اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیام حسن روحانی به امیر کویت حاوی چه مطالبی بود؟



اخبار,اخبارسیاست خارجی,پیام روحانی به امیر قطر

 

اخبار سیاست خارجی - دعوت روحانی از امیر کویت برای سفر به تهران
ظریف در دیدار امیر کویت پیام دوستی ایران به همسایگانش را اعلام کرد

وزیر امور خارجه کشورمان که در کویت به سر می‌برد پیش از ظهر یک‌شنبه با شیخ صباح آل احمد جابر الصباح، امیر کویت دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد جواد ظریف در این دیدار که وزیر خارجه کویت نیز حضور داشت، با اشاره به این که حامل صمیمانه‌ترین پیام‌های دوستی رییس جمهوری اسلامی ایران برای امیر کویت است، از طرف دکتر روحانی از وی برای سفر به کشورمان دعوت به عمل آورد.

او با ابراز خوشنودی از این که روابط ایران و کویت همواره خوب بوده است، نقش کویت در منطقه را یادآور شد و با اشاره به آغاز حرکت به سمت حل مساله هسته‌یی گفت: ما در این منطقه به قدری به یکدیگر نزدیک هستیم که هر مشکل برای هر کشوری، مشکل سایر کشورها خواهد بود و بنابراین حل آن را هم خیری برای کل منطقه می‌دانیم.

ظریف با تأکید بر این که روابط با منطقه مهم‌ترین اولویت سیاست خارجی ماست، رابطه ایران با کشورهای منطقه را بسیار مهم دانست و تأکید کرد: ما امنیت هر یک از کشورهای منطقه را امنیت خود و هر تهدید علیه هر کشور منطقه را تهدید علیه خود می‌دانیم و این پیام دوستی ما به همه همسایگان است.

وی در ارتباط با روابط دوجانبه نیز با ابراز خشنودی از این که روابط دوجانبه به شکل مناسبی پیش می‌رود ، افزود: البته برای دو کشور همسایه، ایران و کویت فضای بیش‌تری برای پیشرفت روابط دوجانبه در کلیه ابعاد به‌ویژه در زمینه‌های اقتصادی وجود دارد.

امیر کویت نیز در این ملاقات با تبریک مجدد به مناسبت برگزاری موفق انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران، از ظریف خواست سلام‌های گرم وی به دکتر روحانی را تقدیم کند.

شیخ صباح هم‌چنین با استقبال از پیام دعوت دکتر روحانی تصریح کرد که امیدوار است در اولین فرصت ممکن این سفر عملی شود.

امیر کویت افزود: باور ما بر این است که جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر فضای تعاملی بهتری در منطقه ایجاد کرده است و ما از این فضا استقبال می‌کنیم.

او تصریح کرد که ما همواره در مساله هسته‌یی از ایران حمایت کرده‌ایم چرا که رهبری ایران سلاح هسته‌یی را حرام اعلام کرده‌اند.

الصباح درباره روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سایر حوزه‌های همکاری تأکید کرد: اطمینان دارم هیچ مانعی بر سر راه روابط دوجانبه نخواهیم داشت و از رهگذر این همکاری‌ها، زمینه‌های نزدیکی کلیه کشورهای منطقه فراهم آمده و ما نهایت تلاش خود را برای تحقق این مهم به‌کار خواهیم گرفت.

در این دیدار که پیرامون تحولات منطقه‌یی از جمله بحران سوریه نیز رایزنی شد، ظریف بر ضرورت حل این بحران از طریق گفت‌وگوی سیاسی تأکید کرد و امیر کویت نیز با اشاره به نقش و نفوذ جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل سیاسی بحران سوریه ابراز امیدواری کرد ایران به‌عنوان یک کشور تأثیرگذار در اجلاس ژنو حضور داشته باشد.

اخبار سیاست خارجی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
گیج شدن امیر کویت در دیدار با حسن روحانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیام حسن روحانی به کویت و تمایل ایران به حل اختلافات با کشورهای عربی



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

 پیام حسن روحانی به کویت و تمایل ایران به حل اختلافات با کشورهای عربی

روزنامه کویتی الرأی مدعی شده کویت پیامی از رئیس جمهور ایران دریافت کرده که طی آن تهران به حل اختلافاتش با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق گفت‌وگو تمایل نشان داده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «الرأی» کویت روز شنبه (امروز) به نقل از منابع آگاه خود نوشته کویت از سوی ایران مأمور شده تا پیام تهران به 5 کشور عربی حاشیه خلیج فارس درباره تمایل ایران به گفت‌وگو با این کشورها برای حل اختلافات موجود را ابلاغ کند.

