اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گزارشی دردناک از وضعیت کتابخوانی در ایران


طبق آمار مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان درباره کتابخوانی، 76 درصد از جوانان روزانه کمتر از 30 دقیقه مطالعه می کنند که از این میان، بیشتر از 70 درصد به مطالعه کتاب های روان شناسی و بازاری می پردازند.

جام جم آنلاین: عادت به مطالعه در بین افراد جامعه یکی از معیارهای توسعه فرهنگی است. یکی از فاکتورهای اثرگذار بر عادت به مطالعه و حوزه فرهنگ کتابخوانی، امکانات و فرصت‌هایی است که در این راستا در یک جامعه ایجاد شده یا رشد داده می‌شود.

نهادینه نشدن فرهنگ کتابخوانی، تبلیغات کم و غلط، مشکلات مالی و گرانی کتاب، سرگرمی های دیگر، فرهنگ خانوادگی و در بعضی موارد تحصیلات پایین والدین، از موانع توسعه فرهنگ مطالعه بخصوص در قشر جوان به شمار می رود.

طبق آمار مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان درباره کتابخوانی، 76 درصد از جوانان روزانه کمتر از 30 دقیقه مطالعه می کنند که از این میان، بیشتر از 70 درصد به مطالعه کتاب های روان شناسی و بازاری می پردازند. بر اساس آمار سازمان اسناد ملی ایران، ژاپن در رده اول مطالعه جهان قرار دارد که میانگین مطالعه آن به طور متوسط 90 دقیقه در روز است. (رشیدی، 1382: 52)

یکی از مهم ترین رویدادهای فرهنگی کشورها که تأثیر بسزایی در فرهنگ کتابخوانی و مطالعه کتاب دارد، برپایی نمایشگاه های بین المللی کتاب و در نظر گرفتن تسهیلات برای خرید کتاب است.

در کشور ما حدود ربع قرن است نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با رویکردهای مختلف که اغلب مرتبط با حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی بوده است، با حضور ناشران داخلی و خارجی و میلیون ها بازدیدکننده برپا شده است.

نمایشگاه کتاب تهران یکی از بزرگ ترین وقایع فرهنگی کشور است. این بزرگی، هم به سابقه برگزاری آن برمی گردد و هم به شرکت کنندگان و هم به میزان استقبال زیادی که از آن می شود. تردیدی هم نیست در صنعت نشر کشور، نقطه عطف و اوج خیلی از تحولات، همین نمایشگاه تهران است. به گونه ای که می توان آن را آغاز تقویم برنامه ها و «سال تحویل نشر» کشور دانست. هر ساله بالغ بر 40 هزار عنوان کتاب جدید در روزهای برگزاری نمایشگاه به عرصه و عرضه می رسد و میلیون ها بازدید کننده از این عناوین بازدید می‏کنند و براساس آمارهای غیر رسمی حدود 60 میلیارد تومان گردش پول در آن صورت می گیرد.

آنچه در ادامه می خوانید نتایج به دست آمده از «نظرسنجی مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی از بازدیدکنندگان نمایشگاه» است که در مواردی بسیار تامل برانگیز می نماید و می تواند دستمایه برنامه ریزی های جدی برای توسعه و ترویج فرهنگی مطالعه و کتابخوانی در کشور شود.

نگاهی به وضع سرانه مطالعه

بررسی آمار سرانه مطالعه سال 88، در کشور حاکی از آن است که حدود 15 درصد از افراد جامعه سواد خواندن ندارند و 80 درصد دارای سواد خواندن هستند. حدود 98 درصد جامعه بین سنین 12 تا 25 سال دارای سواد خواندن هستند. درصد خواندن در استان های مختلف نیز متفاوت است. استان های البرز، سمنان و مازندران (89 درصد) و استان های تهران، اصفهان، کرمان، یزد و بوشهر (88 درصد) بالاترین نرخ سوادِ خواندن و استان های سیستان و بلوچستان (73 درصد) و خراسان جنوبی و کردستان (78 درصد) پایین ترین نرخ سواد خواندن را دارند.

