اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش سن سکته‌های قلبی و مغزی به زیر۴۰سال



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

پدر پیوند قلب ایران، نسبت به کاهش سن سکته های مغزی و قلبی در کشور هشدار داد.

 دکتر محمد حسین ماندگار در آستانه برگزاری روز ملی آترودی با بیان اینکه سكته های قلبی دومین علت مرگ و میر بعد از تصادفات جاده ای در ایران است، گفت: متاسفانه انسداد عروق و كرونر در جوان های ایرانی به شدت شیوع پیدا كرده است. حال آنکه این بیماری متعلق به سنین دهه هفتاد به بعد است نه سنین زیر چهل سال.

وی تصریح کرد: استرس، فشارهای عصبی، آلودگی های صوتی و هوای ناسالم ، مصرف نمک، فست فودها و چربی های اشباع شده مهمترین ریسك فكتورها در بروز سكته های قلبی و مغزی هستند.

ماندگار با اشاره به مهمترین علل بیماری های قلبی و عروقی گفت: نمک یكی از عوامل بسیار مضر برای فشار خون و به دنبال آن بیماری های قلبی است كه متاسفانه به وفور در نان های مصرفی کشورنیز استفاده می شود. همچنین مصرف چربی های اشباع شده به جای روغن های مایع و افزایش مصرف فست فودها همگی از موارد زیان آور برای سلامتی است.

 

به گفته وی،كم تحركی به علت توسعه روزافزون زندگی شهری و كنترل نكردن فشار خون به شكل منظم از دیگر ریسك فكتورهای موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی است.

این جراح قلب و عروق خاطرنشان کرد: فشار خون در علم پزشكی قاتل بی صدا نامیده می شود. چرا که به سرعت پیشرفت می كند بدون اینكه علائمی داشته باشد. اما وقتی پیشرفت كرد باعث بیماری های قلبی ، مغزی و نارسایی های كلیه می شود كه بسیار خطرناک است.

عضو انجمن جراحان قلب اروپا و آمریکا، افزایش مصرف سیگار و قلیان درکشور را به عنوان یكی دیگر از عوامل خطرناك برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی  فاجعه بار خواند وتصریح کرد: متاسفانه امروزه مصرف سیگار و قلیان بین نوجوانان و جوانان بشدت شیوع پیدا كرده است. همه این عوامل نیز باعث شده كه سن سكته های قلبی و تصلب شرایین به شدت کاهش یابد.

ماندگار تصریح کرد: بدون شک این یک زنگ خطر برای جامعه محسوب می شود چرا كه جوانان نیروهای فعال و كاری كشور هستند و افزایش مرگ و میر در این سن، یك زنگ خطر برای کشور است که تمامی مردم و مسئولان باید در این باره بیش از قبل بکوشند.

این جراح قلب و عروق، نقش اطلاع رسانی را در آگاه كردن مردم نسبت به بیماری های قلبی بسیار موثر دانست و گفت: این موضوعی است كه با سلامت و جان مردم سرو كار دارد. بنابراین هرچه مردم بیشتر آگاه شوند بدون شک  بهترومفید تر است .درهمین راستا نیز رسانه ها به خصوص صدا و سیما به علت فراگیر بودن وظیفه خطیری بر عهده دارند و باید هشدار ها ، توصیه ها و موارد آموزشی را به مردم ارائه كنند تا جامعه را از خطری كه در پیش رو قرار دارد آگاه كنند.

وی درباره وظایف وزارت بهداشت در این حوزه گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت در كشوراست. هر چند  اقدام های خوبی تا كنون  انجام شده اما بدون شک كافی نیست. به عنوان مثال جمع آوری تنقلات مضر مثل چیپس و پفك و موادی نظیر سوسیس و كالباس از بوفه مدارس قدم بسیار مثبتی بود كه وزارت بهداشت برداشت اما معتقدم جای كار بیشتری همچنان وجود دارد. خانواده ها نیز در آموزش تغذیه سالم به بچه ها نقش موثری دارند .

به گفته ماندگار، بررسی ها نشان می دهد علت حدود نیمی از سكته های مغزی در کشورما تصلب شرایین است . چرا كه عروق در همه جای بدن وجود دارد.

وی اظهار داشت: وقتی عروق دچار گرفتگی می شود بیماری های مختلفی در بدن بروز می كند . بیماری های  قلبی به خودی خود عامل سكته های مغزی نیست بلكه تصلب شرایین همانگونه كه منجر به سكته قلبی می شود سكته مغزی را نیزبدنبال دارد.

ماندگار درباره امكانات درمانی كشور در حوزه بیماری های قلبی نیز گفت: ما به اندازه كافی برای درمان بیماری های قلبی ظرفیت داریم. حتی برخی از مراكز درمانی ماکمتراز ظرفیت هایشان كار می كنند چرا كه در این حوزه بیش از حد نیاز بودجه صرف شده  و مراكز بسیاری داریم كه حتی خالی از بیمار است.  به عبارت دیگر ما در حال حاضر بیمار قلبی كه در نوبت انتظار درمان مانده باشد در كشور نداریم . ضمن اینکه خدمات بهداشتی و درمانی در مورد بیماری های قلبی بسیارزیاد است.

