اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا خزر همچنان قربانی می گیرد؟


به رغم کاهش حدود 86 درصدی غرق شوندگان در دریا نسبت به خرداد ماه سال قبل ، شمار مغروقین در سواحل مازندرانی خزر امسال به چهار نفر رسید و اعضای ستاد سالمسازی سواحل خواهان توجه مسوولان ملی به ارایه خدمات مطلوب تر به شهروندان هستند.

خبرگزاری ایرنا: فرمانداران شهرهای ساحلی کمبود نیروی امنیتی و پرداخت نشدن حقوق ناجیان غریق و ضعف اطلاع رسانی از تهدیدها و مخاطرات و ویژگی های دریای خزر را از مشکلات عنوان می کنند.

خرداد ماه پارسال 22 نفر در سواحل خزر مازندران غرق شدند.

ˈهادی خنجری ˈ فرماندار شهرستان نور در جلسه فوق از غرق شدن پسر جوان 11ساله ای در اسکله سنگی ساحل نور در شب قبل خبر داد.

پیش از این نیز سه نفر جانشان را در آب های ساحلی دریای خزر شهرهای محمودآباد ، بابلسر و چالوس از دست داده بودند.

وی با بیان اینکه این پسر جوان که ساکن تهران بوده است، در خارج از مکان سالمسازی و در ساعت تعطیلی طرح غرق شد، ادامه داد: به رغم هشدار لازم نسبت به طوفانی بودن دریا اما برخی از خانواده ها به این موضوع توجه نکردند.

فرماندار شهرستان نور بر لزوم حضور پررنگتر نیروی انتظامی در سواحل تاکید کرد و بیان داشت: پرداخت به موقع حق و حقوق ناجیان غریق نیز ضروری است.

خنجری به مقوله ممنوعیت استفاده زنان از جت اسکی در سواحل مازندران اشاره کرد و بیان داشت: حضور باشگاه های جت اسکی در کنار ساحل انگیزه مسافران از دریا را دوچندان می کند و به نظر می رسد این ممنوعیت به زیان گردشگری دریایی است.

فرماندار شهرستان نور خاطر نشان کرد: مربیان جت اسکی در کمک به ناجیان غریق نیز بسیار موثرند.

ˈ جواد واحدی ˈ فرماندار شهرستان ساری نیز از حضور کم رنگ نیروی انتظامی در سواحل انتقاد کرد و گفت: با توجه به وجود 11طرح سالمسازی سواحل ، با کمبود نیرو امنیتی مواجه هستیم.

وی از دخالت برخی مسوولان نظارتی دیگر قوا در اجرای طرح سالمسازی انتقاد کرد و بیان داشت: بر اساس مصوبه دولت ، فرمانداران مسوول ساماندهی و حفظ جان شهروندان هستند ، اما به دلیل مسایل حقوقی که در طرح سالمسازی عدالت 2 سواحل فرح آباد ساری وجود دارد ، مسولیتی را نمی پذیرم.

وی بیان داشت: امسال غریقی در سواحل فرح آباد ساری نداشته ایم.

ˈ محمد علی فقیه ˈفرماندار نوشهر با بیان اینکه به دلیل کمبود نیرو مدیریت بر 40نقطه کور سواحل 60کیلومتری این شهرستان بسیار ضعیف است، گفت: نظارت بر شهرک های ساحلی نوشهر نیز با مشکلاتی مواجه است.

ˈنعمت الله آزادی ˈجانشین فرماندهی دریابانی استان مازندران به ساماندهی یکهزار و 200 شناور از جمله قایق موتوری در سواحل استان اشاره کرد و گفت: نظارت بر عملکرد جت اسکی ها نیز به درستی انجام می شود.

ˈسید کریم سجادی ˈ فرماندار شهرستان بابلسر بر لزوم مدیریت یکپارچه بر ساماندهی سواحل مازندران تاکید کرد و بیان داشت :نمی توان جلوی ورود مردم به دریا را گرفت وباید فعالیت های مختلف در سواحل بر اساس ارزش های اسلامی تعریف شود.

وی با بیان اینکه صدا و سیما باید به صورت متمرکز برنامه های ملی را درمورد چالش و تهدیدات و ویژگی های دریای خزر را اطلاع رسانی کند، گفت: 90 درصد مسافران با هدف دریا به استان های شمالی سفر می کنند،پس توجه به تمامی مقولات آن از جمله هزینه های ساماندهی و ارایه خدمات مطلوب به شهروندان از سوی مسوولان ارشد و ملی ضروری است.

مسوولان ستاد سالمسازی سواحل مازندران نباید به کاهش حدود 86درصدی غرق شدگی در سواحل مازندران مغرور شوند زیرا به نظر می رسد ،بازی های فوتبال جام جهانی، کنکور سراسری ،امتحانات دانش آموزان و دانشجویان نقش مهمی در دلایل کاهش داشته است.

به طور یقین با پایان یافتن ماه مبارک رمضان حضور شهروندان در ساحل دریای خزر دو چندان می شود و حضور نیروهای انتظامی ، هلال احمر و ناجیان غریق باید دوچندان شود.

بر اساس آمار اداره کل پزشکی قانونی مازندران پارسال 224 نفر در سواحل مازندران در دریای خزر غرق شدند.

