اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده نشست 5 سرویس اطلاعاتی



اخبار,اخبار سیاسی,سرویس اطلاعاتی,سرویس های اطلاعاتی سیا,موساد,بی بی سی فارسی,تحریم نفت ایران روابط با روسیه

 

پشت پرده نشست 5 سرویس اطلاعاتی

منابع مطلع می گویند موجی از گزارش های اطلاعاتی در غرب که می گوید تحریم نفتی به شدت به سود ایران تمام شده، دولتمردان امریکا یی و اروپایی را کلافه کرده است.

یک منبع آگاه که به اقتضای حوزه کاری اش، گزارش هاش اطلاعاتی درباره ایران را رصد می کند، خبر داد که در یک ماه گذشته بیش از ۳ گزارش اطلاعاتی با طبقه بندی محرمانه به بالا از سوی سرویس های اطلاعاتی اروپایی و امریکایی تولید شده که جمع بندی همه آنها این است که ایران به دلایل متعدد برنده بزرگ تحریم های نفتی بوده و این تحریم ها به نحوی کاملا هوشمند درآمدهای ایران را در حالی که متوسط درآمد تمام کشورهای جهان به دلیل بحران اقتصادی در حال کاهش است، افزایش داده است.

 

به نوشته ایران هسته ای یک منبع مطلع گفت: «یکی از اصلی ترین محورهای این گزارش ها که هم اکنون تیم هایی از سرویس های اطلاعاتی سیا (امریکا)، موساد (اسراییل)، MI۶ (انگلیس)، BND (آلمان) و DGSE (فرانسه) در استکهلم درحال بحث درباره آن هستند این است که تحریم نفتی ایران به جای اینکه باعث کاهش درآمد ایران شود، آن را ظرف ۳ ماه گذشته بیش از ۳ میلیارد دلار افزایش داده است».

 

این منبع اضافه کرد: «سرویس های غربی که از امریکا می خواهند درباره محتوای یافته هایشان اظهارنظر کند عقیده دارند ایران هوشمندانه از طریق تشدید درگیری لفظی با امریکا و اسراییل شوک های قیمتی مستمر به بهای نفت وارد کرده بی آنکه عملا هیچ تحریم نفتی علیه آن اعمال شده باشد».

بنا به گفته این مقام مطلع، سرویس های غربی بویژه سرویس آلمان عقیده دارند که ایران از فرصت بحران موجود در اقتصاد جهانی به خوبی استفاده کرده و غرب را بر سر دوراهی تضعیف اقتصاد خود با تشدید تحریم علیه ایران یا کاهش شدید تحریم ها قرار داده است.

 

این منبع ادامه داد: «نشست استکهلم عملا به صحنه محاکمه امریکا و اسراییل تبدیل شده است. کشورهای اروپایی معتقدند ایران با هماهنگی روسیه و چین، از نقطه ضعف اصلی کشورهای غربی یعنی حساسیت شدید افکار عمومی در این کشورها به افزایش بهای سوخت استفاده کرده و شرایطی بوجود آورده است که شانس بقای سیاسی دولتمردان فعلی در این کشورها به شدت کاهش یافته است؛ بویژه که تقریبا تمامی این کشورها از جمله امریکا و فرانسه در آستانه انتخابات قرار دارند. به این تریتب این احتمال وجود دارد که پافشاری بر اعمال محدودیت بر بخش نفت ایران منجر به بحران داخلی در کشورهای غربی شود».

 

این منبع که تاکید داشت محدودیت فراوانی برای ارائه اطلاعات در این باره دارد، همچنین به این موضوع اشاره کرد که سرویس های غربی عقیده دارند انتخابات ۱۲ اسفند نشان داده دولت ایران در متوقف کردن پروژه «انتقال فشار به مردم» موفق بوده و عملا اجازه نداده فشار های خارجی بر زندگی عادی در ایران تاثیر بگذارد.

