اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پراید رکورد زد


قناتی با بیان اینکه خودروهای سبک تولیدی کشور در این ماه شامل 34 مدل خودرو در گروه سواری و 6 مدل در گروه وانت است تصریح کرد:‌خودروهای سایپا X131 و آسا به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید خودرو را در این ماه از آن خود کرده اند.

خبرگزاری میزان: مدیر کل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت،‌معدن و تجارت از تولید ۷۹ هزارو ۸۵۳ دستگاه خودرو سبک تولید شده طی دیماه سال جاری خبرداد و گفت: از این تعداد، ۹۵درصد حجم تولیدات به خودروهای سواری و ۵درصد دیگر به خودروهای وانت اختصاص دارد.

امیر حسین قناتی با اشاره به گزارش ارزشیابی کیفی خودروهای ساخت داخل در دی ماه سالجاری، اظهار داشت: این ارزشیابی و سطح بندی در پنج بازه قیمتی و براساس استاندارد ملی شماره 17472 صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه خودروهای سبک تولیدی کشور در این ماه شامل 34 مدل خودرو در گروه سواری و 6 مدل در گروه وانت است تصریح کرد:‌خودروهای سایپا X131  و آسا به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید خودرو را در این ماه از آن خود کرده اند.

به گفته قناتی؛‌ براساس توزیع رده کیفی خودروها،‌ در سطح کیفی 1 ستاره 19 مدل خودرو،‌2 ستاره 10 مدل و ‌3 ستاره 5مدل  خودرو قرار گرفته است که به ترتیب  56درصد ،‌29و 15 درصد نمودار توزیع رده کیفی خودروها را شامل می شود و در سطح کیفی 4 و 5 ستاره هیچ تعداد مدل خودرویی در این توزیع طی دی‌ماه سالجاری جای نگرفته است.

مدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه در ادامه اظهار کرد: براساس این گزارش، در کلاس قیمتی خودروهای بالاتر از 100 میلیون تومان خودروهای گرند ویتارا با دو ستاره در رتبه یک، و در خودروهای کلاس قیمتی  75 تا 100 میلیون تومان کیا سراتو با دریافت سه ستاره رتبه یک ،خودروی آسا با دو ستاره رتبه دوم و خودروی JAC-S5  با یک ستاره رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: در کلاس قیمتی 50 تا 75 میلیون تومان نیز خودروی JAC-J5 با دو ستاره رتبه اول و برلیانس H320  هم با دو ستاره رتبه دو را از آن خود کردند.

به گفته قناتی؛‌همچنین در گروه خودروهای بین 25 تا 50 میلیون تومان پارس تندر پارس خودرو ،3 ستاره گرفت و اول شد  و تندر 90 اتوماتیک پارس خودرو نیز با 3 ستاره دوم شد.

وی خاطرنشان کرد:‌ خودروی سایپا X131  پارس خودرو در گروه خودروهای پایین تر از 25 میلیون تومان نیز با یک ستاره اول و سایپا X132 گروه خودروسازی سایپا نیز با یک ستاره  در رتبه کیفی 2 قرار گرفت.

مدیر کل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه در ادامه یادآور شد: همچنین در دی ماه امسال ،‌خودروهای وانت آریسان و وانت کارا دوکابین به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید خودرو را به خود اختصاص داده اند.

قناتی به کلاس قیمتی خودروهای وانت پایین تر از 50 میلیون تومان در مدت مذکور اشاره کرد و گفت: دراین خصوص خودروی وانت سایپا X151 با یک ستاره در ردیف اول و وانت کارا تک کابین نیز با یک ستاره در جایگاه دوم قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در سطح قیمتی بالای 50 میلیون تومان نیز به دلیل عدم تولید خودروها دراین سطح ارزیابی وجود ندارد ضمن اینکه وضعیت کیفی خودروهای وانت وینگل تولیدی شرکت سازه های خودرو دیار به دلیل عدم همکاری سازنده مذکور وضعیت نامعلومی دارد.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به توزیع رده کیفی خودروهای وانت در مدت مذکور  یادآور شد: تعداد 6 مدل خودرو در سطح کیفی یک ستاره طی دیماه سالجاری قرار گرفته اند که 100 درصد توزیع رده کیفی خودرو های وانت را شامل می شود.

