اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پارازیت گاهی ‌مفید است!


با گسترش روی آوردن مخاطبان ایرانی به شبکه‌های ماهواره‌ای در سال‌های اخیر که نوعا با رویکرد سیاسی و اجتماعی صورت می‌گیرد و از سوی دیگر همواره بر شمار شبکه‌های غیر اخلاقی و... که به زبان فارسی خدمات ‌می‌دهند، افزوده می‌شود، باعث افزایش استفاده دولت از پارازیت شده است.

تابناک: با گسترش روی آوردن مخاطبان ایرانی به شبکه‌های ماهواره‌ای در سال‌های اخیر که نوعا با رویکرد سیاسی و اجتماعی صورت می‌گیرد و از سوی دیگر همواره بر شمار شبکه‌های غیر اخلاقی و... که به زبان فارسی خدمات ‌می‌دهند، افزوده می‌شود، باعث افزایش استفاده دولت از پارازیت شده است.

 به گفته برخی از کار‌شناسان بهداشت، ‌افزایش استفاده از پارازیت، باعث پدید آمدن برخی اختلالات شده ‌و حتی برخی از مسئولین خواهان قطع کامل و یا کنترل آن هستند، به گونه‌ای که حتی مورد اعتراض برخی ‌نمایندگان مجلس نیز واقع شده است.

در این باره، ‌نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم طی مصاحبه‌ای نسبت به تأثیر مخرب پارازیت‌های ماهواره‌ای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داد.

دکتر انوشیروان محسنی‌بند‌پی در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌ها اظهار داشت: «متأسفانه پس از انتخابات، انواع پارازیت‌های مخابراتی به شدت افزایش یافته که مطمئنا برای سلامت تهرانی‌ها نگران کننده است، به ویژه که کلان‌شهر تهران با مشکلات دیگری همچون آلودگی هم روبه‌روست‌».

او در این زمینه ادامه می‌دهد: «تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تأثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می‌گذارند. این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.

همچنین دکتر ابوطالب صارمی، رئیس یک مرکز تحقیقات سلولی با اعلام افزایش آمار سقط جنین غیر عمدی و افزایش آمار بارداری خارج رحم در ایران طی دو سال منتهی به ۱۳۹۱ گفت: «به نظر می‌رسد با توجه به افزایش پارازیت‌ها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش این آمار بوده‌ایم».

این گزارش می‌افزاید: در مجلس نهم نیز گاهی اعتراضی از سوی برخی ‌نمایندگان درباره استفاده از پارازیت می‌شود.

‌دکتر اسماعیل جلیلی، نماینده مردم مسجد سلیمان ‌گفت: پارازیت یکی از ابزار‌ها و ساز‌و‌کارهایی است که دولت‌ها برای جلوگیری از نشر اطلاعات مخربی که می‌تواند حوزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را با اختلال روبه‌رو کند از آن استفاده می‌کنند. بسته به این که دایره این محدودیت‌ها چقدر باشد، دولت‌ها میزان استفاده‌شان از پارازیت کم و زیاد می‌شود و به نوعی تمام کشور‌ها این کار را انجام می‌دهند.

وی افزود: به بیان دیگر، هر کار که مانع برقراری یک ارتباط موفق بین فرستنده و گیرنده پیام شود، پارازیت است. گاهی این کار با فرستادن‌ فرکانس است و گاهی با ندادن مجوز به انتشار؛ اما نمی‌توان گفت که پارازیت به طور کلی مثبت و یا منفی است و بسته به این که برای حفاظت از قلمرو اثراتی که پارازیت می‌گذارد چقدر است.

این نماینده افزود: گاهی پارازیت ‌مفید است؛ برای نمونه، گاهی از پارازیت استفاده می‌شود تا از ایجاد اخلال و بی‌نظمی اجتماعی جلوگیری شود؛ اما اگر مردم بخواهند دسترسی سالم به اطلاعات پیدا کنند، ایجاد پارازیت درست است؟ آیا اگر بخواهد نوعی روشنگری صورت بگیرد، ایجاد پارازیت درست است؟ آیا ایجاد اخلال در دسترسی افراد به اطلاعاتی که بتواند جامعه را تعالی و رشد دهد، درست است؟ جواب منفی است.

