سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

طنز: ما آبروی فقر و یارانه نمی‌بریم


آیدین سیارسریع در روزنامه قانون نوشت:

تفسیر حافظ

* باغ مرا چه حاجتِ سرو و صنوبر است
شمشاد خانه پرور ما از که کمتر است؟
تفسیر: حافظ اینجا به طور کاملا زیرپوستی به صداوسیما اشاره می‌کند. می‌گوید باغ مرا چه حاجت به سرو و صنوبر است؟ که اینجا باغ استعاره از صداوسیما و سرو و صنوبر اشاره به نیکول کیدمن (با یک متر و هشتاد سانتی متر) و لیام نیسن (با یک متر و نود و پنج سانتی متر قد) است. حافظ می‌گوید صداوسیمای ما به این افراد نیاز ندارد و ما خودمان با یه آدم صد و پنجاه سانتی متری به اسم محسن حاجیلو که از پشت شمشادها در می‌آید (شمشاد خانه پرور ما) توانسته‌ایم بقیه رقبا را کنار بزنیم.

* ای نازنین پسر تو چه مذهب گرفته‌ای
 کت خون ما حلال‌تر از شیر مادر است
تفسیر: به طور کلی عمو جون کلاس چندی؟

* چون نقش غم ز دور ببینی [آب پرتقال] خواه
 تشخیص کرده‌ایم و مداوا مقرر است
تفسیر: همانطور که می‌دانید در ویرایش جدید برخی مایعات در شعر حافظ به آب پرتقال تغییر پیدا کرده‌اند. به‌هرحال شعر هم مانند هر چیزی نیاز به آپدیت دارد. حافظ در این بیت به خواص آب پرتقال اشاره دارد و می‌گوید به دلیل داشتن ویتامین سی، پتاسیم و فولیک اسید آب پرتقال می‌تواند غم و غصه را از زندگی بشر پاک کند.

* یک قصه بیش نیست غم عشق وین عجب
کز هر زبان که می‌شنوم نامکرر است
تفسیر: قصه عشق هم مانند محسن حاجیلو هیچوقت برای بینندگان عزیز و محترم تکراری نمی‌شود.

* دی وعده داد وصلم و در سر [آب پرتقال] داشت
 امروز تا چه گوید و بازش چه در سر است
تفسیر: حافظ در اینجا منظور خاصی ندارد و فقط می‌خواهد بار دیگر برای آنهایی که متوجه نشده‌اند خواص آب پرتقال را توضیح دهد.

* شیراز و آب رکنی و این باد خوش نسیم
 عیبش نکن که خال رخ هفت کشور است

* فرق است از آب خضر که ظلمات جای اوست
 تا آب ما که منبعش ا... اکبر است

* ما آبروی فقر و قناعت نمی بریم
 با پادشه بگوی که روزی مقدر است
تفسیر: احتمالا اشاره به یارانه 45 هزار تومانی است که مدتی است آبروی فقر و قناعت را برده و دولت یازدهم هی می‌خواهد دوباره آبرو و اعتبار فقر و قناعت را برگرداند و فشارها نمی‌گذارد.

* حافظ چه طرفه شاخ نباتی است کلک تو
 کش میوه دلپذیرتر از شهد و شکر است
تفسیر: می فرماید حافظ قلم تو چه شاخ نباتی است که اینقدر پر از شهد و شکر است. عجیبه که ممنوع الکار نشدی هنوز و فقط آب پرتقال به اشعارت اضافه شده! آفرین بر تو ولی یه کم بیشتر مراقب باش.


ویدیو مرتبط :
طنز یارانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت مجلس با توزیع یارانه‌ها به اختیار دولت



به گزارش خبرنگار خانه ملت، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی چهارشنبه در بررسی ماده 8 لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها موافقت نکردند که دولت برحسب اختیار یارانه نقدی و غیر نقدی را به خانوارهای هدف تعیین کند.

مجلس با 51 رای موافق، 120 مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در جلسه با این پیشنهاد مخالفت کردند.

 

عیسی جعفری نماینده بهار و کبودرهنگ پیشنهاد داده بود که ماده 5 لایحه دولت جایگزین ماده 8 شود که براساس این پیشنهاد دولت مجاز بود حداکثر تا 60 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را در قالب کمک مستقیم و بصورت پرداخت نقدی یا غیرنقدی یا واگذاری سهام از جمله سهام قابل عرضه در بورس را برحسب اختیار به خانوارهای جامعه هدف بپردازد.

