اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش ممنوعیت‌های صادراتی به 17ردیف



کاهش ممنوعیت‌های صادراتی به 17ردیف

معاون کل سازمان توسعه تجارت از لغو تدریجی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی خبر داد و گفت: بر اساس آخرین تصمیمات گرفته شده تعداد ممنوعیت‌های صادراتی به 17 ردیف کالا کاهش یافته است.

کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هم‌اکنون در جهت حذف تدریجی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی حرکت می‌کنیم، گفت: در برنامه 100 روزه اقتصادی دولت حل مشکلات حوزه صادرات از رفع تعهدات ارزی گرفته تا حذف ممنوعیت‌های صادراتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: با توجه به اینکه در چند وقت اخیر در بازار ارز شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها بوده‌ایم پیش‌بینی می‌شود در صورت ادامه این ثبات و حل مشکل اختلاف نرخ ارز محدودیت‌های و ممنوعیت‌های صادراتی در آینده نزدیک به طور کامل حذف شود.

کرمانشاهی افزود: هنوز در شرایط ویژه تجاری قرار داریم اما اگر تولیدکننده‌ای مواداولیه خود را از بازار آزاد تامین می‌کند و ارز رانتی استفاده نمی‌کند دلیلی برای اعمال محدودیت یا ممنوعیت روی صادرات کالای آن وجود ندارد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه امسال تاکنون صادرات غیرنفتی حدود 8 درصد و واردات 26 درصد کاهش یافته است، گفت: تامین ارز موردنیاز تولید به منظور واردات مواداولیه باید در اولویت قرار گیرد چرا که این کار در نهایت باعث رونق تولید و صادرات کشور می‌شود.

او با بیان اینکه نسبت به آینده تجارت خارجی کشور خوش‌بین هستیم، گفت: سال گذشته 21 فصل از 98 فصل کتاب مقررات صادرات و واردات کشور شامل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی شد که هم‌اکنون به صورت تدریجی این محدودیت‌ها در حال برطرف شدن هستند.

به گفته کرمانشاهی برخی از محصولات مانند مواد پتروشیمی نیز در صورت تامین نیاز بازار مشکلی برای صادرات نخواهند داشت.

وی افزود: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که سالی یک بار نیاز کشور به محصولات پتروشیمی مشخص شود تا تولیدکنندگان بتوانند برای صادرات مابقی تولیدات خود برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش ایسنا، براساس تازه‌ترین اطلاعات منتشر شده فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی در 1392 به 17 ردیف کالا شامل گندم، ‌آرد گندم، شکر خام، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، کره، روغن‌های خام و خوراکی، دام زنده سبک و سنگین، وت بلوی بزی، پوست خام، جوش شیرین، هیزم و زغال چوب، کربنات سدیم و وینیل استات مونور کاهش یافته است.

پیش از این محصولاتی مانند شکر سفید، قند، شیر و لبنیات و شیرینی و شکلات نیز در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی قرار داشتند که براساس تصمیمات گرفته شده ممنوعیت صادراتی این کالاها لغو شده است.

همچنین صادرات پنج ردیف کالا شامل مرغ خوراکی، گوشت مرغ، شیرخشک اطفال، داروهای محتوی مواد مخدر و داورهای دامی مشمول اخذ مجوز موردی از وزارتخانه‌های صنعت و بهداشت برای صادرات هستند.

17 ردیف کالای دیگر شامل سنگ‌آهن به هم فشرده شده، انواع نان، گندم سیاه، یونجه و علوفه فشرده شده، برنج، حبوبات، ‌سبوس، وت‌بلوی گاوی، سالامبور گوسفندی، ‌کنسانتره آهن، سولفات سدیم، پنبه، سولفور مولیبدن، آخال کاغذ، چوب، قراضه فلزات و ضایعات پلمیری مشمول عوارض صادراتی هستند.

در زمینه صادرات محصولات فلزی، پلیمری، شیمیایی، باتری، کاغذ فلوتینگ، کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه و لاستیک نیز مجوزهایی به شرکت‌های مختلف برای صادرات داده شده است./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فهرست کامل کاهش ممنوعیت‌ و محدودیت کالاهای صادراتی منتشر شد+جدول



 کالاهای صادراتی ,وزیر صنعت

فهرست کامل کاهش ممنوعیت‌ و محدودیت کالاهای صادراتی منتشر شد+جدول

فارس جداول و فهرست کامل کالاهایی که با دستور وزیز صنعت، معدن و تجارت با کاهش ممنوعیت و محدودیت همراه شده اند را منتشر کرد.

