اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف تازه ریاضیدانان در مورد اعداد اول


پژوهشگران الگوی بسیار عجیبی را در اعداد اول پیدا کردند که همان «انحراف» پیشتر ناشناخته را در آنها نشان می دهد.

وب‌سایت دیجیاتو -  مریم موسوی: پژوهشگران الگوی بسیار عجیبی را در اعداد اول پیدا کردند که همان «انحراف» پیشتر ناشناخته را در آنها نشان می دهد.

کشف تازه ریاضیدانان دانشگاه استنفورد در مورد اعداد اول

اعداد اول، همانطور که احتمالا به یاد دارید ارقامی هستند که تنها بر خودشان و یک بخش پذیرند (مثلا 2، 3، 5، 7، 11 و 13) و وجود آنها در مجموعه اعداد حسابی را هم نمی توان پیش بینی کرد و حتی هیچ فرمول خاصی هم برای پیدا شدنشان دراین مجموعه وجود ندارد.

از همین رو، هنوز مشخص نیست که آیا پیدایش این ارقام از الگوی خاصی تبعیت می کند یا خیر یا حتی آیا روزی فرا می رسد که ریاضیدانان بتوانند راز این اعداد را کشف کنند. در هر حال همه ریاضیدانان روی این نکته اتفاق نظر دارند که توزیع اعداد اولی که پشت سر هم ظاهر می شوند مثلا 2 و 3 سطح خاصی از تصادفی بودن دارد.

اخیرا دو ریاضیدان به نام های Kannan Soundararajan و Robert Lemke Oliver از دانشگاه استنفورد تصمیم گرفتند که این فرضیه «تصادفی» بودن را مورد بررسی قرار دهند و با نوع غیرمنتظره ای از انحراف در توزیع اعداد اول متوالی برخورد کردند.

آنها بررسی های خود را روی صد میلیون عدد اول نخست انجام دادند و در این مجموعه دریافتند، که در 18.5 درصد از موارد احتمال دارد یک عدد اول منتهی به 1 بعد از رقمی بیاید که آن نیز به یک ختم شده (مثلا 31  و 41) که اگر این اعداد واقعا تصادفی باشند، چنین اتفاقی نباید رخ بدهد (با در نظر داشتن اینکه اعداد اول صرفا می توانند به یک، سه، هفت یا نه ختم شوند) این احتمال باید برابر با 25 درصد می بود.

بنابراین علیرغم آنکه نمی توان این میزان احتمال را یک الگو خواند، در عین حال نمی توان گفت که تصادفی است. در مورد توزیع متوالی دیگر ارقام هم باید بگوییم که اعداد اول منتهی به سه و هفت در سی درصد موارد رویت شدند و آنها که به 9 ختم می شدند نیز در 22 درصد مواد پشت سر هم قرار گرفتند (مثلا 79 و 89).


ویدیو مرتبط :
فاینمن :ریاضیدانان در مقابل فیزیک دانان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعداد مرموز در بزرگ‌ترین هرم مصر کشف شد


باستان شناسان در اهرام مصر، دست نوشته‌هایی به خط «هیروگلیف» حاوی اعدادی که امروزه مهندسان از آن‌استفاده می‌کنند، یافته‌اند که با رنگ قرمز روی زمین نوشته شده‌است. باستان‌شناسان اعدادی را در نوشته‌هایی به خط «هیروگلیف» کف یکی از اتاق‌های مخفی هرم گیزا (Giza) در مرکز مقبره‌ای به قدمت چهار هزار و 500 سال قبل یافتند.

خطوط «هیروگلیفی» که به رنگ قرمز دربزرگ‌ترین هرم مصر نوشته شده به کمک روبات‌های مجهز به دوربین، کشف شده‌اند.

خط «هیروگلیف» مصری بیش از سه هزار سال، زبان نوشتار مصری‌ها بوده ‌است و طراحان و صنعتگران آن را در دیوار آرامگاه‌ها، ستون‌ها، تندیس‌ها، مهرها به کار می‌برده‌اند.

بر اساس گزارش دی ان ای ایندیا، در حال حاضر پرسش‌های بدون پاسخ زیادی در مورد اطلاعات به دست آمده ازاین نوشته‌ها وجود دارند اما باستان‌شناسان عقیده دارند که به احتمال زیاد این اعداد که از سمت راست به چپ نوشته می‌شوند، نشانه‌های عددی متعلق به کاهنان مصر باستان بوده ‌است.

منبع: خبرگزاری برنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir