اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سهم مسکن در هزینه خانوار چقدراست؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,بازار مسکن

 

اخبار اقتصادی - سهم مسکن در هزینه خانوار چقدراست؟

در حالی 45 درصد هزینه‌های غیر خوراکی خانوارهای شهری را مسکن در بر می‌گیرد که بیش از 21 درصد آنها مستاجر بوده و نتواسته‌اند مالک خانه باشند.

در حالی متوسط هزینه سالانه هر خانوار شهری در سال گذشته حدود 20 میلیون و 598 هزار تومان بوده و نسبت به سال 1391 حدود 25.4 درصد افزایش یافته که 73.3 درصد از آن را هزینه های غیر خوراکی تشکیل می دهد.

این در حالی است که 45 درصد یعنی بخش اعظم هزینه‌های غیر خوراکی خانوارهای شهری در بخش مسکن قرار دارد.

با این حال آمار مرکز آمار نشان می دهد که در سال گذشته از بین کل جمعیت شهری کشور 64.2 درصد مالک مسکن بوده‌اند که این رقم نسبت به سال 1391 چهار درصد کاهش دارد به عبارتی دیگر چهاردرصد از تعداد صاحبخانه های کشور کاسته شده است.

اما در سال گذشته حدود چهار درصد به مستاجران اضافه شده و از 21.7 درصدی که 1391 در سال دارای خانه‌های رهنی و اجاره‌ای بوده‌اند به 25.9 درصد در سال 1392 رسیده اند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، همچنین 1.5 درصد خانوارهای شهری در سال گذشته مسکن خود را در برابر خدمت( خانه‌های سازمانی) تامین کرده‌اند که تعداد این بخش نسبت به سال 1391 حدود 0.5 درصد کاهش دارد.

8.4 درصد خانوارهای شهری نیز در آخرین آمار در منازل رایگان زندگی می کنند که 0.6 درصد نسبت به سال قبل رشد دارند.

بنابر این گزارش، 0.1 درصد خانوارها هم در سایر خانه ها زندگی می کنند.
اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سهم مسکن در سبد هزینه های خانوار/ هزینه مسکن کدام سال بیشترین افزایش را داشت؟



 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,  بازار مسکن

 مسکن بیش از 34 درصد هزینه های خانوار ایرانی را در سال گذشته به خود اختصاص داد .

 بررسی های صورت گرفته از سوی بانک مرکزی نشان می دهد با وجود رکود شدید بازار مسکن و کاهش متوسط قیمت خرید و فروش مسکن در بسیاری از استان ها، سهم هزینه مسکن در سبد خانوار در دهه اخیر افزایش یافته است .

 افزایش سهم هزینه های مسکن در سبد هزینه های خانوار را می توان به افزایش قابل توجه اجاره بها در دوره رکود شدید خرید و فروش در بازار مسکن دانست چرا که بانک مرکزی برای انجام محاسبات مربوط به هزینه های خانوار، نسبت به تبدیل بهای مسکن های ملکی به اجاره ای و منظور کردن آن در سبد هزینه های خانوار اقدام می کند .

 سهم مسکن ، آب و برق و سایر سوخت های مربوط به این حوزه در حالی در سال گذشته 34.5 درصد از کل هزینه های خانوار را به خود اختصاص داد که برآوردها نشان می دهد سهم این حوزه در سبد ایرانیان بالاست . در واقع قرار گرفتن هزینه خوراکی و آشامیدنی در کنار مسکن نزدیک به 60 درصد از هزینه های خانوار ایرانی را در بر می گیرد . این بدان معناست که خانوار ایرانی برای سایر حوزه ها قدرت مانور کمتری دارد . هزینه خوراکی و آشامیدنی در سبد خانوار در سال گذشته معادل با 25.4 درصد برآورد شده است .

مسکن را می توان مهمترین کالای سرمایه ای در سبد خرید ایرانیان دانست . در حقیقت بالا بودن قیمت مسکن نسبت به قدرت خرید ایرانی سبب شده است مسکن عصاره کار و تلاش ایرانیان باشد . بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد مسکن در سال گذشته به طور متوسط برابر با 10 میلیون و 990 هزار تومان برای ایرانی ها هزینه داشته است . این بدان معناست که به طور متوسط هر خانوار در ماه کمی کمتر از یک میلیون تومان صرف تامین مسکن خود کرده است . بالاترین سهم مسکن در سبد هزینه ای خانوار به سال 1392 مربوط است .

در این سال سهم مسکن از سبد هزینه ای به 35.3 درصد رسید . پیش از این در سال 1387 ، دوره ای که قیمت ها افزایشی قابل توجه را تجربه کرده بودند نیز این رقم در محاسبات بانک مرکزی به دست آمد. مقرر بود با اجرای طرح مسکن مهر بحران مسکن در ایران برای همیشه رفع شود اما این طرح در عمل نتوانست اهداف مجریان و طراحانش را براورده کند و بررسی ها نیز نشانگر آن است که در سال های پیش رو مسکن های مهر با تبدیل زودهنگام به بافت های فرسوده می توانند زمینه ساز بحران های تازه ای در اقتصادی ایران باشند .

جدول زیر نشان دهنده سهم مسکن، آب ، برق و سوخت از سبد هزینه ای خانوار در یک دهه گذشته است . سهمی که با رشدی قابل توجه در یک دهه گذشته روبرو بوده است اما در سال گذشته این سهم اندکی کاهش را نسبت به قبل تجربه می کند . برخی معتقدند در صورت تداوم این روند خانوار ایرانی در سال های پیش رو موقعیت مناسب تری نسبت به سال های پیشین تجربه خواهد کرد .
 

 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,  بازار مسکن

اخبار  اقتصادی  -  خبر  انلاین