اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش ساعت آموزش کتاب های درسی


مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش جزییات کاهش و افزایش ساعت آموزش کتاب های درسی را تشریح کرد.

خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش جزییات کاهش و افزایش ساعت آموزش کتاب های درسی را تشریح کرد.

محمود امانی طهرانی در نشست خبری که امروز در ساختمان سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد، با مقایسه‌ نظام آموزشی گذشته و جدید گفت: آموزش دینی، قرآن و عربی در نظام آموزشی (۱ـ ۳ ـ ۳ ـ ۵) شامل ۲۲ ساعت در ۵ سال دوره ابتدایی، ۱۸ ساعت در ۳ سال دوره راهنمایی، ۱۶ ساعت در ۳ سال دوره دبیرستان و ۲ ساعت در پیش‌دانشگاهی بود که در مجموع ۵۸ ساعت آموزش دینی، قرآن و عربی به دانش‌آموزان ارایه می شد.

وی افزود: آموزش دینی، قرآن و عربی در نظام آموزشی جدید (۳ ـ ۳ ـ ۶) شامل ۲۷ ساعت در ۶ سال دوره ابتدایی، ۱۸ ساعت در سه سال دوره متوسطه اول و ۱۲ ساعت در سه سال دوره متوسطه دوم است که در مجموع شامل  ۵۷ ساعت آموزش دینی، قرآن و عربی می شود.

مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش  تصریح کرد: حجم کلی آموزش قرآن،‌ دینی و عربی در مجموع یک ساعت کم شده است.

وی خاطر نشان کرد: نگاه به تربیت دینی نباید نمایشی باشد و ما تلاش کرده ایم نگاه آموزش مؤثر و عمیق در درس دینی، قرآن و عربی داشته باشیم و در حال حاضر  نیز بر دروس اجتماعی، علوم، فارسی و هنر به طور جدی نگاه دینی وجود دارد.

امانی تصریح کرد: در مجموع در جدول دروس شاهد ۹ ساعت کاهش ساعات آموزش هستیم، کاهش ساعات دروس تنها مختص به درس دینی، قرآن و عربی نیست بلکه درس زبان و ادب فارسی از ۷۰ ساعت به ۶۷ ساعت،  زبان خارجه از ۲۱ ساعت به ۱۷ ساعت و ریاضیات از ۶۴ به ۵۷ ساعت کاهش داشته است و درس‌‌هایی مانند تربیت بدنی نیز از ۲۱ ساعت به ۲۴ ساعت افزایش داشته‌اند که این افزایش شامل یک ساعت در سال سوم متوسطه و ۲ ساعت در پیش‌دانشگاهی است.

امانی طهرانی افزود: در گذشته درس هنر در ا دوره دوم متوسطه  وجود نداشت که اکنون اضافه شده است، درس مدیریت خانواده و سبک زندگی، تفکر و سواد رسانه‌ای، کارگاه کارآفرینی و تولید، انسان و محیط زیست و سلامت و بهداشت از جمله این دروس هستند.

وی تاکید کرد: ما در تألیف کتب درسی به تمام ساحت های  تربیتی شامل اعتقادی و اخلاقی، اقتصادی و حرفه‌ای، سیاسی و اجتماعی، علمی و فناورانه، تربیت‌بدنی و سلامت و هنری و زیباشناختی توجه می کنیم.

مدیرکل دفتر تألیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه نظری به محتوای درس هنر اشاره کرد گفت: در دوره متوسطه دوم، درس هنر وجود نداشت اما امسال پیش‌بینی شده است در این درس ۴ پودمان و هدف دنبال ‌شود.

وی ادامه داد: نکته اول مطالعه و یادگیری درباره هنر است و معتقدیم آموزش در باب هنر باید مادام‌العمر بماند چرا که درس هنر، درس بسیار مهمی در تعادل روحی انسان‌هاست و تفاهم بین انسان‌ها را افزایش می‌دهد، نکته دوم به ارزشگذاری آثار هنری باز می‌گردد و اینکه افراد، آثار هنری را هویت و تاریخ ببینند و بدانند که این ها گنج‌هایی هستند که برای ما باقی مانده‌اند، نکته سوم، نقد هنری و نکته چهارم نیز خلق هنری است که در تألیف این درس در دوره متوسطه دوم به آنها توجه می‌شود.

امانی طهرانی با بیان اینکه برای کتاب‌های درسی، راهنمای معلم پیش‌بینی می‌شود گفت: بهترین منبع اداره کلاس است که در اختیار معلمان قرار می‌گیرد.در بخش سلامت معتقدیم باید یک ساعت آموزش سلامت به دوره ابتدایی اضافه شود.

