سرگرمی
2 دقیقه پیش | تصاویری که شما را به فکر فرو میبرد (34)یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمیتواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ... |
2 دقیقه پیش | دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماهدیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ... |
آکنه (جوشهای پوستی )
اگر دوران بلوغ را میگذرانید یا دختری در این سن دارید، حتما جوشهای پوستی ملتهب و دردناك را تجربه كردهاید؛ جوشهایی كه گاه و بیگاه، با خوردن كمی شكلات یا در هنگام امتحان یا استرسهای مدرسه یا پس از یك شبانهروز بیخوابی به سراغ شما میآیند و تا زمانی كه دوره چند هفتهای خود را نگذرانند، دست از سر شما برنمیدارند.
برخی دكترها میگویند جوشهای غرور است، برخی میگویند هورمونهای بدن شما از تعادل خارج شده، عدهای هم این جوشها را میكروبی میدانند و جدیدا برخی از پزشكان هومیوپات منشأ اصلی آنها را ویروسها میدانند.تمام این حدسیات و كشفیات به درد شما نمیخورد؛ شمایی كه مشغول آماده شدن برای عروسی شب جمعه هستید و اصلا دوست ندارید صورت پر از آكنهتان در آن شب انگشتنمای همه مهمانها شود. چه باید كرد؟
بهتر است فقط چند لحظه تمركز كنید و جملاتی كه در زیر آمده را با دقت بخوانید:بهترین راه پیشگیری و كنترل آكنه، پاك كردن صورت از هرگونه آلودگی است، چرا كه این چربیهای اضافی صورت هستند كه روی دهانه غدد چربی جمع شده و با انسداد این منافذ سبب بروز كمدونها و پس از آن كیست چربی شده و در نهایت با اضافه شدن میكروبهای فرصت طلب موجب بروز آكنه ملتهب میشوند.
اما دست نگهدارید. برای برطرف كردن این چربیهای زاید از صابون استفاده نكنید. ماساژهای خشن و غیرضروری وضع را بدتر میكند. پس خونسردی خود را حفظ كنید. یك كاسه آب جوش تهیه كنید و سپس مقدار كمی گل بابونه خشك شده را در آب داغ بریزید.
موهایتان را پشت سرتان ببندید و صورتتان را در فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتری آن قرار دهید. چشمانتان را آرام ببندید و ۱۰ دقیقه در همین وضعیت باقی بمانید. برای تاثیر بیشتر بخور بابونه بد نیست یك پارچه روی سرتان بكشید. شما میتوانید این كار را برای تمام نواحی صورتتان انجام دهید.
بخور بابونه علاوه بر تسكین التهاب و از بین بردن میكروبها سبب تحریك گردش خون صورت شما شده و پوستتان را جوان و شاداب میكند. از سوی دیگر منافذ پوست را باز كرده و روند دفع سموم و فلزات سنگینی را كه طی روز در آن نفوذ كردهاند، تسریع میكند. بد نیست پس از پایان بخور، پوستتان را با چای مریم گلی یا مریم گلی و سركه شستوشو دهید تا منافذ پوستتان بسته شود.
آکنه در دختران در سنین پایین تری نسبت به پسران بروز می کند.ولی درپسران معمولا تظاهرات بسیار شدیدتری دارد.به طور کلی علائم و نشانه های آکنه در افراد مختلف متفاوت است ومی تواند ازخفیف تا بسیار شدید متغیر باشد.
آکنه اغلب به صورت نقاط سر سیاه, نقاط سر سفید وجوش های چرکی بروز می کند.غدد چربی در تمام سطوح پوست شما به غیر از کف پا و دست وجود دارد؛ اما بیشترین تراکم آنها در صورت , سینه, پشت و شانه هاست.
کار این غدد , ترشح چربی است.چربی تولید شده توسط مجاری چربی به سطح پوست راه یافته و به طور طبیعی روی پوست را می پوشاند.در دوران نوجوانی به علت تغییرات ناگهانی که درسطح هورمون های جنسی رخ می دهد, غدد چربی تحریک می شوند و چربی بیش از حد تولید می کنند.
این چربی زیادی؛مجاری انتقال چربی را مسدود می کند و به این ترتیب جوش های سر سیاه تولید می شوند.وقتی که چربی باقی مانده و لایه های مرده پوست نتوانند به بیرون پوست راه یابند, توسط باکتری هایی که به طور طبیعی در غده وجود دارند, عفونی می شوند و جوش های سر سفید را ایجاد می کنند.چربی که از غدد چربی موجود در پوست ترشح می شود, گاهی منفذ پوست را مسدود می کند و با تاثیر باکتری ها روی آن, عفونی شده و باعث ایجاد جوش می شود.
