اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار دانشجويان بازداشتي را نداريم



 

معاون دانشجويي وزارت‌علوم :

آمار دانشجويان بازداشتي را نداريم


اگر در دانشگاه مشكلي پيش آمد نبايد به پليس 110 تماس گرفت، بايد كميته‌انضباطي تشكيل شود/هم‌اكنون چيزي در حدود 50 درصد احكام انضباطي نهايي شده است/احكام كميته‌هاي انضباطي نسبت به دولت هشتم 25 درصد كاهش داشته است.

معاون دانشجويي وزارت علوم گفت: پيگيري وزارت علوم هميشه در اين رابطه بوده است و نياز به سئوال هم ندارد خانواده‌اي كه فرزندش گم مي‌شود حتما پيگيري مي‌كند ولي اينكه تعداد دانشجوهاي بازداشتي چقدر است، تعدادي ندارم اما بايد اعلام كنم كه تعداد بسيار محدودي در بازداشت هستند.
محمود ملاباشي معاون دانشجويي وزارت علوم در پاسخ به سئوال خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه آيا احكام انضباطي وزارت علوم و كميته‌هاي انضباطي دانشگاه‌ها پس از انتخابات سال گذشته افزايشي داشته است، يا خير، گفت: وظيفه‌هاي كميته انضباطي در دانشگاه‌ها در قبل از انتخابات بعد از انتخابات و يا حتي بعد از انقلاب مشخص است و كميته انضباطي در دانشگاه يك ارزش براي نظام است و اگر كسي مدعي است كه قواي انتظامي در كشور بايد نظم را برقرار كند همين قواي انتظامي به دانشگاهيان حرمتي قائل شده است و گفته است كه مسائل انضباطي را در خود دانشگاه‌ها و حتي كميته‌هاي انضباطي حل كنيد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر در دانشگاه مشكلي پيش آمد نبايد به پليس 110 تماس گرفت گفت: وظيفه كميته انضباطي همين است كه مسائل توجه كند و آنچه كه در داخل دانشگاه رخ مي‌دهد و مخالف قوانين است به عهده مسئولين كميته انضباطي است كه پيگيري كند و در جريان مسائل پيش‌‌ آمده اگر پيگيري نكردند بايد آنها را بازخواست كنيم.
وي با اشاره به اينكه تعداد احكام نهايي دانشجويان طبق روال هر ساله بوده و اين تعداد با توجه به افزايش تعداد دانشجو نسبت عكس داشته است، گفت: هم‌اكنون چيزي در حدود 50 درصد احكام نهايي شده است كه سير اين احكام اين‌چنين است كه اول هيات بدوي راي صادر مي‌كند بعد از آن هيات تجديدنظر و پس از آن حكم نهايي صادر مي‌شود كه در همه اين مسائل دانشجو حق اعتراض دارد. در مجموع تعداد احكام نهايي كه بعد از خرداد سال 87 صادر شده است رقمي در حدود 50 حكم نهايي است.
معاون دانشجويي وزارت علوم در پاسخ به سئوال خبرنگار ايلنا، با تاكيد بر اينكه در دولت نهم و دهم نسبت احكام كميته‌هاي انضباطي نسبت به دولت هشتم 25 درصد كاهش داشته است، گفت: در دولت نهم تعداد دانشجويي كه ما از دولت هشتم تحويل گرفته‌ايم دو ميليون نفر بود كه هم‌اكنون اين تعداد به 5/33 ميليون نفر رسيده است كه بر اين اساس تعداد احكام بالا رفته است اما اگر تعداد دانشجو با تعداد احكام انضباطي نسبتي بگيريم در دولت نهم و دهم تعداد احكام انضباطي 25 درصد كاهش يافته است.
وي در پاسخ به ديگر سئوال خبرنگارايلنا، مبني بر اينكه در حال حاضر چه تعداد دانشجوي بازداشتي سياسي داريم و وزارت علوم در اين رابطه چه پيگيري‌هايي را انجام داده است، گفت: پيگيري وزارت علوم هميشه در اين رابطه بوده است و نياز به سئوال هم ندارد خانواده‌اي كه فرزندش گم مي‌شود حتما پيگيري مي‌كند ولي اينكه تعداد دانشجوهاي بازداشتي چقدر است، تعدادي ندارم اما بايد اعلام كنم كه تعداد بسيار محدودي در بازداشت هستند.
وي در ادامه در مورد وام شهريه دانشگاهيان گفت: وام شهريه همه ساله به صورت يك‌ كاسه به صندوق رفاه دانشجويان داده مي‌شود كه متاسفانه در سال گذشته ما تنها توانستيم حدود 12 درصد از درخواست‌هاي وام دانشجويي را پوشش دهيم در صورتي كه 50 تا 70 درصد دانشجويان متقاضي دريافت وام بودند.
وي افزود: سال گذشته تنها حدود 25 درصد دانشجويان و متقاضيان دريافت تسهيلات موفق به دريافت وام شدند كه اگر اعتبارات در سال جاري به وقت به دستمان برسد، سعي مي‌كنيم 70 درصد متقاضيان را تحت پوشش قرار دهيم...../تحلیل:ایلنا


ویدیو مرتبط :
خطر تفاوت آمار دولتی با آمار واقعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سمت و سوی پول در آمار جدید



 

 

سمت و سوی پول در آمار جدید

 

 

تازه‌ترین آمارهای رسمی منتشر شده از اوضاع بازار پول حاكی از آغاز دوباره رشد نقدینگی و نیز انتقال پول‌‌ها توسط مردم از سپرده‌های دیداری به سپرده‌های بلندمدت است. این آمار نشان می‌دهد كه رشد نقدینگی پس از دو سال روند نزولی دوباره خیز صعودی برداشته است كه علامتی از پایان سیاست انقباضی است.