وی با اشاره به نرم‌افزار «بر فراز آسمان» گفت: این نرم افزار شامل اطلاعات جامع معلمی است که برای تک‌تک‌ دروس تهیه شده است  که ویژه درس تربیت‌بدنی  نیز وجود دارد و شامل اطلاعات و آموزش‌های کاملی است. علاوه بر آن، دو فیلم نیز برای دانش‌آموزان در زمینه تربیت بدنی با مبلغ ۵۶۰ تومان تولید شد.

به گفته امانی طهرانی ۹۰ درصد محتوای دروس تألیف شده است و در حال حاضر  مراحل آماده‌سازی را طی می‌کند.


ویدیو مرتبط :
آموزش فصل اول کتاب درسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ آموزش و پرورش به حذف و یا تغییر تصاویر و داستان های کتاب های درسی دهه 60/ (+عکس های نوستالژیک کتاب های درسی دهه 60 )



تصاویر و داستان های کتاب های دهه 60 برای بسیاری از افراد همراه با خاطرات شیرین است

با پیشرفت تکنولوژی این روزها  همه چیز در خانواد ها تغییر کرده است  کودکان دهه 60 این روزها از بازی هایی که در کوچه ها و یا مدارس با دوستان خود انجام می دادند به عنوان یک خاطره یاد می کنند .

سرگرمی های بچه‌های دهه ۶۰ که فوتبال با توپ پلاستیکی در زمین‌های خاکی و... بود امروزه  جای خود را به بازی‌های کامپیوتری و تبلت‌ها سپرده است.

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 
هم زمان با این تحولات کتاب‌های درسی نیز تغییرات گسترده‌ای داشته‌اند داستان تصمیم کبری، پطرس فداکار، چوپان دروغگو، کوکب خانم با مهمان‌هایش و ...  یا خذف شده  و یا با تغییرات در نحوه نگارش و تصاویر در کتاب‌های درسی وجود دارند. برخی نیز جای خود را به داستان‌ دیگری سپرده‌اند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 
تصاویر و داستان هایی که در کتاب های درسی دهه 60 وجود داشت به حدی برای کودکان که اینک بسیاری از آنها پدرها و  مادرهای امروز هستند جذاب بود که  تغییر و حذف این مطالب از کتاب های درسی امروز برای بسیاری از آن ها  این سئوال را پدید آورد که چرا این داستان های زیبا حذف شده اند؟

این موضوع را با رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در میان گذاشتیم.

آموزش و پرورش: محتوان کتاب‌های درسی بر اساس نیاز جامعه است

حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌وگو با عصر ایران گفت: تغییر در محتوا و تصاویر کتب درسی، ضرورتی است که باید انجام شود؛ چرا که نیازهای دانش‌آموزان در دهه ۶۰ با دهه‌های بعد از آن متفاوت است.

وی افزود: نوع نگاه به زندگی تغییر کرده است و محتوان کتاب‌های درسی بر اساس نیاز جامعه است؛ در دهه ۶۰ زمانی که درباره نامه‌نگاری، مطلبی در کتاب درسی درج می‌شد، نامه نگاری تنها از طریق اداره پست بود اما اکنون پیامک و فضای مجازی، روند نامه‌نگاری را تغییر داده است و نمی‌توان همان داستان را با آن تصاویر برای دانش‌آموزان پیش‌بینی کرد.

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در مورد افرادی  که کتاب‌های درسی دهه ۶۰ را بهتر می‌دانند، گفت: این احساس نوستالوژیک است که نسبت به کتاب‌های درسی وجود دارد و افراد فکر می‌کنند کتاب‌های آن دوره بهتر بوده است در حالی که سال‌ها بعد نیز دانش‌آموزانی که کتاب‌های این دوره را خوانده‌اند چنین احساسی خواهند داشت.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 
وی با بیان اینکه آنچه در روند تألیف کتاب درسی مهم است، ثابت بودن اصول و ارزش‌هاست، افزود: در گذشته فداکاری در قالب پطروس فداکار مطرح می‌شد اما اکنون ما هزاران فداکار در کشور داریم و می‌توانیم فداکاران کشور خود را به نسل جدید معرفی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با بیان اینکه کتاب‌های درسی نسبت به گذشته غنی‌تر و علمی‌تر شده است، تصریح کرد: فداکاری کردن برای کشور، داشتن هویت ملی، دینی و انقلابی به عنوان ارزش‌هایی است که باید در کتاب‌های درسی حفظ شود.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار,اخبار اجتماعی,کتاب های درسی

 

اخبار اجتماعی - عصر ایران