جلیلی گفت: پارازیت می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کرده و مردم را در امان دارد و مخاطبی را که می‌تواند مدل‌های ذهنی‌اش دچار اخلال شود، تخریب کند؛ اما هجمه‌ای هم ‌علیه این وجود دارد. در مقابل گاهی هزینه‌ها را زیاد می‌کند. برخی بر این عقیده‌اند که آگاهی‌رسانی در دنیای کنونی باید بدون مانع باشد و همه باید در اطلاعات یکدیگر شریک شوند.

اما این‌ها چه اطلاعاتی است؟ آیا باعث می‌شود برای فرد ارزش افزوده ایجاد شود و جامعه ارتقا یابد؟ قطعا هیچ حکومتی با ایجاد پارازیت مانع از نشر اطلاعاتی که جامعه را رشد می‌دهد و اهداف جامعه و کشور را تعالی می‌بخشد، نخواهد شد؛ منطق و عقل هم همین را می‌گوید. اما آنجا که نشر برخی اطلاعات در اهداف جامعه اخلال ایجاد می‌کند، ‌دولت‌ها مانع انتشار این اطلاعات می‌شوند که این امر پسندیده است و ما باید این رویکرد را مدنظر قرار دهیم و نگاهمان به پارازیت مبتنی بر نگاه هزینه‌ها و منافع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باشد.

وی اظهار داشت: در فضاهایی مانند فضاهای تجاری آیا ایجاد اختلال مجاز است؟ آیا ایجاد اختلال در دسترسی به منابع علمی مجاز است؟ آیا اخلال ارتباط بین علما و دانشمندان مجاز است؟ این‌ها اطلاعات مثبتی هستند که نباید با محدودیت مانع تبادل آن‌ها شویم. جایی که چهارچوب‌های ارزشی جامعه دچار اختلال می‌شود، ایجاد پارازیت می‌تواند به جامعه کمک کند.

این نماینده گفت: از نظر سلامت، ایجاد پارازیت‌های فرکانسی برای جامعه مضر است و هزینه‌های سلامت را بالا می‌برد. نباید از روش‌های سنتی ایجاد پارازیت استفاده کرد. ایجاد پارازیت‌های فرکانسی در مناطق شهری و مکان‌هایی که تراکم جمعیت وجود دارد، باعث ایجاد اختلال می‌شود و تجربه ‌‌و علم نشان داده که انتشار این فرکانس‌ها مضر است چون توسط سیستم‌های الکترونیکی انجام ‌و باعث انتشار امواجی می‌شود که بر سلامتی افراد اثر مخرب دارد. سردرد‌ها، ‌اختلالات صوتی، تپش قلب و... می‌تواند اثرات چنین پارازیت‌هایی باشد.

وی افزود: هم پارازیت‌های داخلی داریم و هم پارازیت‌های بین‌المللی. گاهی ما توسط دیگران پارازیت می‌شویم. یعنی ما منبع اطلاعات می‌خواستیم که دیگران دسترسی ما را مانع از تحقق اهداف خود می‌دانند و نمی‌گذارند ما ارتباط موفق برقرار کنیم.

دکتر جلیلی در مورد پارازیت‌ها و عوارضی که بر سلامتی مردم دارد و عدم اقدام جدی از سوی دولت در این باره گفت: آنچه الان به دنبال آن هستیم استفاده مطلوب از ماهواره و برنامه‌های قابل آن استفاده است. از سوی دیگر فضای سالم فرهنگی باید در کشور حاکم و از هجوم فرهنگ بیگانه جلوگیری شود. البته راهکار منطقی‌تری برای این کار وجود ندارد و راهی جز این نداریم که برای جلوگیری از ناهنجاری‌های فرهنگی پارازیت‌ها اعمال شود.