البته با وجود این که شروع این جوش ها معمولا با شروع ترشح هورمون های جنسی در بدن همراه است, ولی به طور قطع دلیل هورمونی ندارند و زمینه ژنتیک افراد در اکثر موارد بر شدت ضایعات آنها می افزاید.
اکثر افردای که مبتلا به آکنه هستند مشکل غددی به معنی بالا بودن یا پایین بودن هورمون خاص ندارند و این اختلالات هورمونی بیشتر در افرادی مطرح است که علاوه بر جوش صورت , علائم دیگری نیز داشته باشند, مثلا دختر خانم هایی که علاوه بر آکنه علائم اختلال نظم پریودی, چاقی, جوش در صورت, ریزش موی سر وغیره را داشته باشند در این صورت می توان دلیل آکنه را اختلالات هورمونی دانست.
ارتباط تغذیه و آکنه
تعداد کمی از متخصصان پوست عقیده دارند رژیم غذایی نمی تواند بر آکنه اثر بگذارد ؛ اما متخصصان تغذیه ونیز پزشکان طب جایگزینی , در این زمینه موفقیت های چشمگیری با رویکرد رژیم غذایی به دست آورده اند.مثلا ادویه , چربی , غذاهای سرخ کردنی و شیرینی جات به خصوص شکلات معمولا توصیه نمی شوند.
عامل به وجود آورنده آکنه افزایش چربی بیش از حد در فولیکول پوست است و از نظر علمی هیچ ارتباطی با تغذیه افراد ندارد.متخصصان پوست, مراجعه برخی از زنان را به آرایشگاه ها برای دریافت داروهای جلدی دست ساز و ضد آکنه که حاوی مقادیری ترکیبات استروئید هستند را یکی دیگر از عوامل به وجود آمدن ضایعات آکنه در پوست عنوان و تصریح می کنند.
پوست اکثر خانم ها پس از استفاده از این پمادهای جلدی تا چند روزی براق وصاف می شود,اما بعد از طی چند هفته ضایعات با شدت بیشتری درسطح پوست ظاهر می شود و علاوه بر آن موهای زائد صورت نیز افزایش می یابد؛همچنین, در برخی موارد رگ های صورت نیز باز می شود.
برای جلوگیری از پیشرفت جوش ها و کاهش حجم و تعداد آنها باید توصیه های زیر را در نظر داشته باشید و به آنها عمل کنید.
- جوش ها را دستکاری نکنید و آنها را با فشار خالی نکنید.برای خالی کردن آنها به یک انستیتوی زیبایی مراجعه کنید تا با دستگاه های مکنده جوش ها را تخلیه کنند.اگر چنین مرکزی در نزدیکی شما وجود ندارد, انگشتان خود را با الکل ضد عفونی کنید, ناخن ها را کوتاه کنید و با یک دستمال تمیز جوش ها را به آهستگی فشار دهید تا تخلیه شوند.
- پوست خود را به نرمی ماساژ دهید. این کار را می توایند به طور مرتب , خودتان انجام دهید.یا به یک فرد مجرب مراجعه کنید تا پوست شما را ماساژ دهد.ماساژ باعث تخلیه چربی پوست شده و از پیشرفت جوش ها جلوگیری می کند.
- آسودگی روانی داشته باشید.سعی کنید خواب مرتب داشته باشید.استراحت کافی داشته باشید و از فشارهای روحی وعصبی بپرهیزید.
- روزی دو بار صورت خود را بشویید و ماساژ دهید.برای شستشو از صابون اسیدی(گوگردی)که پزشک توصیه می کند استفاده کنید.ابتدا صورت خود را خوب صابون بزنید تا کف پوشیده شود.آنگاه با نوک انگشتان , پوست صورت خود را ماساژ دهید تا صابون در منافذ پوست به خوبی نفوذ کند و چربی های جمع شده در جوش ها را از بین ببرد.
- هفته ای یک یا دو بار ماساژ سرکه سیب استفاده کنید تا چربی پوست کاهش یابد.برای این کار کافی است مقداری سرکه سیب را در همان مقدار آب بریزید وسپس با انگشت مقداری از این مخلوط را بردارید و بر روی صورت خود بمالید و ماساژ دهید.ماساژ را با حرکات حلقوی وضربه ای آهسته انجام دهید و ابتدا از پایین به بالا وسپس از بالا به پایین حرکت کنید.آنگاه چند دقیقه صبر کنید و سپس صورت خود را بشویید.
- ازمصرف غذاهای چرب, شیرینی زیاد, سس مایونز, خامه , شکلات, گردو,فندق, موز, تخم مرغ, بعضی از ماهی ها و نارگیل حتی المقدور بپرهیزید.ولی نیازی به رژیم های سخت نیست.سعی کنید سبزی ها و میوه هایی را که حاوی ویتامین" آ" هستند زیادتر مصرف کنید: هویج, اسفناج, شاهی و گوجه فرنگی, همچنین مصرف چایی و ادویه جات را محدود کنید.
