اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آقایان! بُِن یا کارت هدیه؛ مساله این نیست!



اخبار,بُِن یا کارت هدیه

 

اخبار سیاسی  - و همچنان حکایت هدایای مدیریت سابق تامین اجتماعی به نمایندگان
بُِن یا کارت هدیه؛ مساله این نیست!

چنانچه قرار بوده این کارت هدیه ها در اختیار " افراد فقیر" قرار گیرد چرا به یکی از ادارات مجلس تحویل نشده تا نمایندگان یادداشت بدهند و از آن اداره تحویل بگیرند؟ ضمن این که این نمایندگان از کجا راستی آزمایی می کرده و به نیاز فرد مراجعه کننده پی می برده اند؟

" آن طور که شنیده ام این بُن ها برای نمایندگان پرداخت نشده است.بلکه برای حمایت از افراد فقیر در اختیار نمایندگان به عنوان واسطه قرار گرفته است. البته این اقدام در گذشته از سوی کمیته امداد نیز صورت می گرفت."

این سخنان را آقای علی لاریجانی در توضیح یا توجیه افشای کمک های اهدایی سازمان تامین اجتماعی به شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی- در دوران مدیریت سعید مرتضوی در دولت گذشته- بر زبان آورده اند.به این بهانه چند نکته را می توان یادآور شد:

-افشای موضوع توسط رییس هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی و با اسناد متعددی که او- علیرضا محجوب- ارایه کرده صورت پذیرفته است. بنابراین قول رییس و اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس باید برای رییس مجلس حجت باشد و دست کم معتبرتر و نه شنیده ها. توضیح موضوع بر پایه این گزارش ضرورت دارد یا توجیه آن با اتکا به شنیده ها؟

-در گزارش هیات و مصاحبه های علیرضا محجوب، صحبتی از " بُن" به میان نیامده است. موضوع " کارت هدیه" است نه بُن. یادمان باشد که رییس هیات تحقیق و تفحص سال های طولانی است که دبیر کل خانه کارگر است و با موضوع بُن آشناست. کمااین که این نهاد نیز در دولت های مختلف بن های کارگری در اختیار داشته و هیچ گاه نیز بحث انگیز نبوده است. رییس محترم مجلس بهتر می دانند کارت هدیه همان بن نیست.

-چنانچه قرار بوده این کارت هدیه ها در اختیار " افراد فقیر" قرار گیرد چرا به یکی از ادارات مجلس تحویل نشده تا نمایندگان یادداشت بدهند و از آن اداره تحویل بگیرند؟ ضمن این که این نمایندگان از کجا راستی آزمایی می کرده و به نیاز فرد مراجعه کننده پی می برده اند؟ آیا با محمود احمدی نژاد مسابقه گذاشته بودند تا افرادی در حوزه انتخابیه دنبال او بدوند و وعده وام یا کمک  500 هزار تومانی بانک ملی بگیرند و بعد به تهران بیایند و از نماینده خود نیز کارت هدیه دریافت کنند؟!

 آیا این شیوه توهین ناخواسته به مراجعه کنندگانی نیست که مشکلات اساسی تری دارند؟ نویسنده این سطور ، یک جانباز کازرونی را با نام و نشان می شناسد که هفت سال است به نهادهای مختلف مراجعه می کند تا پرونده جراحت شیمیایی و احقاق حق ضایع شده خود در دوران بستری بودن توسط افراد سودجو را پی گیری کند و هیچ گاه ندیده و نشنیده که دست نیاز مالی دراز کرده باشدو تنها شنیده که نماینده این شهرستان که پزشک و جراح پوست و زیبایی است او را به جاهای مختلف معرفی کرده بلکه باری از دوش این جانباز اعصاب و روان بردارد نه این که دست در جیب کند و بن بدهد!

