اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یاسر هاشمی: کاندیداتوری روحانی با مشورت هاشمی بود



یاسر هاشمی: کاندیداتوری روحانی با مشورت هاشمی بود

انتخاب  : حضور دو چهره در همایش انتخاباتی حسن روحانی خودنمایی می‌کرد؛ فاطمه و یاسر هاشمی.

حسن روحانی به گفته نزدیکانش می‌خواهد تا هاشمی دوم باشد، همین نظر کافی است که او در فضای سیاسی به عنوان «کاندیدای هاشمی‌رفسنجانی» تلقی شود.

محمدرضا باهنر نیز در نشست با اعضای حزب موتلفه اسلامی و اصولگرایان استان خراسان شمالی اظهار کرد: روحانی اگرچه وابستگی به اصلاح طلبان نداشته، لیکن جریان اصلاح طلب تلاش می‌کند تا وی را به عنوان هاشمی دیگر وارد عرصه انتخابات کند.

یاسر هاشمی اگر صراحتا از حمایت پدر از حسن روحانی حرفی نمی‌زند اما تاکید می‌کند که آیت‌ا... در ماه‌های گذشته اصلی‌ترین مشاور حسن روحانی برای کاندیداتوری در انتخابات بوده است.

 

یاسر هاشمی,فاطمه هاشمی,حمایت هاشمی از کاندیداتوری روحانی

 

در ادامه گفتگوی روزنامه آرمان روابط عمومی با یاسر هاشمی را می خوانید:

حضور شما و خانم فاطمه هاشمی در مراسم اعلام کاندیداتوری آقای حسن روحانی این گمانه را ایجاد کرده که آیت‌ا... هاشمی قصد دارند تا در انتخابات از آقای روحانی حمایت کنند. این مساله در عمل چقدر می‌تواند واقعیت داشته باشد؟

قطعا می‌تواند چنین برداشتی وجود داشته باشد و حق هم همین است که با حضور من و خواهرم در این مراسم اولین موضوعی که به ذهن ناظران سیاسی برسد همین مساله باشد. به هر حال آقای روحانی از نزدیکان آقای هاشمی هستند و در میان کاندیداهای موجود هیچ‌کس به اندازه ایشان با آقای هاشمی قرابت ندارد.

آقای روحانی یکی از مدیران باسابقه کشور است که در طول 30 سال گذشته همواره ارتباط تنگاتنگی با آقای هاشمی چه به لحاظ اجرایی و مسائل امنیتی و چه به لحاظ مواضع سیاسی داشته است. این قرابت طبیعتا چنین برداشتی را ایجاد می‌کند، اما نه من و نه خواهرم به نمایندگی از آقای هاشمی در این مراسم حضور پیدا نکردیم.

آقای روحانی عنوان داشت که در صورت کاندیداتوری آیت‌ا... هاشمی به نفع ایشان کنار می‌رود. آیا در این خصوص آقای هاشمی تصمیم خاصی اتخاذ نکرده‌اند؟

اگر آقای هاشمی کاندیدا شوند، به‌جز آقای روحانی برخی دیگر از کاندیداها هم به نفع ایشان کنار خواهند رفت و این طبیعی است اما تا این لحظه آقای هاشمی به تصمیم خاصی در این مورد نرسیده‌اند.

یعنی احتمال کاندیداتوری ایشان منتفی است یا خیر؟

من واقعا نمی‌دانم. این موضوع بستگی به شرایط دارد.

با توضیحات شما اینطور به‌نظر می‌رسد که حداقل تا این لحظه کاندیدای آقای هاشمی در این انتخابات آقای روحانی است.

در مجموعه کاندیداها خیلی از افراد هستند که با آقای هاشمی نزدیکی و همکاری داشته‌اند اما قطعا در این میان و از این حیث وضعیت آقای روحانی متفاوت از دیگران است. آقای روحانی درخصوص کاندیداتوری خود مکررا با آقای هاشمی در تماس بود و مشورت می‌گرفت و درحقیقت اصلی‌ترین مشاور ایشان در این خصوص تا جایی که من در جریان هستم آقای هاشمی بوده است.

مشورت در چه زمینه‌ای و با چه کیفیتی؟

آقای روحانی در چند مرحله با آقای هاشمی مشورت کرده‌اند و فکر می‌کنم اگر فضای انتخاباتی به همین شکل باقی بماند این مشورت‌ها تا زمان انتخابات هم ادامه پیدا کند.

