اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گرانی بنزین حداکثر ۲ درصد تورم دارد



اخبار,اخبار اقتصادی ,بانک مرکزی

معاون اقتصادی بانک مرکزی با اعلام اینکه تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین کمتر از دو درصد خواهد بود، از آغاز فاز جدید کاهش نرخ تورم با طراحی نسخه‌های تازه خبرداد.

به گزارش مهر، پیمان قربانی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بانک مرکزی در سال ۸۱ توانست یکسان سازی نرخ ارز را اجرایی کند، گفت: اما این سیاست به دلیل مسایل مختلف و تحریم‌ها و تغییر روابط کارگزاری بین المللی با مشکل مواجه شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون نظام دو نرخی در بازار ارز وجود دارد، افزود: البته باید در نظر داشت که در کنار بحث نرخ مبادلات کیفیت عرضه بازار مبادلات با بازار آزاد متفاوت است که این امر به دلیل شکاف نرخ ارز است. بانک مرکزی درنظر دارد به محض اینکه پیش زمینه های لازم و بسترهای لازم جهت یکسان سازی فراهم شود، این سیاست را اجرایی کند و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده و تجربیات لازم را نیز داریم.

وی افزود: امیدواریم در این زمینه بتوانیم گام‌هایی را برداریم و به طور حتم در زمان مناسب اطلاع رسانی‌های لازم انجام می شود، زیرا یکسان سازی نرخ ارز همواره یکی از اولویت‌های اصلی بانک مرکزی است اما یکسان سازی را با این هدف انجام می دهیم که هم پایدار باشد و هم متضمن حرکت و جهت دهی نرخ ارز در مسیر پایدار و در راستای اقتضائات اقتصاد کلان باشد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا یکسان سازی نرخ ارز در سال ۹۴ انجام می شود؟ گفت: تاریخ مشخص بستگی به روابط کارگزاری بین المللی دارد و این امر سبب شده است تا شرایط کنونی را انتخاب کنیم.

گرانی بنزین حداکثر ۲ درصد تورم دارد
قربانی در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ بنزین چه تاثیری بر نرخ تورم خواهد داشت؟ اظهارداشت: افزایش نرخ بنزین تاثیر معناداری بر تورم نخواهد داشت؛ هر چند که تعدیل قیمت حامل‌های انرژی تاثیر موقتی را بر روی شاخص تولیدکننده و مصرف کننده می گذارد.

وی ادامه داد: امسال نیز سایز تغییرات اندک است، ضمن اینکه باید به این امر توجه داشت که عملا نرخ بنزین هزار تومان در جامعه قرار داشت و آنچه که برآورد شده توسط دستگاه‌های مختلف این بود که تعدیلات در حداکثر خود می‌تواند دو درصد باشد اما این با فرض این بود که ابتدای سال انجام می شد اما از آنجا که با وقفه انجام شده است، آثار آن در سال ۹۴ بسیار کمتر از آن خواهد بود.

قربانی در پاسخ به این پرسش که آیا باید منتظر افزایش نرخ تورم در ماه آینده بود؟ اظهارداشت: باید در زمینه نرخ تورم مساله ای را مدنظر قرار داد و آن این است که یک تورم شتابان و افسار گسیخته در سال‌های گذشته داشتیم و تورم‌های نقطه به نقطه بالای ۴۰ درصد داشتیم و این رکورد برای ما مناسب نبود.

وی با بیان اینکه حل مساله ابرتورم با مساله تورم ساختاری متفاوت است، اظهارداشت: ابرتورم را به راحتی می توان کاهش داد و در سال گذشته توفیقات چشمگیری در زمینه کاهش تورم داشته‌ایم و هم اکنون به ۱۵.۵ درصد رسانده ایم، ضمن ایتکه اگرچه این نرخ طی این دو ماه ثابت بوده است اما این به معنای این نیست که باید نگران باشیم همه چیز در معرض خطر است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه کاهش مناسبی در زمینه تورم داشته ایم، گفت: باید در فاز جدیدی گام برداریم تا نرخ تورم کاهش یابد، ضمن اینکه نسخه‌هایی که در این زمینه باید طراحی شود، با گذشته متفاوت است و از این فاز به بعد راهکارها متفاوت و کاهش تورم تدریجی‌تر و ملایم‌تر خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه جای نگرانی در زمینه نرخ تورم وجود ندارد، گفت: با بهبود انضباط پولی و مالی کشور و اصلاحات ساختاری می‌توانیم به اهداف دست یابیم، ضمن اینکه قرار است اصلاحاتی در زمینه رابطه دولت با بانک مرکزی و تقویت بازار سرمایه و رفع سلطه مالی بر بازار پول و برخورد با موسسات مالی غیرمجاز و رفع تنگناهای مالی در بانک‌ها انجام شود.

