اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پایان تلخ سفینه روسی


تلاش‌های پی‌در‌پی محققان روس برای نجات‌دادن کپسول باری پروگرس 59 ناکام مانده و انتظار می‌رود که این فضاپیمای بدون‌سرنشین، طی هفته‌های آینده دوباره وارد جو زمین شده و در آنجا به طور کامل نابود شود.

ایسنا: کپسول باری پروگرس 59 حامل اکسیژن، آب، ابزار یدکی، تجهیزات و سخت‌افزارهای علمی-آزمایشگاهی برای سکنه ایستگاه فضایی، روز سه‌شنبه گذشته (هشتم اردیبهشت) از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد و مدت کوتاهی پس از آن دچار نقص فنی شد.

از زمان پرتاب پروگرس، اوضاع برای فضاپیمای روسی بدتر شده است؛ این در حالی است که این کپسول باری مطابق برنامه به فضا اوج گرفت و قرار بود روز پنج‌شنبه گذشته به ایستگاه فضایی ملحق شود.

تیم کنترل زمینی در تلاش بود تا دستوری را از طریق سیستم مخابره داده، برای اطمینان از این که آیا آنتن‌های پروگرس آرایش شده‌اند، برای فضاپیما ارسال کند، اما به دلیل بروز مشکلاتی در بارگیری دستورات، اپراتورها قادر به دریافت تایید از سوی فضاپیما نشدند.

در حالی که این فضاپیما به طور مکرر در مدار زمین از فراز ایستگاه‌های زمینی عبور می‌کرد، اپراتورهای روس در تلاش برای در اختیارگرفتن کنترل آن بودند؛ سرانجام دانشمندان دریافتند که الحاق پروگرس به ایستگاه فضایی غیرممکن است. اکنون پروگرس به حال خود رها شده است تا پس از ورود به جو زمین، نابود شود.

در حالی که ناکامی پروگرس 59 روسیه و نابودی کپسول باری سیگنوس آمریکا در ماه اکتبر سال گذشته میلادی، همگی کابوس‌های وحشتناکی برای خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) محسوب می‌شوند، اما گفته می‌شود که ایستگاه فضایی، ذخیره‌ کافی تجهیزات حیاتی مانند غذا و آب را در اختیار دارد و تا ماموریت بعدی کپسول باری دراگون در ماه ژوئن (تیرماه)، مشکلی برای سکنه وجود نخواهد داشت.

متخصصان بالستیک روس و آژانس فضایی اروپا (ESA) در حال رهگیری مسیر این فضاپیما برای تعیین این موضوع هستند که آیا این سامانه به جو زمین باز خواهد گشت یا خیر.

نقص فنی در موتور پرواز پروگرس در سال 2011 نیز منجر به قطع تماس کامل و نرسیدن آن به مدار شد. مدت زمان کوتاهی پس از پرتاب، این موشک در صحرای سیبری سقوط کرد و نماد یکی از بزرگ‌ترین ناکامی‌های روسیه در عرصه فضا شد.

پروگرس روسیه بخشی از ناوگان فضایی رباتیک است که تجهیزات لازم را به ایستگاه فضایی منتقل می‌کند. کپسول‌های باری رباتیک ژاپن و اروپا، همچنین کپسول دراگون متعلق به اسپیس‌ایکس و سیگنوس متعلق به اوربیتال‌ساینس آمریکا نیز وظیفه انتقال تجهیزات به فضا را برعهده دارند.


ویدیو مرتبط :
هر سفینه ای سفینه نیست،مخصوصا اگه یه تیر کمون بالاش باشه!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان تلخ فوق ستاره وزنه برداری ایران: محرومیت ابدی برای سعید علی حسینی



 

 

پایان تلخ فوق ستاره وزنه برداری ایران: محرومیت ابدی برای سعید علی حسینی

 

فدراسیون جهانی وزنه برداری پس از یکسال رای به محرومیت ابدی سعید علی حسینی داد.

ستاره 22 ساله سنگین وزن ایران که قهرمانی جوانان جهان را در بازی های سال 2009 به دست آورده بود ، در بازی های جهانی این سال در کره جنوبی از شرکت در مسابقات محروم شد. ابتدا مصدومیت دلیل این انصراف ناگهانی اعلام شد و بعد از مدتی افشا شد قبل از مسابقه فدراسیون جهانی او را به دلیل مثبت اعلام شدن نمونه آزمایش دوپینگش ، محروم کرده است.

خبری که با اعلامش وزنه برداری ایران وارد بحرانی بزرگ شد. حسین رضازاده ، سرمربی وقت تیم ملی در صف اول متهمین قرار گرفت . علی حسینی و چند وزنه بردار سنگین وزن دیگر ایران که همزمان با سعید محروم شده بودند کادرفنی تیم ملی را مقصر می دانستند و آمپول های تزریق شده به ورزشکاران در طول اردوها را دلیل این اتفاق می دانستند. فدراسیون سابق حتی پروژه محرومیت مادام العمر رضازاده را در دستور کار قرار داد اما چندی بعد ، این مربی با حکم رئیس سازمان ورزش توانست سرپرست فدراسیون وزنه برداری شود.

رضازاده هیچ گاه این اتهام را که در دوپینگ علی حسینی و دیگران نقشی داشته باشند را نپذیرفت . او این بهانه که می ترسیده رکوردش توسط سعید شکسته شود را خنده دار می خواند. با روی کار آمدن رضازاده ، فدراسیون وزنه برداری در دو مرحله پرونده سعید را در دادگاه استیناف فدراسیون جهانی طرح کرد. جلساتی که روزهای 25 خرداد و  13 شهریورماه گذشته برگزار شدند تا شاید فدراسیون جهانی از در نظر گرفتن مجازات محرومیت مادام العمر علی حسینی منصرف شود.

جلساتی که البته دفاعیات هیات ایرانی در آنها اثربخش نیفتاد و حکم محرومیت مادام العمر سعید به دلیل ارتکاب دوپینگ برای دومین بار ، صادر شد. علی حسینی در سال 2006 هم همراه همه اعضای تیم ملی ایران به دلیل استفاده از مواد نیروزا ، دوپینگی شده بود.

حکم محرومیت وزنه بردار ایرانی ، به فدراسیون وزنه برداری جمعه گذشته به ایران رسیده اما به دلیل تعطیلات آخر هفته اروپا هنوز از طریق فدراسیون جهانی اعلام رسمی نشده است. به همین دلیل اعضای فدراسیون ارسال چنین حکمی را تکذیب می کنند و می گویند :« هنوز این حکم به دست ما نرسیده اما احتمالا همین روزها ، حکم پرونده صادر می شود.»