سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

رنگ آبی به کمک موجودات فضایی آمد!


موجودات فضایی می توانند در هر نقطه ای از هستی وجود داشته باشند، اما رنگ آبی سیاره ی ما می تواند سرنخ های بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

وبسایت techera.ir - زهرا جانعلیزاده: موجودات فضایی می توانند در هر نقطه ای از هستی وجود داشته باشند، اما رنگ آبی سیاره ی ما می تواند سرنخ های بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

رنگ آبی کره ی زمین به یافتن موجودات فضایی کمک می کند

موجودات فضایی می توانند در هر نقطه ای از هستی وجود داشته باشند، اما رنگ آبی سیاره ی ما می تواند سرنخ های بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

در سال ۱۹۷۲، اعضای فضانورد آپولو ۱۱ اولین تصویر کامل از سیاره ی زمین را به ثبت رساندند. این تصویر که با نام مرمر آبی به شهرت رسید، سیاره ی زمین را در طیف های آبی و سفید با پس زمینه ی تاریک فضا نشان می دهد.

۱۸ سال بعد در سال ۱۹۹۰،  کاوشکر فضایی Voyager 1 در حال گذر از کنار پلوتو بود که  تصویری را با فاصله ی چند میلیاردی از زمین به ثبت رساند. در این تصویر که با لقب نقطه ی آبی کمرنگ به شهرت رسیده، سیاره ی زمین یک پیکسل تنها با سایه ای از رنگ آبی است که در وسعت فضا حضور دارد.

18 سال بعد در سال 1990، کاوشکر فضایی Voyager 1 در حال گذر از کنار پلوتو بود که تصویری را با فاصله ی چند میلیاردی از زمین به ثبت رساند. در این تصویر که با لقب نقطه ی آبی کمرنگ به شهرت رسیده، سیاره ی زمین یک پیکسل تنها با سایه ای از رنگ آبی است که در وسعت فضا حضور دارد.

رنگ آبی کره ی زمین به یافتن موجودات فضایی کمک می کند

اما در حال حاضر دانشمندان معتقدند که رنگ آبی زمین احتمالا چیزی بیشتر از یک نقطه ی چرخان زیبا ست که ما آن را خانه ی خود می دانیم. این سیاره می تواند به کشف موجودات فضایی و حیات در سیاره های دیگر کمک کند.

این مطالعات که در نتیجه ی تلاش های محقق و دانشجوی دانشگاه واشنگتن، جاشوا کریسانسن توتان و دیوید کتلینگ، زیست شناس نجومی و استاد علوم زمین و فضا صورت گرفته، در مجله ی Astrophysical به چاپ رسیده است. آنها به این نتیجه رسیدند، با وجود اینکه رنگ سیاره ها نباید در انتخاب و تحقیق روی آنها برای کشف موجودات فضایی تاثیر داشته باشد؛ با اینحال، تحقیقات عمیق تر روی سیاره های آبی رنگ می تواند نتیجه ی بهتری را در بر داشته باشد.

چرا آسمان آبی ست؟

شاید این سوالی باشد که در کودکی از خود می پرسیدید. نور مرئی خورشید از طول موج های مختلفی تشکیل شده؛ و زمانیکه شکسته شود، در رنگ های مختلف دیده می شود. زمانی که نور از اتمسفر زمین عبور می کند، به گاز، گرد و خاک و آب برخورد کرده و پخش می شود.

ذرات آب و خاک تقریبا بزرگ هستند و تمام طول موج های نور و رنگ های آن، در مسیر حرکت آنها و روی آنها حرکت می کند. بنابراین، نوری که از آنها منعکس شده و به چشم ما می رسد، سفید است.

