اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین وضعیت دریافت اس300 از روسیه



اخبارسیاست خارجی,خبرهای سیاست خارجی,اس 300

معاون کل ستاد نیروهای مسلح تشریح کرد :
آخرین وضعیت دریافت اس300 از روسیه

معاون کل ستاد نیروهای مسلح در خصوص آخرین وضعیت خرید سامانه S300 و دیگر تجهیزات نظامی از روسیه گفت: خبر شفاف در این زمینه این است که قراردادها و توافقنامه‌های لازم در این زمینه بین ایران و روسیه به انجام رسیده است و در شرایط امروز مشکلی برای انتقال S300 وجود ندارد.

به گزارش جام جم آنلاین، سید مسعود جزایری در گفت‌و‌گو با تسنیم، افزود: فکر می‌کنیم در آینده‌ای نه چندان دور این امر محقق شود.

وی با بیان اینکه تاریخ قطعی برای تحویل این سامانه موشکی مشخص نشده است، اظهار داشت: ما یک مجموعه توافقات و تفاهم‌هایی با هم داریم یک مجموعه تفاهماتی بین ایران و روسیه در عرصه تجهیزات نظامی منعقد شده، حالا آن تفاهمنامه‌ها باید مراحل فنی دقیق خود را طی کند و عندالزوم تبدیل به توافقنامه‌هایی می‌شود که جنبه اجرایی پیدا خواهند کرد.

وی در خصوص علت سفر اعلام نشده وزیر دفاع روسیه به تهران و جزئیات این سفر نیز گفت: بین ایران و روسیه یک عرصه جدیدی از توافقات نظامی و دفاعی در حال انجام است، این تفاهمات و توافقات در راستای منافع دو کشو رو همچنین منافع منطقه‌ای است و امیدواریم روز به روز دامنه این توافقات گسترش یابد و یکی از راه‌های مقابله با زیاده‌خواهی‌های آمریکا و صهیونیست‌ها از رهگذر اینگونه توافقات است.

معاون کل ستاد نیروهای مسلح در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه عربستان سعودی کمکهای نظامی خود را به ارتش لبنان قطع کرده است و باتوجه به اینکه در گذشته ایران قرار بود تجهیزاتی را به ارتش لبنان هبه کند و با توجه به اتفاقات اخیر آیا ایران مایل است که به ارتش لبنان کمک نظامی کند، گفت: خوشبختانه از گذشته تا به امروز ارتباطات خوبی بین ایران و لبنان برقرار بوده و است، یکی از شگردهای آل‌سعود این است که تلاش می‌کند منویات خود را از طریق صدور پول به سایر کشورها و بعضی احزاب و گروه‌ها در کشورهای دیگر اعمال کند.

جزایری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو پیدایش تا به امروز سعی کرده که کمک‌هایش از جنس انساندوستانه و در راستای ارتقای مقاومت باشد که این ارتباطات بین ایران و لبنان روز به روز بیشتر خواهد شد.

خرید تجهیزات جدید از روسیه

وی در پاسخ به این سوال که آیا خرید تجهیزات جدید از روسیه از جمله سوخو30 نقض برجام به حساب نمی‌آید و اگر آمریکایی‌ها در این زمینه مجددا جوسازی کنند واکنش جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود و در این زمینه چه تعاملاتی با وزارت امور خارجه کشورمان خواهید داشت، تصریح کرد: اگر این مسئله در اختیار آمریکایی‌ها باشد هر اقدامی که جمهوری اسلامی ایران برخلاف نظر آنها انجام دهد، برخلاف برجام هم است.

معاون ستاد کل نیروهای مسلح افزود: جمهوری اسلامی ایران بنا نداشته و ندارد در جهت برداشتن یک سو نگراینه آمریکا حرکت کند، برجام فقط در مورد هسته‌ای است و همه بایستی تلاش کنند که تحت تاثیر القائات آمریکایی‌ها در این زمینه قرار نگیرند. چرا که آنها تلاش می‌کنند هر چیزی را خلاف برجام و خلاف توافقات جلوه دهند.

