اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمارهایی از سن مصرف سیگار در کشور



اخبار,اخبار اجتماعی,وضعیت استعمال دخانیات در ایران


 اخبار اجتماعی - آمارهایی از سن مصرف سیگار در کشور

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت نسبت به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر هشدار داد.

دکتر شهرام رفیعی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر، گفت: صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفته‌اند و مصرف دخانیات توسط این قشر در دنیا رو به افزایش است؛ به طوری که 90 درصد سیگاری‌ها اولین سیگار خود را در سن 18 سالگی تجربه کنند.

وی ضمن تاکید بر ممنوع بودن هر نوع تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم سیگار، افزود: هر چند آمار دقیقی از وضعیت استعمال دخانیات میان نوجوانان و جوانان کشور نداریم، اما برای شناخت تاثیر تبلیغات صنعت دخانیات بر این نسل می‌توانیم به وضعیت نوجوانان و جوانان سایر کشورها نظر کنیم.

رفیعی‌فر ادامه داد: در سال 2010 آمار نوجوانان و جوانان سیگاری در آمریکا بالغ بر 3.6 میلیون نفر بود و به ازای هر فردی که به علت مصرف سیگار جان خود را از دست می‌داد (روزانه بیش از 1200 نفر) در نهایت دو نوجوان و جوان آمریکایی به جمع سیگاری‌های دائمی افزوده می‌شد.

وی افزود: اگر این وضعیت در کشور ما نیز صادق باشد، می‌توان فرض کرد که به ازای 11 هزار مرگ سالانه بر اثر مصرف سیگار، 22 هزار نوجوان و جوان سیگاری جدید را شاهد باشیم.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه «مد» و «جذاب بودن» دو عامل تحریک کننده تبلیغاتی جوانان و نوجوانان برای مصرف سیگار در آمریکا بوده است، گفت: بر اثر این تبلیغات روزانه 4000 فرد زیر 18 سال به جمع سیگاری‌های آمریکا افزوده شد که رقمی بالغ بر 1.5 میلیون نفر در سال را شامل می‌شود.

وی افزود: باز هم در آمریکا به طور متوسط روزانه 2500 سیگاری که گه‌ گاه سیگار می‌کشند به جمع سیگاری‌های دائمی افزوده می‌شوند که حداقل یک سوم آنها زودتر از سایر همسالان‌شان جان خود را از دست خواهند داد.

رفیعی‌فر گفت: آمارها حاکی از آن است که از هر 10 نفر سیگاری 9 نفر کشیدن سیگار را در سن زیر 18 سال و 99 درصد تا سن 26 سالگی آغاز می‌کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه الگوی مصرف سیگار در نوجوانان و جوانان کشور طی سال‌های اخیر به سمت مصرف قلیان به ویژه قلیان‌های با اسانس‌های میوه‌ای سوق یافته که ضررهای آن به مراتب زیان‌بارتر از سیگار است.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پایان از خانواده‌ها خواست از نوجوانان و جوانان خود بیشتر مراقبت کرده و در این زمینه از مشورت پزشکان و روانشناسان بهره برند.
 اخبار اجتماعی  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
اگر مالیات سیگار افزایش پیدا کند مصرف سیگار کمتر خواهد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معادله عجیب سن مصرف سیگار در کشور


تبلیغات صدا و سیما علیه سیگار کم شده، تولید سیگار داخلی افزایش داشته و در نهایت سن ابتلا به سیگار در کشور از 14 به 10 سال رسیده است.

روزنامه مردم سالاری: تبلیغات صدا و سیما علیه سیگار کم شده، تولید سیگار داخلی افزایش داشته و در نهایت سن ابتلا به سیگار در کشور از 14 به 10 سال رسیده است.

