اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیامک هایی که «ایدز» دارند!


حوالی روز مرد یا روز زن و مادر، صدای زنگ پیامک می‌آید. گوشی همراه را دستمان می‌گیریم و وارد پیام‌ها می‌شویم. پیام، یک لطیفه یا در اصطلاح عامیانه‌اش یک «جوک» است.

خبرگزاری ایسنا: حوالی روز مرد یا روز زن و مادر، صدای زنگ پیامک می‌آید. گوشی همراه را دستمان می‌گیریم و وارد پیام‌ها می‌شویم. پیام، یک لطیفه یا در اصطلاح عامیانه‌اش یک «جوک» است.

شروع به خواندن می‌کنیم. تمام که شد قاه قاه می‌خندیم و در حالی که ریسه می‌رویم، پیام را برای چند نفر دیگر ارسال می‌کنیم. آن‌ها هم برای افراد دیگری، همین پیام را می‌فرستند و اینگونه می‌شود که یک پیام در مقیاس میلیونی و بین زنان و مردان، جوانان و سالمندان و حتی نوجوانان رد و بدل می‌شود.  


جوان در ادامه با انتقاد از برخی پیامک‎ها می‎نویسد: این یکی از پیام هاییست که از چند روز پیش در آستانه روز زن و مادر، در حجم بسیار بالایی بین افراد جامعه رد و بدل شده است: «زنه یه سیمکارت می‌خره، می‌خواسته شوهرش رو سورپرایز کنه. از توی آشپزخونه به شوهرش پیام می‌ده: «سلام عزیزم خوبی؟» شوهرش جواب می‌ده: «سلام عزیزم خودم بهت زنگ می‌زنم الان... توی آشپزخونه ست... روز زن مبارک!»

به جای سه نقطه و عنوانی که مرد به همسرش می‌دهد یک واژه تمسخر آمیز، زشت و اهانت آمیز است که اگر ذره‌ای از دریچه انسانیت و اخلاق به آن بنگریم، بی‌نهایت اسفناک است.

از چند روز پیش در آستانه روز زن و مادر، پیامک‌های اهانت‌آمیز زیادی منتشر شده است. آیا تا به حال، به خود زحمت تحلیل اهداف و محتوای چنین پیامک‌های خطرناکی را داده‌ایم؟ آیا تا به حال به این اندیشیده‌ایم که چه کسانی این پیامک‌ها را می‌سازند و منتشر می‌کنند؟ یک عده افراد بیکار و علاف؟ یا گروهی آگاه که به صورت هدفمند اقدام به آفریدن چنین پیامک‌هایی می‌کنند؟ در همین پیامک، چند نکته تأمل‌برانگیز وجود دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

یک: عادی جلوه دادن خیانت زناشویی، واضح‌ترین نکته قابل بررسی در این پیامک است. خیانت مرد به همسرش و اینکه به طرز کاملاً عادی، یک مرد متأهل می‌تواند به طور پنهانی با زن دیگری در ارتباط باشد، نکته‌ای است که از طریق این پیامک به ذهن القا می‌شود. به اندازه‌ای موضوع خیانت، در این پیامک و پیامک‌های مشابه، عادی نشان داده می‌شود که انگار مثل خوردن یک لیوان آب است!

دو: مظلوم نشان دادن زنان متأهل و خانه‌دار، نکته دومی است که در این پیامک نهفته است. چنین پیامکی درصدد القای این موضوع است که زن متأهل و کدبانو، در حالی که تمام هم و غمش رسیدگی به امورات خانه، پخت و پز، شست و شو و فرزندداری است، اما شوهرش به دنبال خواسته‌های نفسانی خودش است و او را به حساب نمی‌آورد!

در واقع، این پیامک، به طور غیرمستقیم قصد دارد با زنان متأهل خانه‌دار همزادپنداری و همدردی کند (!) و به طور غیرمستقیم به آنان بگوید، ازدواج و متأهل شدن، نتیجه مثبتی در بر ندارد!

سه: نکته سومی که باید در این پیامک مورد بررسی قرار بگیرد، اهانت آشکاری است که به زنان به ویژه زنان متأهل و حتی به مردان متأهل می‌شود. اهانت به زنان شوهردار در این پیامک، با این هدف قرار داده شده است که آنان را عصبی و نسبت به شوهرانشان بدبین کند. این بدبینی هم در ‌نهایت، نتیجه‌ای جز شکاف میان زن و مرد خانه نخواهد داشت.

