اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کلاس‌ بندی جدید نرخ بلیت هواپیما


با اجرای متنوع‌سازی نرخ بلیت هواپیما، شرکت‌های هواپیمایی به جز «ایران ایر»، نرخ‌های جدیدی را تعیین کردند که براساس زمان و روز سفر متفاوت کلاس‌بندی شده است و هرچه مسافر زودتر بلیت تهیه کند، قیمت ارزان‌تری می‌پردازد.

خبرگزاری مهر: با اجرای متنوع‌سازی نرخ بلیت هواپیما، شرکت‌های هواپیمایی به جز «ایران ایر»، نرخ‌های جدیدی را تعیین کردند که براساس زمان و روز سفر متفاوت کلاس‌بندی شده است و هرچه مسافر زودتر بلیت تهیه کند، قیمت ارزان‌تری می‌پردازد.

براین اساس مانند خرید بلیت پروازهای خارجی که به زمان خرید مسافران بستگی دارد، نرخ‌های پروازهای داخلی هم با این شیوه تعیین می‌شود که در نهایت هم مسافران می‌توانند بین نرخ‌های تعیین شده، یک زمان سفر را انتخاب کنند.

البته مشکل این شیوه این است که به‌دلیل کمبود تعداد هواپیماها در کشور، بلیت مسیرهای پرتردد خیلی زود تمام می‌شود؛ بنابراین مسافران باید قیمت‌های بیشتری را به نسبت دیگر مسیرها بپردازند.

با کلاس‌بندی جدید، قیمت بلیت هواپیما گران‌تر شده و هنوز سازوکار مشخصی برای تهیه بلیت ارزان در شرایط خاص وجود ندارد و آژانس‌های مسافرتی هنوز از روش‌های چارتری برای فروش بلیت با قیمت‌های کمتر استفاده می‌کنند.

مطابق آخرین قیمت‌ها، در حال حاضر هواپیمایی آسمان برای پرواز تهران - مشهد رفت و برگشت از 277 هزار تومان تا 340 هزار تومان، قیمت تعیین کرده و قیمت بلیت مسیر تهران - اصفهان این شرکت از 268 تا 330 هزار تومان در نوسان است.

همچنین از آنجا که این شرکت هواپیمایی به برخی از مناطق محروم هم پرواز دارد، قیمت‌ها را در این مناطق هم تغییر داده به طوری که نرخ رفت و برگشت پرواز تهران - زاهدان از 362 تا 446 هزار تومان در نوسان است.

براین اساس، شرکت هواپیمایی ماهان هم برای پروازهای خود کلاس‌های متفاوتی را تعیین کرده است که این شرکت بلیت مسیر رفت و برگشت تهران- مشهد برای روز سه‌شنبه ساعت 12شب را 366 هزار و 200 تومان می‌فروشد و بلیت تهران- شیراز هم برای شنبه ساعت 21 و 15 با قیمت 305 هزار و 200 تومان به فروش می‌رسد که ممکن است در زمان‌های دیگر این قیمت بالاتر هم باشد.

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی در این باره می‌گوید: در آزادسازی، مسافران دسته‌بندی می‌شوند و شرکت‌های باقیمانده عموما چارتری است و پرواز منظم ندارد.
نوریان با بیان اینکه پروازهای چارتری حذف نمی‌شود، می‌افزاید: عمده مشکل این ایرلاین‌ها اقتصادی است که با بدهی سوخت، گرانی ارز و نبود قطعات روبه‌رو شده و مجبورند پروازها را چارتر کنند.

وی با اشاره به اینکه فروش بلیت نظام‌مند می‌شود، تاکید دارد: در شیوه جدید مسافران قدرت انتخاب خدماتی مانند غذا و حمل بار را با هواپیما دارند و قیمت بلیت متغیر است.
به گفته نوریان، آزادسازی کامل نرخ بلیت چند سال زمان می‌برد و از آنجا که در حال حاضر هم دفاتر فروش بلیت، قیمت‌ها را در اوج سفرها با نرخ‌های متفاوت تعیین می‌کنند؛ آمادگی اجرای این قانون را دارند.

وی با بیان اینکه هیچ شرکتی حق کاهش پرواز را به نقطه‌ای که پیش از این پرواز داشته است ندارد، می‌گوید: سه شرکت هواپیمایی 70 درصد مسافران و پروازها را جابه‌جا می‌کند و تلاش می‌کنیم با آزادسازی، قیمت‌ها واقعی شود. قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی می‌افزاید: باید خدمات شرکت‌های هواپیمایی بیشتر شود و اجازه نمی‌دهیم هواپیماهای غیرایمن پرواز کنند. به گفته نوریان، پروازهای تکلیفی به نقاط محروم، حمایت می‌شود و پرواز به برخی از شهرهای کوچک هم قطع نمی‌شود.

