اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آنفولانزا در کرمان جان 8 نفر را گرفت


8 نفر در استان کرمان در یک ماه اخیر به دلیل بیماری آنفولانزای خوکی فوت کرده اند.

ایسنا: 8 نفر در استان کرمان در یک ماه اخیر به دلیل بیماری آنفولانزای خوکی فوت کرده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان، 4 نفر در اثر این بیماری و 4 نفر در مابقی شهرستان های استان کرمان متاسفانه در اثر بیماری آنفولانزای خوکی فوت کرده اند.
 
دکتر "نوذر نخعی" در گفت و گو با ایسنا، با بیان این مطلب که 8 نفر در استان کرمان به علت بیماری آنفولانزای خوکی فوت کرده‌اند، گفت: بیماری آنفولانزای خوکی از حدود یک ماه پیش در کرمان آغاز شده است و در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان 4 نفر و 4 نفر در مابقی شهرستان‌های استان کرمان متاسفانه در اثر این بیماری فوت کرده‌اند.
 
وی با اشاره به تاریخ شیوع این بیماری در کشور ادامه داد: بیماری آنفولانزای  H1N1، بیماری است که از سال 1388 در کشور ما به خصوص در فصل‌های سرد زمستانی،  شاهد رخ داد آن هستیم؛  امسال هم مانند سال های گذشته شاهد این بیماری هستیم، اما شواهد حاکی از آن است که احتمالا امسال شدت بیماری از سال های گذشته بیشتر بوده است اما نیاز به زمان داریم که این فرضیه را قطعی اعلام کنیم.
 
علایم بیماری آنفولانزای خوکی
 
نخعی با اشاره به علایم این بیماری افزود: تفاوت این بیماری با سرماخوردگی، شدیدتر بودن علایم و سرعت بروز آن است؛ فردی که دچار این بیماری است به صورت ناگهانی دچار تب، لرز و بدن درد می شود که همراه آن می تواند سرفه و آبریزش بینی داشته باشد و در کودکان بیشتر اسهال و استفراغ نیز دیده می شود.
 
راه‌های پیشگیری
 
وی پیشگیری از این بیماری را مهمترین راه مبارزه با این بیماری دانست، اظهار کرد: در زمینه پیشگیری مهمترین نکته رعایت اصول بهداشتی و فاصله گرفتن از بیماران است، افراد در این مدت دو ماه که در پیش داریم، دست های خود را مرتب با آب و صابون بشویند، سعی کنند با کسی دست ندهند و روبوسی نکنند و اگر شخصی بیمار است به اندازه دو قدم (1.8 متر) با او فاصله داشته باشند .
 
وی تصریح کرد: افرادی که بیمار هستند اگر عطسه و یا سرفه می زنند با گودی مقابل آرنج دست خود جلوی بینی و دهان را بگیرند و از ماسک استفاده کنند؛ همچنین در منزل استراحت و از حضور در مکان های تجمعی از جمله مدرسه، محل کار و محل هایی که عده زیادی از افراد دور هم هستند، حضور پیدا نکنند. چون باعث می شوند، این بیماری در جامعه پخش شود و برای دیگران ایجاد مشکل کند.
 
اولویت‌های تزریق واکسن
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آنکه، تزریق واکسن را نکته مهم دیگری در پیشگیری دانست، عنوان کرد: تزریق واکسن گرچه اثر بخشی آن خیلی کامل نیست اما علائم را تخفیف می دهد .
 
وی با اشاره به کسانی که در اولویت تزریق واکن می باشند، افزود: اولویت اول در تجویز واکسن زنان باردار هستند، بدون توجه به اینکه در کدام ماه بارداری قرار دارند. توصیه می شود که واکسن را تهیه کنند و تزریق یکبار این واکسن کافی می باشد.
 
به دلیل تغییرات هورمونی در زمان بارداری، این بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین افراد دارای بیماری های زمینه ای و سالمندان و کودکان 6 ماه تا 5 سال نیز از اولویت های دریافت واکسن هستند.
 
نخعی ابراز کرد: همچنین بیماران مبتلا به آنفلوانزا که دچار تنگی نفس می شوند، حتما باید به بیمارستان مراجعه کنند؛ اما اگر بیماری در حد یک تب ملایم و بدن درد خفیف باشد با استفاه از مایعات و استراحت و مسکن های معمولی مانند استامینوفن به مرور زمان علائم بهبود پیدا می کند .
 
وی ادامه داد: اگر علائم شدیدتر بود و شخص بیماری زمینه‌ای مانند آسم، بیماری های کلیوی مزمن و... داشت، این افراد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند که تحت نظر متخصص ( عفونی، داخلی و اطفال)درمان شوند و به شدت از خود درمانی پرهیز نمایند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به نحوه درمان اضافه کرد: کسانی که بیمار می شوند درمان این بیماری استراحت به همراه مصرف مایعات به صورت مکرر است.
 