آمار میانگین تعداد مطالعه کتاب های غیر درسی 2.7 جلد بوده که این میزان در بین افراد باسواد 3.2 جلد و در میان افراد باسواد اهل مطالعه 6.2 جلد کتاب بوده است. میانگین زمان مطالعه برای باسوادان روزانه 18.42 دقیقه و برای افراد باسواد اهل مطالعه 35.15 دقیقه است. در تفکیک استان ها بالاترین استان، قم است با 22.72 دقیقه و پایین ترین استان، خراسان شمالی با 8.60 دقیقه. سرانه مطالعه کتاب های غیردرسی در مناطق شهری 18.55 دقیقه و در مناطق روستایی 9.17 است.

آمار مطالعه مردان و زنان

از نظر جنسیت، مردان بیشتر از زنان کتاب می خوانند؛ به عبارت دیگر، میانگین زمان مطالعه مردان 16.38 دقیقه و برای زنان 14.50 دقیقه است. 8.8 درصد افراد جامعه ما به طور متوسط کتاب های الکترونیک را در فضای مجازی مطالعه می کنند. این میزان در بین افرادی که اهل مطالعه هستند، 42 درصد افزایش داشته و تفاوت زیادی با سال قبل دارد که بر این اساس می توان گفت در سال های آینده جامعه ما به سمت مطالعه در فضای مجازی پیش خواهد رفت.

آمار متوسط مطالعه کتاب های الکترونیک در کل جامعه ما روزانه 2.29 دقیقه، در میان افراد باسواد 2.97 دقیقه، در میان افراد با سواد اهل مطالعه 5.65 دقیقه و در بین افراد باسواد اهل مطالعه کتاب های الکترونیک 34.71 دقیقه در روز است.

میزان مطالعه کتب الکترونیک


بر اساس همین پژوهش، 0.5 درصد از افراد فاقد مطالعه کتب الکترونیک در یک هفته هستند. 6.4 درصد از پاسخگویان کمتر از یک ساعت، 7.9 درصد، یک تا دو ساعت؛ 20.9 درصد، دو ساعت و بیشتر در یک هفته مطالعه کتب الکترونیک داشته اند.

میانگین مدت زمان مطالعه کتب الکترونیک در یک هفته در بین پاسخگویان، از سال 89 تا سال 92، 13.63 دقیقه افزایش یافته است.

سرانه مطالعه در کشورهای پیشرفته


مدتی است سرانه مطالعه به منزله یک شاخص فرهنگی در کشور ما طرح شده است و افراد مختلفی از سازمان های مختلف درباره آن سخنرانی کرده اند. یکی از نکاتی که به دفعات در سخنرانی ها دیده می شود، این است که وضع مطالعه و کتابخوانی را در ایران با سایر کشورها مقایسه می کنند. در این بین دو رویکرد وجود دارد؛ رویکرد نخست آن است که به دقایق پایین مطالعه در ایران اشاره و آن را با کشورهایی چون ژاپن و انگلستان مقایسه کرده و گاه از آن به فاجعه یاد می کنند.

 رویکرد دیگر سعی بر آن دارد آمار مطالعه در کشور را بالا نشان دهد بر این موضوع تاکید کند که میزان مطالعه در سایر کشورها در حال کاهش است و در ایران در حال افزایش. هر دوی این رویکردها در همه حال به «سرانه مطالعه در کشورهای دیگر» اشاره کرده و ایران را با نام آنها مقایسه می کنند. اما آیا چیزی به نام سرانه مطالعه در سایر کشورها سنجیده می شود؟ با پیگیری که در ارجاعات هر گزارش یا سخنرانی صورت گرفت، مشخص شد اعداد و ارقامی که به مثابه سرانه مطالعه در کشورهای دیگر ذکر می شود، سرمنشأ نامعلومی دارد و نتیجه قطعی این بود که سرانه مطالعه آن گونه که در ایران به آن فکر می شود در کشورهای دیگر سنجیده نمی شود.