وی افزود: استفاده از برنامه‌های مفید ‌هم باید در دستور کار قرار بگیرد. از جهت فنی نیز باید بررسی شود تا برای سلامت مردم مشکلی درست نکند؛ اما این باعث نمی‌شود فضای رسانه‌ای کشور را باز کنیم تا هر اتفاقی می‌خواهد رخ دهد.


ویدیو مرتبط :
"کته گوجه یا گاهی استانبولی پلو " معروف، غذای گیاهی و فوق العاده خوش طعم و مفید.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص مفید قارچ ها : وحشی , پرورشی



بسياري از مردم، از رفتن به جنگل و کندن قارچ براي خوردن لذت مي برند، اما شناخت نوع قارچ مي تواند مسئله مهمي باشد.بيش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضي از آنها سمي اند و بعضي از آنها قابل خوردن مي باشند. رنگ، شکل و اندازه ي قارچ ها مي تواند خيلي متنوع و مختلف باشد.اين مسئله خيلي مهم است که بتوانيد به طور صحيح، قارچ کنده شده را بشناسيد تا از خوردن نوع سمي آن دوري نماييد.

فراعنه ي مصر، قارچ را يک خوراکي لذيذ مي دانستند و يوناني ها اعتقاد داشتند که قارچ براي جنگاوران در صحنه نبرد، توليد قدرت مي کند. رومي ها نيز قارچ را به عنوان يک هديه از جانب خدا برمي شمردند و آن را فقط در روزهاي عيد استفاده مي کردند. چيني ها از آن به عنوان قارچ دکمه ایيک گنج غذايي سالم مصرف مي کردند.امروزه از قارچ ها به خاطر طعم و بافت شان در تهيه غذاها استفاده مي کنند. آنها مي توانند طعم خودشان را به غذاها بدهند، يا طعم مواد ديگر را به خودشان بگيرند. طعم آنها معمولا در طول پخت افزايش پيدا مي کند و شکل شان هم با روش هاي معمول آشپزي مثل سرخ کردن و خرد کردن حفظ مي شود.قارچ را معمولا به سوپ ،سالاد و ساندويچ اضافه مي کنند، يا از آن به عنوان پيش غذا استفاده مي نمايند. قارچ ها، شکل زيبايي به غذاها مي دهند.قارچ ها به دو دسته ي وحشي و پرورشي تقسيم مي شوند. بعضي از آنها اثرات مفيدي در سلامتي انسان دارند، مثل رقيق کردن خون، جلوگيري از ايجاد و رشد تومورهاي سرطاني.

قارچ ها 80 تا 90 درصد، آب دارند و خيلي کم کالري هستند. آنها مقدار کمي چربي و سديم (نمک) و 8 تا 10 درصد فيبر دارند و يک خوراکي ايده آل براي افرادي هستند که مي خواهند وزن و فشار خون شان را کنترل کنند.

 

مواد مغذي موجود در 100 گرم قارچ خام:

 

انرژي

13 کالري

پروتئين

2 گرم

پتاسيم

320 ميلي گرم

مس

1 ميلي گرم

اسيدپنتوتنيک(B5)

2 ميلي گرم

بيوتين(B7)

12 ميکروگرم

اسيدفوليک(B9)

44 ميکروگرم

آهن

1 ميلي گرم

نياسين(B3)

3 ميلي گرم

فيبر

1 گرم

 

قارچ، منبع خوب آهن:


در هر 100 گرم قارچ، حدود يک ميلي گرم آهن وجود دارد.

برعکس خيلي از مواد غذايي گياهي، قارچ داراي فيتات نيست. فيتات جذب آهن و بعضي مواد معدني را در بدن کاهش مي دهد. بنابراين آهن موجود در قارچ به سرعت جذب مي شود.