آقای روحانی درخصوص مسائلی چون ارتباط و همکاری با نیروهای شاخص، احزاب و گروه‌های سیاسی با آقای هاشمی مشورت کرده و همین‌طور جلساتی برای تنظیم برنامه‌های خود نیز در همین خصوص با آقای هاشمی داشته است.

آیا آقای هاشمی قصد دارند تا در این انتخابات حمایت خود از آقای روحانی یا یک کاندیدا را به‌طور مشخص عنوان کنند؟

ایشان تا حدی که در محدوده اخلاق و عرف انتخاباتی باشد قطعا اعلام‌نظر خواهند کرد. خیلی‌ها در جامعه منتظر موضع‌گیری آقای هاشمی هستند و ایشان هم این انتظارها را تا جایی که امکان داشته و مثبت باشد بی‌پاسخ نمی‌گذارند.

دلیل اینکه از اعضای خانواده آقای هاشمی شما و خانم فاطمه هاشمی در مراسم اعلام کاندیداتوری آقای روحانی شرکت کردید، چیست؟

دلیل این مساله تنها این بود که امکان حضور برای دیگران مهیا نبود و جمع شدن هر 5 نفر ما در آن مراسم کمی سخت بود. من هم البته تنها با نظر شخصی خودم در این مراسم حاضر شدم و این نبود که قبل از آن هماهنگی خاصی شکل گرفته باشد.

نظر اعضای خانواده درخصوص مواضع آقای هاشمی در این انتخابات چیست؟ به‌خصوص درمورد کاندیداتوری ایشان.

درمورد کاندیداتوری که همه ما نظر منفی داریم. بهتر می‌بینیم که آقای هاشمی حداکثر در مقام یک چهره تاثیرگذار به حمایت از یک کاندیدا بسنده کنند.

اگر شرایط طوری باشد که حضور آقای هاشمی در قامت کاندیدا الزامی به نظر برسد چه؟

این بسته به تشخیص خود ایشان است. اگر به این تشخیص برسند دیگر نظر تنها خانواده مهم نیست. به‌هر حال نظر خانواده تنها قسمتی از فاکتورهایی است که باعث تصمیم‌گیری ایشان می‌شود. قطعا اگر شرایط به‌گونه‌ای باشد که ایشان احساس کنند که باید وارد شوند این کار را خواهند کرد./انتخاب

 

 

 


ویدیو مرتبط :
یاسر هاشمی و فاطمه هاشمی در فرودگاه امام خمینی (ره)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یاسر هاشمی: نامزدی «روحانی» قطعی است/ ممکن است دولت وحدت ملی با روحانی تشکیل شود



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

یاسر هاشمی: نامزدی «روحانی» قطعی است/ ممکن است دولت وحدت ملی با روحانی تشکیل شود

روزنامه بهار - یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری یک ویژگی متمایـز با انتخابات‌های قبلی دارد و آن هم تعدد نامزدهای انتخاباتی است. در جبهه اصولگرایان حدود 30‌کاندیدا وجود دارد که تعداد آن‌ها رو‌زبه‌روز در حال افزایش است. در طرف مقابل اما اصلاح‌طلبانی هستند که همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

در این میان یک گروه وجود دارد که شعارش «دولت وحدت ملی» و «اعتدال» است و پرچمدار آن هاشمی‌رفسنجانی؛ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در 78 سالگی اما مهم‌ترین کاندیدای جریان اعتدال به‌شمار می‌رود؛ هرچند خود بارها آن را رد کرده است. حال این‌که اسامی دیگر چهره‌های نزدیک به هاشمی نیز در فهرست کاندیداهای دولت وحدت ملی وارد شده است؛ محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری، علی‌اکبر ناطق‌نوری، غلامحسین کرباسچی و حسن روحانی.

آخری اما نامش این روزها بیشتر بر سر زبان‌ها افتاده و خود نیز مانورهای انتخاباتی را آغاز کرده است. نام او با پرونده هسته‌ای ایران گره خورده و عکس خنده معروف او با جک استرا، وزیر اسبق خارجه بریتانیا، در ذهن مانده است، مشی اعتدالی دارد و علاوه بر داشتن نمایندگی رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است و همین عنوان کافی است تا نزدیکی او به هاشمی‌رفسنجانی آشکارتر شود.

