اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده افت بورس مشخص شد!



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بورس

 

اخبار اقتصادی - در یک برنامه تلویزیونی؛
ژنرال‌های دولت‌ پشت پرده افت بورس معرفی شدند

كارشناس بورس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اعلام اینکه ژنرال‌های دولتی پشت پرده افت شاخص بورس را رقم می‌زنند، گفت: تاكنون حرف و عمل مثبتی از دولت در خصوص بازار سرمایه ندیده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا صادقی مقدم دیشب در ارتباط تلفنی با برنامه پایش اظهارداشت: در شهریور ماه سال گذشته ما با دولت جدیدی رو به رو بودیم كه با روی كار آمدنش یك فضای خوش بینی را میان اهالی بازار سرمایه شكل داده بود. این فضا باعث شد تا ژنرال‌های اقتصادی و صنعتی دولت كه همگی از وزرای دولت‌های گذشته بودند از بازار سرمایه حمایت كامل كنند.

كارشناس بورس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح كرد: شروع فعالیت این مدیران همزمان با ارائه لایحه بودجه 93 به مجلس بود و از سوی دیگر صحبت‌های بعضی از دولت‌مردان این احساس را ایجاد كرد كه نگاهشان به برخی مسئله از جمله سیاست‌های اجرایی اصل 44 متفاوت بوده و در برخی موارد نیز با عین قانون نیز یكسان نیست.

این كارشناس بورس خاطرنشان كرد: این خوش‌بینی‌ها نمودار افزایش قیمت بورس را از شهریور تا دی ماه سال گذشته بالا برد و بعد از آن با اتفاقاتی كه افتاد این شاخص كاهش پیدا كرد. به عنوان مثال، وزیر نیرو گفت كه نیروگاه‌ها اشتباهی واگذار شدند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعلام كرد كه واگذاری شركت مخابرات ایران غلط بوده است.

صادقی مقدم ادامه داد: اما در این میان وزیر نفت اصلاً نگفت كه شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌ها را اشتباهی واگذار كرده ولی عملاً این كار را انجام داد و افزایش نزدیك به پنج برابری قیمت خوراك در برنامه بودجه سال 93 این حقیقت را اثبات كرد.

وی عنوان كرد: همچنین اخذ بهره مالکانه نیز روی بورس تأثیر منفی گذاشته است. توجیه آن‌ها نیز برای این وصول ایجاد طرح‌های فولادی است كه عیناً خلاف اصل 44 قانون اساسی است.

این كارشناس بورس اذعان كرد: نكته مهم اینجاست كه ساختار اقتصادی و بنگاه داری كشور در این سه دهه حداقل از لحاظ شكلی تغییر پیدا كرده است. ما تا كنون حرف مثبتی از بدنه دولت در خصوص بازار سرمایه نشنیده‌ایم چه برسد به اینكه عملی دیده باشیم.

صادقی مقدم بیان كرد: دولت و دولت‌مردان باید به حفظ سرمایه و دارایی‌های مردم و صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های سرمایه گذاری كه متعلق به آحاد این ملت هستند باور داشته باشند و آن‌ها را جزء دغدغه های خود قرار دهند.

حقانی نسب دیگر کارشناس بورسی در ارتباط با شاخص بورس گفت: امنیت سرمایه گذاری بلند مدت با اقدامات دولت و مجلس از بین رفته است.

عباسعلی حقانی نسب اظهار كرد: بازار با اقدامات دولت و مجلس یك نگاه كوتاه مدت پیدا كرده است. اقدامات دولت و مجلس امنیت سرمایه گذاری بلند مدت را از بین برده است. این نگاه كوتاه مدت با افزایش سود از محل تولید كه بلند مدت است در تناقض است. توصیه من به فعالان بازار این است كه ما باید تمام تلاشمان روی این مسئله متمركز باشد كه نگاه بلند مدت را به بازار برگردانیم.

وی افزود: سه دلیل مشخص و كاربردی برای افت بازار وجود دارد. این افت قابل پیش بینی بود. طبق نمودار فعلی تا قبل از دولت جدید و حتی مدتی بعد از دولت جدید عملاً ما یك افزایش نرخ ارز داشتیم. قیمت ارز تا 3700 تومان هم رسیده بود ولی بعد از آن شروع به كاهش كرد. یكی از دلایل كاهش قیمت بورس این بود كه افزایش سود شرکت‌ها از محل افزایش نرخ فروششان كه ناشی از نرخ ارز بود متوقف شد. یعنی شرکت‌ها با كاهش سود مواجه شدند یا به عبارتی افزایش سودشان متوقف شد.