جزایری برهمین اساس خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح تدابیر خاصی در این زمینه دارند بدیهی است که اگر لازم باشد هماهنگی‌ها و تفاهماتی بین دستگاه‌ها بخصوص با دستگاه دیپلماسی صورت بگیرد، انجام می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در رزمایش موشکی سپاه از موشک‌های بالستیک جدید نیز رونمایی خواهد شد یا خیر، اظهار داشت: در رزمایش موشکی ما تست موشکی خواهیم داشت که در وقت مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد و ان‌شاءالله در این زمینه اتفاق خوبی رخ خواهد داد.

معاون ستاد کل نیروهای مسلح درباره تولید انبوه موشک‌های عماد نیز گفت: ما از این مرحله عبور کرده‌ایم.

تشکیل هوانیروز در نیروی زمینی سپاه

معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بحث تشکیل هوانیروز در نیروی زمینی سپاه از مدتها قبل در ستاد کل نیروهای مسلح در جریان بود که مدل هوانیروزی که در ارتش جمهوری اسلامی ایران است در نیروی زمینی سپاه هم ایجاد شود که مراحل اولیه خود را طی کرده است.

جزایری با اشاره به تشکیل هوانیروز سپاه پاسداران در خصوص جزئیات این تصمیم، گفت: این بحث از مدتها قبل در ستاد کل نیروهای مسلح در جریان بود که مدل هوانیروزی که در ارتش جمهوری اسلامی ایران است در نیروی زمینی سپاه هم ایجاد شود که مراحل اولیه خود را طی کرده است. هوانیروز سپاه در نیروی زمینی مستقر خواهد شد.

آتش‌بس در سوریه

معاون کل ستاد نیروهای مسلح در خصوص برقراری آتش‌بس در سوریه و توافق آمریکا و روسیه در این زمینه و سرنوشت مستشاران ایران در سوریه نیز اظهار داشت: تا زمانی که دولت قانونی و رسمی سوریه از جمهوری اسلامی ایران درخواست کمک و مساعدت در هر زمینه‌ای داشته باشد تلاش جمهوری اسلامی ایران این است که به آن نیازها پاسخ دهد.

جزایری با بیان اینکه نمی‌توان به آتش‌بس اعلام شده در شرایط امروز سوریه خیلی خوشبین بود، گفت: واقعیت دیگری در سوریه وجود دارد و آن این است که اگر دولت و ملت سوریه در شرایط امروز از توان نظامی لازم برخوردار نبودند ما با پدیده‌هایی مثل آتش‌بس هم مواجه نبودیم، لذا همزمان با هر اقدام به اصطلاح مسالمت‌آمیز باید تمهیدات نظامی و تجهیزاتی برای مقابله با اقدامات دشمنان ملت سوریه در دستور کار قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی ایران همانند کمک مستشاری به سوریه به یمن هم چنین کمک‌هایی می‌کند یا خیر، گفت: جمهوری اسلامی وظیفه خود می‌داند که در سوریه از دولت و ملت سوریه حمایت کند و در هر سطحی که بتواند، وظیفه خود می‌داند که به کمک مردم یمن نیز برود ودر این زمینه هر کاری که بتواند انجام می‌دهد و در هر سطحی که ضرورت داشته باشد به یمن کمک خواهد کرد.

 

اخبار سیاست خارجی - جام جم


ویدیو مرتبط :
آخرین گزارش از وضعیت حمله روسیه به داعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت قرارداد نفتی ایران و روسیه


بر اساس قرارداد تهاتر ایران و روسیه قرار است روزانه بیش از 500 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد روسیه شود و در مقابل نیز تجهیزات و کالا به ایران صادر می‌شود اما هنوز توافقی برای بهای نفت حاصل نشده است.

خبرگزاری ایسنا:  در حالی که وزیر نفت در آخرین اظهار نظر خود درباره تهاتر نفتی ایران و روسیه گفته است «ما اصلا قرارداد تهاتری نداریم و این خبر را نه تکذیب و نه تأیید می‌کنم» اما این روزها رسانه‌های خارجی جزئیات این قراردادها را اعلام کرده‌اند.