 مهم ترین علت مراجعه مراجعان، بی توجهی های اداری است و نهایتا درخواست اشتغال فرزندان شان نه این که هم وطنی رنج ساعت ها سفر را تحمل کند واز شهرستان به تهران بیاید تا بن خوار و بار بگیرد! اگر هم این نمایندگان  می خواسته اند هدیه بدهند چرا از جیب مبارک نپرداخته اند؟ کارگر و کارفرما حق بیمه بدهد و سازمان تامین اجتماعی با سود وام های صندوق و درآمد شستا و جریمه ها و انواع و اقسام درآمدها پولی به دست آورد و کارتی به نماینده بدهد و فخر آن را آن نماینده بفروشد؟

راه حل ساده این بوده که این کارت ها با حساب و کتاب به جایی در مجلس تحویل می شده و نمایندگان یادداشتی می دادند و نیازمندان می گرفتند.

-به موجب اسناد همان هیات اگر قرار بود پرداخت ها به این نیت باشد برای کارت هدیه یا هدایای دیگر به مقامات دولتی وجهی باقی نمی ماند. حال آن که کاملا روشن و بدیهی است که به قصد هم سو سازی صورت پذیرفته است. مهم تر این که آقای رییس مجلس نیز خود نماینده قم است و این شهر کم فقیر و تهی دست ندارد. چرا ایشان از این کارت ها نگرفته یا نداده چون شان خود را بالاتر می دانسته وارد این بازی ها نشده است.

-آقای لاریجانی گفته اند " این اقدام در گذشته از سوی کمیته امداد نیز صورت پذیرفته است." کمیته امداد اما تنها به بودجه دولت متکی نیست و از کمک های مردمی نیز برخوردار است. ضمن این که یک نهاد امدادی است و اتفاقا چون کمیته امداد از این کارها می کرده یا می کند اقدام تامین اجتماعی سوال برانگیز است.

-نکته مهم دیگر این است که دریافت بن یا کارت هدیه از کمیته امداد که اشتهار و اعتباری دارد یک بحث است و پول یا بن یا کارت هدیه گرفتن از شخصی که همچنان متهم یک پرونده بحث انگیز بوده و هست بحثی است دیگر.بخشی از حساسیت ایجاد شده در افکار عمومی به خاطر نام هدیه دهنده است نه نوع هدیه که کارت بوده یا بُن.

هر چند که قابل فهم است که آقای لاریجانی به خاطر این که شایبه اقدام واکنشی به ماجرای 15  بهمن 91 و نقشی که رییس وقت تامین اجتماعی ایفا کرد پیش نیاید سعی بر تلطیف قضیه دارند اما  باز هم کاش رییس مجلس به جای این توضیح و توجیه بر مستندات هیات تحقیق و تفحص که به مجلس تحت ریاست ایشان منتسب است مُهر تایید بزنند و در تقبیح این اقدام که به وجهه عمومی مجلس آسیب رسانده این شعر مشهور را از گلستان سعدی بخوانند:

اگر ز باغ رعیت مَلِک خورد سیبی
برآورند غلامان او درخت از بیخ

اخبار سیاسی - عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
کارت هدیه بانک مسکن ؛ بهترین هدیه برای امروز برای فردا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آقایان! مردم به نام نمایندگانی که کارت های هدیه را دریافت کردند نیاز دارند




اخبار سیاسی - خون نمایندگانی که از مرتضوی پول گرفته اند رنگین تر از بقیه است؟ / مردم اسامی این ها را نیاز دارند

نگاهی به فهرست کارت هدیه های اعطایی به نمایندگان ، نشان می دهد که بعضی ها که کرسی های مجلس را تصاحب کرده اند ، چه افراد نازلی هستند: رقم هایی از 500 هزار تومان تا حداکثر 5 میلیون تومان! واقعاً باید به حال این افراد افسوس خورد که برای 500 هزار تومان و یک میلیون و 5 میلیون تومان دست نیاز به سمت دولتی ها دراز می کنند. البته نمی گوییم رقم های بیشتری بگیرند ، غرض توجه دادن افراد به سطح کسانی است که به مجلس فرستاده شده اند.

  قرائت گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی ،تنها پرده برداری از گوشه ای از فجایعی بود که در طول 8 سال گذشته ، در کشور رخ داده است. بی تردید ، رسیدگی قوه قضاییه به آنچه در این گزارش به طور رسمی اعلام شده است ، مطالبه ای عمومی است که در زمان دیگر بدان خواهیم پرداخت.