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
افت شاخص کل بورس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناگفته‌های توفیقی از پشت‌ پرده "بورس خارج" و دلایل «توقف موقت»



اخبار ,اخبار دانشگاه,بورس خارج از کشور

 

اخبار دانشگاه - ناگفته‌های توفیقی از پشت‌ پرده "بورس خارج" و دلایل «توقف موقت»

مشاور عالی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به روزهای سرپرستی خود در وزارت علوم، دلایل و ناگفته‌هایی را درباره تصمیم خود مبنی بر «تعلیق موقت و توقف صدور حکم جدید برای بورسیه‌های خارج» بیان کرد.

دکتر جعفر توفیقی با بیان اینکه در ابتدای سرپرستی وی در ابتدای دولت روحانی در وزارت علوم، یکی از مسائلی که بررسی آن در اولویت قرار داشت، "ابهام در فرآیند اعزام بورس خارج" بود، گفت: این بررسی به دلایل مختلفی از جمله بررسی مسائل و مشکلات مالی، بازنگری رشته‌های ضروری برای اعزام و بررسی کیفیت علمی پذیرفته‌شدگان بورس خارج صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل پیشرفت‌های علمی کشور در بسیاری از رشته‌ها نیاز به اعزام دانشجو به خارج نداریم، به تصمیم خود مبنی بر توقف موقت صدور تعهد جدید بورس خارج وادامه بررسی تعهدات سابق و موجود اشاره و اظهار کرد: البته در آن زمان هم تاکید کردیم که با این تصمیم تنها قرار است که تعهد جدید ایجاد نشود و تمام تعهدات قبلی همچنان پابرجا خواهد بود؛ در واقع این فرصتی بود که مشکلات و مسائل موجود در فرایند بورس خارج از جمله منابع مالی آن را بررسی کنیم؛ چرا که ممکن است به دلیل مشکل بودجه نتوانیم بورسیه‌هایمان را حمایت کنیم.

توفیقی نحوه پذیرش دانشجو برای اعزام به خارج را موضوع دیگری خواند که نیاز به بازنگری داشت و در این باره گفت: در بررسی‌ها مشخص شد که در سیستم گذشته که دانشجوی بورس خارج بدون شرکت در آزمون علمی و صرف بررسی مدارک انتخاب می‌شوند، بسیاری از رتبه اول‌ها و فارغ‌التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد پذیرفته نمی‌شدند.

به گفته توفیقی، روش قبلی پذیرش دانشجوی بورس به نوعی نابرابری ایجاد می‌کرد؛ چرا که بسیاری از دانشجویان با کیفیت بسیار بالا پذیرفته نمی‌شدند و افرادی تنها بابررسی مدارک با عنوان بورس خارج پذیرفته می‌شدند بنابراین تصمیم گرفته شد از سال 93 پذیرش دانشجویان متقاضی اعزام به خارج از طریق آزمون دکتری انجام شود.

مشاور عالی وزیر علوم افزود: با این روند کسی که می‌خواهد به خارج اعزام شود باید در یک آزمون علمی تخصصی و با دانشجویان سطح بالا رقابت کند؛ ضمن اینکه از این پس فردی که گزینه اعزام به خارج را علامت می‌زند دیگر امکان تبدیل وضعیت به بورس تحصیلی داخل را ندارد و کسی که می‌خواهد بورس خود را تبدیل به داخل کند باید در آزمون دکتری شرکت و با دیگران رقابت کند تا بی‌عدالتی به وجود نیاید.

توفیقی در ادامه با اشاره به آمار افرادی که در سال‌های اخیر بورس خارج خود را به «داخل» تبدیل کرده‌اند و بدون آزمون دکتری در دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: در دوران سرپرستی‌ام با توجه به آماری که گرفتیم متوجه شدیم از 800 نفر پذیرفته شده بورس خارج با مکانیزم غیرآزمون حدود 700 نفر بورس را تبدیل به داخل کرده‌اند و این نگرانی برای ما ایجاد شد که این دیگر بورس خارج نیست؛ ضمن آنکه متاسفانه در میان آنها افرادی هستند که معدل و توان علمی بالایی هم ندارند.

اخبار دانشگاه - ایسنا