اما زمانیکه نور با ذرات ریزتر مانند گاز ها برخورد می کند، در واقع با ذراتی برخورد کرده که از طول موج نور، کوچکتر هستند؛ بنابراین نوع ویژه ای از شکست نور اتفاق می افتد. زمانی که این نوع از شکست نور ایجاد می شود، به نظر می رسد که مولکول ها، شکست رنگ هایی با طول موج کوتاه تر مثل آبی را بهتر انجام می دهند؛ شکست طول موج های بلند تر مثل قرمز دشوار تر است.

مجموعه ی این شکستها، تمام آسمانی را که انباشته از مولکول های گاز است، آبی می کند. این رنگ آبی حتی در فضا نیز می شکند، این همان دلیلی است که زمین را جذاب می کند. حتی آب اقیانوس ها که معمولا بدون رنگ هستند، آبی آسمان را منعکس می کنند.

اکسیژن موجود در هوا، محصول زندگی شلوغ داخل زمین است، که به طور شیمیایی با مولکول های اتمسفر واکنش نشان می دهد؛ و در غیر اینصورت، مه تیره رنگی مانند زهره، مشتری و زحل را ایجاد می کند؛ به همین دلایل دانشمندان معتقدند که رنگ سیاره می تواند بیانگر حیات موجود در آن باشد.

اما قبل از اینکه GPS را در سفینه ی خود روشن کرده و به دنبال نزدیک ترین سیاره آبی رنگ باشید، احتمالا باید بیشتر تحقیق کنید. رنگ آبی سیاره به تنهایی نمی تواند دلیل قابل سکونت بودن آن باشد.

کریسانسن توتان و کتلینگ به جذب و انعکاس طول موج های مختلف در سیاره های واقعی و نظری نگاه کرده اند تا بتوانند امکان وجود حیات احتمالی را در نقطه ای دیگری از جهان هستی برآورد کنند. آنها به این نتیجه رسیدند که ته رنگ آبی سیاره ی زمین می تواند به راحتی توسط سیارات غیر قابل سکونت تقلید شود.

در نتیجه ی تحقیقات مستمر مشخص شد که سیارات و ماه ها برای شکست رنگ آبی در اتمسفر خود، الزاما به حیات نیاز ندارند. شبه سیارات گازی و یخی، مشابه اندازه ی نپتون با تراکم زیاد هیدروژن و نواحی مملو از ترکیبات آب و بخار، اجرامی هستند که پتانسیل تقلید رنگ آبی سیاره ی زمین را دارند. حتی همسایه ی قرمز رنگ ما احتمالا زمانی آبی بوده است.

کریسانسن توتان به مجله ی اختر زیست شناسی گفت: "مریخ هم احتمالا زمانی در حیات خود به رنگ آبی بوده است، زمانیکه دی اکسید کربن بیشتری در اتمسفر آن وجود داشت.”

کریسانسن توتان در ادامه اضافه کرد که طیف زمین مشخصه ی منحصر به فردی دارد که می تواند در یافت حیات های دیگر سودمند باشد.

رنگ آبی چطور می تواند به تحقیق درباره ی حیات کمک کند؟

تمام سیاره ها طیف مشخصه ی منحصر به خود را دارند که نشان می دهد اتمسفر آنها چگونه با طول موج های مختلف نور رفتار می کند. در طیف مشخصه ی زمین، این شکست ها در طول موج های مختلف به شکل حرف U کشیده می شود، این ویژگی در سیاره های دیگر دیده نشده است.

شکل ویژه ی مشخصه ی طیف زمین محصول زندگی جاری داخل سیاره است. شکست نور در قسمت آبی تر، به دلیل اکسیژن و نیتروژن موجود در زمین است. برخی نورها در قسمت های سبز تر جذب می شوند، که دلیل آن ازن موجود در اتمسفر است. این گاز نیز مانند اسیژن، بدون حیات، امکان وجود نداشت. در برخی موارد انعکاس نور قرمز دیده می شود که دلیل آن، پوشش گیاهی گسترده ی زمین است.