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با اشاره به تعیین تکلیف بدهی ایرلاین‌ها به شرکت نفت می‌گوید: نرخ عوارض فرودگاهی هم بازبینی خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
دعوا ی بین فروش بلیت قطار و هواپیما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آزادسازی کامل نرخ بلیت هواپیما از ابتدای 92



 

آزادسازی کامل نرخ بلیت هواپیما از ابتدای 92

 

نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند از آغاز سال سوم برنامه پنجم (سال 1392) نرخ حمل‌ونقل هوایی را به طور کامل آزاد کند.

بر اساس مصوبه مجلس، «دولت مکلف شد تا پایان سال اول برنامه نسبت به متنوع‌سازی نرخ خدمات حمل‌ونقل هوایی بار و مسافر اقدام نماید و از ابتدای سال سوم برنامه ضمن آزادسازی كامل نرخ حمل و نقل هوایی، خدمات فرودگاهی و شبكه پروازی، لغو تخفیفات تكلیفی و هرگونه معافیت در زمینه بهره‌برداری از خدمات ناوبری هوایی، فرودگاهی، نشست و برخاست، خدمات پروازی، واگذاری اماكن و سایر موارد مرتبط نسبت به واقعی نمودن نرخ آنها اقدام كند.»

مجلس همچنین به دولت اجازه داد «نسبت به برقراری پرواز و جابه‌جایی كالا و مسافر از طریق شركت‌های داخلی و خارجی متناسب با میزان تقاضای حمل‌ونقل بین‌المللی (از خارج كشور به یك فرودگاه بین‌المللی داخلی كشور و بالعكس) اقدام نماید.»

نمایندگان در بند دیگری از ماده 145 لایحه برنامه، به دولت اجازه دادند برای اصلاح اساسنامه شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تا پایان سال دوم برنامه اقدام قانونی لازم را انجام دهد. مجلس همچنین با الحاق‌بندی به این ماده، ارائه خدمات کمک ناوبری هوایی و نشست و برخاست را در انحصار دولت (شرکت فرودگاه‌ها) قرار دادند.

فرودگاه امام (ره) منطقه آزاد می‌شود

نمایندگان مجلس به دولت اجازه دادند در منطقه فرودگاه امام خمینی (ره) منطقه آزاد تجاری و نیز منطقه ویژه اقتصادی تاسیس کند. بر اساس این مصوبه، «به دولت اجازه داده می‌شود نسبت به ایجاد شهر فرودگاهی و توسعه فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در کل اراضی فرودگاه در قالب منطقه ویژه اقتصادی و نیز ایجاد منطقه آزاد تجاری در بخشی از اراضی فرودگاه جهت ارائه خدمات بانکی و بیمه‌ای و سایر خدمات شهر فرودگاهی از قبیل خدمات گردشگری، پزشکی، رفاهی و مشابه آن اقدام کند.»

1000 میلیارد تومان در سال برای تولید مسکن

نمایندگان مجلس با تنفیذ ماده 18 «قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسكن» برای سال‌های اجرای برنامه پنجم، سالانه یک‌هزار میلیارد تومان بودجه برای حمایت از تولید مسکن اختصاص دادند.

نمایندگان در ماده 149 لایحه برنامه، ماده 18 «قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسكن» را به این شرح اصلاح کردند: «دولت موظف است به منظور تحقق اهداف و برنامه‌های این قانون، اعتبارات مورد نیاز را به میزان سالانه حداقل مبلغ 10 ‌هزارمیلیارد ریال جهت سال‌های برنامه پنجم از محل درآمدهای عمومی در بودجه‌های سنواتی پیش‌بینی و تامین نماید.

اعتبارات مذكور 100 درصد تخصیص‌ یافته تلقی‌شده و وزارت مسكن و شهرسازی مجاز است از محل بخشی از اعتبارات یاد شده در قالب كمك سود تسهیلات بانكی یا منابع وجوه اداره شده از طریق انعقاد قرارداد با بانك‌های عامل زمینه لازم را برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت و هدفمند كردن یارانه‌ها به منظور اجرای این قانون فراهم نماید.»

این ماده پیش از این برای سال‌های اجرای برنامه چهارم در نظر گرفته شده بود. مجلس همچنین برای واحدهای مسکونی اختصاص یافته به افراد تحت پوشش سازمان‌ها و نهادهای حمایتی، یک بار معافیت از پرداخت هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی، عوارض شهرداری و هزینه‌های انشعاب آب، فاضلاب، برق و گاز در نظر گرفت...../تحلیل:عصرایران