اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیگیری‌های سازمان حمایت به نتیجه نرسید/ فروش بلیت قطار با نرخ‌‌های جدید‌ بر مبنای



اخبار,اخباراقتصادی,  ,فروش بلیت قطار

در حالی که سازمان حمایت بر غیرقانونی بودن افزایش اخیر نرخ بلیت قطار توسط شرکت‌های ریلی تأکید داشت اما با برگزاری جلسات بین طرفین، از این پس نرخ‌های جدید بلیت قطار اعمال می‌شود و فروش بلیت با توجه با بازار عرضه و تقاضا با اعمال تخفیف و تا سقف نرخ‌های جدید است.

  پس از پیگیری شرکت‌های مسافری ریلی برای افزایش قیمت بلیت قطار و ادعای آنها مبنی بر زیان‌ ده بودن نرخ‌ها، مقرر شد قیمت بلیت قطارها به‌ طور متوسط 8 درصد از 25 آذرماه افزایش ‌یابد.

معاون مسافری راه‌آهن در این‌باره می‌گوید: با توجه به هزینه بالای قطارهای مسافری، هزینه سنگین تعمیر و نگهداری قطار‌ها،‌ احتساب ترددهای یک‌سر خالی و ضریب اشغال پایین صندلی‌ها در ایام غیرپیک، با این افزایش نرخ موافقت شد و قیمت بلیت قطارها به‌ طور متوسط 8 درصد از 25 آذرماه افزایش یافت.

بنابراین گزارش در این افزایش نرخ‌ها، از 137 قطار مسافری 24 قطار حومه‌ای و محلی‌ افزایش قیمتی نداشتند، حدود 90 قطار زیر 10 درصد افزایش قیمت بلیت داشت و بلیت حدود 10 قطار نیز تا سقف 15 درصد افزایش‌ یافت و سقف این افزایش قیمت‌ها 15 درصد بود.

‌البته این افزایش قیمت بلیت قطار بند دیگری هم داشت بر این مضمون که ‌شرکت‌هایی که در ایام غیرپیک و کم‌تقاضا نسبت به تخفیف در نرخ‌های بلیت اقدام کنند، می‌توانند در ایام پرتقاضا (نظیر ایام نوروز) حداکثر تا سقف 20 درصد افزایش قیمت دهند.

حدود پنج ساعت پس از اعمال افزایش قیمت بلیت قطار، روز 25 آذرماه بود که سازمان حمایت از مصرف کننده وارد شد و افزایش قیمت بلیت قطار را غیر قانونی اعلام کرد.

در این راستا مقرر شد فعلاً شرکت‌های ریلی، بلیت را با اعمال تخفیف در نرخ‌‌های جدید، با قیمت‌‌های پایین‌تر  به فروش برسانند تا پس از برگزاری جلسات بین طرفین، توافقی در این‌باره حاصل شود.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی، آن زمان در این‌باره به فارس گفت: تلاش کردیم تا پایان این اختلافات که با برگزاری جلسات مختلف انجام خواهد شد، فعلاً نرخ بلیت قطار‌ با اعمال تخفیف در قیمت‌های جدید،‌ با نرخ‌های قبلی فروخته شود.‌

البته در این ایام شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان حاکمیت نیز وارد شد و ادعا کرد این افزایش قیمت اخیر قانونی بوده است و ورود برخی سازمان‌ها و نهادها به شکل غیرکارشناسی به این موضوع، ‌حاصلی جز تشویش اذهان عمومی در بر ندارد.

طبق اعلام راه‌آهن برابر با ماده 9 قانون دسترسی آزاد مصوب مجلس شورای اسلامی، قیمت بلیت قطار از سوی شرکت‌های بخش خصوصی تعیین و پس از تأیید شرکت راه‌آهن به عنوان نهاد تخصصی و مسئول توسعه حمل و نقل ریلی کشور به مرحله اجرا گذاشته می‌شود؛ در همین راستا قیمت‌های جدید که از روز 14 آذر‌ماه سال جاری اجرایی و پیش فروش آن انجام شده است نه تنها منع قانونی ندارد بلکه کاملاً مطابق با مفاد قانون صورت گرفته است‌.

