اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آلوده ترین شهر جهان کجاست؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,آلوده ترین شهر جهان

 

اخبار اجتماعی - آلوده ترین شهر جهان کجاست؟

اطلاعات دریافتی سازمان بهداشت جهانی از 1600 شهر از 91 کشور جهان نشان می دهد که دهلی با بیش از 18 میلیون نفر جمعیت دارای بیشترین ذرات معلق با اندازه بیش از دو ونیم پی.ام است. به گفته سازمان بهداشت جهانی 13 از 20 آلوده ترین شهر جهان در هند قرار دارند و دهلی، پاتنا، گوالیور و رایپور در این خصوص رده ها اول تا چهارم را اشغال کرده اند.

دهلی بطور متوسط سالانه دارای 153میکروگرم ذرات معلق در هوا می باشد و پاتنا با 149میکروگرم و گوالیور با 144میکروگرم در رده های بعدی قرار دارند. در برخی ماه ها در دهلی نو ذرات معلق با قطر کمتر از 10میکرون (PM10) بطور منظم حدود 400 PPM گزارش شده که این رقم بسیار بالاتر از حد مجاز است.

شکل کمتر از دو و نیم میکرون آلودگی هوا خطرناکترین برای سلامتی تلقی می شود. آلودگی هوا در طول سال 2012 منجر به مرگ حدود هفت میلیون نفر در جهان شده و به صورت بزرگترین خطر زیست محیطی برای سلامتی در آمده و به همین جهت گزارش سازمان بهداشت جهانی بسیار حائز اهمیت تلقی شده است.

به گفته کارشناسان، کیفیت هوای اکثر شهرهای جهان با رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی برای تضمین سطح سالم هوا مطابقت ندارد و این امر اهالی این شهرها را در معرض خطر بیماری تنفسی و مشکلات بهداشتی بیشتر قرار می دهد.

کارشناسان سوخت های فسیلی از قبیل استفاده از ذغال سنگ در راه اندازی نیروگاه های برق، استفاده غیربهینه از انرژی در ساختمان ها و استفاده از هیزم و فضولات حیوانی در پخت و پز و ایجاد گرما را عوامل اصلی در افزایش سطح آلودگی توصیف کرده اند.

اخبار اجتماعی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
‫10 تا از آلوده ترین شهر های دنیا (2016)‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ابتکار: اهواز آلوده ترین شهر جهان است



 آلوده ترین شهر جهان,  آلودگی شهر اهواز

ابتکار: اهواز آلوده ترین شهر جهان است

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه با بیان اینکه در حال حاضر در رده بندی های جهانی شهرهای آلوده جهان وضعیت خوبی نداریم اظهار داشت: اهواز رتبه آلوده ترین شهر جهان را بر اساس آخرین رده بندی سازمان بهداشت جهانی کسب کرده است.

 معصومه ابتکار در اولین کارگروه آلودگی هوای شهر تهران که بعد از ظهر سه شنبه در پارک پردیسان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: کارگروه آلودگی هوای تهران پنجمین کارگروهی است که در دوره مدیریت من تشکیل می شود پیش از این کارگروه آلودگی هوا در شهرهای البرز، اراک، اصفهان و اهواز کلید خورده است.

به گفته وی، این کارگروه در دوره پیشین نیز با عنوان کمیته اجرایی کاهش آلودگی هوا دستاوردهای بسیار خوبی داشت. خوشبختانه موضوع محیط زیست برای رئیس جمهور دولت تدبیر و امید نیز از اولویت بسیار زیادی برخوردار است لذا پس از این کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها با جدیت برگزار و محورهای طرح جامع کاهش آلودگی کلانشهرها پیگیری می شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در رده بندی های جهانی وضعیت خوبی نداریم اظهار داشت: اهواز رتبه آلوده ترین شهر جهان را بر اساس آخرین رده بندی سازمان بهداشت جهانی کسب کرده است.

رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: بر اساس اطلاعاتی که در سال های گذشته از طریق شورای شهر بدست اوردیم در حال حاضر ترکیب آلاینده ها در کلانشهرها در حال تغییر است به گونه ای که در طی چند سال گذشته ترکیبات آروماتیک و آزبست به آلاینده های شهر تهران افزوده و ریزگردها نیز به تهران کشیده شده اند.

ابتکار با بیان اینکه ریزگردها پیش از این جزو آلاینده های شهر تهران نبوده اند، افزود: در سال های اخیر یکی از مهمترین آلاینده های پایتخت ریزگردها هستند که متاسفانه علاوه بر منشاء بین المللی و منشاء برون استانی در بسیاری موارد منشاء داخلی دارند و ناشی از فعالیت های کانون های داخل استان هستند، لذا ضرورت مدیریت سرزمین در داخل استان و بازنگری پوشش گیاهی، فعالیت های صنعتی، معدنی و فعالیت های آبخیزداری در درون استان بشدت احساس می شود.

به اعتقاد ابتکار در حال حاضر طرح جامع کاهش آلودگی کلانشهرها نیاز برای اجرایی شدن نیاز به هماهنگی و انسجام دستگاه های مختلف مسئول در این طرح دارد و زمان آنکه دستگاه های مختلف مسئولیت را به گردن یکدیگر بیاندازند، گذشته است.

وی یکی دیگر از ضرورت های بهبود آلودگی هوای کلانشهرها را شفاف سازی دستگاه ها، اطلاعات درست و تدوین شاخص هایی برای ارزیابی اقدامات هر یک از دستگاه های مسئول در کاهش آلودگی هوا عنوان کرد.

وی افزود: کاهش آلودگی هوا یک فعالیت تدریجی است و مسئولان دستگاه های مختلف باید از ارائه راهکارهای خلق الساعه که تنها جنبه تبلیغاتی دارند بپرهیزند./مهر