قناتی در ادامه به مقایسه تغییر سطوح کیفیتی خودروها  پرداخت و گفت: در بخش کلاس قیمتی خودروهای بالاتر از 100 میلیون تومان ، خودروی گرند ویتارا با رتبه کیفی نخست قرار دارد که سطح کیفی آن در دیماه سال 94 نسبت به آذرماه 94 یک ستاره کاهش پیدا کرده است.

وی همچنین یادآور شد: در کلاس قیمتی خودروهای 75 تا 100 میلیون تومان که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد نیز خودروی کیا سراتو بدون تغییر،‌خودروی آسا با یک ستاره افزایش و خودروی JAC- S5   با یک ستاره کاهش مواجه شده اند.

به گفته مدیر کل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه،‌همچنین در بخش خودروها با کلاس قیمتی 50 تا 75 میلیون تومان نیز خودروهای ذکر شده شامل JAC-J5   و برلیانس H320   در دی ماه نسبت به آذرماه سالجاری  بدون تغییر سطح کیفی همراه بودند.

قناتی همچنین تغییر سطح کیفی خودروهای ذکر شده در کلاس قیمتی 25 تا 50 میلیون تومان و پایین تر از 25 میلیون تومان و همچنین وانت پایین تر از 50 میلیون تومان را که در ابتدای گزارش مورد اشاره قرار گرفت را در دی‌ماه نسبت به آذرماه سالجاری  بدون تغییر عنوان کرد.


ویدیو مرتبط :
بهداد سلیمی رکورد قهرمان جهان(رکورد دوضرب) را زد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت پراید رکورد زد!


در شرایطی که تنها ۱۰ روز از ابلاغ مصوبه دولت مبنی بر آزادسازی قیمت خودرو می‌گذرد، بازار واکنشی تند به این «تصمیم بزرگ» نشان داد و منحنی قیمت‌ها صعودی شدید را تجربه کرد.

روزنامه دنیای اقتصاد: در شرایطی که تنها ۱۰ روز از ابلاغ مصوبه دولت مبنی بر آزادسازی قیمت خودرو می‌گذرد، بازار واکنشی تند به این «تصمیم بزرگ» نشان داد و منحنی قیمت‌ها صعودی شدید را تجربه کرد.

البته هنوز خودروسازان قیمت جدیدمحصولات‌شان را اعلام نکرده‌اند و مشتریان نمی‌دانند چه سرنوشتی در انتظار قیمت خودروها است. ۱۰ روز پیش که دولت مصوبه آزادسازی قیمت خودرو را ابلاغ کرد، گمان می‌رفت خودروسازان نیز بلافاصله قیمت جدید محصولات شان را اعلام و شکاف نرخ کارخانه و بازار خودروها کم شود، اما تا به امروز این اتفاق رخ نداده و قیمت‌ها سر به فلک زده‌اند.

فعالان بازار می‌گویند، در حال حاضر خرید و فروش رونقی اندک گرفته، اما قیمت‌ها نیز روندی صعودی طی هفته جاری داشته اند و حالا بازار با پراید ۲۰ میلیونی و پژوی ۵۴ میلیونی طرف است.

در این اوضاع و احوال، مسوولان وزارت «صنعت، معدن و تجارت» وعده داده‌اند که قیمت جدید خودروها به زودی اعلام خواهد شد و این در حالی است که ظاهرا خودروسازان می‌خواهند قیمت محصولات شان را بر اساس حاشیه بازار تعیین کنند.

 بر همین اساس گفته می‌شود که قیمت جدید خودروها ۹۵ درصد قیمت بازار آنها خواهد بود. به عنوان مثال، پرایدی که حالا ۲۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد، با نرخ ۱۹ میلیون تومان در نمایندگی‌ها به فروش خواهد رسید. یا مثلا پژو ۲۰۶ که در حال حاضر ۴۰ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد، قیمتی برابر با ۳۸ میلیون تومان یا حتی بیشتر در نمایندگی‌ها خواهد داشت.


دولت و خودروسازان می‌خواهند با این روش قیمت کاذب خودروها را در بازار شکسته و نرخ‌ها را واقعی کنند، این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند چون تولید و عرضه دست خود خودروسازان است، بازی دست آنهاست و می‌توانند با کم و زیاد کردن عرضه، قیمت‌ها را مطابق میل شان تغییر دهند.

 با این حال، اما خودروسازان نیز عنوان می‌کنند که به خودی خود تمایلی به افزایش قیمت ندارند و فقط می‌خواهند زیان نکنند. هرچه هست هم اکنون بازار خودرو حال خوشی پس از آزادسازی قیمت ندارد و مشتریان در انتظار اعلام نرخ‌های جدید از سوی خودروسازان هستند.

از طرفی تولید خودرو نیز هنوز به وضع عادی بازنگشته و به دلیل صعود شدید نرخ ارز، امکان واردات خودروهای خارجی که بیشتر مشتریان امکان خریدشان را داشته باشند، وجود ندارد. حالا هم آن طور که فعالان بازار می‌گویند، بیشتر خودروها اعم از داخلی و خارجی با افزایش قیمت طی هفته جاری روبه‌رو بوده و چندین میلیون به قیمت آنها اضافه شده است.


به گفته آنها، پراید که تا همین یک سال پیش زیر ۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسید، در حال حاضر ۲۰ میلیون در مدل ۱۱۱ خود قیمت دارد که در نوع خود اتفاقی عجیب است و خارج از تصور مشتریان ایرانی.

همچنین دو مدل دیگر پراید؛ یعنی ۱۳۲ و ۱۳۱ نیز به ترتیب ۱۶ میلیون و ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارند که اولی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گران شده و دومی نیز یک میلیون تومان.


در حال حاضر مگان هم ۷۸ میلیون تومان قیمت دارد و این موضوع از جهش دو میلیونی آن طی هفته جاری حکایت می‌کند. گفته می‌شود پارس خودرو قصد دارد قیمت ۷۵ میلیون تومان را برای مگان در نظر بگیرد. اما در بین دیگر خودروهای داخلی، تندر - ۹۰ نیز رشد قیمت را تجربه کرد، هم در مدل پارس خودرویی و هم در مدل ایران خودرویی.

 هم‌اکنون تندر - ۹۰ پارس خودرو در مدل E۲ قیمتی برابر با ۳۸ میلیون تومان دارد و مدل ایران خودرویی آن نیز ۳۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. تندر مدلی دیگر به نام E۱ نیز دارد که هم‌اکنون حدود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود.


از تندر و مگان که بگذریم، تیبا نیز دیگر خودرو گران شده بازار در هفته جاری بود که با رشدی یک میلیون تومانی روبه‌رو شد و هم‌اکنون ۲۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد. همچنین نیسان ماکسیما نیز در این یک هفته اخیر نزدیک به هفت میلیون تومان گران شده و در حال حاضر ۱۱۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

نیسان تیانا هم که تا همین شنبه گذشته ۱۲۹ میلیون تومان قیمت داشت، به یکباره ۲۱ میلیون تومان گران شد. تیانا حالا خودرویی ۱۵۰ میلیونی در بازار به شمار می‌رود. همچنین سوزوکی گرندویتارا نیز كه قیمتی برابر با ۱۱۰ میلیون تومان دارد، افزایشی پنج میلیون تومانی را تجربه کرده است. دیگر خودرو بالای ۱۰۰ میلیون بازار، مزدا۳ است که با جهشی هشت میلیونی هم‌اکنون ۱۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رود. مزدا ۲ نیز ۷۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.


اما به گفته فعالان بازار، پژو ۲۰۶ و ۴۰۵ و پارس و سمند و پژو ۲۰۷ نیز روزهای گرانی را پشت سر می‌گذارند. طبق آخرین اخبار، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ قیمتی برابر با ۴۰ میلیون تومان دارد و این موضوع از جهش چهار میلیونی آن حکایت می‌کند.

 تیپ۶ این محصول که نزدیک به سه میلیون طی هفته جاری گران شده، در حال حاضر ۵۳ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. در بین مدل‌های صندوقدار ۲۰۶ نیز v۹ قیمتی برابر با ۵۴ میلیون تومان دارد و v۸ هم ۴۳ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.


مدل V۲۰ پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز هم‌اکنون ۳۹ میلیون تومان به فروش می‌رود که این موضوع از جهش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی آن حکایت می‌کند. اما در بین دیگر مدل‌های پژو، هم اکنون پژو ۴۰۵ نیز که حدود 1.5 میلیون تومان گران شده، ۲۴ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

سمند هم در مدل LX خود قیمتی برابر با ۲۶میلیون تومان دارد. پژو پارس نیز در حال حاضر ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و این بدان معنا است که پارس 2.5 میلیون تومان در هفته جاری گران شده است.