کریسانسن توتان می گوید: "پیدا کردن یک سیاره ی زمینی در ناحیه ی قابل سکونت و با طیف U شکل می تواند بسیار هیجان انگیز باشد.”

از ترکیب مطالعات جهان های آبی کمرنگ در نواحی قابل سکونت با مشخصه های U شکل مشابه، احتمالا می توانیم به توانایی آنها در حفظ حیات پی ببریم؛ این مساله همچنین می تواند گزینه های تحقیقاتی را کاهش داده و تمرکز را در سیاره های آبی رنگ بیشتر کند.


ویدیو مرتبط :
تشخیص رنگ آبی کم رنگ از آبی پر رنگ - نادین تک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خاکستری، بهترین و آبی، بدترین رنگ...



 

 

 

بهترین رنگ عینک

 

 

 

چروکیدگی و پیری زودرس در پوست های نازک پلک ها و سرطان پوست از عوارض اشعه ماورا بنفش نور خورشید است.

 

دکتر محمد کریم اسماعیلی متخصص و جراح چشم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران  منطقه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: چروکیدگی و پیری زودرس در پوست نازک پلک ها و سرطان پوست از عوارض اشعه ماورابنفش نور خورشید است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عوارض دیگر نورمستقیم خورشید روی چشمها به ایجاد ناخنک و آب مروارید و آسیب قرنیه بخصوص در جوشکارها، اسکی بازها و کوهنوردان و همچنین آسیب شبکیه به خصوص استحاله ماکولا و کوری ناشی از کسوف اشاره کرد و گفت: امواج فرابنفش طول موج ۴۰۰ تا۱۰۰ نانومتر دارند و حدود ۵ درصد انرژی خورشیدی را تشکیل می دهند و مضرترین قسمت انرژی خورشیدی برای انسان است.

وی ادامه داد: امواج فرابنفش به ۳ دسته امواج فرابنفش A,B,C تقسیم می شوند. اشعه فرابنفش B که طول موج ۳۲۰ تا۲۹۰ نانومتر دارند حدود ۱۰ درصد امواج فرابنفشی را که به زمین می رسد، تشکیل داده و مضرترین امواج برای چشم هستند.

این متخصص و جراح چشم گفت: بهترین روش برای محافظت از چشمها، روشهای ساده ای مثل استفاده از عینک آفتابی، کلاه لبه دار و در افرادی که از عینکهای طبی استفاده می کنند عینک فتوکروم است، البته عینک آفتابی توام با کلاه لبه دار برای محافظت چشم ها موثرتر است.

دکتر اسماعیلی اظهار داشت: یک عینک آفتابی مناسب باید ۹۵ درصد امواج فرابنفش B و۶۰ درصد امواج فرابنفش A را جذب کند.

اکثر عینک های آفتابی و حتی انواع بسیار ارزان این عینک ها توانایی جذب این میزان را دارند.

وی افزود: البته بطور کلی استفاده از عینک آفتابی در تابستان و در موارد نور شدید آفتاب برای همه اشخاص مفید است اما با توجه به اینکه میزان اشعه فرابنفش در ساعات میانی روز، بین ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر از مواقع دیگر بیشتر است.

کسانی که در این ساعات در فضای آزاد به سر می برند، نیاز بیشتری به عینک آفتابی دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کسانی که به تناسب شغل در معرض نور فرابنفش قرار دارند، مثل جوشکاران و کودکانی که ساعات متمادی در محیط های آفتابی مشغول بازی هستند، کوهنوردان و اسکی بازها از جمله افرادی هستند که استفاده از عینک آفتابی در مورد آنها ضروری است.

دکتر اسماعیلی بر لزوم استفاده از عینک آفتابی در تابستان و مناطق گرمسیری، ارتفاعات، کنار دریا تاکید و اظهار داشت: به دلیل اینکه ابرها جاذب امواج فرابنفش نیستند در روزهای ابری هم باید از عینک آفتابی استفاده شود.

