اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز خواب بهاری بازار خودرو / گزینه‌های روی میز فروش خودرو



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

تجربه نشان داده که بازار خودرو از ابتدای هر سال تا اوایل تابستان با رکود طبیعی مواجه می شود که به نظر می رسد با توجه به از راه رسیدن ماه مبارک رمضان و به تعویق افتادن سفرهای تابستانی، این رکود تا اوایل مرداد ادامه خواهد داشت و بازار با تثبیت قیمت مواجه است.

به گزارش اقتصادنیوز، صنایع خودروسازی کشور پس از آنکه در سال 93 در کنار صنعت نفت، یکی از دو بازیگر اصلی بالا رفتن رشد اقتصادی بود، سال گذشته با توجه به کاهش شدید تقاضا، نقشی خنثی را در تولید ناخالص داخلی ایفا کردند و در رشد آن نقشی نداشتند.

همانگونه که پیش‌بینی کارشناسان نشان داد خودروسازان کشور، در سال گذشته نتوانستند نقشی موثر در تولید ناخالص داخلی به وجود آورند و پیش بینی‌ها نشان می‌دهد با توجه به تثبیت کمبود تقاضا، در سال جاری نیز نتوانند در رشد اقتصادی تاثیری مثبت داشته باشند.

به همین خاطر پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد تولید خودرو در چند ماه آینده منفی باشد اما با توجه به اجرای برجام و برداشته شدن کامل تحریم ها، اقتصاد ایران در اوایل اردی بهشت تکان بخورد و صنایع بزرگ کشور از رکود خارج شوند.

مشکل عمده خودروسازان کشور درشرایط کنونی کمبود تقاضاست که اقتصاددانان معتقدند با توجه به کاهش شدید رشد اقتصادی در سال‌های 91 و 92 از یک سو و افزایش تورم از سویی دیگر قدرت خرید مردم به طور قابل توجهی سقوط کرده و آنها نتوانسته‌اند تا کنون سطح معیشت خود را ترمیم کرده و به شرایط سال 90 بازگردانند.

اگر تا دو سال پیش خودروسازان به دلیل وجود محدودیت‌های بین‌المللی قادر نبودند به اندازه تقاضای موجود، خودرو وارد بازار کنند، امروز به دلیل کاهش تقاضا مجبورند تا از تعداد تولید خود بکاهند و به فکر تغییراتی در روش فروش خودرو بیفتند.

تقاضای خودرو در بازار ایران
بر اساس برآوردهای صورت گرفته از سوی مراکز استراتژیک دو خودروساز بزرگ کشور، حداکثر تقاضا برای سال 95 نزدیک به 800 هزار دستگاه تخمین زده شده است که اگر دولت تسهیلات لازم را برای خروج خودروهای فرسوده ارائه دهد برای حدود 200 هزار دستگاه نیز تقاضای جدید به وجود می‌آید. با این احتساب حداکثر تقاضا برای خودروهای سواری صفر کیلومتر یک میلیون دستگاه خواهد بود.

از سویی دیگر تجربه نشان داده که بازار خودرو از ابتدای هر سال تا اوایل تابستان با رکود طبیعی مواجه می شود که به نظر می رسد با توجه به از راه رسیدن ماه مبارک رمضان و به تعویق افتادن سفرهای تابستانی، این رکود تا اوایل مرداد ادامه خواهد داشت و بازار با تثبیت قیمت مواجه است.

در این میان با توجه به رکود تقاضا یکی از راه‌هایی که بهتر است پیش روی خودروسازان قرار گیرد تا هم عرضه را بالا ببرند و هم تقاضا را افزایش دهند، بازارسازی خودرو است.

یکی از راه‌های بازارسازی شاید این باشد که خودروسازان با توجه به ادامه رکود در کشور و کمبود تقاضا به بازارهای صادراتی اطراف روی آورند و با در نظر گرفتن مشوق هایی خریداران سوری، عراقی، افغانستانی، آذربایجانی و بلاروسی را به سمت محصولات خود جلب کنند. شاید با در پیش گرفتن این راه خودروسازان بتوانند بخشی از محصولات خود را به کشورهای همسایه صادر کنند و باعث افزایش صادرات غیر نفتی شوند.

