اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پدیده انسو چه تاثیری بر اقلیم جهانی دارد؟/ انتظار بارش های بیشتر در ایران



اخبار,اخبار اجتماعی,بارش باران و برف

پدیده انسو که خود شامل ال نینو و لالینا است تاثیرات گسترده ای بر آب و هوای جهانی از جمله ایران دارد.

بارش های بی سابقه برف در آمریکا و باران های غیر منتظره در ایران وعده وقوع ال نینو را تحقق بخشید. ال نینویی که از چند ماه گذشته خبر از وقوعش، جهان را به انتظار تحولات آب و هوایی گذاشته بود به عنوان قدرتمندترین چرخه آب و هوایی تاثیرات عظیمی بر آب و هوا در سراسر جهان از جمله ایران خواهد داشت.

گرد و غبار نامنظم، بارندگی و تغییرات دمایی شدید از جمله تاثیرات پدیده النینو خواهد بود. بر اساس پیش بینی مرکز پیش بینی آب و هوای آمریکا، النینو سال جاری قوی تر از همیشه خواهد بود و تاثیرات عظیمی بر شرایط دمایی زمستان امسال در سراسر جهان خواهد گذاشت. همچنین این پدیده علاوه بر تغییرات در شرایط آب و هوایی افزایش بارندگی در ۱۵سال آینده را هم به همراه دارد.

رویداد ال نینو (فاز گرم انسو) یکی از مهم ترین و شاخص ترین رویدادهایی است که منجر به ظهور ناهنجاری های بزرگ آب و هوایی در بسیاری از نقاط جهان می شود.

 

بر اساس اعلام سازمان های بین المللی(هواشناسی جهانی و ناسا) سال ۲۰۱۵ میلادی سال شروع وقوع پدیده انسو با قدرتی بیشتر از سال های گذشته خواهد بود.

به گزارش مرکز پژوهش های مجلس به طور کلی انتظار می رود که پدیده ال نینو تاثیر عمده ای بر میزان بارندگی کشورهای منطقه خاورمیانه داشته باشد و باعث سیل های بزرگی در کشورهای مختلف از جمله ایران شود.

 

برای زمستان امسال به ویژه نیمه دوم نیز دمای هوا تا ۱.۵درجه بیش از نرمال پیش بینی شده است. ال نینو خود فاز گرم پدیده آب و هوایی بزرگتری به نام انسو است که تاثیرات مختلفی بر اقلیم جهانی دارد.

پدیده جهانی انسو
پدیده انسو با دوفاز گرم (ال نینو) و سرد (لانینا) باعث سرد و گرم شدن آب سطح دریاها در اقیانوس آرام می شود و آثار اقلیمی جهانی دارد. این پدیده با مقیاس زمانی ۲تا ۷ساله بر اقلیم جهان اثر می گذارد.

 

در سال های وقوع ال نینو پتانسیل بارش و سیلاب در پرو، السالوادور و جنوب غرب آمریکا افزایش می یابد ولی از طرفی کشورهای واقع در آسیای شرقی، کوبا، هند و آفریقای جنوبی با سال های خشک مواجه می شوند.

از سال ۱۸۷۷ میلادی تا کنون ۳۰النینو در اقیانوس آرام به وقوع پیوسته. آثار پدیده لانینا تقریبا عکس ال نینو است.

 

در مدت زمان مشخص شده تعداد ۲۴ لانینا مشاهده شده است. پدیده ال نینو از سال ۱۷۲۶ میلادی ثبت شده است و معمولا دوره آن یک سال طول می کشد هیچ یک از دو دوره ای که این پدیده بروز می کند کاملا مشابه هم نبوده است.

اثر پدیده انسو بر آب و هوای جهانی هنگامی کاملا محسوس است که این پدیده در فاز مرزی خود قرار داشته باشد.

 

بعضی از آثار انسو در فاصله زمانی کوتاهی از وقوع آن در محل اصلی (اقیانوس آرام) در نقاط دیگر مشاهده می شود. سایر آثار آن مدتی بعد از وقوع در بسیاری از نقاط جهان ظاهر می شود.

