اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز طرح مسکن بازنشستگی/ برنامه مساعدت اجتماعی در دستور کار دولت



 اخباراجتماعی  ,خبرهای اجتماعی,وزیر تعاون

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب برنامه مساعدت اجتماعی در کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد و گفت: در سال 95 طرح مسکن بازنشستگی را آغاز خواهیم کرد.

به گزارش  ایلنا، علی ربیعی در مراسم تجلیل از فعالان حوزه سلامت که صبح امروز (2 اردیبهشت) در بیمارستان میلاد برگزار شد؛ ضمن تبریک روز پدر به ویژه به پدران کارگر، پدران دارای فرزند معلول و پدران روستایی گفت: جامعه ما مملو از پدرانی‌ست که باارزش‌های شناخته شده از مفهوم پدری سعی می‌کنند با همه دشواری‌ها و سختی‌ها معاش و امنیت روانی خانواده را تامین و محبت را در خانواده تضمین کنند.

وی ادامه داد: باید در مورد مفهوم پدری به طور مرتب در جامعه گفتمان‌سازی کنیم زیرا مفهوم پدر به عنوان یک حامی و فردی که زحمت می‌کشد تا دیگران سختی نکشند باید در جامعه رواج پیدا کند. امروز فقدان احساس مسئولیت در جامعه به سمت تبدیل شدن به یک آسیب اجتماعی می‌رود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر مفهوم زندگی اجتماعی امام علی (ع) اظهار کرد: اگر به زندگی اجتماعی امیرالمونین نگاه کنیم می‌بینیم که او همواره به خانواده‌های ناتوان به صورت ناشناخته کمک می‌کرد و لقمه به دهان کسانی می‌گذاشت که جامعه تکفل آنها را برعهده داشت. ما امروز بیش از همیشه به مدد جمعی در جامعه نیاز داریم.

وی با اشاره به گرامیداشت روز مددکار گفت: جامعه باید به سمتی برود که هر فرد در کنار دیگری قرار بگیرد و اگر عضوی از جامعه به درد بیاید باقی جامعه نیز دچار درد شوند.

ربیعی افزود: ما در سال 94 سال سختی را پشت سر گذاشتیم اما چند کار مهم را دنبال کردیم و برای گسترش حمایت و مدد اجتماعی تلاش کردیم. ازجمله اینکه تسهیل واگذاری کودکان فاقد پدر و مادر را دنبال کردیم. علاوه بر آن به والدینی که قصد سر راه گذاشتن فرزندان خود را داشتند کمک کردیم تا از این کار خودداری کنند. همچنین تلاش کردیم تا اقوام کودکان بی‌سرپرست را پیدا کنیم و به آنها کمک کنیم تا بتوانند از این کودکان نگهداری کنند.

وی با اشاره به در نظر گرفتن بودجه 100 میلیارد تومانی برای تامین وسایل توانبخشی معلولین در سال 95 اظهار کرد: با این بودجه سعی می‌کنیم 90 درصد کل کشور را تحت پوشش قرار دهیم. آیین‌نامه صندوق اشتغال مددجویان نیز اکنون آماده است و در آینده شاهد تحول در حوزه اشتغال مددجویان خواهیم بود و امیدواریم بتوانیم برای معلولان متناسب با شرایطشان اشتغال مناسبی فراهم کنیم که پس از نیمه سال گزارش قابل قبولی را در این زمینه ارائه دهیم.

ربیعی ادامه داد: بحث بیمه زنان سرپرست خانوار را با شدت بیشتری ادامه خواهیم داد و بودجه‌ای را که برای آن اختصاص داده بودیم با موانع قانونی روبه‌رو بود بنابراین در این زمینه همکاری‌هایی را با صندوق بیمه روستایی انجام می‌دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: اقدام بسیار مهم دیگری که از سال 94 آغاز شد و در سال 95 ادامه دارد تصویب برنامه مساعدت اجتماعی در کمیسیون اجتماعی دولت بود که در نوبت دستور کار دولت در چند جلسه آینده قرار دارد.

وی یکی از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه را بیمه فراگیر اجتماعی خواند و گفت: این بیمه برای افراد در سطوح پایین بدون مشارکت آنها و با حمایت کامل دولت و برای افراد در سطوح بالا با مشارکت خودشان متناسب با درآمدشان و با حمایت دولت انجام خواهد شد.

