اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمریکا: تقابل آشکار ایران و آمریکا تأثیر منفی نداشته است




اخبار سیاست خارجی - آمریکا: تقابل آشکار ایران و آمریکا تأثیر منفی نداشته است!

با وجود آن که "حمید ابوطالبی" می گوید نقشی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نداشته؛ رسانه ها و مقامات آمریکایی بدون هیچ دلیل مستندی در چند هفته اخیر اصرار دارند که وی در این واقعه نقش داشته است.

به گزارش جام نیوز، پس از هفته ها جنجال آمریکایی ها بر سر موضوع نماینده جدید ایران در سازمان ملل، نماینده آمریکا در این سازمان می گوید ندادن ویزا به نماینده ایران، تأثیری در مذاکرات هسته ای نخواهد داشت.

 به نوشته سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، گفته است که خودداری واشنگتن از اعطای ویزا به نماینده پیشنهادی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، بر مذاکرات هسته ای با ایران اثر منفی نگذاشته و به احتمال زیاد نخواهد گذاشت.

 خانم پاور روز یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه "ای بی‌سی" آمریکا گفت که "تقابل آشکارا" بین آمریکا و ایران بر سر حمید ابوطالبی بر روند مذاکرات هسته‌ای گروه ۱+۵ (متشکل از آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان) با ایران اثر نامطلوبی نگذاشته است.
 
او با اشاره به دور اخیر مذاکرات که هفته پیش در وین، پایتخت اتریش، انجام شد گفت: «ما گفتگوهای در سطوح ارشد بیشتری در ماه آینده خواهیم داشت.»

 سامانتا پاور افزود: «کار‌شناسان ما هر روز دیدار می‌کنند. ما شاهد آن نبوده‌ایم که این مساله ابدا تاثیری بر گفتگو‌ها داشته باشد.»

 این در حالیست که ایران از تصمیم بحث برانگیز دولت آمریکا در صادر نکردن ویزا برای حمید ابوطالبی انتقاد کرده و گفته است که قصد ندارد گزینه دیگری را به جای آقای ابوطالبی معرفی کند.

 عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه ایران، پیشتر به خبرگزاری مهر گفته بود: «از طریق مکانیزم‌های حقوقی پیش بینی شده در سازمان ملل» در حال پیگیری این موضوع هستیم.»

او افزود: «گزینه جایگزین برای آقای ابوطالبی در نظر نداریم. »
 
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که اقدام آمریکا برای عدم صدور ویزا برای آقای ابوطالبی با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد و حق کشور‌ها را برای انتخاب نماینده‌شان در سازمان ملل زیر پا می‌گذارد.

کنگره آمریکا دولت باراک اوباما را سخت تحت فشار گذاشته بود که به آقای ابوطالبی اجازه ورود به خاک آمریکا و آغاز ماموریتش در شهر نیویورک را ندهد.
 
با بالا گرفتن اعتراضات محافظه کاران و رای قاطع کنگره علیه ماموریت احتمالی حمید ابوطالبی، کاخ سفید نیز اعلام کرد که گزینه ایران برای نماینده جدید این کشور در سازمان ملل متحد گزینه‌ای نامناسب است.

آمریکا می‌گوید حمید ابوطالبی در حمله به سفارت آمریکا در ایران و گروگانگیری کارکنان این سفارتخانه در روز ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ دست داشته است.


بنا بر گزارش ها، او با گروه "دانشجویان پیرو خط امام" کار کرده اما نقشی مستقیم در گروگان‌گیری نداشته و از جمله در مقطعی درباره آزادی گروهی از این گروگان‌ها، مترجم گروه بوده است.

 حمید ابوطالبی در حال حاضر معاون سیاسی دفتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران است و پیش از این سفیر ایران در ایتالیا، استرالیا و اتحادیه اروپا بوده است.

سایت رادیو فردا(radiofarda) هم نوشته است: سامانتا پاور، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته است «کماکان هیچ چیز در اختلاف عمومی پیش‌آمده» بر سر ویزای حمید ابوطالبی، تاثیری بر گفت‌وگوهای اتمی با ایران «ندارد».

خانم پاور، ۲۴ فروردین، در مصاحبه‌ای با شبکه ای‌بی‌سی در آمریکا، گفته است واشینگتن بر ادامه مذاکرات میان شش کشور طرف گفت‌وگو و ایران متمرکز است.

 به گفته او طرف‌ها «هفته گذشته مذاکره کرده‌اند و گفت‌وگوهایی بیشتر در سطح مقام‌های عالی‌رتبه در ماه آینده (میلادی) برگزار می‌شود.»

سفیر آمریکا در سازمان ملل می‌گوید کارشناس‌ها «هر روز دیدار می‌کنند. ما ندیده‌ایم که این موضوع به هر شکل ممکن تاثیری بر مذاکرات گذاشته باشد. البته ضرورت‌ها در این مسئله بر همه آشکار است.»
 
