اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا مردان تمایل بیشتری به خودکشی در مقایسه با زنان دارند؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,خودکشی

آمار و محاسبات نشان می‌دهند که میزان خودکشی از علل مرگ دیگر چون تصادفات رانندگی و یا ابتلا به بیماری‌های عفونی و انگلی در حال رشد بیش‌تری است.

 نشریه "نیوزویک" با اشاره به رشد آمار خودکشی مردان در کشورهای اروپایی در مقایسه با زنان پرداخته و علل و نسبت این موضوع در کشورهای مختلف اتحادیه اروپا را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش خرداد، "نیوزویک" با اشاره به رشد خودکشی چهار برابری آمار خودکشی در میان مردان در مقایسه با زنان در کشورهای اروپایی می‌نویسد: "در سال گذشته، در بریتانیا میزان خودکشی مردان افزایش یافته است. این میزان به حدی بوده که از کل تعداد سربازان کشته‌شده بریتانیایی در تمام جنگ‌های پیش از سال 1945 میلادی بیشتر بوده است. آمار و محاسبات نشان می‌دهند که میزان خودکشی از علل مرگ دیگر چون تصادفات رانندگی و یا ابتلا به بیماری‌های عفونی و انگلی در حال رشد بیش‌تری است. تنها در سال سال 2013 میلادی بیش از شش هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده‌اند که 78 درصد آنان مرد بوده‌اند." نتیجه آمار و ارقام نشان می‌دهند که در خودکشی‌های روی داده در بریتانیا 4.858 مورد مردان (78 درصد) و 1.375 مورد زنان (22 درصد) بوده‌اند.

نیوزویک در ادامه گزارش خود اشاره می‌کند که اضطراب اصلی‌ترین محرک افراد برای اقدام به خودکشی است و در مردان بیش از زنان دیده می‌شود. این نشریه با طرح این پرسش که آیا می‌توان پیش از وقوع خودکشی از آن خودداری کرد نظر دکتر "زاخاری کامیسنکی" استاد دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور را جویا شده است. او اشاره کرده که اضطراب مثل رانندگی است و فرد می‌تواند با کم یا زیاد کردن سرعت آن نتایج متفاوتی از این حس بدست آورد. او هم چنین اشاره کرده که نتایج تازه‌ترین تحقیقات او و همکارانش بر روی افراد مستعد خودکشی نشان می‌دهد که این افراد دارای ژن "اس کی ای 2" بوده‌اند که باعث عملکرد  بد مغز و عدم توانایی در کنترل  اضطراب می‌شود. این پژوهشگر اظهار داشته که می‌توان با شناسایی ژن مذکور از حدود بیش از 80 درصد حودکشی‌ها پیشگیری کرد.

نیوزویک در ادامه اشاره می‌کند که دیگر پژوهشگرانی نیز وجود دارد که نقش عوامل دیگر از جمله وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد در تشدید انگیزه آنان برای خودکشی را موثرتر می‌دانند. برای مثال، "روری اوکونور" روانکاو در دانشگاه گلاسکو با انجام پژوهشی به این نتیجه رسیده که میزان خودکشی در افراد ساکن فقیرترین نواحی گلاسکو ده برابر بیش از افرادی بوده که در ثروتمندترین مناطق زندگی می‌کرده‌اند."

نیوزویک در ادامه با اشاره به افزایش 40 درصدی میزان خودکشی در مردان در طول یک دهه گذشته می‌نویسد:"نرخ خودکشی در میان مردان در فاصله سنین59-45 سالگی به میزان چشمگیری افزایش یافته است. گزارشی که در سال 2012 منتشر شده بود نشان می‌دهد که سن خودکشی در حاضر در میان مردان میانسال عمده‌تر از گذشته شده است و کسانی که در این محدوده سنی قرار دارند باید به سلامتی خود بیش از سایرین توجه کنند.

نیوزویک در ادامه این گزارش اشاره می‌کند که در میان کشورهای اروپایی آمار خودکشی در کشور لیتوانی در بالاترین سطح در مقایسه با سایر کشورهای آن قاره قرار دارد. هم چنین داده‌ها نشان می‌دهند که میانگین سنی کل مردان درگذشته در بریتانیا در فاصله سنی 34-20 سال و در میانگین سنی کل مردانی که بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده‌اند 59-45 سال بوده است. نتایج هم چنین نشان می‌دهند که مردان بیشتر از طریق شیوه خفه‌کردن و حلق‌آویز کردن خود و زنان از طریق مصرف بالای دارو و یا مواد مخدر خودکشی کرده‌اند. 