اما آخرین گزارش سنجش معتبر مربوط به مرکز مطالعات گذران وقت در دانشگاه آکسفورد است که فوریه 2010 منتشر شده است و یکی از متغیرهای مورد بررسی آن میزان مطالعه (سرانه مطالعه) در سطح جامعه است. در این گزارش فنی، 30 فعالیت روزانه بین افراد 18 تا 64 سال در 22 کشور بررسی شده است.

بر اساس داده های این تحقیق، بیشترین میزان مطالعه در راستای فعالیت های حرفه با میانگین 35 دقیقه مربوط به کشور ژاپن است، بعد از آن ترکیه و برزیل در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. نکته قابل توجه این که دو کشور اول این گزارش از آسیا و رتبه سوم از آنِ کشوری در حال توسعه است.

با توجه به سرانه مطالعه مردم در اوقات فراغت مشخص می شود فنلاند، استونی و آلمان بیشترین سرانه مطالعه آزاد را در بین کشورهای بررسی شده به خود اختصاص داده اند.

همچنین مردم آلمان، برزیل و بلژیک بیشترین مشارکت را در مطالعه حرفه ای دارند و مردم کشورهای بلغارستان، استرالیا و آمریکا کمترین میزان مشارکت را دارند. همچنین مردم کشورهای فنلاند، نروژ و آلمان بیشترین میزان مشارکت را در مطالعه اوقات فراغت نسبت به سایر کشورهای مورد بررسی انجام داده اند و کشورهای برزیل، ترکیه و اسپانیا از کمترین سهم مشارکت مطالعه در اوقات فراغت برخوردارند.

نتایج سنجش سرانه مطالعه در کشور نشان می دهد کشور ما به سمت کشوری اهل مطالعه گرایش پیدا می کند. میزان سرانه مطالعه از ۱۸ دقیقه و ۱۲ ثانیه در سال 88 به ۷۵ دقیقه و ۳۴ ثانیه در سال 91 رسیده است؛ بنابراین سرانه مطالعه در کشور از رشد خوبی برخوردار بوده است. بعلاوه، در سال 53، این میزان در شهرها فقط 2 دقیقه بوده است و در دومین سنجش که در سال ۷۸ انجام گرفته سرانه مطالعه به 7 دقیقه افزایش یافته بود.

میزان مطالعه کتاب های غیردرسی

با توجه به اهمیت مساله کتاب و کتابخوانی، یافته های نظرسنجی مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی از بازدیدکنندگان دوره گذشته نمایشگاه کتاب تهران را بررسی می کنیم.

براساس نتایج پژوهش نظرسنجی مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی از بازدیدکنندگان نمایشگاه سال 92، 81.2 درصد از پاسخگویان در یکسال گذشته مطالعه کتب غیردرسی داشته اند. نتایج به دست آمده از این نظرسنجی همچنین نشان می دهد در یک سال گذشته، 17.6 درصد از پاسخگویان دو عنوان و کمتر؛ 29.8 درصد، سه تا پنج عنوان؛ 32.3 درصد، شش عنوان و بیشتر کتب غیردرسی مطالعه کرده اند.

گرایش های مطالعه کتاب

اولویت مطالعه انواع کتاب در پژوهش نظرسنجی مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی از بازدیدکنندگان نمایشگاه سال 92 عبارت است از: رمان و داستان 14.4 درصد؛ روان شناسی و تربیتی 11.1 درصد؛ علوم و ریاضی، طبیعی و عملی 8.3 درصد؛ شعر 7.2 درصد؛ تاریخ 6.8 درصد؛ قرآن و ادعیه 5.1 درصد؛ زبان خارجه 4.9 درصد؛ فلسفی 4.6 درصد؛ دینی بجز قرآن و ادعیه 4.5 درصد؛ هنر 3.8 درصد؛ اجتماعی 2.7 درصد؛ سایر 2.4 درصد؛ سیاسی 1.7 درصد؛ علوم غریبه 0.7 درصد؛ جغرافیا 0.4 درصد؛ و کلیات 0.3 درصد.


