اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیش بینی تورم سال 93: قیمت ها در سراشیبی قرار می گیرند



اخبار,اخبار اقتصادی , نرخ تورم

 

اخبار اقتصادی - پیش بینی تورم سال 93: قیمت ها در سراشیبی قرار می گیرند

کارشناسان معتقدند اجرای نادرست این قانون به افزایش نرخ تورم دامن می زند.

 دولت یازدهم که اصلاحات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده، برای امسال وعده داده است نرخ تورم را به 25 درصد کاهش دهد. تورم 12 ماهه منتهی به آذر سال 1392 که در آبان 35 درصد بود به 35 درصد تقلیل پیدا کرد و این روند با توجه به اینکه از دو ماه قبل آغاز شده است نشان می دهد تورم مهار شده و در حال کاهش است .

مسوولان دولت امیدوارند با این اعداد و ارقامی که در گزارش مرکز آمار آمده انتظار داریم تورم در پایان 1392 که حدود 35 درصد پیش بینی شده بود از این هم کمتر شود و برای سال امسال با توجه به اینکه نرخ 25 درصد برای تورم پیش بینی شده است. به گفته محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرده است: پس دولت تلاش می کند از سویی تورم را مهار کند که اکنون این اقدام صورت گرفته و پیش بینی این است که تورم در سال آینده به 21 درصد کاهش یابد. 

 

به گفته سخنگوی دولت بر اساس مطالعات و بررسی های مرکز آمار ایران خوشبختانه روند تغییر نرخ تورم شامل تورم نقطه به نقطه و تورم همچنان کاهنده است. مسوولان دولت با اشاره به کاهش میزان تورم ماهانه 5.5 درصدی در بهمن‌ماه سال 1391 به 0.4 درصد در بهمن‌ماه 1392، این امر را نمایانگر موفقیت دولت در مهار تورم می دانند و امیدوارند امسال این رقم 10 درصد دیگر نیز کاهش یابد. بر اساس اعلام مسوولان نخستین اقدام دولت جدید برای کنترل تورم، ایجاد انضباط مالی و تلاش برای کاهش هزینه ها بود. 

حتی برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند در سال 1393 امکان کاهش نرخ تورم به کمتر از 25 درصد نیز وجود دارد. محمدهاشم پسران، کاندیدای جایزه ی نوبل اقتصاد در این مورد می گوید: تورم اقتصاد ایران شاید در سال 93 به 20 درصد کاهش پیدا کند. پسران در ارزیابی خود از پیش بینی نرخ تورم ایران در سال 1393 گفت: پیش بینی کار مشکلی است و معمولاً ما پیش بینی مشروط می کنیم، در واقع با کنترل بحران‌های اقتصادی در شرایط فعلی و در صورت عدم تشدید تحریم ها، تورم اقتصاد ایران شاید به 20 درصد و رشد اقتصادی یک الی دو درصد برسد.

البته موفقیت دولت در کاهش نرخ تورم مشروط به اجرای فاز دوم هدفمندی است. آن طور که دولت اعلام کرده است از اردیبهشت ماه امسال فاز دوم هدفمندکردن یارانه ها اجرایی می شود. این در حالی است که کارشناسان معتقدند اجرای نادرست این قانون به افزایش نرخ تورم دامن می زند. در این مورد پسران معتقد است هدفمندی یارانه ها درگام اول به درستی اجرا نشده و موفق نبوده است. او به اثرات تورمی پرداخت نقدی یارانه های نقدی نیز اشاره کرد و افزود: پرداخت یارانه 45500 تومانی یکی از دلایل ایجاد تورم عمده در ایران است.

اخبار اقتصادی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
نرخ تورم سال 93، 15.6 اعلام شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش بینی تورم و افزایش قیمت ها در سال 93



اخبار ,اخبار اقتصادی ,پیش‌بینی افزایش قیمت در سال 93

 

اخبار اقتصادی -  پیش‌بینی نیلی از تورم سال 93:
سطح عمومی‌قیمت‌ها«4درصد» افزایش می‌یابد

پیش بینی‌ها حاکی از آن است که با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی سطح عمومی‌قیمت‌ها حدود 4 درصد افزایش می‌یابد.

مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور در مورد وضعیت تورم در اقتصاد ایران گفت: در حال حاضر در باب اینکه تورم موجود در اقتصاد ایران تورمی‌مزمن است، اتفاق نظر وجود دارد.


عوامل شکل گیری این نوع تورم که برای دوره ای طولانی تداوم دارد، فراتر از مشکلات مقطعی است که ممکن است در سازوکارهای کوتاه مدت ظاهر شود. وقتی زوایای این تورم را عمیق تر مورد بررسی قرار می‌دهیم، در می‌یابیم که رشد حجم پول در اقتصاد ایران به مراتب بیش از متوسط رشد حجم پول در دنیاست.


 نیلی گفت: در بررسی عوامل رشد نقدینگی به رشد پایه پولی می‌رسیم. رشد پایه پولی نیز دارای دو منشأ یعنی کسری بودجه دولت و نحوه تامین این کسری و نیز عدم تعادل در سیستم بانکی و اتکای بانک‌ها به بانک مرکزی که در استقراض با بانک مرکزی نموید می‌یابد، است.

 

البته موضوع کسری بودجه دولت، چندین دهه قدمت دارد و چالشی قدیمی‌است. پدیده کسری بودجه از نیمه دوم دهه 1340 در اقتصاد ایران بروز كرد که البته ابعاد آن در طول این سال‌ها دارای نوسان بوده است.


اما تامین کسری بودجه دولت اغلب به طور ثابت به صورت تامین پولی بوده و منجر به افزایش پایه پولی شده است. وی ادامه داد: عامل دوم مربوط به بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی است.

 

این موضوع نسبتا جدیدی است اما مقیاس‌هایی که از این پدیده مشاهده می‌کنیم، ارقام قابل توجهی است. در واقع ارقام مربوط به بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به مرحله افزایش‌های هشدار دهنده‌ای رسیده که از پنج یا شش سال گذشته تاکنون شکل گرفته است.


 وی در مورد پیش بینی تورم در سال جاری گفت: پیش بینی‌ها حاکی از آن است که با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی سطح عمومی‌قیمت‌ها حدود 4 درصد افزایش می‌یابد. اما این افزایش به آن معنا نیست که تا پایان سال دوام داشته باشد.


مرکز آمار ایران در آخرین گزارش تورمی‌خود از تغییرات تورم در سال 1392 نرخ تورم اسفند ماه را با کاهش 1.6 درصدی نسبت به بهمن ماه 32.1 درصد اعلام کرد که نشان می‌دهد روند معکوس افزایش سطح قیمت‌ها که از آبان ماه سال قبل آغاز شده بود همچنان ادامه دارد.بر این اساس تورم 36 درصدی مهرماه با کاهش حدود چهار درصدی به 32.1 درصد در اسفندماه رسید.
 اخبار اقتصادی - قانون