اما کسانیکه بیماری آنها شدید باشد داروهای ویژه ای دارند که فقط تحت اختیار بیمارستانهاست و براساس نظر پزشک به آنها تجویز می شود.
 
اقدامات صورت گرفته
 
وی در مورد اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه اطلاع رسانی این بیماری گفت: چاپ و توزیع هشت هزار پوستر، نصب بنر در سایزهای متفاوت در سطح شهر  و اماکن مختلف، ارسال پیامک به کارکنان تحت پوشش دانشگاه و ارسال پیام های بهداشتی از طریق شبکه های اجتماعی از جمله این اقدامات است.


ویدیو مرتبط :
خبر20:30 -14آذر-موج آنفولانزا در کرمان و سیستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شجاعت یك بسیجی جان ۲۰ نفر را نجات داد



 

 

شجاعت یك بسیجی جان ۲۰ نفر را نجات داد

 

هنگام برگزاری یك مانور آموزشی در شهرستان خمین در استان مركزی، رشادت و ازخودگذشتگی یك افسر بسیجی، جان بیش از ۲۰ نفر را نجات داد.

چندی پیش بسیجیان گردان امام حسین(ع)‌ به سرپرستی سرهنگ دوم پاسدار رضا سیاهپوش برای شركت در یك دوره آموزشی به یكی از ارتفاعات شهرستان خمین رفته بودند. این گروه دوره آموزشی خود را در حالی كه بیش از ۲۰ نفر بودند، آغاز كردند. زمان بسرعت سپری می‌شد و آنها به روزهای پایانی دوره آموزشی نزدیك می‌شدند.

ساعت ۱۳/۱۵ روز شنبه گذشته وقتی اعضای گروه در آخرین روزهای دوره آموزشی بودند، ناگهان نارنجكی كه ضامن آن كشیده شده و در دست یكی از افراد جوان گروه بود، یكباره مقابل اعضای گروه آموزشی به زمین افتاد.

در پی این ماجرا، جان همه اعضای گروه به خطر افتاد و آنها فرصتی برای فرار و نجات جان خود نداشتند.

سرهنگ سیاهپوش، سرپرست گردان بلافاصله متوجه موضوع شد، جان دیگران را بر خود مقدم شمرد و با شیرجه رفتن روی نارنجك، یكباره حاضران صدای انفجار شنیدند.



● نجات جان بیش از ۲۰ نفر

دود غلیظی فضا را پر كرده بود. افراد آموزشی هراسان به سمت سرهنگ سیاهپوش رفتند، او بشدت زخمی شده بود.

با حضور مركز اورژانس در محل حادثه، سرهنگ مجروح و بیهوش به یكی از مراكز درمانی انتقال یافت و تلاش پزشكان برای نجات وی آغاز شد. در حالی كه وضعیت جسمانی وی نامناسب بود، او برای ادامه درمان به بیمارستان بقیه‌الله تهران انتقال یافت و تلاش پزشكان برای نجات وی از مرگ آغاز شد و سرانجام وی در جدال با مرگ نجات یافت.

با رشادت و دلیری این مرد، همگی اعضای گروه نجات یافتند و او با فداكاری خود، جان دوباره‌ای به آنها هدیه كرد.

● به دنبال وقوع حادثه به ملاقات این مرد فداكار رفتیم و با او گفتگویی انجام دادیم:

▪ چطور شد كه دست به چنین اقدام فداكارانه‌ای زدید؟

من سال‌ها در جبهه بوده و رشادت‌های دلیرمردان را دیده‌ام. لحظه وقوع حادثه دیگر به خودم فكر نكردم. فقط نجات جان آنها، برایم مهم بود.

خوشحالم كه همگی نجات پیدا كردند. هیچ‌كدام در زمان حادثه فرصتی برای فرار نداشتیم. تنها از خدا می‌خواستم كمكم كند تا آنها را نجات دهم و شرمنده خانواده‌هایشان نشوم.

▪ اولین جمله‌ای كه پس از به هوش آمدن به زبان آوردید، چه بود؟

وقتی چشمانم را باز كردم، برادرم كنار تختم بود. از این كه او را دوباره می‌دیدم خوشحال بودم. اول از او سوال كردم، همگی همراهانم سلامت هستند یا نه؟ وقتی از سلامت آنها باخبر شدم، اشك شوقم جاری شد و هزاران مرتبه خدا را شكر كردم.

گزارش خبرنگار ما حاكی است، این مرد فداكار در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بقیه‌‌الله تهران بستری است و پزشكان وضعیت عمومی او را رضایتبخش اعلام كرده‌اند.