- سعی کنید هر روز صورت شما در معرض نور آفتاب قرار گیرد. اشعه آفتاب تاثیر بسیار خوبی در بهبود جوش های غرور جوانی دارد. بهتر است برای محافظت چشم ها از عینک آفتابی کمک بگیرید.البته بعضی محققان معتقدند که نور آفتاب پس از مدتی موجب تشدید آکنه می شود, بنابر این بهتر است استفاده از آفتاب را فقط برای شروع درمان به کار گیرید.
- از ورزش و پیاده روی غفلت نکنید.بسیاری از جوش های پوستی پس از مدتی ورزش به کلی ناپدید می شوند.اگر هر روز صبح , مسافتی معادل حداقل 3 کیلومتر را به صورت پیاده روی یا به صورت دویدن طی کنید وپس از آن یک دوش بگیرید, متوجه می شوید پس از مدت بسیار کوتاهی پوست شما بسیار شاداب تر می شود و بسیاری از جوش ها برطرف می گردند.ورزش و استحمام باعث باز شدن منافذ پوست, بهبود جریان خون آن و رفع چربی می شود.
ویدیو مرتبط :
خلاص شدن از شر جوش و آکنه به خصوص جوشهای غرور جوانی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
دوست داریدشماهم پوستی صاف داشته باشید!
بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی، و درخواست بیشتر مردم برای ترمیم، بازسازی و جوان تر شدن پوست و از طرف دیگر پیشرفت روزافزون علم پزشكی، سبب به كاربردن روش های جدید جراحی پوست و ترمیمی گشته است.
یكی از مشكلاتی كه در سنین بحران ساز، یعنی سنین ازدواج مورد توجه جدی قرار می گیرد، ظاهر ناخوشایند آثار زخم های صورت است كه عمدتا توسط جوش های چركی و عمیق صورت و همچنین در اثر عوامل دیگر مانند آبله مرغان و جراحات پوستی ناشی از ضربه و تصادفات یا بیماری های دیگر به وجود می آید.
عارضه ی عمده این گونه موارد، جنبه های اجتماعی - روانی آن است كه در بعضی از افراد جوان می تواند مخرب باشد. این مساله در بدترین زمان ممكن از زندگی، كه ظواهر شخصی و خودآگاهی در این مورد در اوج است، اتفاق می افتد.
اگرچه جوشگاه های(جای جوش) پوستی از نظر دیگران می تواند خیلی خفیف و نامشخص باشد، ولی با این حال برای خود فرد، بسیار قابل توجه و باعث خجالت، ناراحتی و عصبی شدن می شود و حتی ممكن است باعث محروم شدن از وجهه ی اجتماعی توسط خود بیمار نیز بشود.
این گونه افراد را نمی توان با این توصیه كه بیماری اشان كم اهمیت است، راضی كرد و اغلب بایستی به تقاضای آنها برای درمان پاسخ گفت. از آنجا كه پیشگیری از ایجاد اسكار(SCAR) یا جوشگاه(جای جوش) بسیار ساده تر از درمان آن است، لذا در اكثر موارد تاكید بر درمان طبی زودرس و فوری و طولانی تا پایان بیماری می باشد.
در جوش غرور جوانی اسكارها می توانند از سوراخ های كوچك كه ممكن است با سوراخ های گشاد شده ی غدد چربی پوست اشتباه شوند، تا ضایعات آبله ای شكل بزرگ و عمیق، دیده شوند. این جوشگاه ها یا اسكارها می توانند صورت، پشت، سینه و حتی بازو را گرفتار كنند و می توانند فرورفته یا برآمده باشند.
در مورد انتخاب بهترین روش درمان یا مراحل درمان، در بین پزشكان اختلاف نظر وجود دارد.
روش های مختلف درمان اسكار، آكنه و جوشگاه های صورت عبارتند از:عمل تراشیدن پوست، استفاده از لیزر دی اكسید كربن، عمل جراحی برداشتن اسكار، برآمده كردن پوست و گرافت پوستی، تزریق مواد پركننده ی اسكار و پیلینگ یا لایه برداری پوست.
هر یک از این روش های درمان را می توان بر اساس شدت و گستردگی ناهنجاری پوست در فرد مبتلا و وضعیت اجتماعی و اقتصادی وی انتخاب کرد و برای درمان اقدام نمود.
روش ساییدن پوست یا "درم ابریژن"
یكی از روش های متداول و مؤثر در برطرف كردن زخم های صورت ناشی از جوش غرور، آبله مرغان، اسكار جراحات پوستی، مواردی مثل خالكوبی، لكه های مربوط به سن و آفتاب، و چین و چروك، ساییدن پوست یا به اصطلاح علمی "درم ابریژن" (DERMABRASION) است.