چند روز پیش دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات اعلام كرد كه سن مصرف دخانیات از 14 سال به 10 سال رسیده است. البته این خبر چندان هم تكان دهنده نبود. این روزها مردم بارها با سیگار كشیدن نوجوان‌هایی روبرو هستند که هنوز پشت لبشان سبز نشده است. بر اساس آمار بیش از 12 میلیون نفر در ایران سیگاری هستند.

تبلیغات منفی سیگار ممنوع!

چند وقتی می‌شود كه در تبلیغات صدا‌وسیما جایی برای گفتن از مضرات سیگار باقی نمانده است. در مقابل تبلیغ اجناس مضر مانند هله‌و‌هوله و سیم كارت‌های رنگارنگ، برجسته‌سازی پیامدهای منفی سیگار کشیدن فراموش شده است. تبلیغات محیطی هم که در اختیار شهرداری است، فعلا به دنبال تبلیغات پول‌دار است و چون از تبلیغ منفی علیه سیگار کشیدن چیزی عاید نمی‌شود پس بی‌خیال آن شده است. آیا با این وضعیت نباید سن ابتلا به سیگار کشیدن در کشور به 10 سال برسد؟

فراوانی سیگار؛ از قاچاق تا تولید ملی

مصرف سرانه سیگار در کشور حدود 2/2 نخ در روز است. سالانه 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند اگرچه مصرف سیگار مضر است، اما دولت نمی‌تواند از عواید قابل توجه آن چشم پوشی کند. به گفته دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در حال حاضر یک کمپانی آمریکایی بدون هیچ محدودیتی 320 میلیون دلار سیگار وارد ایران می‌کند.

در عین حال تولید سیگار با برند خارجی در مجتمع های دخانی داخلی به بهانه مبارزه با قاچاق هم افزایش یافته است. کار افزایش تولید سیگار به جایی رسیده که به گفته مدیر عامل شرکت دخانیات ایران با راه‌اندازی خطوط تولید دو برند سیگار مارلیک و آسیا، ضمن تأمین بخشی از نیاز داخل، اضافه این تولید به بازار مصرف منطقه صادر خواهد شد. البته ایشان یادشان رفته بگویند این افزایش تولید اول یقه کودکان کشور خودمان را گرفته است.

در عین حال قاچاق سیگار هم به داخل کشور کم نیست. براساس گفته مدیرعامل شركت دخانیات ایران سهم قاچاق از بازار سیگار ایران در سال 1390 دستكم 40 درصد بوده است.
با این وضع فراوانی انواع و اقسام سیگار چرا در کشور ما نباید سن مصرف سیگار کاهش پیدا کند؟ وقتی سیگار مثل نقل و نبات در جامعه توزیع می‌شود، واقعا چه انتظار بی‌جایی است که سن سیگار کشیدن افزایش هم پیدا کند.

تابلوی ممنوعیت در جایی دیده نمی‌شود

هر چند شش سال از تصویب قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات گذشته، اما اطلاع‌رسانی در این باره به مردم انجام نشده است و بسیاری از مردم از این قانون خبری ندارند. اگر بخش‌نامه‌ای هم به دست ارگان‌های ذیربط رسیده، بی‌رمق به اجرای بندهای مربوطه عمل می‌کنند. در شرایطی كه سن مصرف دخانیات از 14 سال به 10 سال رسیده، منع فروش سیگار به افراد زیر 18‌ سال همچنان شکل قانونی و اجرایی به خود نگرفته است.
این در حالی است که مثلا قانون ممنوعیت فروش رایتل به زیر 18 سال ها در بوق و کرنا می‌شود، اما قانون فروش سیگار به زیر 18 ساله ها نه. نمایندگان مجلس هم که در این روزها سر هر ریز و درشتی و به هر بهانه ای به دولت تذکر می‌دهند، یادشان رفته چنین قانونی هم وجود دارد و می‌توانند بابت اجرا نشدن آن تذکر بدهند. شاید در اجرا نشدن این هم منافعی نهفته است؛ مثل کاهش تبلیغ منفی علیه سیگار یا افزایش تولید داخلی.