اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چینی‌ ها «چرتکه» را به نام خود جهانی کردند!


چرتکه که چینی‌ها به آن شوشوان (چوشوان)، می‌گویند، از سوی این کشور به عنوان میراث فرهنگ معنوی معرفی و بدون هیچ اعتراضی از سوی نمایندگان حاضر به تصویب کمیسیون میراث معنوی یونسکو رسید. این درحالی است که قدمت استفاده از چرتکه در ایران به دوران هخامنشیان و حتی پیش از آن بازمی‌گردد.

خبرگزاری میراث فرهنگی: چرتکه که چینی‌ها به آن شوشوان (چوشوان)، می‌گویند، از سوی این کشور به عنوان میراث فرهنگ معنوی معرفی و بدون هیچ اعتراضی از سوی نمایندگان حاضر به تصویب کمیسیون میراث معنوی یونسکو رسید. این درحالی است که قدمت استفاده از چرتکه در ایران به دوران هخامنشیان و حتی پیش از آن بازمی‌گردد.

چرتکه به عنوان یک ابزار مهم در محاسبات و تجارت و نیز آموزش ریاضیات درکشور چین به عنوان یک میراث معنوی معرفی شد. استفاده و کاربرد این ابزار در دانش ریاضی از سوی نمایندگان چین دراین اجلاس مورد تاکید قرار گرفت.
 
این اثر بدون هیچ گونه نظر و اعتراضی به اتفاق آرا به تصویب رسید. این ابزار نقش مهمی در توسعه هوش و ریاضی و فرهنگ سنتی درمیان مردم چین داشته است و هنوز هم ابزاری مهم در آموزش مقدمات ریاضی برای دانش آموزان درمدارس چین مورد توجه است.
 
طبق اظهارات نماینده چین در نشست کمیسیون میراث معنوی که هم اکنون در باکو درجریان است، چرتکه هنوز هم به ویژه درمیان جوانان چین در نواحی دورافتاده مورد استفاده است.  
 
طبق اطلاعات موجود، در بسیاری از تمدنهای اولیه از چرتکه استفاده می‌شده‌است. سومریان، مصریان، ایرانیان، یونانیان، چینیان، رومیان و هندیان هر یک در دوره‌ای از تاریخ از چرتکه استفاده می‌کرده‌اند. بر پایهٔ برخی منابع در زمان امپراطوری هخامنشیان (حدود 2500سال قبل ایرانیان نخستین کسانی بودند که از چرتکه استفاده می‌کردند. گفته می‌شود عیلامیان نیز از چرتکه استفاده کرده‌اند. با این حال شواهدی نه چندان واضح نیز استفاده از آن را پیش از ایرانیان گزارش می‌کند. در روم قدیم چرتکه لوحی مومی بود که با شن پوشیده می‌شد.

از چرتکه هنوز هم در ایران، چین و ژاپن استفاده می‌شود.

چُرتکه سان - پن در هزاره دوم از 1200 سال بعد از میلاد به ‌کار رفت. این چُرتکه از دو بخش تشکیل مى‌شد و داراى ۹ ستون، در بخش بالائى که به‌ وسیله یک نرده از بخش پائینى جدا شده داراى ۲ مهره، هر مهره به ارزش عدد ۵ و بخش پائین دارى ۵ مهره، هر مهره به ارزش عدد یک است. این چرتکه در سیستم ده‌دهى و تا صد میلیون توان محاسبه دارد. طریق خواندن و محاسبه آن همانند چرتکه سوروبان است.


ویدیو مرتبط :
آموزش چرتکه به کودکان | آموزش چرتکه | چرتکه (نمایش ارقام اعداد 0 تا 10 در چرتکه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افتضاح چینی ها در ساخت مجسمه ستاره های جام جهانی



اخبار,اخبار ورزشی ,مجسمه ستاره های جام جهانی

 

اخبار ورزشی -  افتضاح چینی ها در ساخت مجسمه ستاره های جام جهانی

چینی ها در آستانه برگزاری مسابقات جام جهانی برزیل 2014 مجموعه ای مجمسه های ستاره های جام جهانی را به شکلی هجوآمیز ساخته اند.

 چینی ها در آستانه برگزاری مسابقات جام جهانی برزیل 2014 مجموعه ای مجمسه های بازیکنان تیم ملی فوتبال انگلیس را به شکلی هجوآمیز ساخته اند. با این حال اشکال کار در اینجاست که این مجسمه ها کوچکترین شباهتی به تصویر واقعی بازیکنان انگلیسی ندارند.

به گزارش "تدبیر"، این سایت خبری – ورزشی "نیوز یو کی" با مورد تمسخر قرار دادن اقدام سازندگان چینی مجسمه ها افزوده است:"آیا براستی این مجسمه های هجوآمیز شباهتی به "وین رونی"، "شوان اشتایگر" و "مسعود اوزیل" دارند. این مجسمه های کاریکاتوری بسیار بد از بازیکنان انگلیسی هستند. مجسمه های ساخته شده در خیابان های هنگ کنگ به نمایش گذاشته شدند. "


این سایت در ادامه انتقاد خود افزوده است:"آیا آن رنگ موی سر قهوه ای مایل به زرد واقعا شباهتی با رنگ موی "رونی" دارد یا موهای سیاه و سفید "اشتایگر" که هیچ شباهتی با رنگ موی خود او ندارد. به نظر می رسد سازندگان چینی این مجسمه ها در زمان ساخت آن توجه چندانی به چهره واقعی بازیکنان  نداشته اند."
اخبار ورزشی - تدبیر