این روش اولین بار توسط دانشمند آلمانی آقای كرومه در سال 1905 میلادی شروع شد و در سال 1940 و 1950 توسط آقایان كورتین و بروك روش فعلی، كه استفاده از دستگاه موتور سمباده دار با حركت دوار می باشد، توضیح داده شد. این روش یك دهه بعد، محبوبیت خاصی در بین مردم پیدا كرد و در این مدت كامل تر شد. در این روش به وسیله عمل تراشیدن پوست، لایه سطحی پوست ساییده می شود، در نتیجه لایه زیرین پوست كه ظاهر صاف تر و شفاف تری دارد، جایگزین آن می شود.
همچنین لایه ی زاینده پوست تا مدت شش ماه بعد فعال تر می شود و سرعت رسیدن سلول های عمقی پوست به سطح پوست بیشتر می گردد. كلاژن سازی در ناحیه دوم فعال تر شده و استحكام درم بیشتر می گردد.
كلیه این اتفاقات باعث كم كردن عمق اسكارها و فرورفتگی های پوست یا از بین رفتن آنها می شود. استفاده از كرم های مخصوص كه قبل از عمل باعث تحریك پوست و لایه برداری می شود، چند هفته قبل از عمل ضروری بوده و باعث سریع تر شدن ترمیم پوست، پس از عمل ساییدن پوست می گردد.
قبل از عمل تراش پوست، داروهای آرام بخش و بی حس كننده ی موضعی توسط پزشك تزریق می گردد و این عمل، می تواند در بیمارستان، مراكز جراحی سرپایی یا حتی در مطب انجام پذیرد.
جراح به وسیله یك دستگاه گردان با سرعت بالا كه در سر آن سمباده یا برس مخصوص وجود دارد، با برداشتن لایه های فوقانی پوست موجب مسطح شدن پوست می شود. پس از عمل با پانسمان مخصوص روی پوست پوشانده شده وبعد از 2 تا 4 روز، پانسمان برداشته می شود و پس از دو هفته، بیمار می تواند با استفاده از وسایل ضد آفتاب به سركار خود برود.
البته تا مدت شش ماه بیمار نبایستی در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرد. بیمارانی كه سابقه عفونت تب خال یا سابقه عدم ترمیم زخم دارند و همچنین كسانی كه قرص های اكوتان مصرف می نمایند، بایستی قبل از عمل به پزشك اطلاع دهند.
شایع ترین موارد استفاده از ساییدن پوست، به ترتیب برای درمان جوشگاه ناشی از آكنه، برطرف كردن لكه های پیری پوست، اسكار(جای زخم) ناشی از عمل جراحی یا ضربه، برطرف كردن چروك پوست و برداشتن خالكوبی می باشد.
ساییدن پوست روی اسكار ناشی از ضربه یا جراحی پوست، تقریبا شش هفته پس از ایجاد آسیب، نتیجه كامل و عالی دارد.
در برداشتن خالكوبی پوست توسط ساییدن پوست، نباید انتظار داشت كه با یك بار، نتیجه كامل و عالی بدست آید و ممكن است 2 یا 3 بار این عمل تكرار شود.
در مورد اسكار ناشی از آبله مرغان نیز عمل تراشیدن پوست شش هفته بعد از بهبود پاسخ می دهد.
عمل ساییدن پوست یك روش مناسب برای صاف كردن ناهمواری های پوستی به جا مانده از آكنه، اسكار عمل جراحی، ضربه یا تصادفات و برطرف كردن لكه های پیری پوست، خالكوبی و چروك صورت است.
بعضی مواقع مجبور می شویم جوشگاه های بسیار عمیق پوست صورت را با عمل جراحی برداشته و محل را بخیه بزنیم. در برخی بیماران لازم است اسكارهای عمیق توسط تزریق كلاژن پُر شود یا در بعضی موارد پیوند پوست از پشت گوش به ناحیه فرو رفته ی پوست انجام گیرد.
انواع مختلف لایه برداری یا پیلینگ های مكرر پوست، به تنهایی یا همراه با عمل ساییدن پوست برای بهبودی جوشگاه های سطحی و التهابی پوست انجام می شود كه این عمل اگر همراه با مصرف طولانی مدت اسیدهای رتینوئیك و تركیبات آلفاهیدروكسی اسید باشد، بخصوص در افرادی با پوست سفید و روشن نتایج خوبی دارد. امروزه از لیزر دی اكسید كربن، در درمان اسكارهای پوستی نیز استفاده می شود كه نتایجی خوب داشته و با عمل ساییدن پوست قابل مقایسه است و عوارض آن نیز، محدود گزارش شده است.
دکتر محمد علی نیلفروش زاده- متخصص پوست، مو و زیبایی