اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده حمله به لیبی از زمین، هوا و دریا



 

پشت پرده حمله به لیبی از زمین، هوا و دریا

 

 

سرانجام كمتر از دو روز پس از تصویب قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت سازمان ملل با ۱۰ رأی موافق و پنج رأی ممتنع در مورد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی از شنبه شب، جنگنده های فرانسوی به مواضع نیروهای قذافی حمله كردند و بنا بر اظهارات "ویلیام گورتنی " از مقامات بلندپایه ستاد مشترك ارتش آمریكا، ۱۱۲ موشك كروز نیز به سوی لیبی شلیك شد.

 

به گزارش رجانیوز، یكی از مقام های لیبی در اولین گزارش های خود اعلام كرد كه صدها موشك به سمت لیبی پرتاب شده و حداقل ۴۸ نفر كشته و ۱۵۰ نفر زخمی شده اند.

تمركز رسانه ها بر جنگ لیبی در حالی است كه همچنان فشارها بر شیعیان در بحرین ادامه دارد اما غرب ترجیح داده است با از میان برداشتن دیكتاتور تاریخ مصرف گذشته لیبی، موضوع بحرین را از نقطه زوم رسانه ها خارج كند.

حملات هوایی که از شامگاه روز شنبه علیه مواضع در کنترل سرهنگ قذافی در لیبی صورت گرفت، هر چند مقدمه ای به اندازه شروع اعتراضات مردمی در این کشور علیه دیکتاتوری چهار دهه ای سرهنگ و فرزندانش دارد، اما به نظر می رسد در این میان اهداف دیگری نیز در ورای این حملات نهفته باشد.

در حالی که تا روز پنج شنبه هفته گذشته اما و اگرهای فراوانی در مورد حمله هوایی به لیبی و یا دست کم ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور برای ستاندن برتری هوایی نظامیان وابسته به دیکتاتور این کشور وجود داشت، اما به ناگهان ورق در عرصه بین المللی برگشت و شورای امنیت پس از دو نشست بی نتیجه، در سومین نشست خود قطعنامه ای را تصویب کرد که به موجب آن ائتلافی از کشورهای مختلف می توانستند برای پایان دادن به حملات هوایی سرهنگ قذافی به مواضع و مراکز تحت کنترل انقلابیون این کشور، وارد عمل شوند.

اما در اینکه چرا شورای امنیت به ناگهان به این نتیجه رسید باید دست به چنین اقدامی بزند و از سوی دیگر کشورهایی مانند روسیه و چین که پیوندهای نزدیکی با سرهنگ داشته و دارند، به این قطعنامه رای ممتنع دارند، باید در بازی های سیاسی پشت پرده ای دید که کمتر کسی از آن خبردار می شود.

به گزارش العالم، اما آنچه در مجموع می توان از دلایل این اقدام گفت، چنین است:

۱ ترس از بوسنیزه شدن جنگ: غرب تجربه بدی از اقدامات خود در جنگ بوسنی داشت. چند سال تمام دست صرب ها برای برافروختن هر جنایتی در این کشور باز بود و غرب نیز نظاره گر نسل کشی. اما زمانی که برخی از نیروهای خارج از دایره اروپا وارد عرصه نظامی بوسنی شدند و نیروهای مسلمان را آموزش و تجهیز کردند، کشورهای غربی برای کنترل اوضاع و خارج نشدن بوسنی از دایره اختیار خود، تصمیم به دخالت نظامی در این کشور گرفتند. حال همین موضوع نیز در لیبی نیز وجود دارد. به نظر می رسد برخی از کشورهای اسلامی تلاش دارند به نیروهای انقلابی لیبی از نظر فرماندهی و لجستیک کمک کنند و این کمک ها از هفته گذشته شروع شد و ترس از موفقیت انقلابیون خارج از مشارکت غربی ها، آنها را وادار به دخالت سریع در لیبی کرد.

۲ فشار بیش از اندازه فرانسه: فرانسه اولین کشوری بود که شورای انقلابی لیبی را به رسمیت شناخت. این اقدام کاخ الیزه، هزینه سنگینی را برای این کشور در پی داشت. در صورت موفق نشدن انقلابیون، روابط آینده فرانسه و سرهنگ قذافی تحت هر شرایطی به شدت وخیم می شد، از این رو فرانسه رایزنی های گسترده ای برای مجاب کردن اعضای شورای امنیت در طرح تصویب قطعنامه ۱۹۷۳ کرد. در این میان فشارهای پاریس بر مسکو و وساطت مسکو میان پاریس و پکن قابل توجه است.

۳ ترس از بالا رفتن بهای نفت: یکی از مهمترین دلایل را در درگیری اخیر باید در رقابت بر سر طلای سیاه ارزیابی کرد. کشورهای غربی در صورت پیروزی با یک تیر چند نشان می زنند. نخست آنکه با تسریع در پایان جنگ از بالا رفتن بهای نفت جلوگیری می کنند و دیگر آنکه در دولت آینده این کشور، دیگر جایی برای شرکت های چینی که سران آن، از قدافی حمایت کرده اند، نیست، از این رو راه برای حضور شرکت های غربی و به خصوص آمریکایی که غایب بزرگ نفت گران بهای لیبی هستند، فراهم خواهد شد.