اما هنوز این سؤال پابرجاست که چنین پیامک‌هایی که حاوی رویکردهای فمنیستی و ضدمرد است، به دست چه کسانی ساخته و منتشر می‌شود و چرا سازندگان چنین پیام‌هایی، ازدواج، تأهل و کیان اخلاقی خانواده و جامعه را مورد حمله قرار می‌دهند و در مقابل، بی‌بندوباری و خیانت را موجه جلوه می‌دهند؟!

ویروس ایدز به ویروسی گفته می‌شود که سیستم ایمنی- دفاعی بدن را از کار می‌اندازد و فرد به انواع سرطان‌ها و عفونت‌های مرگبار مبتلا می‌شود؛ آیا این پیامک‌ها شبیه ویروس ایدز نیستند که سیستم ایمنی اخلاقی و رفتاری ما را از کار بیندازند؟!


در آستانه روز مرد هم پیامک‌های اهانت‌آمیزی علیه مردان رد و بدل می‌شود که از همین جنس است. با این حال، آیا منطقی و اخلاقی است که این پیامک‌ها را وقتی به ما می‌رسد برای دیگران ارسال کنیم؟


ویدیو مرتبط :
بارداری در صورت ابتلا به ایدز یا HIV | آیا با وجود ایدز می‌توان باردار شد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایدز-شرح بیماری-علت بیماری و ...



 

ایدز عبارت‌ است‌ از بوجود آمدن‌ ضعف‌ عمده‌ در دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌ (نقص‌ ایمنی‌). این‌ امر باعث‌ کاهش‌ توانایی‌ بدن‌ در مقابله‌ با عفونتها و توانایی‌ سرکوب‌ سلول‌های‌ غیرطبیعی‌ مثل‌ سلول‌های‌ سرطانی‌ می‌شود. ویروس‌ ایدز سلول‌های‌ ایمنی‌ موجود درخون‌ (لنفوسیت‌ها) و سلول‌های‌ ایمنی‌ موجود در بافت‌ها مانند مغز استخوان‌، طحال‌، کبد و گره‌های‌ لنفاوی‌) را درگیر می‌سازد. این‌ سلول‌ها در تولید پادتن‌ برای‌ مقابله‌ با بیماریها و سرطانها نقش‌ دارند. در مجموع‌ باید گفت‌ که‌ ایدز یک‌ نوع‌ نقص‌ ایمنی‌ ثانویه‌ است‌ که‌ در سیر عفونت‌ با ویروس‌ ایدز ایجاد می‌شود.

 

 

 

علت بیماری


عامل بیماری ایدز یک نوع ویروس از گروه رترو ویروسها است که باعث کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن میزبان می‌شود. علایمی که ما در بیماری ایدز می‌شناسیم مربوط به بیماریهایی است که در اثر نقص دستگاه ایمنی بدن تولید می‌شوند. در اکثر بیماریهای ویروسی وضع به این منوال است که سلولهای مملو از ویروس ویروسها را آزاد کرده و این ویروسها خود را با پادتنهای آماده مواجه می‌بینند. در چنین وضعی بیماری شخص برطرف می‌شود. اما در مورد ویروس ایدز وضع به گونه‌ای دیگر است.

 

در اینجا اولین ویروسی که وارد اولین سلول میزبان می‌شوند از حمله پادتنها در امان می‌مانند. ویروسهای جدیدی که از سلول خارج می‌شوند بعضا توسط پادتنها خنثی می‌شوند اما ژنهای اولیه در درون سلول میزبان به تولید ویروس ادامه می‌دهند. ممکن است که ویروس در بدو ورود به سلول میزبان به صورت غیر فعال درآید و بعد از گذشت چندین سال به مساعد شدن اوضاع فعالیت بیماریزایی خود را آغاز کند. این ویروس دستگاه ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و در این یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند برای شخص مشکل ساز باشد.

 

 

سیر بیماری و علایم آن


ابتلا به بیماری ایدز در اغلب موارد با عوارض ساده‌ای مانند اسهال ، خارش پوست و افزایش خفیف حرارت بدن شروع می‌شود. این عوارض پس از چند هفته خودبخود برطرف می‌شود و شخص خیال می‌کند که به سرماخوردگی دچار بوده است. از آنجا که ساخته شدن پادتنهای موثر حدود 14 روز طول می‌کشد دراین زمان جدال بین ویروسها و پادتنها در جریان است. پس از سپری شدن این مرحله دورانی فرا می‌رسد که حال شخص بیمار خوب می‌شود اما در خون او پادتن ضد ایدز را می‌توان تشخیص داد و از خون وی ویروس ایدز را بدست آورد.