ربیعی ادامه داد: استراتژی ما در سال 95 و 96 در تامین اجتماعی گسترش مراکز درمانی در حومه شهر و مناطق حاشیه‌نشین است. درحال حاضر مرکز درمانی بزرگی در حال ایجاد است که کمک بزرگی به بخش‌هایی همچون اسلامشهر، اکبرآباد، جاده قدیم کرج و جاده مخصوص خواهد بود. همچنین ساخت مرکز درمانی شبیه به بیمارستان میلاد در حوزه شهرری نیز در برنامه‌ها قرار دارد و در حال بررسی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بیمه سلامت ایرانیان گفت: این بیمه قرار بود افرادی را که از سوی کارفرمایان بیمه نشدند یا خود در مشاغلی هستند که قادر به بیمه خود نیستند تحت پوشش قرار دهند و اکنون شاهدیم که نزدیک به 10 میلیون نفر از کسانی که این بیمه را دریافت کردند؛ کارگران غیررسمی بودند که قادر به بیمه خودشان نبودند. همچنین در برنامه‌ای دیگر نیز قصد رسمی کردن مشاغل غیررسمی را داریم تا هم از بیمه بازنشستگی و هم از بیمه درمانی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: لایحه حمایت از معلولان به علت آنکه مشمول اصل 85 در مجلس شورای اسلامی شد با سرعت بررسی و از سوی شورای نگهبان رد شد اما با صحبت‌هایی که انجام شده این لایحه در روزهای اول مجلس بعدی با درخواست نمایندگان دوباره در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود و از آنجا که روی آن کار کارشناسی صورت گرفته؛ امیدواریم که با مشکل روبه‌رو نشود.

ربیعی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی هنوز به خوبی شناخته نشده است؛ گفت: امیدواریم کارکردهای این سازمان بیش از پیش مشخص شود و علاوه بر آن صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی بتواند به زندگی اجتماعی بازنشستگان بپردازند و  از حالت صندوق کارپرداز حقوق خارج شوند.

وی با بیان اینکه حقوق اسفندماه بازنشستگان فولاد تا چند روز آینده پرداخت می‌شود؛ گفت: تلاش می‌کنیم که در زمینه مسکن بازنشستگی در سال آینده قدم برداریم. همچنین 500 میلیارد تومان نیز در بودجه برای این امر در نظر گرفته شده است و با بانک‌ها نیز در این زمینه مذاکره داشته‌ایم.

ربیعی با بیان اینکه بیمه عمر مستمری‌بگیران تامین اجتماعی انجام شده است؛ گفت: همه هم و غم دولت یازدهم کاستن از رنج و مشکلات مردم است. جامعه با امید رشد می‌کند و از بین بردن این امید کار شایسته‌ای نیست. هرچند این مسئله به معنای ندیدن نارسایی‌ها نیست. ما بعد از سال‌ها تلاش کردیم تا فاصله وحشتناک میان مزد و تورم را کاهش دهیم. همه جناح‌های سیاسی باید بدانند که حق نداریم امیدها را برای دستاوردهای کوچک سیاسی کمرنگ کنیم.

وی در پایان با اشاره به همکاری‌های بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن گفت: همکاری‌های این نهادها با ما تبلور هم‌افزایی دستگاه‌ها در نظام است.

 

 اخبار اجتماعی  -  ایلنا   


ویدیو مرتبط :
آغاز به کار وزرای دولت دوازدهم در نخستین روز کاری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختصاص بن اجاره به 700 هزار خانوار در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی دولت



اخبار,اخبار اقتصادی ,طرح مسکن اجتماعی

 

اخبار اقتصادی - اختصاص بن اجاره به 700 هزار خانوار در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی دولت

دولت سپرده‌ای در بانک می‌گذارد و به ازای 700 هزار نفر تقسیم‌بندی صورت می‌گیرد؛ به طوری که ماهانه 650 هزار تومان بن را بین 70 هزار مدنظر نفر تقسیم می‌کند و با در نظر گرفتن 1500 میلیارد تومان سپرده در بانک‌ها با نرخ 23 درصد 340 میلیارد تومان پول دریافت خواهد کرد.

در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی قرار است دولت 60 درصد اجاره بهای واحد مسکونی را به صورت بن اجاره برای 700 هزار خانوار دهک‌ یک و دو تامین کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الله عبدالملکی، عضو هیات مدیره دانشگاه امام صادق (ع) و علیرضا خسروی، عضو کمیسیون عمران مجلس با حضور در برنامه پایش جزئیات مسکن اجتماعی و حمایتی را تشریح کردند.

عبدالمالکی درباره مشکلات مسکن اظهار کرد: با ابهام خیلی جدی مواجه هستیم؛ بحث مسکن را قطعا باید در گفتمان اقتصادی انقلاب اسلامی مطرح کنیم چراکه در اصل 31 قانون اساسی که برگرفته از مکتب اقتصادی 31 اسلام است.

وی افزود: داشتن مسکن برای هر خانواده ایرانی لازم و ضروری است و دولت باید برنامه‌ریزی لازم برای تامین آن را داشته باشد. اگر به تنهایی از وزارت راه و شهرسازی توقع داشته باشیم که از مشکلات بکاهد این توقع غیر منطقی است بلکه همه مجموعه دولت باید به وزارت راه و شهرسازی کمک کنند و حمایت چند جانبه از بازار مسکن داشته باشند.