حالا این پرسش ایجاد می‌شود که آیا حسن روحانی کاندیدای نهایی اکبر هاشمی‌رفسنجانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم خواهد بود؟ پرسشی که برای پاسخ به آن قاعدتا نیاز به مصاحبه شونده‌ای از جنس خود هاشمی است؛ از یاسر هاشمی ماجرای کاندیداتوری روحانی را پرسیدیم. رییس دفتر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با محافظه‌کاری خاص خانواده هاشمی در این‌گونه موارد، می‌گوید: «مردم از شرایط جاری کشور، به‌خصوص عملکردهای توام با افراط و تفریط که بر همه شئونات کشور سایه انداخته، خسته شده‌اند و نگاه آن‌ها به سمت وحدت ملی در همه جوانب شده است. در واقع به طور جدی می‌توان گفت که اعتدال به یک خواست عمومی در بین دلسوزان نظام تبدیل شده است»

و درباره نامزدی حسن روحانی گفت: «به نظر باید گفت نامزدی دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم قطعی است. به همان دلیل که گفتم اکنون اعتدال یک خواست عمومی شده است و کارنامه 34‌ساله روحانی نشان می‌دهد ایشان همواره عملکرد معتدلی از خود نشان داده و همه گروه‌های سیاسی هم رابطه حسنه‌ای داشته است. شما به دوران حضور ایشان در جایگاه‌های مختلف، مانند معاونت فرماندهی جنگ، مجلس، شورای‌عالی امنیت ملی، خبرگان و... نگاه کنید؛ در هیچ نقطه‌ای وارد فضای افراط و تفریط نشدند و به همین دلیل دکتر روحانی می‌تواند گزینه مطلوبی برای ریاست‌جمهوری باشد.»

یاسر هاشمی افزود: «هنگامی‌که آقای روحانی به عنوان مذاکره‌کننده ارشد ایران در پرونده هسته‌ای فعالیت داشت دیدیم که تعامل و تعادل چگونه توانست ثبات را حفظ کند.»

از فرزند هاشمی درباره انتقادهای بخشی از حاکمیت درباره مذاکرات هسته‌ای دوران روحانی پرسیدیم و او پاسخ داد: «آقای روحانی هیچ تصمیمی را در زمینه هسته‌ای بدون مشورت با سران نظام انجام نمی‌دادند و امروز می‌فهمیم که کارنامه ایشان در این بخش بسیار درخشان است. اصلا روحیه ایشان با مشورت سازگار است؛ با اکثر مقامات عالی نظام به‌خصوص آقای هاشمی مشورت می‌کند و حتی اگر شما به عنوان خبرنگار هم بخواهید به ایشان مشورتی بدهید می‌پذیرد.»

وی درباره این‌که اگر روحانی بخواهد وارد انتخاب شود، تیم انتخاباتی او و همچنین اعضای کابینه‌اش چه کسانی هستند، اظهار داشت: «آقای روحانی یک اصولگرای اصلاح‌طلب یا اصلاح‌طلب اصولگراست. هم در دوران سازندگی و هم اصلاحات این را اثبات کرده است. نگاه استراتژیک عمیقی دارد و در طول این 30‌سال با مدیران لایقی در مرکز تحقیقات یا دیگر نهادها همکاری کرده است؛ در واقع این امکان وجود دارد که دولت وحدت ملی با آقای روحانی تشکیل ‌شود.»

یاسر هاشمی درباره نگاه دولت «وحدت ملی» به اقتصاد توضیح می‌دهد: «به شرایط امروز اقتصادی نگاه کنید که چگونه کوچک‌ترین بحران سیاسی داخلی و خارجی بر معیشت مردم و سرمایه‌گذاران اثر دارد. در واقع حضور یک رییس‌جمهور معتدل که نگاه حداکثری به اداره کشور داشته باشد حتما در حوزه اقتصاد توفیق خواهد یافت.» یاسر هاشمی درباره این سوال که آیا روحانی گزینه هاشمی‌رفسنجانی برای انتخابات سال 92 است یا گزینه‌های دیگر هم در راه هستند که پاسخ داد: «آقای روحانی همیشه از مدیران خوب آقای هاشمی بوده است. آقای هاشمی در بسیاری از امور سیاسی، امنیتی و اجتماعی از دکتر روحانی مشورت می‌گرفتند.» یاسر هاشمی درباره احتمال حضور پدرش در انتخابات هم توضیح داد: «آقای هاشمی در صورت احساس تشخیص می‌آید.»/عصرایران