داستان تهاتر نفتی ایران و روسیه از سال ۲۰۱۱ که فروش نفت ایران با چالش‌های جدی روبه‌رو شد، آغاز شد و در این میان ایران همواره در پی راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها و مقابله با پیامدهای منفی آن بود.

در همین زمینه نیز وزیر دارایی آمریکا در دیدار با وزیر اقتصاد و دارایی روسیه ضمن اظهار نگرانی شدید از گزارش‌های مربوط به احتمال بستن قراردادی با نام نفت در برابر کالا میان روسیه و ایران گفت که ‌چنین قراردادی ناقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. همچنین وزیر دارایی آمریکا امضای چنین قراردادی را در تعارض با توافق‌نامه ژنو میان گروه ۱+ ۵ و ایران دانسته است.

در گزارش‌های بین‌المللی عنوان شده است که شاید روسیه که در حال رقابت با آمریکا و اروپاست و بخواهد از ایران به عنوان یک کارت بازی برای فشار به امریکا استفاده کند.

به اعتقاد آنها اگر تحریم در میان مدت کاهش پیدا کند، لزومی ندارد ایران و روسیه در مورد یک کالای استراتژیک که با هم در رقابت هستند برای صادرات نفت در یک بازار واحد همکاری کنند. این در حالی است که روسیه بار‌ها به قطعنامه‌های علیه ایران در شورای امنیت رأی مثبت داده ‌و حتی حاضر نشد که سیستم دفاعی موشکی اس ۳۰۰ را با وجود قرارداد میان دو طرف به ایران تحویل دهد.

اینکه بازار روسیه چه کالایی دارد که بخواهددر مقابل نفت ایران عرضه کند یا اینکه ایران حاضر است نفت با ارزش خود را چگونه معامله کند از جمله مهمترین مباحث مطرح درباره قراردادهای نفتی این دو کشور است.

خبرگزاری‌های خارجی نوشته‌اند اما هرچند جزئیات این قرارداد هنوز به هیچ وجه مشخص نیست، ‌ایران خودش صادرکننده نفت است و کالاهای روسی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز اصلی بازار ایران باشد.

آنها حتی این سوال را مطرح کرده‌اند در حالی که حجم روابط اقتصادی ایران و روسیه در دو سال گذشته از یک میلیارد و 200 هزار دلار فرا‌تر نرفته است، چگونه می‌تواند ‌یکباره به بیست میلیارد دلار افزایش پیدا کند و در واقع تکلیف موازنه اقتصادی بین دو کشور چه می‌شود؟

اما به گفته معاون وزیر نفت، پیش‌بینی می‌شود صادرات نفت ایران دست‌کم تا ماه ژوئیه (زمانی‌که توافق با قدرت‌های جهانی در مورد برنامه هسته‌ای تمدید یا منقضی شود) در سطح حدود یک میلیون بشکه در روز ادامه پیدا کند.

ماجدی که به عنوان معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی شناخته می‌شود در تازه ترین اظهارات خود به یکی از رسانه‌های خارجی به تولید روزانه حدود دو میلیون و 700 هزار بشکه نفت اشاره کرده و گفته است که ممکن است ایران ظرف شش ماه پس از لغو تحریم‌ها به تولید روزانه سه میلیون و 700 هزار بشکه برسد.

وزیر نفت ایران نیز که سال گذشته با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید وعده تولید روزانه چهار میلیون بشکه را داده بود، امسال نیز رویای تولید نفت خام به صورت روزانه بیش از پنج میلیون بشکه در روز را در سر می‌پروراند.

در حال حاضر ایران به عنوان چهارمین تولید کننده نفت در اوپک در حال مذاکره با قدرتهای جهانی درباره برنامه هسته ای خود و لغو کامل تحریم‌های اقتصادی است.

توافق هسته‌ای موقت ایران و گروه پنج+یک 20 ژوئیه منقضی می‌شود و مفاد قراردادهای اصلاح شده نفتی شرایط پرداخت به شرکت‌های بین‌المللی را جذاب‌تر کرده و بر اساس قیمت نفت و خطرات توسعه آن خواهد بود.