده اند و برخی ادعا می کنند در محافل خصوصی به آنها هشدار داده شده که مسئول هر گونه حمله سایبری احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران هستند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دیپلماسی ایرانی: ایران با طرح اتهام دست داشتن بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در فعالیت های جاسوسی و خرابکارانه، فشار ها را بر این نهاد بین المللی افزایش داده و تهدید کرده است که دسترسی بازرسان به تاسیسات هسته ای اش را محدود می کند.

این در حالی است که در هفته های اخیر میزان انتقاد های ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی به شدت افزایش یافته است و مقامات غربی از این نکته نگران هستند که تهران همکاری رسمی خود را با آژانس کاهش دهد. آن هم در شرایطی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تنها نهاد بین المللی به شمار می رود که اجازه دارد به طور معمول از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کند.

به گزارش روزنامه واشینگتن پست،روابط ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه گذشته به شدت دچار تنش شد چرا که تهران اعلام کرد آژانس با انتقال اطلاعات مربوط به برنامه های هسته ای ایران به گروه های تروریستی، زمینه اقدامات خرابکارانه را فراهم کرده است. مقامات دولتی و دیپلمات های غربی اعلام کردند که این اتهامات نقش مستقیم آژانس در این حملات را روشن می کند هم در محافل خصوصی و هم در محافل علنی از سوی مقامات جمهوری اسلامی مطرح شده است.

البته مقامات آژانس بین المللی انرژی اتمی این اتهامات را رد کرده و حتی مدعی شده اند هنوز نتوانسته اند صحت انجام این حملات را تایید کنند.

برنامه های هسته ای ایران از جمله  اهداف حملات سایبری در سال های گذشته بوده است که گفته می شود توسط آمریکا و اسرائیل انجام شده است . اما فقدان شواهد موثق در خصوص هرگونه مداخله آژانس در حملات اخیر موجب شده است برخی دیپلمات ها نگران شوند که جمهوری اسلامی با طرح این اتهامات قصد دارد همکاری خود را با بازرسان بین المللی متوقف یا محدود کند.

همچنین برخی دیپلمات ها و مقامات غربی ادعا می کنند هیات هایی از آژانس بین المللی انرژی اتمی که اخیرا به ایران سفر کرده اند با برخی دشوار های مواجه بوده اند. از اواسط مرداد ماه تظاهراتی در تهران علیه آژانس متوجه گروه های بازرسان بوده است و برخی ادعا می کنند در محافل خصوصی به آنها هشدار داده شده که مسئول هر گونه حمله سایبری احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران هستند.

یک دیپلمات اروپایی در این زمینه مدعی شد، یکی از این پیام ها این بوده است که اگر ایران همکاری خود را کاهش دهد در نهایت آژانس بین المللی انرژی اتمی سرزنش خواهد شد. همچنین در صورت حمله به تاسیسات هسته ای ایران نیز مقامات آژانس مسئول خواهند بود.

علاوه بر این برخی دیپلمات ها به فضای ارعابی اشاره می کنند که در صورت ادامه می تواند توانایی بازرسان برای نظارت بر برنامه های هسته ای ایران را  کاهش دهد.

اما افزایش تنش ها بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی اتفاق می افتد که اخیرا شرایط اقتصادی پیچیده ای در ایران ایجاد شده است. ارزش ریال در مقابل به طور بی سابقه ای کاهش پیدا کرده و اروپاییان از اعمال تحریم های مضاعف علیه جمهوری اسلامی سخن می گویند. در این شرایط این نگرانی نیز وجود دارد که تهران در مقابل افزایش فشار ها نسبت به اخراج بازرسان بین المللی اقدام کند.

بازرسان و کارشناسان هسته ای می گویند، ایران همواره اتهاماتی را در خصوص دست داشتن بازرسان آژانس در اقدامات جاسوسی مطرح کرده است اما لحن و شیوه بیان این اتهامات در هفته های اخیر بسیار تند تر بوده است. اولی هاینونن، بازرس هسته ای سابق که زمانی هدایت تیم بازرسان در ایران را بر عهده داشت اتهامات جدید را نگران کننده و غیر معمول توصیف می کند.

فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نخستین مقام از جمهوری اسلامی بود که در هفته های اخیر انگشت اتهام خود را به طور جدی به سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی نشانه رفت. وی گفت حمله به دو تاسیسات هسته ای ایران با سفر بازرسان به ایران در ماه مرداد، همزمان بوده است.

هرچند آژانس این اتهامات را رد کرد اما چند روز بعد عباسی دوباره این اتهامات را در جریان نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح کرد. این در حالی است که بازرسان آژانس می گویند که از حملاتی که در مردادماه در تاسیسات هسته ای ایران اتفاق افتاده مطلع نیستند و نشانه ای حاکی از وجود مشکل در تاسیسات هسته ای مشاهده نکرده اند.

تعدادی از ناظران بین المللی که سابقه ای طولانی در تحلیل امور مربوط به ایران دارند بر این باورند که ایران احتمالا اتهامات جدیدی را متوجه بازرسان بین المللی می کند تا در مواردی مانند درخواست بازرسی از سایت نظامی پارچین در جنوب شرق تهران، آنها را در موضع ضعف قرار دهد.

اما مقامات آمریکایی ادعا می کنند حتی تعلیق موقتی دسترسی بازرسان بین المللی به تاسیسات هسته ای ایران نیز فرصت مغتنمی در اختیار ایران قرار می دهد تا برنامه های هسته ای خود را به گونه دلخواه پیش ببرد. آنها ادعا می کنند ایران می تواند ظرف مدت 2 تا 4 ماه با استفاده از ذخایر موجود اورانیوم غنی شده با خلوص پایین، مقادیر لازم اورانیوم با غنای بالا به منظور استفاده در برنامه های تسلیحاتی تولید کند./دیپلماسی ایرانی