ویدیو مرتبط :
گزارشی دردناک از وضعیت اسف بار و ناراحت کننده ایزدی ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارشی از وضعیت استادیوم های مطرح ایران


گفته می شود رییس هندی بخش حرفه ای سازی کنفدراسیون می آید که مو را از ماست ببیرون بکشد

 
 
 
 
  روزنامه گل: روز گذشته طبق اعلام روابط عمومی سازمان لیگ و صحبت های مهدی تاج با رسانه ها شنیده شد که نمایندگان کمیته صدور مجوز حرفه ای
AFC امروز وارد ایران و تهران خواهند شد تا از آخرین وضعیت باشگاه ها و ورزشگاه ها بازدید کنند.

مهدی تاج، سرپرست سازمان فوتبال ایران در گفتگویی کوتاه با رسانه ها در این باره گفت: «در این سفر ماهاجان واسودوان هندی نماینده حقوقی و رییس کمیته صدور مجوز حرفه ای کنفدراسیون آسیا و استیو کیم رییس دپارتمان بررسی مسابقات AFC و کارشناس مالی این کنفدراسیون امروزوارد ایران شده و تا روز 22 مهر ضمن اقامت در ایران از باشگاه ها و ورزشگاه ها بازدید می کنند.»

تاج: مشکلی نداریم

مهدی تاج، سرپرست سازمان لیگ در پاسخ به این سوال که آیا باشگاه ها آخرین ایرادها را رفع کرده اند، گفت: «خوشبختانه تا آنجا که من خبر دارم اکثر مشکلات برطرف و برای بازدید آماده ایم.»

او در ادامه هم یادآور شده: «ـبا توجه به تلاش هایی که برای آماده سازی ورزشگاه های عضدی و سردار جنگل رشت،حافظیه شیراز، خلیج فارس هرمزگان، غدیر اهواز، دستگردی و تختی انجام گرفته بدون شکپس از ارزیابی نمایندگان AFC با مشکلی روبرو نشده و امتیاز ایران نسبت به سال گذشته بیشتر شده و سهمیه حفظ خواهد شد.»

لازم به یادآوری است که نمایندگان آسیا پس از بازدید از ورزشگاه ها، اسناد مالی و صورت حساب های باشگاه ها را نیز بررسی خواهند کرد. برنامه ای که برای صدور مجوز حرفه ای گری لازم بوده و طبق گفته های سرپرست سازمان لیگ ظاهرا مشکلی از این بابت وجود ندارد.

می خواهند مو را از ماست بکشند

آنطور که در حوالی سازمان فوتبال ایران شنیده می شود این بار خود رییس هندی (ماهاجان واسودوان) کمیته صدور مجوز حرفه ای گری و تعین سهمیه لیگ قهرمانان راه افتاده تا به قول معروف مو را از ماست کشیده و چیزی از زیر دستش در نرود.

ظاهرا فشار طرفداران و مسئولان فوتبال کشورهایی چون هندوستان، اردن و چند کشوردیگر که نمایندگانی در لیگ قهرمانان ندارند، کار خود را کرده و کنفدراسیون قصد دارد با کسر سهمیه از برخی کشورها که فاقد استانداردهای حرفه ای گری هستند به این کشورها یک سهمیه داده و آنها را وارد مسابقات کند. سهمیه هایی که شاید یک از آنها از سهمیه فوتبال ایران بوده و آن طور که شایعه است برخلاف صحبت های مهدی تاج بیشتر ایرادها همچنان در ورزشگاه ها به قوت خود باقی و هیچ تلاشی برای رفع آنها صورت نگرفته است. ایرادهایی که احتمال دارد مورد توجه رییس هندی و سختگیر کمیته صدور مجوز قرار گرفته و کار دستمان بدهد.