بنا به گفته این منبع، ارزیابی اطلاعاتی ۵ سرویس غربی این است که مردم ایران تورم موجود را ناشی از یک روند داخلی می دانند و ارتباطی میان این تورم و فشارهای غرب قائل نیستند.

 

بر این مبنا، اعضای جلسه تصمیم گرفته اند که شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی تحت اشراف MI۶ یک بسته تبلیغاتی جدید درباره ارتباط تحریم و تورم تولید کند.

اطلاعات موجود نشان می دهد این نشست مقدمه نشست اصلی تری است که در ماه می برگزار خواهد شد و کشورهای اروپایی در آن نشست امکانپذیر یا امکان ناپذیر بودن اعمال تحریم نفتی علیه ایران در ژوئن ۲۰۱۲ را بررسی خواهند کرد.

 

اطلاعات موجود نشان می دهد این سرویس ها همچنین در این باره که پافشاری بر تحریم نفت ایران روابط با روسیه، چین و هند را بیش از پیش تخریب کند هشدار داده اند.

این منبع اطلاعاتی  گفت : «این احساس وجود دارد که جامعه اطلاعاتی اروپا و امریکا گزینه تحریم را هم مانند گزینه جنگ در تاثیر گذاری بر محاسبات ایران ناکارآمد می داند»./فردانیوز


ویدیو مرتبط :
نشست افراد خاص در کنار مدیر عامل پرسپولیس: رازهای پشت پرده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه کسی نشست دوحه را به شکست کشاند؟/ پشت پرده حکم دو میلیارد دلاری علیه ایران



 کیوسک بین المللی

اظهارات یکی از اعضای خاندان سلطنتی سعودی درباره روابط عربستان و آمریکا، شواهدی از احتمال دخالت سفارت عربستان در آمریکا در واقعه یازده سپتامبر، نقش محمد بن سلمان در ناکام ماندن نشست نفتی دوحه، انتقاد به رأی اخیر دیوان عالی آمریکا علیه ایران و ادامه نگرانی سرمایه گذاران خارجی از تعامل با ایران، از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، همزمان با سفر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به عربستان، بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی به این موضوع اختصاص یافته است. شبکه خبری «سی ان ان» اظهارات ترکی الفیصل، عضو خاندان سلطنتی آل سعود و رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان را بازتاب داده که از پایان یافتن روزهای خوش روابط واشنگتن و ریاض سخن گفته است. به گفته وی، روزهای خوش قدیمی ائتلاف تاریخی میان آمریکا و عربستان پایان یافته است و روابط آن‌ها باید مجدداً تنظیم شود. فیصل اظهار داشته: «وابستگی ما به آمریکا تا کجا می‌تواند ادامه پیدا کند؟ تا چه اندازه‌ای می‌توانیم روی سرسختی مقامات آمریکایی حساب کنیم؟ منافع مشترکی که ما را کنار هم قرار می دهد چیست؟ این‌ها موضوعاتی است که باید دوباره تنظیم شود». به عقیده وی، اتحاد بین عربستان و آمریکا حتی پس از انتخاب جانشین باراک اوباما نیز مانند قبل نخواهد بود.

*****

همزمان، روزنامه «تایمز» با انتشار مطلبی از وجود برخی شواهد که حاکی از احتمال ارتباط دیپلمات‌های سعودی در واشنگتن با عوامل حمله ۱۱ سپتامبر است، خبر داده است. براساس شواهد یاد شده، «قسن الشربی» یک تبعه سعودی به رغم اینکه با هواپیماربایان حادثه ۱۱ سپتامبر آموزش خلبانی دیده بود، اما در جریان حمله ۱۱ سپتامبر شرکت نکرده است. وی سپس در سال ۲۰۰۲ میلادی در پاکستان بازداشت و از آن پس در زندان گوانتانامو بوده است. بر اساس گزارش حقیقت یاب آمریکا - موسوم به سند شماره ۱۷ - که در سال ۲۰۰۳ تنظیم شد، پلیس فدرال آمریکا دریافته بود که قسن الشربی اسناد و مدارکش را پیش از بازداشتش خاک کرده است. یکی از مدارکی که الشربی مخفی کرده است نشان می‌دهد که گواهی آموزش خلبانی وی در پاکت نامه‌ای مربوط به سفارت عربستان در واشنگتن بوده است.