از سویی دیگر با توجه به نقدینگی سرگردان 800 هزار میلیارد تومانی در کشور تدابیری را بیاندیشد تا بتواند بخشی از آن را جذب خود کند. خودروسازان می‌توانند با ارائه سودهای بالا مردم را تشویق به نوعی سپرده‌گذاری نزد خود کنند و با جمع‌آوری نقدینگی آنان تعهدات کوتاه مدت و میان مدت را برای خود به وجود آورند. نظیر چندی پیش چنین طرحی را سال گذشته سایپا در دستور کار خود قرار داد به طوری که به مشتری پیشنهاد می‌دهد تا 19 میلیون تومان به این شرکت بپردازد و سال آینده پراید تحویل بگیرد. به ازای 12 ماه خواب پول خود نیز ماهانه 28 درصد سود (معادل 450 هزار تومان) دریافت کند.

یک حساب سرانگشتی (بدون در نظر گرفتن تورم) نشان می‌دهد فردی که حاضر شده 19 میلیون نزد سایپا بگذارد در سال آینده برای پرایدی را که تحویل می‌گیرد نهایتا 13 میلیون و 500 هزار تومان پرداخت کرده است.

این موضوع نشان می‌دهد که برای خودروسازان این صرفه وجود دارد که پول را از مردم تهیه کنند و سود بالا بپردازند چون ممکن است هزینه تامین پول در بازار پولی کشور برایشان بالای 30 درصد تمام شود.

 

اخبار اقتصادی - اقتصاد نیوز


ویدیو مرتبط :
آغاز طرح فروش 100هزار خودرو 90% ایران خودرو -سایپا و 10

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نوروز به داد بازار خودرو می‌رسد؟/ آغاز فروش خودرو مدل ۹۵ در بازار



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, بازار  خودرو

 شب عید در راه است و برخی در تدارک مسافرت‌های نوروزی، اما بازار خودرو همچنان در خواب زمستانی به سر می‌برد و فعالان بازار می‌گویند مردم حتی پرس و جو هم نمی‌کنند؛ گویی بازار سه قفله شده است.

 بازار خودرو دو سالی هست که نه شب عید می‌شناسد و نه اوج تابستان که مسافرت‌های مردم به اوج می‌رسد. بازار آنقدر بی‌تفاوت شده که گویی به خواب زمستانی فرو رفته که به این زودی‌ها، خیال بیدار شدن ندارد. همه چیز دست به دست هم داده تا رکود بازار خودرو عمیق شود و به این راحتی‌ها هم، دست بردار نباشد.

فعالان بازار خودرو نگرانند این رکود آنقدر عمیق شود که دیگر کسب و کارهای خردی که در حاشیه فعال بودن بازار خودرو شکل گرفته بودند، توجیهی برای ادامه فعالیت خود نداشته باشند. کسب و کارهایی که روزهای زیادی را با رکود عمیق دست و پنجه نرم می‌کنند.

اکنون هم که بهمن ماه در حال رسیدن به انتها است و روزهای رونق بازار باید پس از یکسال فرا برسد، خبری در بازار خودرو نیست. در عین حال، فروش خودرو با مدل ۹۵ هم در بازار آغاز شده است.

البته نمایشگاهداران می‌گویند خرید برای مردم از نمایشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد و گویی بهتر می‌دانند که از نمایندگی‌های خودروسازان خرید کنند تا روانه بازار شوند. به همین نسبت، فروش خودروهای کارکرده و دست دوم هم در بازار کمتر شده است. ممکن است روزهای متمادی تابلوی «فروش» بر سقف خودروها باقی بماند و مشتری حتی برای خرید و گرفتن قیمت به نمایشگاه‌ها مراجعه نکند. گویی بازار خودرو سه قفله شده است.

یکی از فعالان صنعت خودرو در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: در حالی که انتظار می‌رفت بعد از گذشت یکسال و نیم رکود عمیق، از بهمن ماه رونق به بازار خودرو برگردد اما خبری نیست و هر روز به امید اینکه روز بهتری برای بازار باشد، کرکره مغازه‌ها را بالا می‌دهیم اما نه خریدی صورت می‌گیرد و نه فروشی. مردم حتی پرس و جو هم نمی‌کنند که دلمان خوش باشد ممکن است در روزهای آینده برای خرید به بازار مراجعه کنند.