۴ فشار کشورهای عرب: کشورهای عرب به خصوص سه کشور عربستان، قطر و امارات متحده رایزنی های گسترده ای برای حمله به لیبی داشتند. دلایل این کشورها متعدد است اما دو دلیل عمده در این رابطه، تحت الشعاع قرار دادن اشغال بحرین توسط این کشورها و همچنین رقابت و اختلافات دیرینه ریاض و طرابلس را می توان برشمرد.

۵ ترس از تشدید جنگ و مهاجرت به سمت اروپا: لیبی کشور پهناوری است که سواحل طولانی با مدیترانه دارد. این کشور به دلیل کمی جمعیت از یک سو و به تبع آن کمی نیروهای امنیتی و مرزبانی، توان کنترل این مرز طولانی را ندارد و از این رو لیبی به یکی از مهمترین مراکز عبور مهاجران آفریقایی به اروپا تبدیل شد که در روابط اخیر لیبی و کشورهای اروپایی تلاش شد تا این شکاف پوشانده شود. اروپا که در طی سال های اخیر قوانین سخت گیرانه ای را در رابطه با مهاجرت های غیرقانونی وضع کرده است، از تشدید جنگ و هجوم مهاجران به مرزهای دریایی خود نگران است، مساله ای که قذافی تاکید بسیاری بر آن داشت و به نظر می رسد با شروع حملات هوایی به مواضع سرهنگ قذافی این مساله بیشتر خودنمایی کند.

۶ انتقام گیری از سرهنگ: اروپا و آمریکا خاطره خوشی از سرهنگ قذافی نداشته و ندارند و او را سرهنگ دیوانه خطاب می کنند. هر یک از کشورهای اروپایی در طول دهه ۸۰ و ۹۰ قرن گذشته به نوعی با وی درگیر بوده اند که مهمترین این درگیری ها را می توان در سه قضیه تجهیز ارتش آزادی بخش ایرلند شمالی در حمله علیه منافع انگلیس، سرنگونی هواپیمای آمریکایی پان امریکن بر فراز لاکربی و بالاخره حمله به چاد به عنوان متحد فرانسه در سال ۱۹۸۲ جهت تصرف معادن اورانیوم در کوه های تیبستی. همین عوامل کافی است تا سه کشور فرانسه، انگلیس و آمریکا به راحتی بتوانند افکار عمومی خود را جهت حمله به لیبی قانع کنند.../جهان نیوز


ویدیو مرتبط :
اهداف پشت پرده آمریکا از حمله به داعش در سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پشت پرده زمین 70 هزار متری پرسپولیس



اخبار,اخبار ورزشی,باشگاه پرسپولیس

 

اخبار ورزشی - پای کفاشیان به میان آمد
پشت پرده زمین 70 هزار متری پرسپولیس

در شرایطی که قرار است مدیرعامل جدید باشگاه استقلال معرفی شود بحث درباره کمپ این باشگاه و البته زمین 70 هزار متری باشگاه پرسپولیس تبدیل به داغ ترین بحث روز شده است.

هنوز تب و تاب مدیریت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال نخوابیده است که صحبت هایی مبنی بر واگذاری غیرقانونی کمپ و زمین به این دوباشگاه پایتخت نشین، حاشیه تازه ای برای سرخابی ها به وجود آورده است.

ابتدا این واعظ آشتیانی بود که حجت الله خطیب را در واگذاری کمپ ناصر حجازی به استقلال متهم کرد و گفت که این کار به صورت غیرقانونی رخ داده و هیچ گونه مجوزی برای آن ارائه نشده است.

 

مدیرعامل پیشین استقلال در شرایطی که قرار است امروز فردا تکلیف مدیرعامل استقلال مشخص شود کنفرانسی خبری ترتیب داد و بعضی واقعیات را این طور بیان کرد:« می خواهم در مورد کمپ باشگاه استقلال صحبت کنم که از روز اول بهمن 1378 به مدت سه سال از سوی اداره کل تربیت بدنی استان تهران به باشگاه استقلال اجاره داده شده بود تا طبق بند یک ماده قانون اجازه تاسیس ورزشگاه توسط مردم با نظارات دولت و با شرایطی خاص منعقد گردد اما برخی از آقایان آن را از آن خود می دانند و اعتقاد دارند که توسط مدیر وقت اداره کل تربیت بدنی استان تهران به آنها واگذار شده است که با توجه به مصوبه مجلس در تاریخ 18 دی ماه 1369 اینگونه امکان ورزشی متعلق به شخص نیست و باید در اختیار عمومی قرار بگیرید، به این نتیجه خواهیم رسید که حجت الله خطیب در آن زمان مرتکب خلاف شده است و کسی هم که این قرارداد را منعقد کرده همانند خطیب خلاف کرده است.»