 

شواهد آماری نشان می دهند که انسو حداکثر عامل ۵۰درصد تغییرات سالانه بارش آمریکای جنوبی و شرقی است. ولی خشکسالی های شدید سیلاب ها و طوفان ها رابطه دوری با انسو دارند.

هنگام وقوع انسو هرجای جهان ممکن است دچار خشکسالی شود اما محققان خشکسالی های شدید را در استرالیا، هند، اندونزی، فیلیپین، برزیل، بخش هایی از شرق و جنوب آفریقا جزایر حوضه آرام غربی، آمریکای مرکزی و بخش های مختلف ایالات متحده گزارش کرده اند که شدت و زمان وقوع این خشکسالی ها نیز متفاوت است.

اثر انسو بر ایران
دو روز گذشته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور از افزایش 25درصدی بارش در چهار ماه اخیر نسبت به شرایط بلندمدت در کشور خبر داد.

 

از طرف دیگر مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی کشور، گفت: بارش‌ها روز دوشنبه در شمال بوشهر، غرب فارس، شرق خوزستان، شمال خراسان رضوی، اردبیل و گیلان شدت خواهد داشت.

هر چه شدت انسو بیشتر باشد وسعت و منطقه اثر آن نیز افزایش می یابد.کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی اش نسبت به مناطقی مانند جنوب شرقی آسیا کمتر از پدیده انسو متاثر می شود و شاید بتوان گفت که انسو با شدت بیشتری ایران را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

بر اساس تحقیقات زیادی که در داخل کشور صورت گرفته است بعضی اثر انسو بر میزان بارش و دمای کل کشور و بعضی دیگر این اثر را به صورت محلی در کشور مورد بررسی قرار داده اند.

مهم ترین موردی که تقریبا تمام تحقیقات انجام شده در داخل کشور بر آن اتفاق نظر دارند این نکته است که النینو(فاز گرم انسو) باعث افزایش بارش ها در کشور و لانینا(فاز سرد انسو) باعث کاهش بارش ها در کشور می شود. افزایش و کاهش یاد شده عمدتا در فصل پاییز در کشور اتفاق می افتد.

 

با بررسی نتایج این نکته عیان می شود که در مورد اثر پدیده انسو بر دمای کشور عدم قطعیت های بیشتری نسبت به میزان بارش وجود دارد. بر این اساس می توان انتظار داشت که بارش های بیشتری در کشور در فصل سرد نسبت به سال های قبل به وقوع می پیوندد.

اخبار اجتماعی - خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
رقص پدیده ایران در جام جهانی 2014

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوپر پدیده ایران در جام جهانی چگونه محبوب شد



 
 اخبار ورزشی - سوپر پدیده ایران در جام جهانی چگونه محبوب شد

بر خلاف دروازه‌بان‌هایی (مثل عابدزاده) که در این بازی‌های حساس با خنده به خود و تیمشان روحیه می‌دهند، حقیقی انگار هیچ علاقه‌ای به خندیدن نداشت. شاید هم کسی به او گفته بود چهره‌اش با اخم جذاب‌تر می‌شود!!

اخبار,اخبار ورزشی, حقیقی

 

وقتی تیم ملی برای مصاف با نیجریه وارد میدان شد یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هواداران حضور علیرضا حقیقی درون دروازه بود. حضور غیرمترقبه این گلر جوان که تجربه ملی کمی هم دارد، این دلهره را برای ایرانی‌ها ایجاد کرده بود که نکند لغزش او درون دروازه از استحکام دفاعی تیم ملی کم کند.


اما بازی با مساوی بدون گل به پایان رسید و جالب این‌که بعد از بازی همه درباره تیپ و قیافه این دروازه‌بان صحبت می‌کردند نه درباره نمایش فنی او! انگار چهره فتوژنیک این "آرتیست" جوان، اجازه نداده نوع بازی او به چشم کسی بیاید.