به گفته الرأی، «محمد الخالد» جانشین نخست وزیر و وزیر کشور کویت تا کنون به نمایندگی از دولت کویت این پیام را به چهار کشور عربی رسانده و فردا (یکشنبه) با تحویل پیام ایران به امارات مأموریتش تکمیل می‌شود.

این روزنامه کویتی مدعی است ایران از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواسته تا با آنچه «گفت‌وگوی آرام» نامیده اختلافات میان کشورها برطرف شده و فصل جدیدی از روابط میان ایران و کشورهای عربی ایجاد شود.

به گفته منابع الرأی، چند روز پیش «سید محمود علوی» وزیر اطلاعات ایران با تعدادی از رهبران سیاسی کویت دیدار کرده و پیام مکتوب حسن روحانی رئیس جمهور ایران را به مسئولان کویتی تحویل داده و از خواست ایران برای حل اختلافات با کشورهای عربی میان خود کشورهای منطقه بدون دخالت کشورهای خارجی گفته است.

بر اساس این خبر مسئولان کویتی خواستار اتخاذ گام‌هایی از سوی ایران برای «اعتمادسازی» شده‌اند و دیدگاه خود را درباره آنچه دخالت‌های ایران در امور داخلی، بحرین، یمن، عراق و سوریه نامیده‌اند و حادثه سفارت عربستان در تهران را مطرح کرده‌اند.

مسئولان کویتی همچنین به مواضع خود درباره حمایت ایران از حزب الله لبنان که از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تروریستی نامیده شده پرداخته و ایران را به دخالت در امور داخلی لبنان و در نتیجه معطلی در روند انتخاب رئیس جمهور در این کشور متهم کرده است.

از سوی دیگر نیز طرف ایرانی دیدگاه تهران درباره این مسائل را بیان کرده و افزوده «طرف مقابل هم کم کاری نکرده است» و نهادهای دولتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس رویه دشمنانه‌ای علیه ایران اتخاذ کرده‌اند.

بر اساس این خبر ایران اعلام کرده که در سطح رسانه‌های عربی حاشیه خلیج فارس شاهد هستیم که این رسانه‌ها در امور داخلی ایران به ویژه در استان خوزستان دخالت کرده و بر ادعاهای تجزیه طلبی در این منطقه مانور می‌دهند و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با حمایت مالی و نظامی مدعیان تجزیه طلبی را تقویت می‌کنند.

الرأی نوشته مسئولان ایرانی تأکید کردند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اقدامات مشابهی [تقویت تجزیه طلبان] در سوریه و عراق انجام می‌دهند و فضای افراط گری را که وحدت اسلامی را به خطر می‌اندازد، تقویت می‌کنند.

ظاهرا کویت یکی از اقدامات مورد نیاز از سوی ایران برای آنچه اعتمادسازی نامیده را عدم حمایت تهران از شیعیان در کشورهای عربی دانسته و افزوده که آنها اگر شیعه هستند شیعه عربی هستند و حمایت ایران از آنها اصول شهروندی در این کشورها را با خطر مواجه می‌کند.

الرأی افزوده که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در حال آماده کردن مطالباتی هستند که به عنوان اعتماد سازی از ایران مطالبه کنند.

از سوی دیگر بعد از انتشار این گزارش روزنامه قطری «عربی الجدید» چاپ لندن، به نقل از منابع خود خبر داده که دوحه طرح پیشنهادی خود [که پیشتر در سپتامبر گذشته مطرح شده بود] برای میزبانی گفت‌وگویی ایرانی-عربی در قطر را مطرح کرده است.

«تمیم بن حمد» امیر قطر سپتامبر گذشته در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود اختلافات میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سیاسی است و اختلافات مذهبی وجود ندارد.

روزنامه العربی الجدید نوشته بعد از انتشار خبر پیام منسوب به حسن روحانی که طی آن ایران به حل اختلافاتش با کشورهای عربی تمایل نشان داده، جنب و جوش سیاسی طی یک هفته گذشته در میان کشورهای عربی ایجاد شده است.

بر همین اساس این روزنامه نوشته دیدار تمیم بن حمد با ولی‌عهد ابوظبی در امارات حاکی از تلاش این کشور برای ایجاد موضعی متحد از سوی کشورهای عربی در قبال این پیام است (جزئیات بیشتر).

پیشتر نیز «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان در نشست پایانی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفته بود اگر ایران سیاست‌های «طائفی» خود را کنار بگذارد، ریاض مانعی در ایجاد فصل تازه‌ای از روابط با تهران نمی‌بیند.

 

اخبار سایت خارجی -فارس