حمید صافدل اظهار داشت: پیش از این برخی محدودیت‌های صادراتی شامل ممنوعیت، اخذ مجوز یا عوارض صادراتی بود که با کاهش ممنوعیت‌های صادراتی 4 جدول تهیه شده است و در این جداول مشخصات کالاهای صادراتی تعیین شده است.

وی افزود: در جدول اول، فهرست کالاهای مجاز صادراتی و همچنین بخش‌های مختلف با دوره 6 ماهه از اعتبار و با تعیین نام تولید‌کنندگان مشخص شده است به نحوی که تولید‌کنندگان می‌توانند با سقف مشخص شده تا 6 ماه آینده و به شرط تنظیم بازار داخل کالاهای خود را صادر کنند.

وی افزود: در ردیف 7 و 9 محصولات فلزی بدون ذکر نام بخش خصوصی سهمیه‌هایی برای صادرات تیرآهن، میلگرد و ورق فلزی تعیین شده است و فلز شرکت‌های مذکور از طریق انجمن فولاد و کارگروه تنظیم بازار اعلام و به گمرکات کشور ابلاغ می‌شود.

وی افزود: در جدول شماره یک سهمیه صادراتی محصولات فلزی، پلیمری، شیمیایی، باطری، کاغذ فلوتینگ،‌کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه‌ و لاستیک تا سقف اعلام شده برای واحدهای تولیدی معرفی شده است.

معاون وزیر صنعت افزود: عملا واحدهای تولیدی امکان بازاریابی برای محصولات صادراتی خود را خواهند داشت و با مراقبت جدی برنامه تولیدی خود را به نحوی برنامه‌ریزی می‌کنند که با نگاه تأمین نیازهای داخلی، استمرار تولید، توسعه سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات را در دستور کار خود داشته باشند.

وی افزود: پیش از این برخی از کالاهای این فهرست ممنوع بوده و یا نیاز به مجوز داشته‌اند که در این روش مجوزها شفاف‌سازی می‌شود که با ذکر سهمیه و در دوره شش ماهه امکان برنامه‌ریزی را به واحدهای تولیدی می‌دهد تا با حفظ تنظیم بازار داخل همزمان برنامه صادراتی با تعیین سقف صادرات داشته باشند.

صافدل گفت: در جدول شماره 2 فهرست کالاهای مشمول صادراتی از تاریخ ابلاغ با کاهش جدی عوارض صادراتی مواجه می‌شوند.

وی افزود: در جدول شماره 3 برای تعدادی از کالاها شرایط ویژه‌ای در نظر گرفته شده است که از آن جمله می‌‌توان به تخم مرغ خوراکی، گوشت مرغ، شیرخشک اطفال، داروهای محتوی روان‌گردان‌ها و پیش ساز و داروهای دامی نیاز به اخذ مجوز خواهند داشت و در فصل‌های اعلام شده در مورد تخم مرغ و گوشت مرغ سهمیه‌های صادرات توسط معاونت بازرگانی داخلی و به لحاظ تامین نیاز داخل و با نگاه شفاف‌سازی و حفظ شرایط رقابتی به صادر‌کنندگان مجوز داده شده و دوره اعتبار تأمین می‌شود و در خصوص سایر اقلام نظیر شیرخشک، داروهای انسانی و داروهای دامی مجوز وزارت بهداشت الزامی است.

معاون وزیر صنعت گفت: در جدول چهارم به موضوع ممنوعیت‌های صادراتی اشاره شده است که این ممنوعیت‌ها شامل 17 ردیف است که نسبت به گذشته از کاهش قابل توجهی برخوردار است به نحوی که در ردیف‌های ممنوعیت صادراتی کالاهای اساسی نظیر گندم، آرد گندم، شکر خام، شکر قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، انواع کره، روغن‌های خام و خوراکی، دام زنده سبک و سنگین، رد بلو (به اسثتثنای برخی ردیف‌‌ها)، پوست خام (به استثنای برخی ردیف‌ها)، جوش‌شیرین، هیزم، ذغال چوب، استات‌منومر، کربنات سدیم در فهرست کالاهای ممنوع صادراتی قرار دارند.

معاون وزیر صنعت گفت: پیش از این شکر سفید، قند، شیر و لبنیات و شیرینی و شکلات در لیست ممنوعیت‌های صادراتی قرار داشت که ممنوعیت آن‌ها برداشته شده است./فارس