 

در حالی که براساس مصوبه کمیسوین ویژه، دولت مجاز است حداکثر تا 50 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را بصورت پرداخت نقدی و غیر نقدی به 5 دهک در آغاز دوره اجرا و تغییر تدریجی آن به برقراری نظام جامع تامین اجتماعی در پایان دوره بپردازد.

حسن نوروزی نماینده رباط کریم در موافقت با این پیشنهاد گفت: باید پرداخت نقدی شامل 6 دهک و 7 جامعه نیز شود.

وی افزود: پرداخت یارانه باید شامل کارمندان و افرادی که ماهانه 500 تا 550 هزار تومان دریافت می‌کنند نیز بشود.

 

الیاس نادران نماینده تهران در تذکر آیین نامه‌ای گفت: شناسایی دهک‌ها برای پرداخت یارانه هیچ ارتباطی با شغل کارمندی و کارگری ندارد.

 

نادران تصریح کرد: 5 دهک از کم درآمدترین مردم شامل این طرح می‌شوند تا 7 دهک، ربطی ندارد افراد چه شغلی داشته باشند و یا حتی بیکار باشند.

 

محمدرضا فرزین سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت در دفاع از این پیشنهاد گفت: براساس آمارهای مرکز آمار ایران 5 دهک یعنی نصف مردم باید مورد حمایت قرار گیرند.

 

وی افزود: این سوال مطرح است که آیا طبقه متوسط جامعه که معمولا در دهک 6 و 7 قرار دارند نباید مورد حمایت دولت قرار گیرند. آیا نباید انعطاف لازم برای دولت وجود داشته باشد.

 

فرزین ادامه داد: در لایحه دولت بحث پرداخت نقدی به دهک نیامده بلکه جامه هدف را مطرح کرده است.

 

وی گفت: نباید دست دولت را برای حمایت بیشتر از مردم در این لایحه بسته شود. در صورت بازگشت به لایحه دولت درصد بیشتری شامل حمایت دولت می‌شوند.

 

کاظم دلخوش نیز در مخالفت با بازگشت به لایحه دولت اظهار داشت: کمیسیون سقف و کف درآمد دولت حاصل از اجرای این قانون را مبنی بر 10 تا 20 هزار میلیارد تومان را مشخص کرده است.

 

وی افزود: براساس مصوبه این کمیسیون سرانه هر نفر پرداخت یارانه نقدی ماهانه 20 تا 24 هزار تومان می‌شود.

 

دلخوش توضیح داد: در مصوبه این کمیسیون اینگونه نیست که این پرداخت نقدی به دهک‌های 1، 2 و 3 یعنی افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گیرد بلکه ممکن است شامل فردی که در بازار زحمت می‌کشد و در شرایط این دهک‌ها قرار دارد نیز بشود.

 

دلخوش ادامه داد: ما حامی دولت هستیم و کمیسیون ویژه مجلس می‌خواهد دولت این بخش را درست اجرا کند. لذا حواله به حضرت عباس شکم مردم را سیر نمی‌کند که بگوییم در آینده پرداخت نقدی بصورت سهام خواهد بود.

 

محمدرضا خباز نماینده کاشمر، داریوس قنبری نماینده ایلام، سیدمهدی صادق نماینده آستانه اشرفیه، محمد مهدی مفتح نماینده رزن نیز هر کدام در تذکر و اخطار قانون اساسی با استناد به اصول 20 و 48 قانون اساسی، اختصاص یارانه به 5 دهک پایین جامعه را بی‌عدالتی دانستند.

 

به اعتقاد آنها طبق قانون با همه افراد باید یکسان برخورد شود و نیمی از جامعه از نیمی دیگر جدا نشوند. همه آحاد با هم برابر هستند و از حقوق سیاسی و اقتصادی و اجتماعی یکسانی برخوردار می‌باشند. آنها در تذکرات خود گفته بودند دهک پنجم با دهک ششم به لحاظ درآمدی اختلاف چندانی ندارد و اختصاص یارانه به یک دهک و عدم اختصاص آن به دهک دیگر که فاصله درآمدی چندانی ندارند مصداق بی‌عدالتی است.

 

الیاس نادران در تذکر دیگری با استناد به ماده 113 گفت: نماینده دولت در دفاع از بازگشت به لایحه دولت گفته بود دهک‌های درآمدی سوری است و قابل شناسایی می‌باشند لذا اجازه دهید براساس گروه هدف عمل کنیم.

 

وی افزود: اما ایشان نگفته بودند منطق شناسایی جامعه هدف چیست؟

 

محمدحسن ابوترابی که ریاست جلسه علنی امروز را برعهده داشت گفت: تذکر شما وارد است.


گفتنی است بررسی ماده 8 لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها همچنان ادامه دارد.