این کارشناس درباره برنامه‌های دولت اظهار کرد:‌ مسکن حمایتی و اجتماعی برنامه‌هایی هستند که از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده و برنامه دیگر بازار رهن ثانویه و تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مسکن است.

خسروی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز اظهار کرد: دولت می‌خواهد 60 درصد اجاره بهای مسکونی 700 هزار خانوار را به صورت بن تامین کند و آن‌ها را تحت حمایت خود قرار دهد.

وی افزود: دولت سپرده‌ای در بانک می‌گذارد و به ازای 700 هزار نفر تقسیم‌بندی صورت می‌گیرد؛ به طوری که ماهانه 650 هزار تومان بن را بین 70 هزار مدنظر نفر تقسیم می‌کند و با در نظر گرفتن 1500 میلیارد تومان سپرده در بانک‌ها با نرخ 23 درصد 340 میلیارد تومان پول دریافت خواهد کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: گفت: نحوه اجرای این برنامه برای دهک‌های یک و دو مدنظر است به طوری که این رقم در کلان‌شهرها به یک صورت و در روستاها به طور دیگری نیز باید اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد بدون در نظر گرفتن اطلاعات دقیق در این زمینه وارد میدان مین می‌شویم؛ به طوری که ما در اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها هم به این اشکالات برخوردیم و اطلاعات پایه‌ای ناقصی داشتیم.

خسروی درباره کلیات طرح مسکن اجتماعی گفت: کلیات این طرح این است که برای 700 هزار نفر بن اجاره یا کمک هزینه اجاره در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که باید دقت زیادی در مسکن اجتماعی صورت گیرد تا اشتباهی در آن رخ ندهد، تاکید کرد: با دقت زیاد باید ابهامات این طرح را نیز برطرف کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره بررسی نیاز مسکن در 10 سال آینده گفت: با توجه به اینکه شش میلیون زوج در سن ازدواج قرار دارند و دو میلیون واحد مسکونی در کشور کم داریم، برای کنترل بازار باید برای 10 سال آینده 20 میلیون واحد مسکونی (سالی دو میلیون خانه) ساخته شود.

خسروی در پاسخ به اینکه اگر سالی دو میلیون خانه ساخته شود دیگر کسی مشکل مسکن نخواهد داشت یا وضع فعلی ادامه پیدا می‌کند؟ پاسخ داد: باید دید چه افق جمعیتی خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: ولی اگر در 10 سال متوالی سالی دو میلیون تولید داشته باشیم می توان گفت مشکلات مسکن حل خواهد شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره تامین منابع این طرح خاطر نشان کرد: بار مالی سنگینی برای هزینه این طرح بر دوش دولت خواهد بود چرا که هزینه تعمیر و نگهداری این واحدها سر به فلک می گذارد.

خسروی درباره مشکلات این طرح اظهار کرد: تصدی ‌گری بخش حاکمیتی، مشکلات اجتماعی کوچک بودن متراژ، گسترش اجاره‌نشینی و ابهام در محاسبه منابع از مشکلات این واحدها به شمار می رود.

پرداخت 95 میلیون تومان برای خرید خانه در طرح مسکن حمایتی
وی درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته درباره مسکن حمایتی تاکید کرد: مسکن حمایتی برای 250 هزار واحد برنامه‌ریزی شده و برنامه به این صورت است که 50 درصد قیمت متوسط یک واحد 75 متری یعنی حدود 95 میلیون برای خرید به افراد داده شود.

خسروی افزود: به طوری که افراد 50 میلیون باید سپرده گذاری کنند و بعد از یک سال 95 میلیون به آن‌ها داده خواهد شد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس درباره بازگردان این پول‌ها گفت: افراد به دو روش این پول را بازمی‌گردانند؛ روش اول به گونه‌ای است که 35 درصد از اقساط تسهیلات را در 10 سال پرداخت می‌کنند و روش دوم بازپرداخت از 50 درصد در طول مدت پنج سال صورت می‌گیرد که نهایتا این اقساط می تواند برای خرید به مردم کمک کند.

وی در پایان درباره حل مشکلات مسکن اظهار کرد:‌ مدل کشور مالزی در حال حاضر مدنظر است که از آن به عنوان مدل موفق مشارکتی یاد می‌شود و ما باید از آن استفاده کنیم؛ به طوری که زمین را در اختیار افراد قرار دهیم چون 50 درصد قیمت مسکن زمیش است و با ارائه تسهیلات به افراد به طوری که 25 درصد در اختیار خود افراد است و 25 درصد در اختیار دولت که به هر صورت که می‌خواهد می‌توانند وارد شوند و 50 درصد باقیمانده به قیمت تمام شده قابل فروش است. 

اخبار اقتصادی - ایسنا