 

لنفوسیت T4 که مبتلا شده است شروع به تقسیم می‌کند همین امر باعث تورم غدد لنفاوی می‌شود. تورم غدد لنفاوی گاه ماهها یا سالها بعد از ابتلای اولیه پدیدار می‌شود و می‌تواند مدتها به همان حال باقی بماند. در بسیاری از موارد هم ناراحتیهای جدی دیگری به آن اضافه می‌شود. بیماران اکثرا به شدت لاغر می‌شوند چون دیواره روده آنها مواد غذایی را بطور کامل جذب نمی‌کند. در اروپا که تغذیه مردم رضایت بخش است کم شدن وزن چندان مخاطره آمیز نیست. اما در بعضی کشورهای جهان سوم که مردم با سوء تغذیه دست به گریبانند کاهش وزن فرد را نحیف می‌کند.

 

عرق کردن در شب و احساس خستگی ، التهاب بیضه‌ها از سایر علایم این بیماری است. مرحله بعدی که در آن تصویر نهایی بیماری ایدز به نمایش گذاشته می‌شود حاصل از درهم شکسته شدن کامل سیستم دفاعی بدن است. تعداد سلولهای لنفوسیت T4 به شدت کاهش یافته است و در این حالت انواع بیماریهای باکتریایی ، ویروسی و انگلی قادر هستند که فرد مبتلا را از پای بیاندازند.

 

 

عوامل تشدید کننده بیماری

 

* تماس‌ جنسی‌ با افراد آلوده‌. همجنس‌بازها در معرض‌ بیشترین‌ خطر هستند.

* بی‌بند و باری‌ جنسی‌

* استفاده‌ از سرنگهای‌ آلوده‌ برای‌ تزریق‌ مواد مخدر

* تزریق‌ خون‌ یا فرآورده‌های‌ خونی‌ آلوده‌

* مواجهه‌ کارکنان‌ بیمارستانها و تکنسینهای‌ آزمایشگاهی‌ با خون ‌، مدفوع‌ ، یا ادرار افراد آلوده‌ به‌ ویروس‌ ایدز.

 

 

پیشگیری‌

 

* از تماس‌ جنسی‌ با افراد آلوده‌ یا افرادی‌ که‌ موادمخدرتزریقی‌ مصرف‌ می‌کنندخودداری‌ شود.

* از کاندوم‌ استفاده‌ شود.

* از بی‌بندوباری‌ جنسی‌ خودداری شود.

* خون‌ یا فرآورده‌های‌ خونی‌ باید از لحاظ‌ آلودگی‌ بررسی‌ شده‌ باشد.

 

 

تشخیص بیماری


تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است. خوشبختانه در کشور ما این آزمایش به صورت رایگان انجام می‌شود تا افراد مختلف از سلامتی خود اطمینان حاصل کنند.

 

 

درمان

در حال‌ حاضر داروها در معالجه‌ عفونت‌ ایدز مؤثر نیستند. برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ها یا پیشگیری‌ از آنها ممکن‌ است‌ آنتی‌بیوتیک‌ تجویز شود. داروهای‌ ضد ویروسی‌ مانند دیدانوزین‌ ، استاوودین ، زالسی‌ تابین‌ ، زیدوودین‌ و نیز داروهای‌ مهارکننده‌ پروتئاز در درمان‌ عفونت‌ با ویروس‌ ایدز مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند و ممکن‌ است‌ پیشرفت‌ بیماری‌ را به‌ تأخیر اندازند. تجویز آنها باید توسط‌ پزشکان‌ با تجربه‌ انجام‌ پذیرد. با این‌ داروها (مثل‌ زیدووین‌) می‌توان‌ انتقال‌ عفونت‌ به‌ نوزادان‌ مادران‌ حامله‌ را کاهش‌ داد. تحقیقات‌ زیادی‌ در رابطه‌ با داروهای‌ جدیدتر و واکسن‌ آن‌ از طریق مهندسی ژنتیک در دست‌ انجام‌ هستند.

 


درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

 

* اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ عفونت‌ ایدز را دارید.

* اگر پس‌ از تشخیص‌، علایم‌ یک‌ عفونت‌ دیگر ظاهر شوند (تب‌، سرفه‌، یا اسهال‌).

* اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان،‌ عوارض‌ جانبی‌ بسیاری‌ دارند.