وی ضمن توصیه به مردم برای حفظ سلامتی و اهمیت به این موضوع گفت: پرهیز از مصرف فست فودها ، كاهش مصرف نمک ،كنترل منظم دیابت و فشار خون، ورزش و تحرك بدنی ، حذف سیگار و قلیان از اماكن عمومی و خانواده ها و ارائه  آموزش های صحیح تغذیه و  زندگی سالم در رسانه ها و اطلاع رسانی مناسب همگی  می تواند در كاهش بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.

سومین همایش یکروزه بررسی و ارزیابی اثرات آترواسکلروز (تصلب شرایین) بر روی عروق بدن انسان با عنوان آترودی با همکاری انجمن آترواسکلروز ایران، انجمن سکته مغزی ایران ، انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران ، انجمن قلب ایران و شرکت سانوفی،  ۲۷ آذر ۹۴  در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار می گردد

اخبار اجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
راه کاهش سکته مغزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش سن سکته مغزی در ایران



اخبار,اخباراجتماعی ,سکته  مغزی

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: سال آینده بیماران دچار سکته حاد مغزی و قلبی به طور ویژه در کانون توجه وزارت بهداشت قرار خواهند گرفت و در نظر است، حرکت سازمان یافته ای در مورد درمان حاد آنها انجام شود.

به گزارش مهر، دکتر محمد حاجی آقاجانی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی، از آمادگی وزارته بهداشت در سه حوزه پیشگیری، درمان حاد و توانبخشی بیماران دچار سکته مغزی خبر داد و گفت: با وجود آنکه کشورهای توسعه یافته توانسته اند، میزان ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهند، اما متاسفانه در کشور ما این آمار از شیوع بالاتری برخورداراست و از سوی دیگر پایین بودن سن سکته های مغزی در کشور سبب شده تا برنامه هایی از سوی وزارت بهداشت برای کاهش سکته در کشور به ویژه سکته حاد در دست اقدام قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه عوامل خطر سازی همچون دیابت، کلسترول و به ویژه فشار خون بالا از عمده علل ابتلا به سکته مغزی است، خاطر نشان ساخت: با وجود آنکه نظام آماری و ثبت اطلاعات بیماری ها از جمله سکته مغزی در کشور اشکالاتی دارد، اما اطلاعات موجود بیانگر آن است که سکته مغزی چهارمین علت مرگ و میر را در کشور تشکیل می دهد که به همین منظورکنترل عوامل خطرساز در برنامه های پیشگیری وزارت بهداشت، قرار دارد.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: از معضلات در حوزه سکته های مغزی تکرار شوندگی آن است تا جایی که ۳۲ درصد سکته ها تکرار می شوند که این امر بیانگر آن است که در مورد این بیماران نه اقداماتی در حوزه پیشگیری اولیه انجام شده و نه پیشگیری ثانویه برای جلوگیری از تکرار سکته شده است.

وی گفت: سکته مغزی ۱۱ درصد علت مرگ و میر را در کشور تشکیل می دهد که یکی از نکات مهم درمان در مرحله حاد برای این بیماران و تجویز داروی TPA در سه ساعت اولیه ابتلا به سکته مغزی است که به غیر از دردسترس نبودن این دارو در برخی مراکز، مساله بیمه نبودن آن نیز از مشکلات بیماران دچار سکته مغزی است که وزارت بهداشت درتلاش است از طریق شورای عالی بیمه  نسبت به بیمه این دارو و دسترسی بیشتر آن اقدام کند.

آقاجانی با ابراز تاسف از پایین آمدن سن سکته مغزی در کشور گفت: با اینکه سن ابتلا به سکته مغزی در دیگر کشورهای در حال توسعه بالای ۶۰ سال است، متاسفانه این سن در کشور ما ۵ تا ۱۰ سال کمتر است. نبود مراکز درمان سکته مغزی از دیگر مشکلات مربوط به این بیماری در کشور است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵ هزار و ۷۰۰ تخت آی سی یو در بخش دولتی داریم و بدون درنظر گیری نیاز آینده به همین میزان نیازمند تخت در این بخش ها هستیم. همچنین حتی با احتساب اینکه بیش از ۲ هزار تخت آی سی یو هم در بخش خصوصی وجود دارد  به همین میزان کمبود در بخش خصوصی نیز به چشم می خورد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه کمبود تخت های آی سی یو همواره یکی از دغدغه های پزشکانی است که با بیماران دچار سکته مغزی سرو کار دارند، نیازمند یک سرمایه گذاری خاص در بخش های مراقبت های ویژه هستیم که اختصاص ۲ هزار و ۲۰۰ تخت آی سی یو از اقدامات وزارت بهداشت در سال ۹۴ است که بخشی از آن را به بیماران دچار سکته مغزی اختصاص داده می شود.

وی با اشاره به اهمیت بحث توانبخشی پس از سکته در بیماران دچار سکته حاد یادآور شد: متاسفانه توانبخشی در کشور ما تقریبا رها شده است. به این معنی که نه متولی خیلی روشنی دارد و نه سرمایه گذاری در این حوزه انجام شده است که بازتوانی بیماران دچار سکته مغزی در دستورکار وزارت بهداشت قرار دارد.

هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی ایران که از روز گذشته در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز بکار کرد، امروز به پایان می رسد.


  اخباراجتماعی  -  مهر