اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

۸۰درصد سپرده بانک‌ها زیر ۵۰میلیون/طبقه متوسط توان پس‌انداز ندارد



 اخباراقتصادی,خبرهای   اقتصادی,وزیر کار

وزیر کار با اعلام اینکه بیش از ۹۰ درصد سپرده‌های مردم در بانک‌ها زیر ۱۰۰ میلیون تومان است، گفت: طبقه متوسط توان پس‌انداز ندارند.

به گزارش مهر، علی ربیعی با تاکید بر تغییر پارادایم نظام بانکی مبتنی بر رشد فراگیر و جامعه محور گفت: اگر بانک ها کسب و کارهای کوچک را پوشش ندهند، نابرابری کم نمی شود. امیدواریم امسال با سختکوشی، عقلانیت و مدارای بزرگ به رشد ۵ تا ۶ درصد دست پیدا کنیم، یعنی اگر خواهان رشدی باشیم که در زندگی اجتماعی مان تاثیرگذار باشد نیاز داریم که نظام بانکی مان این تغییر پارادایم را انجام دهد.

وزیر کار با اشاره به اینکه بیش از ٩٠ درصد سپرده های مردم نزد بانک ها به طور متوسط کمتر از ١٠٠ میلیون تومان است و ٨٠ درصد نیز کمتر از ٥٠ میلیون تومان اظهارداشت: در بخش تسهیلات ٥٠ درصد مردم هیچ گونه تسهیلاتی نگرفته اند و ٩٠ درصد تسهیلات بانک ها به ١٠ درصد مردم اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه ساختار اشتغال کشور به سمت خُرد و متوسط رفته و کمترین سهم اشتغال مربوط به بنگاه های سرمایه بَر بزرگ است گفت: در زمینه حذف یارانه ها، بیمه و مسائلی از این دست باید بهترین تصمیم را اتخاذ کنیم که مطلوبیت و اثربخشی داشته باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه با بیان اینکه بخش اعظم طبقه متوسط توان پس انداز ندارند، زیرا میزان هزینه و درآمدها به گونه ای است که قدرت پس انداز این اقشار را گرفته است افزود: مطالعات نشان می دهد که منابع بانکی تاثیر زیادی در رشد اقتصادی ندارند و منابع با یک واسطه به بازار غیر متشکل پولی منتقل شده است.

ربیعی با تاکید بر اینکه نظام تسهیلات و نظام مالی در سیستم بانکی متناسب با اشتغال نیست ادامه داد: نمی توان اشتغال بزرگ را از روال موجود سیستم ارائه تسهیلات انتظار داشت. وی با اشاره به اینکه در دوران رکود ٢٥ درصد نقدینگی به سمت بازار غیر متشکل پولی رفته است گفت: برای حل این مشکلات به تغییر پارادیم نظام تامین مالی نیاز داریم  و انتظار ما تدبیر در این راستا است.

وی افزود: نرخ سود را نمی توانیم دستوری کاهش دهیم و تسهیلات باید به سمت گروهی از جامعه هدایت شود که بیشترین بهره اجتماعی را داشته باشد و موجب اشتغال شود. در شرایطی هستیم که حق نداریم حتی یک دلار اشتباه کنیم و تصمیم غلط بگیریم.

وزیر کار با اشاره به اینکه توسعه فقط به معنای کارخانجات بزرگ نیست و باید بتوانیم نشاط و شادی را توسعه دهیم و رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم اظهارداشت: امروز اگر نتوانیم زیرساخت های اجتماعی را بهبود بخشیم ممکن است بسیاری چیزها قابل بازگشت نباشد.
 


ویدیو مرتبط :
مقایسه طبقه متوسط ایران و با طبقه متوسط جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس کل بانک مرکزی:پیشنهاد افزایش نرخ سود سپرده ها در راه شورای پول و اعتبار



 

 

رئیس کل بانک مرکزی:پیشنهاد افزایش نرخ سود سپرده ها در راه شورای پول و اعتبار

 

رئیس کل بانک مرکزی از ارائه طرح افزایش نرخ سود سپرده های بانکی برای ماه های باقی مانده از سال جاری به شورای پول و اعتبار خبر داد.

محمود بهمنی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» درباره افزایش نرخ سود سپرده ها تا پایان سال جاری، اظهار داشت: بانک مرکزی پیشنهاد افزایش نرخ سود سپردهای بانکی را در آینده نزدیک به شورای پول و اعتبار خواهد برد.

وی گفت: اگر اعضاء و سیاست گذاران شورای پول و اعتبار موافقت کنند بانک مرکزی بلافاصله نرخ جدید سپرده ها تا پایان سال را اعلام خواهد کرد.

به گزارش فارس، شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده های بانکی در بسته سیاستی نظارتی امسال به این صورت تصویب کرد که نرخ سود سپرده های یکساله ۵/۱۲درصد و سپرده های دو، سه، چهار و پنج ساله نیز به ترتیب ۱۳، ۱۴، ۵/۱۴ و ۱۵باشد.

کاهش نرخ سود سپرده ها در بسته سال ۹۰ موجب شد تا در ماه های ابتدایی سال که موج آن هم اکنون هم در بازار مشهود است تغییراتی در بازار ارز و سکه و بعضاً سرمایه ایجاد شود چراکه دارندگان سرمایه های نقدی ترجیح دادند برای کسب سود بیشتر سپرده های خود را از بانک ها خارج کرد و در بازارهای سودآور تر سرمایه گذاری کنند.

به همین دلیل بود که بانک مرکزی تصمیم گرفت تا یک بار دیگر پیشنهاد تغییر نرخ سود سپرده ها را به شورای پول و اعتبار ببرد..... /  خبرگزارى فارس