ستاد ساماندهی دریا در مازندران امسال 81 نقطه از سواحل استان را برای اجرای طرح سالمسازی در نظر گرفته و مسوولیت آن را به نهادهای مختلف سپرده است.

مازندران 338کیلومتر سواحل دریای خزر را در اختیار دارد.


ویدیو مرتبط :
خاطره ای از علی قربانی - راوی : محمد قربانی - بهاباد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فلسفه قربانی در منا





سفر حج در حقیقت یک هجرت بزرگ است، یک سفر الهی است، یک میدان گسترده خود سازی و جهاد اکبر است.


مراسم حج در واقع عبادتی را نشان می‌دهد که عمیقا با خاطره مجاهدات ابراهیم و فرزندش اسماعیل و همسرش هاجر آمیخته است، و ما اگر در مطالعات در مورد اسرار حج از این نکته غفلت کنیم بسیاری از مراسم آن به صورت معما در می‌آید، آری کلید حل این معما توجه به این آمیختگی عمیق است.

حج




هنگامی که در قربانگاه در سرزمین منا می‌آییم، تعجب می‌کنیم این همه قربانی برای چیست؟ اصولا مگر ذبح حیوان می‌تواند حلقه‌ای از مجموعه یک عبادت باشد؟! اما هنگامی که مسأله قربانی ابراهیم را به خاطر می‌آوریم که عزیزترین عزیزانش و شیرین‌ترین ثمره عمرش را در این میدان در راه خدا ایثار کرد، و بعدا سنتی به عنوان قربانی در منا به وجود آمد، به فلسفه این کار پی می‌بریم.


قربانی کردن رمز گذشت از همه چیز در راه معبود است، قربانی کردن مظهری است برای تهی نمودن قلب از غیر یاد خدا، و هنگامی می‌توان از این مناسک بهره تربیتی کافی گرفت که تمام صحنه ذبح اسماعیل و روحیات این پدر و پسر به هنگام قربانی در نظر مجسم شود، و آن روحیات در وجود انسان پرتو افکن گردد.



اما هنگامی که مسأله قربانی ابراهیم را به خاطر می‌آوریم که عزیزترین عزیزانش و شیرین‌ترین ثمره عمرش را در این میدان در راه خدا ایثار کرد، و بعدا سنتی به عنوان قربانی در منا به وجود آمد، به فلسفه این کار پی می‌بریم



هنگامی که به سراغ جمرات (سه ستون سنگی مخصوصی که حجاج در مراسم حج آنها را سنگباران می‌کنند و در هر بار هفت سنگ با مراسم مخصوص به آنها می‌زنند) می‌رویم این معما در نظر ما خودنمایی می‌کند که پرتاب این همه سنگ به یک ستون بی‌روح چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟ و چه مشکلی را حل می‌کند؟ اما هنگامی که به خاطر می‌آوریم اینها یادآور خاطره مبارزه ابراهیم، قهرمان توحید با وسوسه‌های شیطان است که سه بار بر سر راه او ظاهر شد و تصمیم داشت او را در این میدان جهاد اکبر گرفتار سستی و تردید کند، اما هر زمان ابراهیم قهرمان، او را با سنگ از خود دور ساخت، محتوای این مراسم روشنتر می‌شود.



مفهوم این مراسم این است که همه شما نیز در طول عمر در میدان جهاد اکبر با وسوسه‌های شیاطین روبرو هستید، و تا آنها را سنگسار نکنید و از خود نرانید پیروز نخواهید شد. اگر انتظار دارید که خداوند بزرگ همانگونه که سلام بر ابراهیم فرستاده و مکتب و یاد او را جاودان نموده به شما نظر لطف و مرحمتی کند باید خط او را تداوم بخشید.



و یا هنگامی که به صفا و مروه می‌آییم و می‌بینیم گروه گروه مردم از این کوه کوچک به آن کوه کوچکتر می‌روند، و از آنجا به این باز می‌گردند، و بی آنکه چیزی به دست آورده باشند این عمل را تکرار می‌کنند، گاه می‌دوند، و گاه راه می‌روند، مسلما تعجب می‌کنیم که این دیگر چه کاری است، و چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟!


اما هنگامی که به عقب بر می‌گردیم، و داستان سعی و تلاش آن زن با ایمان هاجر را برای نجات جان فرزند شیرخوارش، اسماعیل، در آن بیابان خشک و سوزان به خاطر می‌آوریم که چگونه بعد از این سعی و تلاش خداوند او را به مقصدش رسانید چشمه زمزم از زیر پای نوزادش جوشیدن گرفت، ناگهان چرخ زمان به عقب بر می‌گردد، پرده‌ها کنار می‌رود، و خود را در آن لحظه در کنار هاجر می‌بینیم، و با او در سعی و تلاشش همگام می‌شویم که در راه خدا بی سعی و تلاش کسی به جایی نمی‌رسد!


و به آسانی می‌توان از آنچه گفتیم نتیجه گرفت که حج را باید با این رموز تعلیم داد، و خاطرات ابراهیم و فرزند و همسرش را گام به گام تجسم بخشید، تا هم فلسفه آن درک شود و هم اثرات عمیق اخلاقی حج در نفوس حجاج پرتو افکن گردد، که بدون آن آثار، قشری بیش نیست.