 * شروع بد؛ خدایی خطا بود؟
برای دروازه‌بانی کم‌سن‌وسالی مثل حقیقی که سابقه بازی‌های ملی‌اش هم چندان زیاد نیست، بازی با نیجریه در جام جهانی طبعا چالش سختی است. استرس حقیقی در دقایق اولیه بازی به وضوح قابل مشاهده بود. به خصوص روی اولین سانتر ارسالی از جناحین وقتی توپ از دستانش رها شد و حتی به تور دروازه ایران هم رسید، این استرس نقش بیشتری داشت تا خطای مهاجم حریف. اما حقیقی خوش‌شانس بود که داور حکم به ضربه خطا داد و گل نیجریه مردود شد.

* معجزه زبان شیرین فارسی!
هر چه از دقایق بازی گذشت استرس حقیقی کمتر شد و دروازه‌بان ایران اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرد. او خیلی خوب با بازیکن‌ها حرف می‌زد و در لحظاتی که بازی متوقف می‌شد به سمت نکونام و منتظری و بقیه می‌رفت. بازیکن‌ها به او روحیه می‌دادند و حقیقی با استواری بیشتری به بازی ادامه می‌داد. ضمن این‌که ضربات کاشته‌اش را هم به خوبی می‌زد تا ایران از نقطه‌ای که در جام قبلی ضربه خورده بود این بار احساس اطمینان داشته باشد.

 * اخم بکن بهت میاد!
بر خلاف دروازه‌بان‌هایی (مثل عابدزاده) که در این بازی‌های حساس با خنده و جست‌وخیز و سرخوشی، به خود و تیمشان روحیه می‌دهند، حقیقی انگار هیچ علاقه‌ای به خندیدن نداشت. شاید هم کسی به او گفته بود چهره‌اش با اخم جذاب‌تر می‌شود!!

حقیقی در طول ۹۰ دقیقه هرگز لبخند نزد و جالب‌ترین واکنش صورتش بیرون آوردن زبان در لحظاتی خاص بود که انگار هیجان درونی‌اش را با این کار تخلیه می‌کرد و به آرامش می‌رسید.


* بزن بریم بهشت!
شاید نقطه ثقل بازی حقیقی ضربه ایستگاهی بازیکنان نیجریه در دقیقه ۳۱ بود. ضربه‌ای از حوالی وسط زمین که حقیقی به خیال سانتر بلند توپ از دروازه خارج شده بود اما موسی تصمیم گرفت توپ را مستقیما به سمت دروازه بفرستد.

 شیرجه بلند حقیقی روی این ضربه و منحرف کردن توپ به سمت کرنر این اعتماد را به بینندگان بازی و البته به خود او بخشید که در دروازه ایران گلر مطمئنی ایستاده است.

 عکس این شیرجه مهم‌ترین عکسی بود که از حقیقی در طول این بازی منتشر شد. او بعد از این صحنه تا پایان بازی توپ‌های کم‌تعدادی را که به دستش می‌رسید به خوبی جمع کرد و از تزلزل دقایق ابتدایی کاملا فاصله گرفت.

* سیل پیشنهادات، فنی و غیرفنی!
بالاخره بازی بدون گل به پایان رسید و حقیقی خالق اولین کلین‌شیت ایران در تاریخ جام‌های جهانی لقب گرفت. ضمن این‌که او با تکیه بر استایل ویژه‌اش دل خیلی از بینندگان بازی از ملیت‌های مختلف را ربود.

حالا مهم‌ترین چیزی که حقیقی باید به آن عادت کند دیده شدن است. امروز حجم نگاه‌ها به او نسبت به همین سه روز قبل چندین برابر شده است. هزاران توئیت‌ درباره او روی صفحات مجازی آمده و عکس‌هایش تا دورترین نقاط دنیا رفته‌اند.

به این‌ها اضافه کنید پیشنهادهایی که از همه طرف به سمت او سرازیر شده است. او شاید با یک نمایش خوب در بازی بعدی با پیشنهاداتی از باشگاه‌های خوب خارجی هم روبه‌رو شود. آن‌قدر که پیغام و پسغام‌های باشگاه استقلال بعد از رفتن رحمتی را اصلا جدی نگیرد!

 اخبارورزشی - آی اسپورت