این شایعات (عدم رفع ایرادها) بهانه ای شد تا در صحبت با یکی از اعضای سازمان لیگ که در زمینه اجرای برنامه های استانداردسازی باشگاه ها دستی بر آتش دارد، سراغ آخرین وضعیت باشگاه ها وورزشگاه هایی که در بازدیدهای قبلی ایراد داشته و تعهد داده اند برای این بازدید رفع شود را بگیریم. این شخص که تمایلی به افشای هویتش نداشت، جزییاتی از مشکلات ورزشگاه ها را در اختیار «گل» گذاشت. مشکلاتی که هر کدام از آنها می تواند به معنی از دست دادن امتیاز لازم و کسر سهمیه ایران باشد.

*******************************

این استادیوم هنوز جزو 10 ورزشگاه برتر جهان است

آزادی به دنبال پول برای صندلی های طبقه دوم

مدیر مجموعه ورزشی آزادی، در اظهارنظر جدید خود به تمجید اغراق آمیز از این ورزشگاه پرداتخته است. توفیق کابلی درباره چمن با کیفیت ورزشگاه آزادی نسبت به سایر چمن های ورزشگاه های دیگر آسیا می گوید: «به جرأت می توانم بگویم که ورزشگاه آزادی فقط چمنش خوب نیست بلکه همه چیزش خوب است! و تنها مشکلی که وجود دارد این است که عمر این ورزشگاه زیاد شده. ورزشگاه آزادی در سال 47 ساخته وافتتاح شد اما به دلیل مشکلاتی مدتی تعطیل و بعد دوباره در سال 53 افتتاح و بازی های آسیایی در آن برگزار شد.

این مجموعه امتیازات بسیار خاصی دارد که نمونه آن در کشورهای همسایه یافت نمی شود و هیچ کدام از ورزشگاه های اطراف ایران چنین فضایی ندارند.» او در تایید حرف های خود به این نکته هم اشاره دارد: «حتی دو ماه پیش از سوی سایت های خارجی عنوان شد که ورزشگاه آزادی جزو 10 ورزشگاه برتر جهان است و این موضوع اهمیت این ورزشگاه قدیمی و زیبا را نشان می دهد.»

البته در توضیح حرف های کابلی باید گفت: «یک سایت آمریکایی به هواداران دو آتشه فوتبال جهان توصیه کرده بود که قبل از مرگ شان حتما ورزشگاه آزادی که یکی از ورزشگاه برتر جهان است را ببینند!»

کابلی درخصوص مشکلاتی که هواداران پیش از بازی های مهم درخصوص پارک کردن ماشین های خود در ورزشگاه آزادی دارند، چنین واکنشی داشت: «واقعیت این است که ورزشگاه آزادی، صد هزار پارکینگ ندارد که برای همه ماشین ها جا داشته باشد. ورزشگاه های بزرگ دنیا در اروپا هم به اندازه تماشاگرانشان پارکینگ ندارند و توصیه می کنم هواداران از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.»

وی از آمادگی برای صندلی دار شدن طبقه دوم آزادی خبر داد: «هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و فقط باید تامین اعتبار شود تا طبقه دوم ورزشگاه هم مانند طبقه اول صندلی دار شود.»

*******************************

ورزشگاه های مورد بازدید و ایراداتشان

تختی انزلی؛ VIP در کار نیست

تختی انزلی مانند ورزشگاه عضدی مشکلات زیادی دارد و حتما از سوی ناظران رد خواهد شد. این ورزشگاه هم مشکل میکسدزون، جایگاه ویژه و یکی دو مورد دیگر را رفع نکرده و به خاطر همین احتمال زیادی وجود دارد هر دو نماینده گیلان در فوتبال لیگ حرفه ای دست خالی مانده و برای آنها مجوز حرفه ای گری صادر نشود.

خلیج فارس هرمزگان؛ تقریبا آماده

این ورزشگاه تازه ساز از شرایط خوبی برخوردار و با رفع یک مقدار ایرادهای جزیی برای بازدید آماده است.

حافظیه شیراز؛ میکسدزون ندارد

هزینه هایی برای بهسازی آن صورت گرفت اما دردی را دوا نکرده و مشکلات آن مانند نداشتن میکسدزون و کمبود نور پروژکتورها پابرجاست و با ایراد ناظران روبرو خواهد شد.

