اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کارانه‌ های چند میلیونی برای برخی پزشکان


گفته می شود با ابلاغ کتاب جدید تعرفه های پزشکی در فاز سوم اجرای طرح تحول نظام سلامت، کارانه دریافتی برخی پزشکان به یکباره سیر صعودی پیدا می کند، بطوری که صحبت از کارانه های چند ده میلیونی است.

خبرگزاری مهر: گفته می شود با ابلاغ کتاب جدید تعرفه های پزشکی در فاز سوم اجرای طرح تحول نظام سلامت، کارانه دریافتی برخی پزشکان به یکباره سیر صعودی پیدا می کند، بطوری که صحبت از کارانه های چند ده میلیونی است.

صحبت از کارانه های 100 میلیونی و بالاتر است اما مسئولان وزارت بهداشت معتقدند چنین چیزی نیست و حداکثر کارانه ای که برخی پزشکان در فاز سوم طرح تحول سلامت دریافت می کنند، به 60 میلیون هم نمی رسد. این در حالی است که برخی پزشکان، روایت دیگری از کارانه ها دارند و معتقدند که سقف این کارانه ها برای برخی پزشکان و جراحان، فراتر از این اعداد و ارقامی است که مطرح می شود.

دکتر بهزاد رحمانی رئیس انجمن جراحان عمومی ایران با بیان اینکه مهمترین وظیفه‌ای که کتاب ارزش‌گذاری نسبی خدمات بر عهده دارد، محاسبه نسبت بین اعمال جراحی بین رشته‌ای است، گفت: با اینکه انجمن ها در تدوین این کتاب مورد توجه قرار گرفتند، اما نحوه اجرا و در نهایت نتیجه کار، مطلوب نیست. وزارت بهداشت در یک سال و نیم گذشته با دعوت از انجمن‌ها به ویرایش کتاب تحت عنوان بومی‌سازی کدهای پزشکی پرداخت اما نتیجه آن قابل قبول نبود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه پیشنهادات انجمن‌ها توسط بیمه‌ها جرح و تعدیل شد، افزود: به جرات می توان گفت پیشنهاداتی که انجمن‌ها و حداقل انجمن جراحان عمومی در مورد این کتاب و محتوای آن داده بود، شاید تنها 15 درصد در کتاب جدید اجرایی شد.

رحمانی با عنوان اینکه تعدادی از همکاران این کتاب را با وضعیت ارتباط مالی بیمار و پزشک مرتبط کرده‌اند، خاطرنشان کرد: یکی از همکاران عنوان کرده بود که با ایجاد طرح تحول نظام سلامت، سهم پرداختی بیماران به 8 درصد رسیده است و نوید دادند که با اجرایی شدن این کتاب، سهم پرداختی مردم از 8 به 6 درصد کاهش خواهد یافت.

در همین حال دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، معتقد است که ماجرای کارانه های چند ده میلیونی و صد میلیونی، واقعیت ندارد.

به گفته او، بیشترین دریافت کنندگان کارانه پزشکی، جراحان قلب و مغز و اعصاب هستند.

خسرونیا افزود: واقعیت این است که درآمدها خیلی متفاوت است. پزشکی داریم که 2 میلیون می گیرد و پزشک دیگری هست که تا 70 میلیون هم دریافتی ماهانه دارد. اما، اینکه کارانه های صد میلیونی و بیشتر داشته باشیم، باید بگویم خیر.

وی گفت: بالاترین رقم دریافتی جراح قلب که عضو هیئت علمی هم باشد، 30 تا 40 میلیون است. چون او نمی تواند بیشتر از یک تا دو عمل در روز انجام دهد.

از سوی دیگر، عنوان می شود که هنوز موضوع 2.5 برابر شدن کارانه های پزشکی ابلاغ نشده و برای قضاوت در این موضوع، کمی زود است.


ویدیو مرتبط :
از قیمت 14 میلیونی تا بازار سیاه 100 میلیونی فروش کلیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش به کارانه میلیونی پزشکان ایرانی


ماجرای دریافت کارانه های چند ده میلیونی و بعضا صد میلیونی برخی از جراحان بعد از اجرای طرح تحول سلامت، با واکنش بالاترین مقام ارشد وزارت بهداشت همراه بوده است.

خبرگزاری مهر: ماجرای دریافت کارانه های چند ده میلیونی و بعضا صد میلیونی برخی از جراحان بعد از اجرای طرح تحول سلامت، با واکنش بالاترین مقام ارشد وزارت بهداشت همراه بوده است.

حاشیه های کارانه های نجومی برخی پزشکان و جراحان و اختلاف فاحش آن با دریافتی سایر کادر درمانی اعم از پرستار و پیراپزشک و...، همچنان ادامه دارد و مسئولان ارشد وزارت بهداشت نیز همچنان اصرار دارند که این قبیل حرف ها فقط جو سازی علیه جامعه پزشکی است.

اخبار غیررسمی که البته از سوی برخی افراد رسمی و دارای شخصیت حقوقی نقل می شود، نشان می دهد که کارانه برخی جراحان در ماه بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان است. این در حالی است که اخیرا یکی از روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور عنوان داشته کارانه ای که او می گیرد در ماه ۱.۵ میلیون تومان است.

وقتی این نقل قول ها را کنار هم قرار می دهیم، نمی توان به یک جمع بندی روشن و آشکار رسید. اینکه گفته می شود کارانه یک جراح در ماه ۶۰۰ میلیون تومان است ولی رئیس یک دانشگاه علوم پزشکی، فقط ۱.۵ میلیون تومان کارانه می گیرد. جای بسی تامل دارد.

اخیرا دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، در واکنش به سئوال خبرنگار مهر که آیا شما کارانه های جند ده میلیونی و بعضا ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان و جراحان را تایید می کنید، عنوان داشته بود که میانگین دریافتی کارانه پزشکان در حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

این در حالی است که جامعه پرستاری نیز بارها به این مسئله اذعان داشته که مشکلی با کارانه ۱۲ میلیونی پزشکان ندارند و حق آنان است که چنین کارانه ای بگیرند. اما اینکه این رقم دریافتی کارانه برای تمامی پزشکان و جراحان حاضر در طرح تحول سلامت، مصداق عینی داشته باشد، جای سئوال است. زیرا، یکی از وزرای بهداشت در ادوار گذشته نیز، دریافتی ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان را زیر سئوال برده بود.

اما، حالا وزیر بهداشت دولت یازدهم، پرداخت چنین ارقامی در قالب کارانه به پزشکان و جراحان را تکذیب می کند و آنها را ساخته ذهن افرادی می داند که می خواهند بین پزشک و پرستار، اختلاف بیندازند.

دکتر هاشمی معتقد است که بعد از اجرای طرح تحول سلامت و با توجه به کار زیاد نیروهای پرستاری در بیمارستان ها، درصد کارانه پرستاران ۱.۷ دهم و پزشکان ۱.۴ دهم تعیین شده است.

به گفته مقامات ارشد وزارت بهداشت، درصد اندکی از پزشکان و جراحان تمام وقت هیئت علمی هستند که کارانه بالای ۶۰ میلیون دریافت می کنند و مابقی ارقامی در حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می گیرند.

آنچه مسلم است، رقم کارانه دریافتی پزشکان هنوز محل بحث و چالش است.