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در ادامه گفت:« ارزانترین کاربری ایجاد امکان ورزشی است. چطور آقایان می گویند 200 میلیارد این زمین ارزش دارد. چرا از وزارت مسکن بجز آقای حناچی در این قضیه ورود نکرده است. به اعتقاد من آقایانی که می گویند ما برای استقلال زحمت زیادی کشیده ایم این طور می گویند تا راهی برای فرار از ورشکستگی باشد. چطور آقایان خود را اقتصاد دان می دانند اما هیچ شناختی از ریاضی ندارند. آنها در سیزده دوره لیگ برتر تنها یک بار قهرمانی داشته اند و چطور عنوان می کنند که استقلال خروجی خوبی داشته است. باید به مردم شفاف توضیح دهند که این خروجی چه بوده است.

انها چطور می توانند عنوان کنند که سند مالکیت اخذ کرده اند و این متاسفانه نشانه آن است که برخی مسئولین نسبت به مسئولیتشان بی تفاوت هستند یا بدنه تشکیلات وزارت ورزش نسبت به قوانین تسلط نداشته است. »

مطرح شدن چنین مباحثی درست در زمانی صورت می گیرد که گفته می شود بدهی باشگاه استقلال نزدیک به 50 میلیارد تومان است و سران این باشگاه هر زمان چنین بحثی مطرح شده گفته اند که فروش بخشی از این کمپ می تواند همه این بدهی را صاف کند. اما اگر در اصل این ماجرا آن طور که واعظ آشتیانی ادعا کرده ایراد قانونی داشته باشد آنگاه مشکلات مالی آبی های پایتخت بیشتر از چیزی می شود که نمود خارجی دارد؛ در واقع اگر این مشکل برطرف نشود باید این باشگاه را به نوعی ورشکسته اعلام کرد.

زمین پرسپولیس گم شد؟
اما درست با مطرح شدن چنین موضوعی بود که خطیب به دفاع از خودش برآمده و کمپ استقلال را کاملا قانونی دانسته ولی در لابلای صحبتش به مورد تازه ای اشاره کرده که در نوع خود بسیار جالب توجه است. در واقع این موردی است که روزنامه «گل» پرده از آن برداشته و در این مورد توضیح داده که خطیب از ناپدید شدن 70 هزار متر زمین باشگاه پرسپولیس خبر داده است.

خطیب،مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس (در فصل چهارم) در گفت‌وگویی كوتاه و در خلال توضیح اینكه مالكیت زمین مورد بحث متعلق به استقلال است و واعظ سند و مدركی برای رد آن ندارد در مورد زمینی كه برای پرسپولیس در نظر گرفته شده بود و حالا خبری از آن نیست هم سوال داشت: «همان زمان كه من مدیرعامل پرسپولیس شدم 70 هزار متر زمین در شهر پرند برای این باشگاه در اختیار گرفتم و حسین كلانی را هم مسوول اجرای آن پروژه گذاشتم و 500 میلیون تومان هم اعتبار در نظر گرفتم اما مشخص نیست كه آن زمین‌ها چه شدند و تكلیف‌شان به كجا رسید.»


حجت‌ا... خطیب كه در سال 1383 به عنوان سرپرست موقت باشگاه پرسپولیس منصوب شده بود معتقد بود كه این زمین در آن سال به این منظور به پرسپولیس داده شد كه در بهترین نقطه پرند استادیوم 70 هزار نفری ساخته شود: «حتی كلنگ آن را هم مهندس مهرعلیزاده (رییس اسبق سازمان تربیت‌بدنی) به زمین زد.» خطیب برای اینكه شاهد هم بیاورد از جعفر كاشانی عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس یاد كرد كه معتقد بود در جریان این ماجرا قرار دارد: «اما وقتی من از پرسپولیس بیرون آمدم و محمدحسن انصاری‌فرد به جای من مدیرعامل شد دیگر نمی‌دانم تكلیف این زمین هم به كجا رسید!» به نظر می‌رسد بعد از ماجرای مالكیت زمین كمپ ناصر حجازی (استقلال) حالا باید گروهی به عنوان جست‌وجوگران زمین 70 هزار متری پرند به تحقیق و تفحص درخصوص آن ملك پرداخته و از امروز پرونده‌ای جدید در ارتباط با دیگر باشگاه دولتی وزارت ورزش گشوده شود!

اما یكی از منابع آگاه به این روزنامه گفته زمین مذكور حوالی مرقد مطهر امام (ره) كه امروز شهرك آفتاب نام دارد واقع شده كه در همان زمان به پرسپولیس اختصاص یافت اما به دلیل عدم پیگیری مدیران وقت قرمزها برای تصاحب این زمین و با پیش‌دستی و زیركی كفاشیان كه رییس فدراسیون دوومیدانی بود، به این فدراسیون رسید تا این زمین از چنگ سرخ های پایتخت در بیاید.
اخبار ورزشی - فرارو