اخبار اجتماعی - خرداد

 


ویدیو مرتبط :
مقایسه میزان فعالیت زنان و مردان در شبکه های اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تشریح وضعیت خودکشی در ایران/ زنان پیش‌قدم‌تر از مردان در خودکشی



 اخبار اجتماعی  ,خبرهای   اجتماعی , خودکشی

رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت به تحلیل آخرین وضعیت خودکشی در کشور پرداخت و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد آمار خودکشی تا حدودی در مناطق روستایی افزایش یافته است.

به گزارش مهر، دکتر احمد حاجبی روز یکشنبه در نشست کارشناسی وزارت بهداشت که با حضور وزیر برگزار شد، اظهار داشت: خودکشی به عنوان یک معضل بهداشتی قابل قبول است ولی ابعاد اجتماعی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اعلام اینکه یکی از اقدامات وزارت بهداشت در سال های اخیر راه اندازی سیستم ثبت خودکشی در نظام سلامت بوده است، گفت: در حال حاضر در هر نقطه از کشور که اتفاق بیفتد و تشخیص داده شود خودکشی است، اطلاعات آن جمع آوری و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت افزود: داده های ما نشان می دهد میزان اقدام به خودکشی در زنان بیشتر است ولی موارد فوت ناشی از خودکشی در آقایان بیشتر از زنان است.

حاجبی در ادامه به شایع‌ترین مسائل منجر به خودکشی اشاره کرد و ادامه داد: افراد بیکار به عنوان کسانی هستند که بیشتر از سایرین اقدام به خودکشی می کنند و در ادامه خانم های خانه‌دار قرار دارند.

وی با اعلام اینکه تا سال ۹۱، ۲۰ درصد در روستاها و ۸۰ درصد در مناطق شهری اقدام به خودکشی ثبت شده است، یادآور شد: این وضعیت از سال ۹۱ به بعد تغییر کرده است به طوری که سهم مناطق روستایی به ۳۰ و سهم مناطق شهری به ۷۰ درصد رسیده است.

رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت به موضوع سطح تحصیلی افرادی که اقدام به خودکشی می کنند اشاره و اظهار داشت: بیشترین موارد خودکشی در افراد دیپلمه دیده شده است و کمترین میزان خودکشی در افراد فوق لیسانی و بالاتر بوده است.

حاجبی تصریح کرد: تا سال ۹۲ آمار نشان می دهد در افراد مجرد اقدام به خودکشی بیشتر بوده است، اما از سال ۹۲ به بعد میزان اقدام به خودکشی در افراد متاهل بیشتر شده است.

وی با اعلام اینکه به طور متوسط ۲.۹ درصد موارد اقدام به خودکشی منجر به فوت می شود، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برنامه پیشگیری از خودکشی و کاهش موارد فوت ناشی از خودکشی را در دستور کار دارد.

رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پرخطرترین افرادی که اقدام به خودکشی می کنند، کسانی هستند که سابقه قبلی اقدام به خودکشی داشته اند، توضیح داد: مداخلات وزارت بهداشت برای پیشگیری از خودکشی به دو گروه تقسیم می شود. نخست مداخلات قبل از خودکشی و دوم مداخلات بعد از بروز خودکشی است.

وی با اعلام اینکه بیماستان های وزارت بهداشت موظف هستند هر کسی با اقدام به خودکشی وارد اورژانس می شود، قبل از ترخیص توسط روانپزشک ویزیت شود، عنوان کرد: شایع ترین علت اقدام به خودکشی، مسمومیت است که ما از وزارت جهاد کشاورزی خواسته‌ایم در این زمینه سموم را رقیق کنند.

حاجبی همچنین به شایع‌ترین سن اقدام به خودکشی که بین ۱۵ تا ۲۴ سال است، اشاره کرد و گفت: مشاورین در مدارس می توانند با آموزش های وزارت بهداشت در بحث پیشگیری در خودکشی تلاش کنند.