سامانتا پاور در مصاحبه تلویزیونی خود گفته است توقع آمریکا این است که ایران منافع خود را در رها شدن از تحریم‌های اقتصادی می‌داند. منافع ایالات متحده نیز اطمینان یافتن از این موضوع است که تهران به دنبال سلاح اتمی نیست. این موضوع اکنون برتری دارد.
 
با وجود ظن غرب در مورد اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی در برنامه هسته‌ای خود است، تهران چنین موضوعی را رد و هدف از این برنامه را صلح‌آمیز عنوان کرده است.

 آمریکا به عنوان میزبان سازمان ملل متعهد به صدور ویزا برای نمایندگان کشورهای گوناگون است. 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,ویزای حمید ابوطالبی

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,ویزای حمید ابوطالبی

اخبار سیاست خارجی - جام نیوز

 


ویدیو مرتبط :
جواب سنگین ایران به آمریکا که کلا قدرت آمریکا رو ترکوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضطرار هند برای خرید نفت ایران و پاسخ منفی به تحریم های آمریکا



 

 

 

نفت‌‌ایران , هند

 

 

روزنامه هندی اکونومیک تایمز طی تحلیلی از منافع هند در حفظ روابط اقتصادی خود با ایران نوشت: خرید نفت ایران یک اضطرار و نیاز اقتصادی برای هند است.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه هندی اکونومیک تایمز سفر اخیر قائم مقام وزیر خارجه هند به امریکا نتوانسته است تبدیل به فرصتی برای متقاعد کردن دهلی نو به قطع واردات نفت از ایران شود.

در حالی که رانجان متهای در دیدار با مقامهای امریکایی در مورد سیاستهای دهلی و واشنگتن در باره موضوع تحریم نفت ایران مذاکراتی داشته است اما هند مصمم است که واردات نفت از ایران را به رغم تحریمهای یک جانبه امریکا و اروپا ادامه دهد.

بر اساس این گزارش پاسخ منفی هند به تحریم ایران درحالی است که همکاریهای هند و امریکا در زمینه های هسته ای، پتروشیمی و نظامی کاهش یافته است و هند با پشت سر گذاشتن چین به بزرگترین مشتری نفتی ایران نیز تبدیل شده است. قرار است به زودی یک هیات عالی رتبه هندی برای مذاکرات در خصوص مشکلات انتقال پول نفت وارداتی ایران به تهران سفر کند .

بر این اساس رویترز اعلام کرد واردات نفت هند از ایران نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته و به رقم بی سابقه ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است . این درحالی است که چین بزرگترین وارد کننده نفت ایران در سال گذشته میلادی واردات نفت از ایران را به علت عدم توافق بر سر قیمت و نحوه پرداخت تا ماه مارس تا ۲۸۵ هزار بشکه در روز کاهش داده و به نصف رسانده است.

این گزارش حاکی است تجار و فعالان بازار نفت اعلام کردند ایران تا بیش از یک سال هم برای دریافت پول نفت صادراتی به هند می تواند منتظر بماند. هند هم اکنون بیش از ۸ میلیارد دلار به ایران بایت واردات نفت خام بدهکار است. دیپلماتها و تحلیلگران هندی بر این باورند که موضوع خرید نفت ایران یک اضطرار و نیاز اقتصادی برای هند به شمار می رود چرا که این کشور کاملا به نفت ایران وابسته است.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند ادامه واردات نفت هند از ایران اقدامی در راستای تلاش هند برای گسترش نفوذ سیاسی در منطقه است چرا که نیروهای امریکایی تا سال ۲۰۱۴ میلادی احتمالا زودتر افغانستان را ترک خواهند کرد. در حقیقت بسیاری از دیپلمتهای هندی در مورد تبدیل شدن موضوع ایران به امتحانی برای اثبات دوستی با امریکا نگران هستند چرا که از دیدگاه آنها پیچیده تر شدن مناسبات دیپلماتیک با همسایگان مانعی برای تحقق ثبات دموکراسی و فرصتهای اقتصادی در پاکستان افغانستان و دیگر کشورها است.

لالیت مانسینگ سفیر سابق هند در امریکا گفت ایران نباید سنگ محک دوستی هند و امریکا باشد. موضوع حیاتی برای هند که رشد اقتصادی و ارزش واحد پول ملی اش در سال گذشته افت شدیدی داشته است دستیابی به امنیت انرژی است. این کشور ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد می کند و بسیاری از پالایشگاههای هند بر اساس کیفیتهای نوع نفت صادراتی ایران طراحی و ساخته شده اند و جایگزین کردن نفت خام دیگر کشورها به جای نفت ایران مشکل است.

یک مقام آگاه نفتی هند گفت جایگزین کردن نفت ایران امری ساده نیست. چه کسی می خواهد آن نوع نفتی که ما نیاز داریم را تامین کند؟ البته هند در چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای کاهش وابستگی به نفت ایران انجام داده است. ایران و هند توافق کرده اند که ۴۵ درصد از پول نفت صادراتی ایران به هند به روپیه پرداخت شود و باقیمانده بدهی ها نیز از طریق معامله پایاپای تسویه شود..... /   خبرگزارى فارس