غدیر اهواز؛ اسکوربورد قرضی

تنها مشکل این ورزشگاه تازه تاسیس نبود اسکوربورد بود که چند روز پیش اسکوربورد ورزشگاه شماره 2 مجموعه فولاد را باز کرده و به اینجا منتقل کردند.

تختی آبادان؛ نور ندارد

کانون مشکلات است. مسئولان آن هیچ کاری برای اضافه کردن سکوها و تعویض صندلی ها نکرده و مشکل نور آن همچنان پابرجاست. آبادانی ها در این سال ها به جای آنکه سرمایه های چند صد میلیونی و میلیاردی را صرف تعویض مدیریت ها و مربیان کنند می توانستند دستی به سر و روی ورزشگاه تختی کشیده و آن را برای پذیرایی از تماشاگرانی که در گرم ترین بخش کشور ساعت ها به انتظار می نشینند تا یک بازی ببینند تجهیز کنند. آبادانی ها بابت همین کمبود در نهایت مجبور شدند ورزشگاه غدیر اهواز را به عنوان ورزشگاه خانگی خود معرفی کنند.

تختی تهران؛ LCD به جای اسکوربورد

متاسفانه هنوز مشکل اسکوربورد آن حل نشده وقرار است روز بازدید یک LCD پنجاه اینچی را کرایه کرده و به جای اسکوربورد بگذارند. تلویزیونیکه در بازی پرسپولیس نفت که در تختی برگزار شدنیز در ورزشگاه بود. نور این ورزشگاه هم به جای وسط زمین تپه های اطراف را روشن می کند.

دستگردی اکباتان؛ آماده است

برای بازی های دو تیم نفت و راه آهن معرفی شده است. مسئولان این ورزشگاه با رفع ایرادهایی مثل جور کردن جایگاه ویژه و میکسدزون مشکل نور را نیز با دکل زدن حل کرده و آماده بازدید است.

انقلاب کرج؛ آماده است

تنها ورزشگاه بدون ایران در این دوره است که پذیرای بازی های پیکان و سایپا بوده و برای بازدید آماده است.

عضدی رشت؛ پاتوق هیات ها

مسئولان باشگاه داماش از همه باشگاه ها عقب تر بوده و تقریبا تا به امروز هیچ کاری برای رفع ایرادهای این ورزشگاه که آن را به عنوان محل بازی های خود معرفی کرده اند، نکرده اند. این استادیوم مشکلات زیادی مانند نداشتن میکسدزون، جایگاه ویژه داشته و احتمال دارد در همین بازدید از ردیف باشگاه های حرفه ای خارج و مجوز نگیرد. از این گذشته اکثر هیات های دیگر مانند هیات دوومیدانی، بسکتبال، والیبال و دیگر رشته ها دارای دفاتری در ورزشگاه عضدی هستند که بازرسان در بازدید قبلی اخطار داده بودند باید از آنجا خارج شوند که این کار هم انجام نشده است.

*******************************

ورزشگاه تختی تهران تنها 500 میلیون تومان هزینه دارد

رئیس اتحادیه فوتبال ایران امیدوار است مشکلات وضعیت ورزشگاه هایی که قرار است مورد بازدید بازرسان AFC قرار گیرد، هر چه زودتر برطرف شود. عزیزا... محمدی درخصوص سوالی مبنی بر اینکه چرا مسئولان یک بار برای همیشه تمام مشکلات ورزشگاه ها را برطرف نمی کنند؟ چنین پاسخ داد: «واقعا دلیل این مسئله را نمی دانم اما در حال حاضر شرکت توسعه ساخت و سازهای زیادی را انجام می دهد اما ورزشگاه تختی تهران تنها 500 میلیون تومان هزینه دارد و آن را پرداخت نمی کند.باشگاه های راه آهن و نفت تهران در حال تامین هزینه های ورزشگاه تختی هستند اما مطمئن باشید بدون کمک شرکت توسعه، آنها کار سختی پیش رو دارند. در ضمن ورزشگاه غدیر اهواز و سایر ورزشگاه های مد نظر ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا در حال رفع مشکلات خود هستند.»