موضعگیری‌های درباره عملکرد سازمان حمایت در غیرقانونی اعلام کردن نرخ بلیت قطار ادامه داشت تا جایی که وزیر راه و شهرسازی هم وارد شد و سازمان حمایت‌ را سازمانی سوسیالیستی و مارکسیستی دانست.

بنا به ادعای عباس آخوندی از برنامه اول توسعه اعلام شد که نظام قیمت‌گذاری باید برچیده شود، این نظام آموزه سیستم سوسیالیست و مارکسیست است، 25 سال در همه برنامه‌های توسعه به این موضوع تاکید شد اما هنوز این داستان، مانع توسعه کشور است. اگر دنبال حمایت از مصرف کننده هستیم، ارتقای کیفیت، عرضه خدمات مناسب و ایمنی بالا نشان از حمایت از مصرف کننده دارد.

وی این را هم گفت که سازمان حمایت هیچگاه نتوانسته از مصرف کننده حمایت کند، ‌پیشنهاد می‌دهم چنین سازمان‌های سوسیالیستی و مارکسیستی قیمت‌گذاری نظیر سازمان حمایت از مصرف کننده منحل شود و باید این پیشنهاد را به مجلس هم بدهیم تا بساط این تعالیم مارکسیستی و سوسیالیستی جمع شود؛ هیچکس به دنبال بازار عوام فریبانه نیست، ‌ما نباید از چنین حرکات عوام‌فریبانه بترسیم و قطعاً با قدرت پیش می‌رویم.

پس از این موضع‌گیری‌های شرکت راه‌آهن، انجمن شرکت‌های ریلی و وزیر راه و شهرسازی مبنی بر قانونی بودن این افزایش قیمت، سازمان حمایت، ‌از موضع‌گیری خود عقب‌نشینی کرده است و فروش بلیت قطار با نرخ‌های جدید در سیستم شرکت‌ها و آژانس‌های فروش، البته با اعمال تخفیف در روزهای کم‌تقاضا و نیز فروش تا سقف مشخص شده در ایام پرتقاضا، انجام می‌شود.


  اخبار اقتصادی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
بلیت قطار پردیس بلیط قطار پردیس بلیت قطار رجا خرید بلیت قطار فروش بلیت قطار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فروش بلیت قطار فقط با نرخ‌های جدید


عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ و نقل ریلی با بیان اینکه براساس قانون، تعیین قیمت بلیت قطار به شرکت‌ها واگذار شده است، گفت: در حال حاضر بلیت با نرخ‌های مصوب جدید در سامانه‌ها به فروش می‌رسد.

خبرگزاری مهر: عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ و نقل ریلی با بیان اینکه براساس قانون، تعیین قیمت بلیت قطار به شرکت‌ها واگذار شده است، گفت: در حال حاضر بلیت با نرخ‌های مصوب جدید در سامانه‌ها به فروش می‌رسد.

محمد خان احمدی درباره اعلام سازمان حمایت مبنی بر تخلف شرکت‌های مسافری برای افزایش قیمت بلیت قطار، گفت: براساس قانون دسترسی آزاد به شبکه ریلی که در سال ۸۴ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، شرکت‌های حمل و نقل ریلی اجازه دارند تا قیمت بلیت را تعیین کرده و به شرکت راه آهن پیشنهاد دهند، شرکت راه آهن هم آن را بررسی و تایید می‌کند.