*****

در مطلبی دیگر درباره عربستان سعودی، روزنامه «رای الیوم» از نقش جانشین ولیعهد این کشور در شکست نشست نفتی اخیر در دوحه قطر خبر داده است. به نوشته این روزنامه، محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع سعودی با وجود اینکه در نشست دوحه - که برای بررسی کاهش میزان تولید نفت توسط کشورهای عمده تولیدکننده نفت برگزار شد - حاضر نبود، ولی عامل بی‌نتیجه ماندن آن بود؛ به‌ این شکل که این شاهزاده از اعضای هیئت کشورش خواست در صورتی‌ که ایران در توافق کاهش تولید مشارکت نداشته باشد، این هیئت نشست را ترک کند. در همین حال، خبرهایی از بروز اختلافات بین بن‌سلمان و علی النعیمی، وزیر نفت سعودی به علت سیاست‌های نفتی این شاهزاده منتشر شده است که ممکن است به برکناری نعیمی از این وزارت منجر شود.

*****

محکوم شدن ایران به پرداخت دو میلیارد دلار توسط دیوان عالی آمریکا، از جمله دیگر موضوعاتی است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. سایت شبکه خبری «بلومبرگ» دیدگاه‌های ۲ قاضی مخالف با برداشت این مبلغ از دارایی‌های ایران (در مقابل ۶ قاضی موافق) و استدلال‌های آن‌ها را مطرح کرده است. جان رابرتز و سونیا سوتومایور، دو قاضی‌ مخالف با ۶ قاضی دیگر در پرونده یاد شده هستند. دلیل اصلی مخالفت رابرتز، حفظ قدرت دادگاه و جلوگیری از دخالت کنگره در اختیارات آن بوده است و در این زمینه می گوید: «این کنگره بود که به نفع قربانیان و علیه ایران رأی داد؛ نه دادگاه». وی می افزاید اصل تفکیک قوا بر این استوار است که کنگره قانون وضع کند و دادگاه‌ها آن‌ها را اعمال کنند. در پرونده ایران، مرز بین قانونگذاری و اعمال قانون از بین رفته و یک نهاد وارد حیطه اختیارات نهادی دیگر شده است.

*****

در نهایت، در مطلبی دیگر درباره ایران، خبرگزاری فرانسه از ادامه نگرانی تجار اروپایی برای تجارت با ایران خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، شاید ایران پس از توافق هسته‌ای با قدرت های غربی از نظر فنی برابر سرمایه گذاران خارجی باز شده باشد، اما بسیاری از تحریم‌ها بر ضد این کشور لغو نشده است که می‌تواند مانعی برابر شرکای تجاری احتمالی باشد که می‌ترسند آمریکا جریمه هایی علیه آن‌ها اعمال کند. ایران همچنان به علت اتهام واشنگتن و متحدانش علیه این کشور در خصوص حمایت از گروه های تروریستی، در فهرست سیاه بین المللی قرار دارد. این یعنی اینکه بانک های آمریکایی یا بانک های خارجی اصلی که مقر آن‌ها در آمریکاست، همچنان تعامل محدودی با ایران دارند. این بانک‌ها نگرانند بار دیگر جریمه‌هایی علیه آن‌ها اعمال شود که مجموع آن‌ها در پنج سال گذشته که توسط ناظران آمریکایی اعمال شده است، به حدود ۱۵ میلیارد دلار می‌رسد.

 

 اخبار  سیاست  خارجی  -  تابناک