این فوق تخصص پیوند قرنیه تصریح کرد: کسانی که تحت جراحی آب مروارید قرار گرفته اند و یا آب مروارید دارند و افرادی که برخی داروهای حساس کننده به نور، مثل تتراسایکلین، استفاده می کنند و مبتلایان به ناخنک، بیشتر از افراد عادی به عینک آفتابی نیاز دارند و استفاده از عینک آفتابی برای این گروه الزامی است.

این متخصص و جراح چشم با بیان اینکه عینک های آفتابی استاندارد در چهار رنگ خاکستری، سبز، قهوه ای، کهربایی و زرد، صورتی تهیه می شوند، اظهار داشت: عینک های آفتابی قرمز و آبی استاندارد نیستند.

دکتر اسماعیلی گفت: رنگ خاکستری بهترین رنگ برای عینک آفتابی است؛ زیرا رنگ اشیا و محیط اطراف را تغییر نمی دهد و بعد از آن رنگ قهوه ای نیز برای استفاده مناسب است. هم چنین بدترین رنگ برای عینک آفتابی رنگ آبی است به دلیل این که بیشترین اختلال رنگ را می دهد.

دکتر اسماعیلی اظهار داشت: عینک های قهوه ای برای رانندگی طولانی مطلوب هستند و عینک های سبز رنگ سبب کاهش درک نورهای قرمز و زرد در چراغ راهنمایی می شوند و از این نظر مناسب نیستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یک عینک آفتابی استاندارد باید از تیرگی مناسب برخودار باشد، این تیرگی باید به حدی باشد که شخص در نور آفتاب احساس راحتی کرده و دچار خیرگی نشود.

وی ادامه داد: یک روش ساده برای درک تناسب تیرگی عینک این است که وقتی در یک اتاق با نور معمولی با عینک به آینه نگاه می کنیم، قادر به رویت چشم های خود نباشیم.

دکتر اسماعیلی افزود: جذب اشعه فرابنفش توسط مولکولهای کروموفور موجود در عدسی عینک انجام می شود و این مولکولها تاثیری در تیرگی و رنگ عینک ندارد. رنگ و یا تیرگی عینک آفتابی تاثیری در جذب فرابنفش ندارد و حتی عینک های شفاف هم فرابنفش را جذب می کنند.

وی ادامه داد: هر چه عینک به چشم نزدیکتر باشد موثرتر است.

بنابراین عینک آفتابی خوب باید بطور کلی چشم ها را بپوشاند؛ بطوری که نور از اطراف عینک وارد چشم نشود از این جهت فریم های دارای حفاظ جانبی موثرتر هستند.

دکتر اسماعیلی در مورد استفاده از انواع مختلف عینک های افتابی گفت: عینک های افتابی تزیینی فقط جنبه زیبایی دارند هرچند تا حدود ۷۰ درصد از فرابنفش B را جذب می کنند.

عینک های عمومی حدود ۹۵ درصد فرابنفش B را جذب می کنند و برای استفاده عموم افراد طراحی شده اند.

وی ادامه داد: عینک های اختصاصی هم برای مشاغل خاص و ورزشهای خاص مثلا در جوشکارها و یا اسکی بازها بکار می روند و تا ۹۹ درصد امواج فرابنفش را جذب می کنند.

عینک های فتوکرومیک هم برای محافظت چشم از اشعه های مضر فرابنفش بکار می روند. در روشنایی به رنگ تیره و در تاریکی، روشن می شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این عینک ها وقتی در معرض نور قرار می گیرند، سریعا تیره می شوند ولی وقتی در تاریکی قرار می گیرند با سرعت کمتری روشن می شوند.

بنابراین استفاده از آنها برای کسانی که به طور متناوب از روشنایی به تاریکی می روند و همچنین رانندگی در مسیرهای دارای سایه و تونل مناسب نمی باشد..../تحلیل:ایسنا