 

قارچ منبع خوب پتاسيم و مس:


قارچ يک منبع عالي پتاسيم مي باشد که اين ماده به کاهش فشار خون کمک مي کند و خطر سکته قلبي را پايين مي آورد. به طور متوسط قارچ (ortabella)حتي از يک عدد موز و يا يک ليوان آب پرتقال هم بيشتر پتاسيم دارد.

يک واحد قارچ که شامل 5 عدد متوسط مي باشد، حدود 20 تا 40 درصد نياز بدن به مس را تأمين مي کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سيستم ايمني بدن را بهبود مي بخشد.

 

قارچ دکمه ای

 

قارچ منبع غني از سلنيوم:


سلنيوم آنتي اکسيداني است که با ويتامين E کار مي کند و از سلول ها در برابر صدمات راديکال هاي آزاد محافظت مي نمايد. مطالعات نشان داده است افرادي که دو برابر مقدار توصيه شده در روز سلنيوم مصرف کرده اند، خطر سرطان پروستات در آنها تا 65 درصد کاهش يافته است.

يک مطالعه بر روي افراد مسن نشان داد، مرداني که مقدار سلنيوم خون شان کم است، در مقايسه با آنهايي که سطح سلنيوم خون بالايي دارند، 4 تا 5 برابر بيشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.

 

خواص درماني قارچ ها:


طي قرن ها از انواع قارچ در تهيه داروهاي سنتي شرقي براي درمان انواع بيماري ها استفاده مي شده است.

به عنوان مثال در ژاپن و چين از قارچ shiitake براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي، ايجاد مقاومت در برابر ويروس ها و بيماري ها، درمان خستگي، سرماخوردگي و آنفلوانزا استفاده مي شود.

يک نوع از عصاره ي اين قارچ، از سيستم ايمني بدن در مقابل عفونت ها محافظت مي کند و فعاليت ضد توموري هم نشان مي دهد.

 

تقويت سيستم ايمني بدن:


تعدادي از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکي بسيار کاربرد دارد.

از اين ميان در مورد قارچ maiitake تحقيقات وسيعي در غرب انجام شده است. عصاره اين قارچ، با افزايش فعاليت گلبول هاي سفيد، سيستم ايمني بدن را تحريک مي کند تا به ويروس ها و باکتري هاي مهاجم حمله کند.

بيشترين نوع قارچي که در آمريکا استفاده مي شود، قارچ دکمه اي سفيد است.

قارچ دکمه اي به دو شکل ديگر هم وجود دارد: Crimini يا قارچ هاي قهوه اي با طعم خاکي تر و بافت  سفت تر، و  قارچ هاي   portabella با  چتر بزرگ تر  که  مزه گوشتي دارند.تحقيقات اخير نشان مي دهد که قارچ هاي دکمه اي سفيد مي توانند احتمال خطر سرطان سينه و سرطان پروستات را کاهش دهندعصاره ي قارچ دکمه اي سفيد مي تواند باعث کاهش تکثير سلولي در سلول هاي سرطاني و اندازه تومورها نيز شود.اين اثرات محافظتي مي تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز ديده شود.

 

قارچ خوراکی

 

چگونه قارچ را انتخاب و نگهداري کنيم؟


قارچ هايي را که سالم هستند و صدمه نديده اند (اوايل باز شدن چترشان مي باشند)، بخريد.

با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذي مي توانيد تا يک هفته آنها را سالم نگه داريد.

قارچ ها را بايد ابتدا به آرامي تميز کرد و سپس شست. قارچ هاي پرورشي ممکن است خام هم خورده شوند، اما بيشتر قارچ ها را بايستي به شکل پخته مصرف کرد.

از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فريز شده استفاده مي شود.

 

نکته قابل توجه اينکه: قارچ هاي وحشي را از اماکن قابل اطمينان خريداري کنيد، زيرا بعضي از قارچ هاي وحشي، سمي اند و مي توانند به سلامت قلب، کليه و کبد صدمه بزنند و حتي کشنده باشند.