وی می‌افزاید: روزهای زیادی هست که فروشندگان بازار خودرو به این وضع عادت کرده‌اند، اکنون کمتر خریدی از مشتریان در مورد خودروهای دست دوم صورت می‌گیرد. اگر قرار باشد که نمایشگاهداری از مردم خودروی دست دوم بخرد، به صورت نقدی خرید نمی‌کند و باید خودرو چند روز روبروی درب نمایشگاه اتومبیل باقی بماند تا بلکه برایش خریداری پیدا شود. گاه هم تابلوی فروش آنقدر بر سقف خودروها می ماند و بعد هم فروشنده از فروش خودروی خود منصرف می‌شود.

در این میان حتی ماه بهمن هم نتوانسته است بازار خودرو را از رکود خارج کند و همین هم سبب شده تا برخی نمایشگاه‌های اتومبیل، تنها به خرید و فروش خودروهای خارجی رو بیاورند که به گفته خودشان، اوضاع بازار بهتری دارد و حداقل خریدارانش درگیر یک میلیون و دو میلیون تومان خرید خودروی کارکرده نیستند. به همین دلیل اکنون خرید و فروش‌ها در بازار خودروهای دست دوم و البته صفر داخلی کم رونق است و فروش خودروهای خارجی نیز رونق بهتری دارد؛ البته نه رونق به مفهوم واقعی.

یکی دیگر از فعالان بازار خودرو در گفتگو با خبرنگار مهر به این نکته اشاره می‌کند که خرید و فروش خودروهای خارجی سود بیشتری نسبت به خرید و فروش خودروهای داخلی در شرایط فعلی دارد و به همین دلیل رغبت برای کار کردن بر روی فروش خودروهای خارجی از سوی نمایشگاهداران بیشتر است. آنها می‌توانند بالاخره ظرف سه روز تا یک هفته، خریداری را برای فروش خودروهای خارجی خود پیدا کنند.

به هرحال انتظار می‌رفت که در ماه‌های پایانی سال، اوضاع بهتری نسبت به سایر ماه‌های سال در بازار خودرو نمایان شود در حالی که اکنون هم خبری نیست و بازار همچنان سوت و کور است. شاید در روزهای آتی که مردم پاداش پایان سال و عیدی خود را از دولت و کارفرمایان خود دریافت می‌کنند، رونقی بر بازار حاکم شود.

قیمت انواع خودرو در بازار
هم اکنون قیمت هر دستگاه خودروی صفر تندر ۹۰ E۱ در بازار ۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار، تندر ۹۰E۲ اتومات معادل ۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، تندر ۹۰E۲ در بازار ۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، دنا ۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، رانا ال ایکس ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، رانا ال ایکس یورو۴ در بازار ۳۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سمند ال ایکس EF۷ نیز در بازار ۲۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.

سمند ال ایکس پایه گازسوز در بازار ۳۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سمند سورن ۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، آریو ۱۵۰۰ دستی ۴۴ میلیون تومان، تیبا ای ایکس ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، تیبا اس ایکس ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و پراید ۱۱۱ معادل ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بازار است، ضمن اینکه قیمت هر دستگاه پراید ۱۳۱ در بازار ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پراید ۱۳۲ در بازار ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، پراید ۱۴۱ نیز ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

قیمت هر دستگاه خودروی S۳۰۰ در بازار ۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، برلیانس H۳۲۰ در بازار ۴۷ میلیون تومان، رنو ساندرو ۵۰ میلیون تومان، رنو کولیوس ۱۴۶ میلیون تومان، ام وی ام ۳۱۵ معادل ۳۷ میلیون تومان، ام وی ام X۳۳ معادل ۵۸ میلیون تومان، سابرینا ۵۰ میلیون تومان، جک J۵ معادل ۵۰ میلیون تومان و خودروی S۵ نیز ۷۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

 

 اخباراقتصادی  -  مهر