 

 

حجم نقدینگی در شهریور سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۲۷ درصد افزایش یافت.

 


به گزارش ایلنا به نقل از بانك مركزی، حجم نقدینگی تا پایان نیمه اول سال جاری به ۲۱۱ هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان رسید كه در مقایسه با نیمه اول سال گذشته كه رقم آن حدود ۱۶۷ هزار و ۶۰ میلیارد تومان بود، نزدیك به ۲۷ درصد رشد كرده است.

 


به این ترتیب حجم نقدینگی در پایان شهریور سال جاری نسبت به اسفند سال ۸۷ حدود ۳/۱۱ درصد رشد دارد.

 


بررسی روند افزایش نقدینگی از فروردین تا شهریور بدین‌گونه است: از اولین ماه سال كه نقدینگی حدود ۱۸۸ هزار و ۸۸ میلیارد تومان بوده تا شهریور به ترتیب به حدود ۲/۲، ۸/۶، ۴/۵، ۴ و ۲/۵ هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان رسید.

 


مقایسه ارقام ثبت شده از حجم نقدینگی در شهریور و فروردین سال‌جاری نشان می‌دهد كه حجم نقدینگی حدود ۵/۱۲ درصد رشد كرده است.

 

 

 

● افزایش ۵۷ درصدی بدهی دولت به بانك‌ها

 


بدهی دولت به بانك‌ها همچنان افزایشی است و در حال حاضر به میزان ۳/۵۷ درصد رشد نشان می‌دهد.

 


همچنین به گزارش بانك مركزی، ‌بدهی دولت به بانك‌ها در نیمه نخست سال ۸۸حدود ۵/۱۳۴ هزار میلیارد ریال بوده در حالی كه این شاخص در نیمه اول سال گذشته به ۵/۸۵ هزار میلیارد ریال رسیده است. این عدد در مقایسه با رقم آن در نیمه اول سال‌جاری حدود ۳/۵۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 


بررسی آمار ارائه شده از وضعیت این شاخص در سال گذشته نشان می‌دهد، رشد بدهی دولت به بانك‌ها از نیمه دوم سال گذشته شدت گرفته است.

 


این شاخص در پایان شهریور سال گذشته حدود ۵/۸۵ هزار میلیارد ریال بوده كه در پایان نیمه سوم سال ۸۷ به ۱۰۱ هزار میلیارد ریال رسیده است.

 


این شاخص در مسیری صعودی از ۵/۱۱۵ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۸۷ طی شش ماه حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال به حجم آن افزوده شده است.

 

 


كاهش ۳۴ درصدی سپرده‌ شركت‌های دولتی در شبكه بانكی

 


سپرده‌های شركت‌ها و موسسات دولتی در شبكه بانكی در شهریور سال‌جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته حدود ۳/۳۴ درصد كاهش دارد.

 


این گزارش می‌افزاید، كل سپرده‌های شركت‌ها و موسسه‌های دولتی در نیمه نخست سال جاری حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال بوده كه در مقایسه با رقم ۲۳ هزار میلیارد ریالی سپرده‌ها در ماه مشابه سال گذشته نزدیك به ۳/۳۴ درصد كاهش نشان می‌دهد.

 

روند افزایش سپرده موسسه‌ها و ارگان‌های دولتی تا پیش از نیمه اول سال گذشته صعودی بوده؛ به طوری كه از ۱۷ هزار میلیارد تومان در سه ماه اول سال گذشته به ۲۳ هزار میلیارد تومان در سه ماه دوم آن رسیده است. اما از نیمه دوم سقوط میزان سپرده‌های این گروه از موسسه‌ها در شبكه بانكی آغاز شده؛ به طوری كه آخرین نماگرهای بانك مركزی حكایت از كاهش این عدد به 15 هزار میلیارد تومان دارد.

 


مقایسه این دو عدد بیانگر این نكته است كه سپرده‌های موسسه‌ها و شركت‌های دولتی در شهریور سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود ۸ هزار میلیارد ریال كاهش یافته است.

 


اما آمار مربوط به سپرده‌های دولت نزد شبكه بانكی در یك‌سال مورد اشاره تقریبا بدون نوسان بوده است.

 


میزان سپرده‌های دولت در شبكه بانكی در نیمه اول سال گذشته حدود ۶/۳۶۳ هزار میلیارد ریال بوده كه رقم آن در نیمه اول سال‌جاری به ۲/۳۶۶ هزار میلیارد ریال رسیده است؛ بنابراین روند سپرده‌های دولتی در این یك‌سال افزایش ناچیزی داشته به طوری كه ۷/۰ درصد رشد كرده است.