 

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
علی طیب نیا: تورم 16 درصد و رشد اقتصادی مثبت 4 درصد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تورم نقطه به نقطه به 38.7 درصد رسید/ جزئیات کامل گرانی‌ها در فروردین



تورم نقطه به نقطه به 38.7 درصد رسید/ جزئیات کامل گرانی‌ها در فروردین

مرکز آمار ایران با اعلام نتایج حاصل از محاسبات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال 1392 و سال 1391 براساس سال پایه جدید (سال 1390)، گزارش داد: نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین ماه به 38.7 درصد رسید، ضمن اینکه نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 92 معادل 29.8 درصد اعلام شد که رشد نشان می‌دهد.

مرکز آمار ایران با اعلام نتایج حاصل از محاسبات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال 1392 و سال 1391 براساس سال پایه جدید (سال 1390)، گزارش داد: نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین ماه به 38.7 درصد رسید، ضمن اینکه نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 92 معادل 29.8 درصد اعلام شد که رشد نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، در گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری آمده است: شاخص قیمتها و نرخ تورم از جمله مهم ترین متغیرهای اقتصادی هستند که مورد توجه برنامه ریزان و تصمیم گیران هم در حوزه بخش عمومی و هم در حوزه بخش خصوصی است.

لذا دقت در اندازه گیری و به روزرسانی نحوه ماسبه آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

در همین خصوص یکی از اقدامات اساسی که بایستی انجام شود، تغییر سال پایه در اندازه گیری شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی است.

با گذشت زمان و با تغییراتی که در شرایط زندگی اقتصادی و اجتماعی افراد جامعه، از جمله تغییر در الگوی مصرف (ترکیب سبد مصرفی) خانوارها، تغییرات درآمدی (قدرت خرید افراد)، نیازهای جدید و تولید و عرضه کالاهای جدید، لازم است که در دوره های زمانی معینی، سال پایه شاخص مذکور نیز بهنگام شود.

به همین منظور در مرکز آمار ایران که به استناد ماده 54 قانون برنامه پنجم به عنوان مرجع اصلی آمار رسمی کشور از جمله نرخ تورم شناخته شده است، این موضوع مورد توجه بوده و با مطالعات و بررسی هایی که از سوی کارشناسان مرکز در یک فرایند زمانی حدوداً چهار ساله انجام شده است.

سال پایه شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها (مبنای محاسبه نرخ تورم کشور) مورد تجدیدنظر قرار گرفت و از سال پایه 1381 به سال پایه 1390 تغییر یافت.

 

گزارش پیوست نتایج حاصل از محاسبات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال 1392 و سال 1391 براساس سال پایه جدید (سال 1390) می باشد که برخی از نتایج حاصله به شرح ذیل می باشد:

1- شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در فروردین ماه سال 1392 عدد 155.1 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 3.2 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 38.7 درصد می باشد.

درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 92 نسبت به دوره مشابه سال قبل 29.8 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (28.6) افزایش یافته است.

2- شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» در این ماه به رقم 194.5 رسید که نسبت به ماه قبل 7.1 درصد افزاتیش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» در ماه مورد بررسی به عدد 193.0 رسید که نسبت به ماه قبل 7.4 درصد افزایش نشان می دهد.

شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 59.0 درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 46.8 درصد است. شاخص گروه در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه 92 نسبت به دوره مشابه سال قبل 47.8 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (45.8) افزایش یافته است.

3- شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در فروردین ماه 92 به رقم 141.5 رسید که 1.5 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می دهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 30.4 درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 1392 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 23.5 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (22.6) افزایش یافته است.

4- شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در سال 1391 عدد 128.6 را نشان می دهد که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 28.6 درصد افزایش داشته است.

5- شاخص گروه عمده «خوراکی، آشامیدنی ها و دخانیات» در سال 91 به رقم 145.8 رسید که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 28.6 درصد افزایش داشته است.

5- شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» در سال 91 به رقم 145.8 رسید که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 45.8 درصد افزایش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» در سال مورد بررسی به عدد 145.0 رسید که نسبت به سال قبل 45.0 درصد افزایش نشان می دهد.

6- شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در سال 91 به رقم 122.6 رسید که 22.6 درصد نسبت به سال قبل افزایش نشان می دهد.

تورم,تورم در ایران,تورم نقطه به نقطه,نرخ تورم

 

تورم,تورم در ایران,تورم نقطه به نقطه,نرخ تورم

مهر