آنچه در این چند سطر مورد توجه است ، گرفتن پول توسط دهها نماینده مجلس از سازمان تأمین اجتماعی در دوران مدیریت سعید مرتضوی است.

 

اخبار ,اخبار سیاسی,تخلفات در سازمان تأمین اجتماعی

 

اخبار ,اخبار سیاسی,تخلفات در سازمان تأمین اجتماعی


در این باره نکات زیر قابل تأمل است:
1 - نماینده ای که از دولتمردان ،پول یا هدیه بگیرد ، دیگر نماینده مردم نیست ، او عنوانی جز "غلام" یا "کلفت" دولت در مجلس ندارد. چنین نماینده ای ، به هیچ عنوان نمی تواند به وظیفه نظارتی خود در قبال دستگاه های دولتی و یا حداقل در قبال مدیرانی که هدیه یا رشوه می دهند عمل کند. این هدیه ها می تواند از پول نقد و کارت هدیه باشد تا سفر و اعطای رانت و ... .

هم اکنون ، با سند و مدرک ، ثابت و رسماً اعلام شده که دهها نماینده ، فقط از سازمان تأمین اجتماعی مرتضوی پول گرفته اند و بماند بقیه نمایندگان و بقیه دستگاه های دولتی و موسسات اقتصادی و ... (که اصل برائت را جاری می کنیم!)


اگر نمایندگان مجلس ، در کار خود صداقت دارند ، طرحی با موضوع ممنوعیت اخذ هرگونه کمک ، هدیه و امکانات از هر شخص حقیقی و حقوقی دولتی و بخش عمومی را با ضمانت اجرای کیفری و اخراج از مجلس ، تصویب کنند تا تصور کنیم که فقط همین چند نماینده معدود، ره به خطا برده اند.

البته ممکن است آقایان و خانم های نماینده چنین توجیه کنند که مراجعات مردمی فراوانی دارند و ناگزیر هستند پولی در اختیار داشته باشند تا به مردم و فقرا و ... کمک کنند.


اولاً این که کار نماینده چنین کمک هایی نیست و این بدعت غلطی است که مفاسد بعدی دارد . ثانیاً اگر هم به هر علتی چنین نیازی مشروع شناخته شود ، خود مجلس طرحی دراندازد تا چنین مساعدت هایی از کانال مجلس انجام گیرد نه این که دستگاه های تحت نظارت به نمایندگان پول بدهند و سیستم نظارت را مختل سازند.

هر چه بگندد نمکش می زنند      وای به روزی که بگندد نمک

2 - نگاهی به فهرست کارت هدیه های اعطایی به نمایندگان ، نشان می دهد که بعضی ها که کرسی های مجلس را تصاحب کرده اند ، چه افراد نازلی هستند: رقم هایی از 500 هزار تومان تا حداکثر 5 میلیون تومان! واقعاً باید به حال این افراد افسوس خورد که برای 500 هزار تومان و یک میلیون و 5 میلیون تومان دست نیاز به سمت دولتی ها دراز می کنند. البته نمی گوییم رقم های بیشتری بگیرند ، غرض توجه دادن افراد به سطح کسانی است که به مجلس فرستاده شده اند.

3 - در گزارش مجلس ، اسامی متعددی به عنوان گیرندگان پول قرائت شده است اما اسامی نمایندگان، گسانسور" شده است که این تبعیض، جای تأسف دارد و باید گفت آیا خون این ها از بقیه افرادی که نامشان را برده اند ، سرخ تر بوده است؟

وانگهی آیا مردم نباید نمایندگان شان را بشناسند تا در انتخابات دور بعد ، تصمیم لازم را بگیرند؟
از هیات رئیسه مجلس انتطار می رود اسامی را در اختیار رسانه ها قرار دهد و البته رسانه ها نیز فرصت لازم به نمایندگانی که از تأمین اجتماعی مرتضوی پول گرفته اند را خواهند داد تا اگر پاسخی دارند اعلام کنند و قضاوت با مردم.
اخبار سیاسی - عصرایران