وی با بیان اینکه شرکت‌ها در سال گذشته افزایش قیمت بلیت قطار را به راه آهن پیشنهاد دادند اما به دلیل شرایط اقتصادی با آن موافقت نشد، افزود: شرکت‌های مسافری توقع افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت را داشتند، چرا که نرخ دستمزد و دیگر هزینه ها هرسال افزایش پیدا می‌کند و قطعات مورد نیاز برای قطارها اغلب از خارج کشور وارد می شود.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز، قطعات مورد نیاز ما را گران تر کرده است، اظهار داشت: در سال گذشته ۱۷ درصد نرخ حقوق و دستمزد افزایش یافت، بنابراین شرکت‌ها توقع افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار را داشتند.

اعمال نرخ‌های جدید از ۲۵ آذر

خان احمدی با اعلام اینکه شرکت راه آهن، شرکت‌های خصوصی را قانع کرد که به دلیل وضعیت اقتصادی با میانگین افزایش ۸ درصدی نرخ بلیت قطار موافقت کنند، افزود: از سال ۱۳۸۴ تاکنون هیچگاه برای قیمت گذاری به سازمان حمایت مراجعه نشده است و این سازمان هم تاکنون گلایه‌ای نسبت به این موضوع نداشته است.

وی با بیان اینکه نرخ‌های جدید از تاریخ ۲۵ آذر اجرایی شده است و هم اکنون در سامانه‌های فروش بلیت، به فروش می‌رسد، گفت: شرکت‌های مسافری بر روی قیمت‌های مصوب تخفیف‌های خوبی حتی تا ۳۰ درصد برای نوروز گذاشته‌اند که بیش از رقم تعیین شده بوده است.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته همیشه روال کار ما این بوده که قیمت ها را پیشنهاد داده و شرکت راه آهن آن را بررسی می کرد اما ناگهان یک سازمان دیگر آمده و اعلام می کند که باید از ما هم اجازه بگیرید، البته ما معتقدیم که این مشکل مربوط به دو سازمان دولتی است و باید این سازمان ها با یکدیگر مشکل را حل کند چرا که کار ما قانونی است.

خان احمدی با تاکید بر اینکه بلیت‌ها از طریق سامانه فروش راه آهن به  فروش می‌رسد و شرکت ها دخل و تصرفی در قیمت بلیت ندارند، افزود: اینکه شرکت راه آهن از سازمان حمایت باید اجازه بگیرد به شرکت ها مربوط نمی شود و مربوط به این دو سازمان دولتی است که باید با یکدیگر کنار بیایند.

قیمت یک رام قطار؛ ۴۰ میلیارد تومان

وی با اشاره به نرخ و هزینه های بالای واگن ها، افزود: یک دستگاه واگن ۴ خطه ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و در واقع وقتی یک رام قطار از تهران به سمت مشهد می‌رود، ۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد که اگر شرکت‌ها این سرمایه را در بخش دیگری ببرند، راحت تر کار می‌کنند.

وی با اعلام اینکه در کشورهای پیشرفته از ۶۰ سال پیش تاکنون خصوصی سازی انجام گرفته است اما در بخش مسافری همچنان دولت به شرکت‌ها کمک می کند، اظهار داشت: از سه سال پیش تاکنون راه آهن زیان شرکت‌های مسافری را پرداخت نکرده است در حالیکه این بخش زیان ده است و اگر قرار است شرکت‌ها فعال بمانند نیاز به حمایت دولت دارند.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با بیان اینکه اکثر شرکت‌های حمل و نقل مسافری در آستانه ورشکستگی هستند، گفت: یکی ازشرکت ها ۲۲۵ درصد از واگن های خود را به شرکت دیگر فروخته است زیرا دیگر توانایی مالی برای ادامه کار نداشت.

خان احمدی ادامه داد: اگر فشار بر شرکت‌ها ادامه داشته باشند به ناچار شرکت ها سرمایه خود را از این صنعت بیرون می‌برند، اما شرکت‌ها به دنبال این هستند تا با حفظ سرمایه‌ها به کار خود در این بخش ادامه دهند.